Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Brera 2.4 JTDM 20V

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Madem ya bir alfisti olunur yada olunmaz bunun ortası sağı solu yoktur diyorsunuz..Bu şartlar doğrultusunda bende bir alfisti değilim,hiçbir zamanda olmadım..Evet doğrudur bindiğimiz arabaları çok seviyoruz, bende çok seviyorum ,o kadar sorunlar çıkarmasına rağmen, devamlı uğraşıyorum ve severekte biniyorum.Fakat marka fanatikliği ve bazı durumları gözden kaçırmama sebebiyet vereceğimi hiç sanmıyorum...Sonuç olarak almak istediğim otomobil ekonomik durumum el verdiği sürece,genel anlamda kafamdaki ortamaları tutturuyorsa (demek istediğim performans, tasarım,kalite,işçilik,fiyat babında) gider onu alırım..Açıkçası otomobil dergilerindeki karşılaştırmalarda nasıl bu gibi kriterleri değerlendirip ortalama değerleri göz önüne alıyorlarsa yada  bakıyorlarsa ,bende elimdeki para ile bu anlamda alabileceğim en mantıklı otomobili almaya çalışırım..Herkesin seçimi farklıdır benim seçimim bu You are not allowed to view links. Register or Login tonla para verip yürümeyen sadece havası için,şekli ,tasarımı ve tek olmak için bir araca para sayarki..Şahsen ben bu yaşta bu kriterler bazında alacağım spor yada sportif otomobilin gerçek amacını herşeyi ile kendime yansıtmasını beklerim..Haaa çok param olur normal arabam dışında bir brera yada spider alırım keyif için binerim o ayrı...Önderinde dediği dayı olucak 50 - 60 lı yaşlarda aldığı brera'nın şekline tasarımına ve güzelliğine bakıcak,arabaya binerken bir yerden bir yere gitme amaçlı değil keyif almak için binecek,bu durumdaki insan zaten bakmaz breranın hantallığına, 0-100km hızlanmasına,esnekliğine.. Düz yolda otobanda yüksek hızlarda gidebiliyormu o ona bakar zaten...

Sportivo

Abi bişey soracağım, marea 2.0 veya şimdiki 156'dan aldığın performansın altında bir araba mıdır şu DİZEL Brera? "Kim tonla para verip yürümeyen sadece havası için,şekli ,tasarımı ve tek olmak için bir araca para sayarki.." diyorsun.

Marea,156 ile Brera'yı kıyaslamıyorum. Kağıt üzerindeki değerleri kıyaslıyorum. Tamam araba çok çok ağır ve bence de pahalı ama ben şimdi düşünüyorum İzmir'de veya İstanbul'da dizel bir Brera'm olsa zaten basacak yol yok 0-100'ü 8.5sn'de süreceğim. Arada bir Çeşme'ye gidersin yazları onda da dümdüz yol maksimum hız faktörü devrede , bu dizelin 230km/h fabrika verisi, yok kadran hatası falan derken 250km/h kadranda görürsün bu dizeli bu stock haliyle. Eee daha ne lazım merak ediyorum. Buna rağmen Şahin,Doğan,PUG ,TT, M3-M5... falan geçiyorsa geçsin bana ne, ben Brera'yı severek aldıysam diğer arabalar umrumda bile olmaz. Kaldıki illa performans isteyene 3.2 V6 var 0-100 6,8sn. Yani bu da kesmiyorsa el insaf derim, pistlerde görmek isteriz demekten başka diyeceğim birşey yok. GTA demiştim ama haklısınız o konuda henüz yok ama çok yakında GTA da gelecektir 400HP civarında. Neyse bence bu dizel totalde 10üzerinden 8 alacak bir araba benim gözümde , ki bu da benim için yeterli bir başarı.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

n/a

konuyu hala daha bunca yazılan yazılar üzerinde brera yı sadece dizel değil genel anlamda benzinli olarakta değerlendirildiğini neden anlamak istemiyorsun yada anlayamıyorsun, bu duruma şaşırıyorum..bu topic altında binlerce kez yazıldı, bahsedildi genel anlamda brera göz önünde bulunduruludğunu ve buna göre yorumlar yazıldığını..

sorun olan şey 156 yada marea değil...spor araba ve sportif araba ve dolayısı ile brera ve rakipleri...evet marea 2.0 ile aynı değerlere performans verilerine (hızlanma konusunda) sahip torku dışında..

