Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

K&N HAVA FİLTRESİ--DEBİMETRE

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Şöyle bir mantığı var.. Eğer debimetre klapeli tipse debimetrede problem yaşanmayabilir...  Ama bizim alfalarda kullanılar kızgın telli tip debimetrelerin ömrü kısaltabilir..  Sebebide açık hava filtresinin orijinale göre tozu daha az süzmesidir..  Bu yüzden telin etrafını toz kir kaplayarak ölçümün de hassasiyetini düşürmesi anlamına gelir ve zamanla bozulabilir aslında buna bozulma değilde ömür kısalması diyebiliriz..

Sercan Keklik

formulu var :)) anlatıorzz

alp bu arada cok bozulan var sayısız..

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Onur

anlat ögrenelim ozaman da yapalım bir tane?

Sercan Keklik

Hakan Paşaogluna gidiceksin takcak :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

quote:

Sercy wrote:

Hakan Paşaogluna gidiceksin takcak :)

ya sercy dahada acık anlatsan cok daa sevincem!!Register or Login" alt=""/> hani soyle yay 3 satıra neresi ne kadar istiolar ne kadar guvenilir vs vs......! bu arada tolga abi bozulmaz omru kısalır demişin bu kısalma ne kadar olur!! bide kat iptalinin faydası zararı?? araba rahatlar diolar ama egzoz kntrolunden gecemicek die cıkarmaya korkuom sonra tekrar tak cıkar bi suru iş...!

n/a

quote:

master wrote:

Güç arttırmamak en güzeli Umut :) Onur'un dediği gibi Alfa'ya dokunmam diyen chip satıcıları/uygulayıcıları var. Bizim motorlar pek modifiyeye gelen aletler değil. Arttırılcak olsa bile hava filtresi kiti güç arttırmıyor hissedilir derecede. Komple kit koyarsan belki 1-2 hp alırsın ancak o da sürekli değil. Açık hava filtresine soğuk hava sağlamak dert , çoğu zaman uygulama güç kaybıyla sonuçlanıyor. Ama chip + egsoz + hava filtresi üçlüsü her zaman güç arttırmanın ilk ve en mantıklı yolu :) Toplam 2000 YTL civarına hallolur herhalde komple Supersprint egsozla beraber. Bu üçlü 2.0 TSlerde sanırım 15-20 hp arası güç veriyor.

Ayrıca açık hava filtesi çok güzel ses vermesine rağmen derdi tasası sebebiyle hiç tavsiye etmem. Debimetreden tut düzensiz rölantiye kadar birçok sorun açabiliyor...

Bence bekle , Autodelta ustası gelsin , Turbo kiti takarsın :)

bu arada bu bahsettigin TURBO kıtın yaklasık maliyeti ne kadar ondercim..???????Register or Login" alt=""/>

n/a

14bin km ve zaman olarakda 1.5senedir kullanıyorum hiçbir sorun yok

ayrıca açık hava filtreleri tozu daha az süzmez ama hava akışlarının daha yüksek olması sebebi ile debimetre den geçen hava artar ve ömrü kısalır gibi bi mantık kurulabilir... yanlız şöyle bi durum var filtreden daha fazla hava geçse o hava motora giriyo demektir bu da motorun daha fazla benzin yakmak koşuluyla daha fazla güç üretmesi anlamına gelir...

açık hava filtresinden güç almadığımızı farzedersek daha fazla hava geçmiyor demektir buda ve dolaylı olarak debimetrenin de ömrünün kısalması çok küçük bir ihtimaldir.

Sercan Keklik

Team Paşaoglu Türkiyedeki hemen hemen tüm turbo araçları draglara giren araçları hazırlayan yer maslakta sawaş paşaoglu abisi hakan paşaoglu bu işi prof. olarak yapıyor ;)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

Aslında aynı mantık Alp Bey .. Hava filitresinden daha çok hava geçebiliyorsa daha yüksek mikron büyüklüklerine sahip havanın filtre tarafından serbest bıraklıdığı anlamına gelir.. Buda daha kirli hava demektir..

quote:

yiltawar wrote:

