Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

155hp Tjet Motorlu Mito'ya Yazılım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login
Bir süredir Tjet Mito'm için farklı yazılım firmalarından teklif alıyorum.
Remaps, Dr.Ecu, paşaoğlu gibi firmaların hepsi standart yazılım ile 155hp olan gücü 175-180hp bandına çekebileceklerini belirttiler.

Fakat bugün EcuFast İzmir bayii, Tjet motorun yazılıma uygun olmadığı, sıkıntı yarattığı ve bu sebeple bu motora yazılım atmadıklarını belirttiler.

Tabi kafalar karıştı şimdi.

Siz ne dersiniz?

EcuFast izmir bence işi bıraksın :)

Piyasada o kadar yüklü Tjet var ki , biraz yunanlılara baksan yeter.

İstanbula yolun düşüyorsa Dr.Ecu Özgün abi ile görüş derim.

Gidemem diyorsan Dr.Ecude yaptırın.

stan

EcuFast izmir bence işi bıraksın :)

Piyasada o kadar yüklü Tjet var ki , biraz yunanlılara baksan yeter.

İstanbula yolun düşüyorsa Dr.Ecu Özgün abi ile görüş derim.

Gidemem diyorsan Dr.Ecude yaptırın.
Ecufast gerçekten şaşırttı:)
Dr.ecu piyasada en sağlam referanslara sahip firma. Ama onlardan da kendi forumları üzerinden verdikleri teklifte araçta lpg olması sıkıntı olur mu diye sorduğumda "lpg nin beynı farklı oldugu ıcın lpg devreye gırdıgı andan ıtıbaren yazılım devre dışı kalır" diye yine beni şok eden bir cevap ile karşılaştım.
Tahminim, o yazıştığım arkadaşın iş bilmezliği sebebiyle böyle saçma bir yanıt ile karşılaştım.
Neyse, yüksek ihtimal dr. Ecu ile işi halledeceğim.
Bir de izmirde afr ile lpg ayarı yapan bir abi de buldum. Yazılım sonrası o işi de yapıp, arabayı inş sorunsuz yürütüyor olacağım.

ealprsln

LPG ile mi?

Ben de LPG ile sorunsuz yürüyebileceğini pek zannetmiyorum, yürüse dahi "gerçekten" performanslı olarak yürüyebileceğini pek sanmam.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

stan

LPG ile mi?

Ben de LPG ile sorunsuz yürüyebileceğini pek zannetmiyorum, yürüse dahi "gerçekten" performanslı olarak yürüyebileceğini pek sanmam.

Hocam sen benim arabanın konusunu pek takip etmemişsin galiba :P

Şu an stok haliyle çok güzel yürüyor. Tabi belli bir devirden sonra otomatik benzine geçiyor falan gibi ufak tefek ince ayarlar mevcut.

Zaten TR'deki pompa benzini ile yürüyen her araç, LPG ile de bir şekilde yürür.

ealprsln

Arabanızın konusunu açtığınız günden beri takip ettim, yapılanlardan haberdarım.

Size de referans olması adına yazılım vs. yaptırdıktan sonra LPG'li T-Jet'iniz ile  stock 155 T-Jet ile denemenizi (LPG takılmamış) tavsiye ederim. Size açık bir referans verecektir...

Not: LPG ile her araç yürür sadece AR değil Ferrari vb. supersportları dahi LPG ile yürütebilirsiniz de, işte aralarında bariz farklar oluşur. Sizin dediklerinizi yapıp stock benzinli araçlar ile yürümeye çalışanlar oldu, burada da oldu da ama sonuç hep hüsran oldu. Diyeceğim o ki gerçekten performans beklentisi var ise "benzin" tek çözüm.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

stan

Arabanızın konusunu açtığınız günden beri takip ettim, yapılanlardan haberdarım.

Size de referans olması adına yazılım vs. yaptırdıktan sonra LPG'li T-Jet'iniz ile  stock 155 T-Jet ile denemenizi (LPG takılmamış) tavsiye ederim. Size açık bir referans verecektir...

Öncelikle sağolasın hocam takibin için.

ama ben de biraz ofansif yazdım sanırım, amacım kesinlikle tartışmaya girmek değil, kırıcı olduysam da en samimi şekilde özür dilerim.

Dediğiniz gibi, stock benzinli 155'lik mito ile ben lpg'de iken yürüsem belki fark olacaktır. Zaten amacım, lpg'li iken arabayı "yürütmek" değil, sadece günlük sorunsuz kullanmak. Ama şu an ltft & stft değerim +-%3 aralığında olacak şekilde aracın ince lpg ayarı yapıldığından, ve 4400rpm sonrası zaten direkt benzine geçtiğinden, arabayı lpg'de yürütmeye çalıştığımda da araba aslında benzinde yürüyor:)
Ama tabi piste falan çıktığımda, tabi ki de aracı lpg ile yürütmeye kesinlikle çalışmıyorum.

Araca soft yazılım sonrası (belki kutu içi filtre + dp de yapabilirim, şu an özellikle dp için usta arıyorum) lpg ayarı konusunda bir tık daha öteye gidip, sadece close loop değil, harici afr sensörü ile open loop döngüsüne de ayar çekeceğim. Zaten lpg & benzin afr olarak aynı değerlerde yürütüldüğünde ve ltft stft %3 altında kalan ayar yakalandığında, egt değerlerinde bile benzin & lpg arasında fark kalmıyor. Bu da performansı işaret ediyor. Fakat yine de %100 lpg ile araç yürüyor olsa fark olabilir (olumlu ya da olumsuz), bunu bilemeyiz.

stan

Not: LPG ile her araç yürür sadece AR değil Ferrari vb. supersportları dahi LPG ile yürütebilirsiniz de, işte aralarında bariz farklar oluşur. Sizin dediklerinizi yapıp stock benzinli araçlar ile yürümeye çalışanlar oldu, burada da oldu da ama sonuç hep hüsran oldu. Diyeceğim o ki gerçekten performans beklentisi var ise "benzin" tek çözüm.

Hocam sanırım bu kısmı sonradan eklemişsiniz. aslında ikimiz de aynı noktaya gelmişiz. :yukari-ok:

stan

Yazılım işini Magneti Marelli ME110T ile hallettik.

6lt civarı, hangi intercooler tavsiye edersiniz?

OğuzCanAlantor

stan

You are not allowed to view links. Register or Login biraz kol gibiymiş bu ya Oğuz hocam:)

stan

konuyu takipsiz bırakmayayım.

Aliexpess'ten şu intercooler'ı aldım:

Gelen intercooler da bu:

Şu an intercooler hortumları yolda, onlar da gelsin montajı yapacağız.