O şekilde diyorum çünkü öle bu çok açık.Brera tasarımı
,diğer spor araçlardan farklı olma,alfa romeo 'nun benzersiz ruhuna sahip olma,bunun dahilinde aracı kullanırken fark yaratan insana zevk veren, keyifli bir sürüş...Bunları gözardı edicek bir sebep yok zaten..

Ayrıca pistlere,son hıza kadran hatalarına,istanbula,izmire,çeşmeye,otobana,uzun düz yola ,hibirşeye gerek yok...Neden gücü ,ağırlığı, performansı, sadece son hız olarak değerlendiriyorsun ona hiçbir anlam veremiyorum...Güç sadece son, hız düz yolda basmak değildir,bunun getirisi ara hızlanmalar,esnkelikler ve buna benzer olaylar da var,burada zaten insanların tartıştığı şey herhangi bir aracın son hızı değil, burada genel olarak breranın iyi bir motora sahip olmasına rağmen ağırlık konusundaki zaafından kaynaklanan hantallığında...

Brera ve spider tarzı araçlardan tasarımlarından ve sportif araç olmalarından dolayı tasarımı tipi,dışında dolayısı ile performansta bekleniyor...Ha breranın herhangi bir rakibi fiyatı breradan 5000-6000 euro daha ucuz..Motor hacminden dolayı vergi diliminden yırtıyor,her ne kadar breradan fazla piyasada satılıyor olsa da şekil bakımından en az brera kadar yırtıcı bunun yanında işçilik ve malzeme kalitesi breradan çok çok önde..Performans bakımından brera ile dalga geçebilecek seviyede oldukça üstün,yakıt tüketimi bakımından breraya göre çok çok fazla cazip,ağırlık bakımından da arada bir 300-400 kilo bir fark var...Genel değerlendirme bakımından çok çok fazla önde fiyat konusunda da ,yakıtta da ,motor hacmi ve vergi dilimi açısındanda,ağırlık ve performans değerlerindede..Son derece mantık sınırları içerisinde..

'''Kim tonla para verip yürümeyen sadece havası için,şekli ,tasarımı ve tek olmak için bir araca para sayarki.." diyorsun. '''

Şimdi bunu  neden diyebildiğimi anlayabiliyormusun...???

Sportivo

Abi ben direk dizel için konuşuyorum, konunun başlığı ve ilk mesajı zaten dizel Brera, ben mi yanlış topicteyim anlayamadım.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Tufan

Bilindik sloganın aksine imaj herşeydir arkadaşlar...Altınızdaki araba rakiplerinden 200 kilo hafif de olsa, virajları raydaymış gibi dönse de , sollamalarda uçup gitse de, siz vaktinizin %90'ını geçireceğiniz yerde ve yollarda bakışları üzerinize çekmekten hoşlanıyorsanız, kullandığınız arabanın başta söylediğim özelliklerinin hiç bir önemi yoktur. Hayatta ne istediğini bilmek ve buna uygun davranmak en doğrusudur. Hem o olsun, hem bu olsun derseniz, ne o olur ne bu olur...

Neredeyse 1 yıl önce site girişine bir yazı yazmıştık, "neden Alfa" diye. Orada demiştik ki sadece performans arıyorsanız yanlış yerdesiniz. Brera da ister beğenelim ister beğenmeyelim estetik kaygıların ön planlada olduğu sportif bir araç. Safkan spor bir araç değil. Alfa Romeo'nun Brera için "mal budur, benim estetik anlayışımda son noktadır, beğenmeyen de almasındır" yaklaşımı sergilediği de gayet açıktır. Üstelik bu araca bir de dizel motor koyarak klasman dışı bir hareket sergileyecek kadar da gözü karadır Alfa'nın...Hal böyleyken neden hala performans tartıştığınızı bir türlü anlayamıyorum.