14bin km ve zaman olarakda 1.5senedir kullanıyorum hiçbir sorun yok

ayrıca açık hava filtreleri tozu daha az süzmez ama hava akışlarının daha yüksek olması sebebi ile debimetre den geçen hava artar ve ömrü kısalır gibi bi mantık kurulabilir... yanlız şöyle bi durum var filtreden daha fazla hava geçse o hava motora giriyo demektir bu da motorun daha fazla benzin yakmak koşuluyla daha fazla güç üretmesi anlamına gelir...

açık hava filtresinden güç almadığımızı farzedersek daha fazla hava geçmiyor demektir buda ve dolaylı olarak debimetrenin de ömrünün kısalması çok küçük bir ihtimaldir.

n/a

quote:

Sercy wrote:

Team Paşaoglu Türkiyedeki hemen hemen tüm turbo araçları draglara giren araçları hazırlayan yer maslakta sawaş paşaoglu abisi hakan paşaoglu bu işi prof. olarak yapıyor ;)

oyledirde sercy hava filitresi atktırmayada istanbula gidilmez be!!! degmez yani o kadar yolaaRegister or Login" alt=""/> ama numarsını yolla bi ara bana bi arayıp konusayım fikir alayım..!

n/a

quote:

Tolga wrote:

Aslında aynı mantık Alp Bey .. Hava filitresinden daha çok hava geçebiliyorsa daha yüksek mikron büyüklüklerine sahip havanın filtre tarafından serbest bıraklıdığı anlamına gelir.. Buda daha kirli hava demektir..

açık hava filtresinden porlar daha büyük değildir... malzeme daha kaliteli ve yüksek maliyetlidir... daha fazla toz alması veya kirli hava gibi bi durum yoktur açık filtrede...

ayrıca filtreden hava daha çok miktarda değil daha az sürtünmeyle geçer zaten atmosferik motora daha fazla hava sokmak gibi bi lüksümüz yok sadece havanın daha kolay girmesini sağlayarak güç alma gibi bi durum var o da torktan fedakarlık ederek tabii...

n/a

performans tipi hava filtrelerinden ekstra güç almak birazda aracın motor özellikleri ile ilgili bir durum.bazı araçlarda 1-2 hp verirken bazı araçlarda 8 hp ye kadar güç alınabiliyor.ama performans tipi filtrelerin daha fazla ve temiz hava akışı sağladıkları kesin.filtrelerin debimetreyi bozmasının sebebi bence üzerine sıkılan yağın emilen hava ile beraber debimetrenin tellerini kaplaması.

Alfadanadam

Halil'in açıklaması bence de mantıklı....Sanayi turlarımda açık hava filtresi uygulayıp debimetreyi bozan çok alfa gördüm..gerçi açık hava filtresi olmadan da bozulan vardı ama...

Ben gene de standart ama orjinal filtreyi tercih ediyorum...Açık filtrede ses harika ama debimetreyi kaybetme ihtimali bile ürkütüyor beni zira Ereğlide yaşıyorum ve pek te ucuz bir parça sayılmaz...

Bu arada şu an İstanbuldayım, otobanda xenon ampullerden birinin kesildiğini farkettim

1. Tek ampulle bile bayaa iyi görüş sağlıyor

2.İki tane birden alıp kalan sağlamı yedek yapmayı planlıyorum yani 200 kaatlık oldum akşam akşam :)

quote:

halil wrote:

performans tipi hava filtrelerinden ekstra güç almak birazda aracın motor özellikleri ile ilgili bir durum.bazı araçlarda 1-2 hp verirken bazı araçlarda 8 hp ye kadar güç alınabiliyor.ama performans tipi filtrelerin daha fazla ve temiz hava akışı sağladıkları kesin.filtrelerin debimetreyi bozmasının sebebi bence üzerine sıkılan yağın emilen hava ile beraber debimetrenin tellerini kaplaması.

n/a

bugun sanayide bi usta 2.0 ts 156 alfalarda 2tane katalitik birleşik durumda olur dedi!!! bunları sokelim ama egsozda var cok ses cıkarı araya bitane karbondan orta susturucu takalım hem 6 7 hp kadar artar cunku burada 2 tane var dedi birleşik!!!! daha onceden net bakmamıştım ama hakkaten baktım bende 2 tane birleşmiş gibi duruo??? bu konuda bi bilgisi olan varmı???Register or Login" alt=""/>