Madem konu alfisti olmak nedire de gelmiş, bir cümleyle kendi anlayışımı özetleyeyim: Bana 156'dan aldığım zevki verecek aynı fiyat aralığında bir başka marka da olsa gidip gene Alfa alırım:)

admin

Nokta...
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

imajın herşey olduğuna katılıyorum
, kaldı ki türkiye şartlarında imaj sahibi olan bmw - mercedes gibi araçların yaygın olması imaj zedeleyeci...Hayatta eğer bir insan sadece bakışları üzerine çekmek için ve keyfine kullanmak istiyorsa güzel bir araç ona herhangi bir sözüm yok..ama herşey diğer eksik kalanları silip kestirip atıcak tarzda da kolay değil bence.. Hem o olsun, hem bu olsun derseniz, ne o olur ne bu olur,tarzı birşeyde doğru bir düşünce.. hiçbir araç bütün güzellikleri ve özellikleri aynı aynda verebilcek kadar da mükemmel değil,ama bu istenilenlerden diğer herşeyi fırlatıp atıp sadece tasarım ve görsellik seçimide çok fakir bir seçim bana kalırsa..

Kaldı ki sadece performans dışında birçok şey daha verebilicek kapasitede bir marka  alfa romeo..60.000 euro paralardan bahsediliyor...Yakıt tüketimidir,vergi dilimidir,ağırlıktır ,performanstır,yakıt tüketimidir,fiyattır onları geçtim,kendi gözümle gördüm eğer alfa romeo 60.000 euro ya konsollarındaki işçilik'i sıfır tirit ve buruşmuş bir konsolu ve trim sesleri olan bir aracı ,o paraları vericek belli bir kültüre ve zevke sahip elit - aracından keyif almak isteyen müşterilerine de uygun görebiliyorsa helal olsun..Bahsettiğim araç sıfır bir brera - spider ve 159..

Eğerki alfa romeo Brera için "mal budur, benim estetik anlayışımda son noktadır, beğenmeyen de almasındır" yaklaşımı ,bence sadece tasarım güzelliğini gözler önüne serip tekonolojiyi kullanmaktan kaçmaktır, kolaya kaçmaktır...Bence herşey bu kadar kolay ve basit değildir...

Serkanın dediği  : ''Sahip olduğun 156'nın yerine alabileceğin aynı model yılı, aynı kilometre, motor hacminde ve aynı etkiyi bırakacak hangi markalar var? ''' dır sorusuna da tamamı ile katılıyorum.. O sınıfta,o model yıllarında ,aynı kilometre ,motor hacminde aynı etkiyi bırakıcak başka mantıklı bir araç yok zaten olmadığı için alfa romeo 156 'larımızı aldık ve halen daha severek,zevk alarak kullanıyoruz..

Benim bu topic altında da yazdığım son posttur,eğer hatalıysamda kimse kusura bakmasın..Bazı şeylerin karşılığı elde olan 10 özellikten sadece 1'ini karşılayabilmekse bence bu ayıptır ve bazı şeyleri kullanmaktan kaçmaktır.. Sonuç olarak herkesin parası değerlidir kimse parasını karşılığını almamak istemez...

Edited by - ralf on 07/10/2007  21:15:26

Onur

Serkancım 156 nın imajı konusuna katılmıyorum çünkü belden aşağı bir vuruş olur çünkü 156 gibi kaç tane bir markayı kurtaran efsane olabilecek tasarım var diye sorarım sana O yüzden 156 yı etki konusunda ben daima dışarda tutuyorum,

herkezin spor arabadan beklentisi farklıdır demekki. bende arabamı çok seviyorum hatta bazen benim araçımdan kat ve kat pahalı spor otomobillerin bile girmeye maçasının yetmediği virajlardaki rahatlığım ve aldığım güven hissi bana ayrı bir keyif veriyor...

ama ben spor arabada son hız değil,0-100 ve ara hızlanma ararım. eger vergi + benzin gibi unsurları da göz önünde tutarak bana bunları en iyi verebilecek aracı ararımç bugünkü bütcemle en iyi otomobil alfa romeo. ama keşke dünya kadar param olsada arabamı değiştirmek için ilerde 156 mı satmak zorunda kalmasam onu bir kenara koyabilsem..

hiç bir konuda olmadıgım gibi bu konuda da fanatikliğim yoktur sonuçta bunlar tüketim maddeleri diye bakıyorum olaya..

ama alfayı bugüne kadar daima ayrıcalıklı yapan tasarımın yanında aynı segmentteki rakiplerine göre ya en az aynı güçte yada bariz üstünlüğü olmasıydı bana kalırsa ve ne yazıkki son modellerle bu üstünlüğü yitirdiğini düşüyorum,

şimdide askerlik yerimi bekliyorum arabamı kullanamıcam onun derdine düştüm zaten 156 diyip durmayın lütfen

Sercan Keklik

imaj?

daha ucuz olan Audi TT?
Daha pahalı olan Spider?

Seçiminiz?

Register or Login" border=0>

Edited by - agucba on 08/10/2007  20:56:56
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Sercan Keklik

ayriyetten bi reklam aklıma geldi...

İmaj hiç birşey, susuzluk herşey..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Sercan Keklik

siyah brera modifiyeli yalnız serkan ;)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

: ) Alfisti olduğunu farketmeyen arkadaşlar gene işbaşında : ))

Bakın dostlar bazı olaylara çok dar bakıyorsunuz.. Hani olayı öyle basite indirmişsiniz ki hep dönüp dolaşıp muhabbet şuna geliyor ; " 60 bin eurom olsa şunu alırım bunu alırım, alfa almam çok yakar az gider vs.. "

Şimdi ben size 60 bin euronuz olsa yapacağınız, alacağınız en mantıkılı şeyi söyleyeyim ; gidin ev alın.. Götürüsü değil üstüne getirisi var , hiç yakmaz üstelik.. Hem süperde prim yapar..

Şimdi neden böyle alakasız gibi görünen bir örnek verdiğimi açıkça anlatayım..

3 tane farklı gelir grubunda ve ismi Hüsocan olan kişiyi ele alalım..

1. Hüsocan büyük bir holdingde güvenlik görevlisi olarak çalışıyor.. Kullandığı araba şahin.. LPG'side var.. Az yakıyor ve kendisinide idare ediyor ama genede daha konforlu bir araba hayalleride yok değil.. Bir kaç sene daha para biriktirip palio yada bir clio alma niyetinde.. Gene tüplü olması ilk tercihi..

2. Hüsocan aynı holdingte müdür.. Geliri fena değil orta seviyede.. Alfa 156 sı var.. Aslında üstüne biraz daha koyup honda civic, renault megane gibi daha ekonomik, daha sorunsuz arabalara binebilir.. hatta oda bir kaç sene para biriktirip, daha popüler bir markaya geçebilir ama severek kullandığı 156'sını değiştirmeyi düşünmüyor.. Olursa ileride 159 alırım belki diyor..

3. Hüsocan ise Holdingin patronu.. Para filan heç önemli değil.. Kendisi yeni M6 almış.. Ayrıca geçen sene aldığı TT'si garajda duruyor.. Vede şehir içinde kullanmak üzerede bir X5'i mevcut hanımıda Cayenne kullanıyor..

Şimdi gelelim sonuca.. Eğer biz kendimizi Güvenlik görevlisi hüsocanın yerine koyarsak Alfa 156 gibi bir araba almayı düşünmek tamemen saçmalık.. "O kadar param olsa gider audi yada bmw alırım" der.. "2. el olur belki ama bmw abi bu" .. Anlatamassın.. Karizma dersin suratına bakar.. "ya bmw bu daha karizmatik ne olabilir" der..

Hüsocan insanları hayal mahsulu olmasına rağmen bu mantığı direk kendimize uygulayabiliriz.. Pek çok arkadaşımız arabasını satıp üzerine ekleyip daha üst model bmw yada audi gibi araba alabilecek konumdalar.. Olmayanlarda gene biraz ekleyip "0" yada eklemeyip 2. el daha yeni model ve şu an kullandıkları 156'lardan daha çok özellikli civic, megane, focus gibi arabalar satın alabilir..