Alfadanadam

evet..benim katalitik kanepenin altında duruyor zaten, şimdi baktım iki tane birbirine kaynaklı gibi duruyo..öyle aman aman güç artışı olduğunu sanmıyorum...hatta geri taktırmayı bile düşünüyorum...

arabanın gücü benim için yeterli, bilsem ki katalitik iptali yakıt tüketimimi gerçekten arttırıyor bigün düşünmem geri taktırırım.. 6-7 beygir için ki bu da şüpheli, bence değmez...

n/a

bildiğim kadarıyla o kaynağın bir tarafı katalitik diğer tarafı ise susturucu, ama iptal etmenizi tavsiye ederim eğer son susturucu çok küçük değilse iyi ses alınır.

quote:

boogey man wrote:

bugun sanayide bi usta 2.0 ts 156 alfalarda 2tane katalitik birleşik durumda olur dedi!!! bunları sokelim ama egsozda var cok ses cıkarı araya bitane karbondan orta susturucu takalım hem 6 7 hp kadar artar cunku burada 2 tane var dedi birleşik!!!! daha onceden net bakmamıştım ama hakkaten baktım bende 2 tane birleşmiş gibi duruo??? bu konuda bi bilgisi olan varmı???Register or Login"/>

master

Tek başına 6-7 hp vermez. Hani chip'le desteklense belki. HP kazanmak o kadar kolay değil. Komple kaliteli egsoz sistemi bile V6 Turbo kullanan Alfa'larda 7-8 hp ancak veriyor. Uyuz oluyorum böyle hp kazanmayı çok kolay gösteren ustalara. Alfistiturkey stickerı +15 hp ama o ayrı :)

Hiç katalitik iptalidir , şudur budur o işlere girme bence. Sebring egsozun güzel ses veriyor , katalitiği söküp havayı daha fazla kirletmeye gerek yok :)

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login

Alfadanadam

quote:

Tolga wrote:

Şöyle bir mantığı var.. Eğer debimetre klapeli tipse debimetrede problem yaşanmayabilir...  Ama bizim alfalarda kullanılar kızgın telli tip debimetrelerin ömrü kısaltabilir..  Sebebide açık hava filtresinin orijinale göre tozu daha az süzmesidir..  Bu yüzden telin etrafını toz kir kaplayarak ölçümün de hassasiyetini düşürmesi anlamına gelir ve zamanla bozulabilir aslında buna bozulma değilde ömür kısalması diyebiliriz..

P.S: You are not allowed to view links. Register or Login'ten alıntıdır.

The main problem is due to over oiling (with the dirt retention oil) of the filter, this gets sucked onto the MAF wire and kills it instantly.

If you apply the correct amount of oil (a tiny amount) to the filter you should have no problems.

I have had a foam filter in for a year with no problems.

I cleaned and re-oiled it at the 60,000mile service last month.

I also have the V6 intake tube fitted (£8 p/n 60630490):

156 Intake Mod

Inside the airfilter box, there is also a narrow tube that runs down the centre of the filter element, I left that out too.

Edited by - Alfadanadam on 08/01/2006  11:21:43

Onur

debimetre neden bozulur açık hava filtresi yüzünden bilmiyorum ama o kadar hassas bir alet ki aracınızı devirli kullanıp kesicide çok zorlarsanız bu parça yine bozulabiliyor. bundan şikayetçi biriyle tanışmıştım serviste , servis elemanının ilk lafı kesiciye çok sık sokuyor musun olmuştu.