Neden almıyorlar..

Çünkü arabalarını, Alfalarını seviyorlar..

2. Hüsocan ise bizim gibi 156 kullanan birisi.. Belki konum ve yaş olarak herkesi temsil etmiyor.. ama alfisti bir arkadaş ve arabasını alırken pek çok tavsiyeden!! sonra Alfada karar kılmış ve severek kullanıyor..

Üstteki bahsettiğim mantığı direk kendisinede uygulayabiliriz.. Ve kendisi Alfadan vazgeçmiyor çünkü "Tamam biraz daha fazla yakabilir ama ben arabamı seviyorum, maddi durumum için bir sakınca yaratmadıkçada kullanmaya devam ederim" diyor..

Çünkü o bir alfisti ve Alfa Romeo'yu seviyor...

3. Hüsocan ise etrafta gayet bolca gördüğümüz audi, bmw filan kullanan, habire bunları üst modelleri ile değiştiren zengin bir insan temsili.. Kendimizi bu kişi yerine koyalım aynen mantık yürütelim diyorum ve işte burada hata yaptığımız noktaya geliyorum..

Olay artık burada 80bin eurom olsa şunu alırım hikayelerini geçiyor.. Bir tarzınız, zevkiniz yada merakınız olması yada genele ayak uydurmak arasında ince bir noktada kilitleniyor..

80bin euroyu ve tabii dahada fazlasını gözünü kırpmadan bir arabaya verecek kişi zenginlliğine, olanaklarına eriştiğimizde kıstaslar şu anki düşünce mantığımızdan çok daha farklı yerlere gidiyor.. Bu sefer olay "sat 156'yı koy 3-5 al yeni civic'i" gibi bir olanak paralelinde " sat brerayı al TT'yi" kadar kolay gerçekleştirilebilen bir manzaraya bürünüyor..

Dediğim ortak düşünce hatamız işte burada gerçekleşiyor.. Hepimiz sanki hayatımız boyunca para biriktirip ondan sonra tek bir araba seçecekmiş gibi yorum yapıyoruz.. Alfisti olmanın farkıda işte burda doğuyor.. 145, 156, 159, spider olması hiç farketmez.. 3. Holding sahibi insan bir alfisti olsa gider brerasını alır, keyifle kullanır, daha çok yakmış, daha ağırmış, öbürü bunu geçermiş, umrunda olmaz, keyfine bakar.. Çünkü arabasında mutludur..

Aynen şu an birçoğumuzun olduğu gibi...

Sercan Keklik

ben bazı yerlere katılıyorum bazı yerlere katılmıyorum..

Aşık olmak denilen bi tabir vardır.. Birde Körü Körüne Aşık olmak vardır..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Cem

Bende katılıyorum,156'ya 1996 senesinde Autoshow dergisinde görmüştüm,konseptti ve üretilmesi planlanıyordu. O yıllarda E36 uzay kasa BMW'nin m3'ü , z3 ü vs.gibi araçlar 231 PS beygirler üretirken ve yine o yıllarda şahin bile olsa otomobil alabilecek maddi gücüm yokken Alfanın tasarımına bayıldım. M3'ün fazladan 111 beygiri beni hiç ilgilendirmiyordu, ben 120 PS gücündeki Alfa Romeo 'ya tav olmuştum birkere. Sene 2006 olduğunda birazda şans eseri ilk aşkıma kavuştum. Şimdi büyük zevkle kullanıyorum. Çocukluk arkadaşlarım M3 seviyorlardı 96 yılında,ben Alfa, ben Alfa'ma kavuştum, arkadaşım M3 e kavuştu. Ben Alfamı satmayı olağan üstü bir durum olmadıkça düşünmezken arkadaşım M3 ü 2 ay sonunda zor şer sattı. Aldığına alacağına pişman oldu. Ben onun aracına binmek yahut incelemek gereği bile duymazken o benim aracımdan inmez oldu. Alfa'nın standart araçlardan farkı gücü,konforu değil bence kişiliği olmasıdır. Kişiliği olan ve erişilebilir olan en mantıklı araçtır. Keşke imkanım olsada Alfamı satmadan 145 1.7 Boxer, 33 2.0,Spider , GTV yada 166 alabilsem. Dediğim gibi elime yüklü para geçse ,başımı sokacak bir ev aldıktan sonra Alfa koleksiyonu yaparım büyük ihtimalle.
ayrıca Alfa'nın sağlam olmadığı yönündeki söylemlerde beni pek ilgilendirmiyor açıkcası,Bundan önceki aracımda (merc. A160) ABS,ASR,ESP,BAS, gibi çekiş ve fren sistemleri bulunurken,şasisi rijitken,esnemezken, elimden çıkarmak için tabiri caizse kırk takla attım,bana otomobil kullanma duygusu vermiyordu. Şimdi Alfam'da bu saydıklarımın çoğu yok,şasisi rijit değil Mercedes kadar ama bana olağanüstü keyif ve haz veriyor.

Edited by - afacan156 on 08/10/2007  21:14:41

Sercan Keklik

Öyle şeyleri tartışıyoruzki..
Şu sitede GT ile 147 Torpidosunun Bir oldugu halde.. GT ye yakıştı diyen varmı?

159-brera-spider aynı torpido..

2008 model araç alıyosunuz Hala Follow Me Home özelligi yok.. Siz Spor Otomobil alıyorsunuz  (Spider Adına Konuşuyorum) Spor Otomobilde Ne göz önünde bulundurulur? GÜÇ.. Güçsüz Spor Otomobilin hiç bi yerde hiç bir zaman bi espirisi olmamıştır.

Bana gelinip sorulsa ne Alırsın? Spider alırım kesinlikle çok hoşuma gidiyor ama Spider almam için benim Kenarda köşemde hızlı başka bi spor aracım olmalı..

Körü Körüne aşık olamam..

Edited by - SerCy on 08/10/2007  21:20:59
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

Benim de demek istediğim oydu, mevcut ekonomik durumum içinde Alfa 156 yerine başka araçlar da tercih edebilirdim, babam mevcut aracımdan 1-2 yaş daha yaşlı bmw 3 serilerine de bakabileceğimi söylemişti, ama ben ya 147, ya 156 dedim hatta sercan da bilir, ben alfa almadan çok önceden tanışıyoruz.. Sonuç olarak aile olarak kuzenimi de sayarsak tam 5 tane 156 aldık..

Ama aracı alma nedenimiz sadece Alfisti olmaktan kaynaklanmıyor. En mantıklı tercihlerden biri olmasından da kaynaklanıyor.. Hem görünüş itibariyle çağının çok ilerisinde bir tasarım çizgisine sahipti, hemde rakiplerine karşı döneminin en iyi performans verilerini veren araçlardan biriydi.. Sonuçta konfor arayan babamada, performans arayan banada hitap eden devrimsel bir otomobildi.. Yarı fiyatına döneminin performans ölçütü kabul edilen 3 serisiyle kafa kafaya gidebiliyordunuz.. Ayrıca motor sesi, sürüş keyfi de başlı başına bir etmendi..

Hayatımın hiç bir döneminde alman arabalarına sahip olmayı hayal etmedim, porscheden bile çok hoşlanmadım, hep bir antipatim oldu alman araçlarına karşı, bunu da beni tanıyanlar bilirler.. Ancak iyiye, iyi demek de yapımda var.. TT, Brera'dan çok daha iyi bir araç..

Bundan sonraki aracım da allah kısmet ederse ya 159 ya GT olur.. GT olursa iç tasarımı içime sinmyecek, 159 olursa ağırlığı ve alman genleri içime sinmeyecek biliyorum.. Çünkü hiçbiri ne bir 156 ne de bir 147 olabilir.. O yüzden 156 ve 147'yi ölçüt alarak yeni Alfa romeo modellerini değerlendirmeyin.. Çok çoook farklı.. Tıpkı 75le 156nın çok farklı olduğu gibi..