açık hava filtresi için novitech in kiti güzel. performansa çok katkısı olmasa bile sesten gaza gelip pedala abanmassan uzun yolda farkedilir bir yakıt tüketimin avantajıda saglar. ama uzun yolda örn: izmir-ankara yapacaksın. kafa 6-7 saat onu kaldırır mı bilinmez ?? :)

n/a

bugun uslu egsozdaydım benim katalitik cıktı!!!! benim zaten dolmuştu 101.000 de ne kadar daa dayanırdıki??  bulent abide beim ne gordumu anlamış zaten birbirine kaynaklı 2 parca gibi duruodu biri katalitik biri susturucuymus!!! egsoz vardı ztn sebring cok ses gelmesinden korktum bende ortaya katalitigin yerine bi susturucu takıldı simdi!!! adamın soledigi 6 7 hpde suymuş : su anada son sustucundan yeterli verimi alamıyosun eger katalitigi cıkarırsan 2si 6 yaparmış!!! ole yada bole cıktı hissetirdimi derseniz rahatlama oldu gibime geldi piskolojikte olabilir tabi!!!! ( bu arada orta susturucu bmv susturucusu ne alakayasa alfa gelmiyomuş cok aradım bulamadım bende bmvninki en uygunu dediler onu taktık :))) yani garıp oldu braz kabul ama care yoktu)

n/a

quote:

Onur wrote:

debimetre neden bozulur açık hava filtresi yüzünden bilmiyorum ama o kadar hassas bir alet ki aracınızı devirli kullanıp kesicide çok zorlarsanız bu parça yine bozulabiliyor. bundan şikayetçi biriyle tanışmıştım serviste , servis elemanının ilk lafı kesiciye çok sık sokuyor musun olmuştu.

açık hava filtresi için novitech in kiti güzel. performansa çok katkısı olmasa bile sesten gaza gelip pedala abanmassan uzun yolda farkedilir bir yakıt tüketimin avantajıda saglar. ama uzun yolda örn: izmir-ankara yapacaksın. kafa 6-7 saat onu kaldırır mı bilinmez ?? :)

peki onur sole bi mantık kursak arabayı bozan hava filitresi deilde sesi duymak için arabayı yuksek devirlere cıkaran bizler olabilirmiyiz buna kesiciye sokmakta dahil?? (sadece bi mantık yurutme) novitechin kıtı gusel peki ama debimetreye o zarar vermiomu?? bu arada bulent abim su yazıyı tam  anlayamadım dogru yag kullanırsan sorunun olmıycaktır falan tarzı bişiler diyo tam ne anlatmak istemiş bana bi ozetlerseniz sevinirim??

Edited by - boogey man on 09/01/2006  00:50:26

Onur

suyunu çıkartmadıktan sonra yüksek devirli kullanmanın bence bir zararı yok. kaldı ki TS motorlar yüksek devirlerde çok canlı ve istekliler.hatta arada yüksek devir çevirmek içindeki kurumu atması içinde faydalı. tabi biraz yagda eksiltebilirsin bu durumda, ama debimetre neden kesiciye sokmaktan bozulur bilmiyorum

Alfadanadam

Umut orada bahsettiği bu açık tip filtrelerin üzerinde "pisliği tutması için sürülen yağ" . Eğer bu filterlerdeki yağ miktarı fazlaysa bu yağ debimetrenin transmitterine yapışıyor ve bozulmasına sebep oluyor. Artık bu yağın miktarı filtrenin kalitesiyle mi ilgilidir yoksa başka bir şey midir bilmem. Ama bildiğiniz gibi bu filtreler yıkanabiliyor. E yıkanınca da üzerinde pisliği tutması gereken yağ da akıp gidiyor, düz mantıkla da bu tip filtrelerin tekrar yağlanması gerekir gibi düşünüyorum. Ben hiç kullanmadığım ve kullanmayı da düşünmediğim için bilgim yok. Sadece burada bahsi geçti diye yazdım zaten bunları da..

quote:

boogey man wrote:

quote:

Onur wrote:

peki onur sole bi mantık kursak arabayı bozan hava filitresi deilde sesi duymak için arabayı yuksek devirlere cıkaran bizler olabilirmiyiz buna kesiciye sokmakta dahil?? (sadece bi mantık yurutme) novitechin kıtı gusel peki ama debimetreye o zarar vermiomu?? bu arada bulent abim su yazıyı tam  anlayamadım dogru yag kullanırsan sorunun olmıycaktır falan tarzı bişiler diyo tam ne anlatmak istemiş bana bi ozetlerseniz sevinirim??

Edited by - boogey man on 09/01/2006 00:50:26

n/a

Tavsiyem biraz pahalıdır ama garantili uygulanmış olan parçaları kullanman. AutoDelta nın internet sitesine bi bak.