Şu anki maddi durumumla kasıp bir roadster almayı düşünürsem, seçimim üzülerek TT'den yana olur. Nedenleri de 156'yı tercih etmemdeki nedenlerle aynı.. Hem performanslı, hem konforlu, hem güzel bir araç olduğu için. Sadece "çoook güzel" olup da gerisi fos olduğu için değil..

Ama daha önce de dediğim gibi maddi durumum çok iyi olursa, mutlaka garajımda bir Alfa Romeo bulundurmak isterim ve bu mümkün olursa klasiklerden biri olur..

Sercan Keklik

bu arada eklemeden edemicem benim kaçıncı 156 ım cogunuz biliyor.. Neden bu kadar aynı arabaya bindim?
Çünkü Aşık oldum.. Beni her Yönüyle kendine aşık etti.. Ben Bmwde alırdım A3 de alırdım ama hiç biri bana 156 tadını vermezdi.. 120 lik hondayada bindim bana hiç bi his vermedii... 12o lik alfaya bindim bana his verdi ve honda gibi hafif bi araca göre daha hızlıydı gaza bastıgımda beni kendine baglıyabiliyodu..
ama 2 ton bi araç gaza bastıgımda gitmiyosa beni kendine nasıl aşık edebilirki? Alıp evimin önünde saatlerce izlerim sadece bunun adıda hoşlanmak olur bence
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

agucba

Alfa 155 çıktığında Q4'e hayrandım. Kuzenimin arabası olması sebebi ile kullandım ve hevesimi aldım. Sonra 145 çıktı. Güzeldi ama sanki bir eksiklik vardı. 145 QV çıkınca tamam dedim, bundan bende olmalı. GTV V6 TB de benim için bir hayaldi. 156 V6 24V de hayallerimden biri. Kendi arabamı alabilecek duruma gelince bu üç model arasında seçimi yapmaya karar verdim. Ve 2 sene arayarak şimdiki, maddi durumum da buna elverdiği için ilk arabamı aldım. Eğer biraz daha biriktirebilmiş olsaydım alacağım araba GTV veya 156 V6 24V olacaktı. Şu anda imkanım olsa yine alacağım araba GTV veya V6 24V olur. GT, 159 veya Brera'yı saymıyorum, çünkü onlar benim için uzak bir ihtimal. Bu süre zarfında başka arabalara baktım mı? Baktım tabi. Pug 106/206 GTI, Renault Clio RS'e baktım ama bunlara bakarken sanki Alfa'ya ihanet ediyormuş gibi hisse kapılıyordum. Hani eşini sevgilini seversin, arada gözün başkasına kayar ve bir pişmanlık duyarsın ya (en azından çok hoşlanmışsam öyle hissederim ), işte öyle bir şey.
Onur mesela 156 örneğini verdiğim için belden aşağı vurdun diyor. O zaman 145 örneğini vereyim. '97 model, 12-14.000 YTL arasında, 3 kapılı hatchback kriterlerini You are not allowed to view links. Register or Login'da girerek karşınıza çıkan seçeneklere bakın. Çıkan seçeneklerden en çok hanginisi ilginizi çeker? Veya verilen birim paraya göre sizce hangisi verimli bir seçenektir?

///////////////

Cem

Olaya birde şu yönden bakmak gerekli sanıyorum,TT de alsak Brera'da, kullanacağımız yollar malum. Altımızda Ferrari de olsa yapılacak sürat taş çatlasın 230-240 değilmidir? 0-100 derecesi 2 saniye fazla olmuş eksik olmuş bence piste çıkılmayacaksa bunlar çok önemli etmenler değil. istanbul'da yaşıyoruz,1.6 156'nın bile genelde üst devirleri gerekli olmuyor,kısaca 100 PS bile yeterli sayılır(mantıklı kullanımlar için) .Ama yok ben arkadaşlarımla yola çıkıp kapışacağım,rolling de yaparız gibi düşünceler varsa Brera yetmeyebilir,ama olasılık 1000'de 1 dir bu güçlerin gerekli olacağı.

Sercan Keklik

quote:

Olaya birde şu yönden bakmak gerekli sanıyorum,TT de alsak Brera'da, kullanacağımız yollar malum. Altımızda Ferrari de olsa yapılacak sürat taş çatlasın 230-240 değilmidir? 0-100 derecesi 2 saniye fazla olmuş eksik olmuş bence piste çıkılmayacaksa bunlar çok önemli etmenler değil. istanbul'da yaşıyoruz,1.6 156'nın bile genelde üst devirleri gerekli olmuyor,kısaca 100 PS bile yeterli sayılır(mantıklı kullanımlar için) .Ama yok ben arkadaşlarımla yola çıkıp kapışacağım,rolling de yaparız gibi düşünceler varsa Brera yetmeyebilir,ama olasılık 1000'de 1 dir bu güçlerin gerekli olacağı.

Türkiye'de o kadar boş yol varki.. (TRAFİGE KAPALI) 1250 HP gücündeki araçları bile deniyebiliyoruz.. Bugun Ford Transit bile Ne gibi güçlerle üretiliyor hepimiz biliyoruz Temde giderken altınızda spider Arkanızdada Transit sellektör atıyor gaza basıyosuuz ama tık yok..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Tufan

1-8C spor arabadır. Brera/Spider spor araç değil, spor görünümlü ama konfor ağırlıklı ve estetik merkezli gezinti arabalarıdır. Brera'ya spor araba dediğiniz sürece anlamsız bir kısır döngüye giriyoruz...

2-Aynı fiyat aralığında daha mantıklı bir seçim diye üzülerek bineceğin bir araba almak mantıksızlığın daniskasıdır...madem üzüleceksin niye alıyorsun, di mi ama?

3-Ulen duyan da sizi sabahtan akşama drag yapıyorsunuz zannedecek! 2 tonluk araç basınca gitmeyecekmiş, aşk değil de hoşlanmakmış. Aşk dedin mi akan sular durur, 2 tonluk brera olur sana 800 kg. Oldu mu Sercanım?

4-Bu akşam Maslak BP'den benzin alırken arkamdaki pompaya Rover kullanan orta yaşlı bir bey yanaştı. Arabasında indi, benim arabayı baktı biraz, sonra yanıma geldi. 156'yı çok beğendiğini, masraflı olup olmadığını, benzin tüketimini sordu. Ben ayrılırken hala arkamdan bakıyordu. Elinizi vicdanınıza koyun, şu ana kadar kullandığınız hangi araç insanlar üzerinde böyle bir etki yarattı? Bundan sonra orta sınıfta hangi araç böyle albenili olabilir? Varsın rakipleri 100 km'ye Alfa'dan 18 sn önce ulaşsın yahu...

Sercan Keklik

quote:

1-8C spor arabadır. Brera/Spider spor araç değil, spor görünümlü ama konfor ağırlıklı ve estetik merkezli gezinti arabalarıdır. Brera'ya spor araba dediğiniz sürece anlamsız bir kısır döngüye giriyoruz...

8C consept araçtır.. Brera, Spider Spor Araçtır.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Cem

Tufan abiye katılıyorum,aslında sercana da katılıyorum,ben herkesle müttefikim aslında=)
Ben kendi adıma konuşuyorum,yola çıkınca illa ki benden hızlı bir araç çıkacak karşıma ve yol vermem gerekecek. Transit olursa tabi kötü olur bu ama mantıklı süratlerle gitmekse amaç,bence brera da yeter bu amaca. Yok arabayı zorlarım,gerekirse kapışırım vs gibi düşünceler varsa brera yetmeyebilir, ona lafım yok. Ben trafikte "delikanlılık" konusunda ununu elemiş,eleğini asmış biri olarak 1.6 156 ile bile çok mutluyum. Daha yüksek süratlere çıkan aracım olsun istermiyim,çoluk cocuğa karışmamış olsam isterdim elbet,ama artık düşünmem gereken başkaları da olduğundan(eşim ve tombiş kızım) yüksek güçler tehlikeli gelmeye başlıyor giderek.

Tufan

quote:

quote:

8C consept araçtır.. Brera, Spider Spor Araçtır.

seri üretime geçen şey artık konsept değildir...

Sercan Keklik

nası geçti? kim geçirdi? kim satın aldı?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm