Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Semih izgi

Merhaba arkadaşlar.

Giulietta 'da 225 50 17 Deneyen oldu mu ?  Varsa fotoğraf atabilir mi?

Benim 225 45 17 ler gözüme küçük görünmekte, Spor yay işine çok seviyor olsam da girmek istemediğim için lastik yanaklarını 45 yerine 50 yaparak çamurlukların içini biraz doldurmak istiyorum.

Görüşlerinizi bekliyorum  8)

Dellobaltino

Bugün itibariyle 225 45 r17 ölçülerinde goodyear eagle f1 asymmetric3 yeni lastik aldim.çikanlar dunlop sportmaxx rt idi.ilk izlenimlerim şunlar.yeni lastikler daha sessiz ve yumuşak.yol bozukluklarini daha az hissettiriyor.konforlu bir lastik.zaten alma sebebim de buydu.şimdilik memnunum.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

qrkmtp

You are not allowed to view links. Register or Login
Aracımın yazlık lastiklerini değiştireceğim ama lastik konusunda emin olamıyorum. Herkes gibi fiyat&performans gözeterek araştırıyorum. Yol tutuş ve fren mesafesi en çok göz ettiğim durumlar.
Aklımda şu anda Goodyear Eagle Sport var ancak, çok fazla kullanıcı yorumu bulamadım. Aranızda kullanan, tecrübe sahibi olan varsa değerlendirme yapabilirse sevinirim.
Ebat olarak 195/65R15 düşünüyorum.

Merhaba,
Aynı lastikleri ben 147'mde kullanıyordum ancak bu yaz ben de değiştiriyor olacağım.Ben memnundum lastikerden ancak bir kaç lastikçiden bu lastikte seri üretim hatası olduğunu ve yağışlı havada çok kötü olduğu idi.Kendi deneyimlerim ise yağışlı havalarda da kötü bir yol tutuşu yok.Fiyatına göre alınabilir bir lastik.

admin

Merhaba,
Aynı lastikleri ben 147'mde kullanıyordum ancak bu yaz ben de değiştiriyor olacağım.Ben memnundum lastikerden ancak bir kaç lastikçiden bu lastikte seri üretim hatası olduğunu ve yağışlı havada çok kötü olduğu idi.Kendi deneyimlerim ise yağışlı havalarda da kötü bir yol tutuşu yok.Fiyatına göre alınabilir bir lastik.

Good Year Eagle Sport'un Türkiye şartlarına özel üretildiği belirtiliyor.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Fangio

Arkadaşlar cümleten selamlar.

156 1.6'nın 15'' ve 16'' jant ölçüsünde oem lastik ebatları nedir ? 

15 inçte 60 mı ? 65 mi ?
16 inçte 50 mi? 55 mi ? 

Fangio'nun üzerinde 195/65/15 mevcut. Yeni jantlarım 16 Teledial.

205/55/16'lara bakıyorum 65/15'lerden çap olarak çok az daha büyük. Orijinal tekerlek çapına uygun yanak hangisi yardımcı olursanız sevinirim.
[url="//www.instagram.com/riyabzonere"]www.instagram.com/riyabzonere[/url]

DcD-Semih

Orjinal 15" alaşım jantlar 205/60/15. Yani taban da yanak da yanlış hocam sizin. Jant kapaklı olan modellerde sadece farklı lastik ebadı kullanılmış. 16" ler ise standart 205/55/16 mevcut.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Alfadanadam

Orjinal 15" alaşım jantlar 205/60/15. Yani taban da yanak da yanlış hocam sizin. Jant kapaklı olan modellerde sadece farklı lastik ebadı kullanılmış. 16" ler ise standart 205/55/16 mevcut.

Semih hocam hep 2.0 kullandığı için aklında öyle kalmış. O dediğin 2.0'ların lastik ebatı :)

Ama 16" için kullanacağınız ebat 205/55R16 orası kesin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

DcD-Semih

Semih hocam hep 2.0 kullandığı için aklında öyle kalmış. O dediğin 2.0'ların lastik ebatı :)

Ama 16" için kullanacağınız ebat 205/55R16 orası kesin.

Doğru haklısınız hocam mk1 1.6'larda 185/65/15 de vardı, kapaklı teneke jantlarla geliyordu sanırım, ama takılmaz öyle lastik zaten 156'ya hiç yokmuş gibi varsayılabilir bence :)

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Alfadanadam

Doğru haklısınız hocam mk1 1.6'larda 185/65/15 de vardı, kapaklı teneke jantlarla geliyordu sanırım, ama takılmaz öyle lastik zaten 156'ya hiç yokmuş gibi varsayılabilir bence :)

Aynı fikirdeyim canım, doğru yani :)

Fangio

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkür ederim bilgiler için :)

Teledial'leri aldığımda da üzerinde 205/55'ler takılıydı. Bende aynı ebat'tan devam etmeyi düşündüm. Netten bir iki araştırma yapmıştım doğru ölçünün bu olduğunu doğrular nitelikteydi.

Sonrasında 15'lerde 60,16'larda 50 yorumu duyunca dedim ki acaba hangisi doğru hesaplar karıştı :D

Aralarındaki çok küçük ölçü farkı yakıt ve km saatinde çok çok az değişiklik yapacak belki ama işin aslı çamurluk kenarı ve lastik arasında ne kadar boşluk kalacağı

50-55 farkı görüntüyü bariz şekilde etkiliyor bence :D
[url="//www.instagram.com/riyabzonere"]www.instagram.com/riyabzonere[/url]

aktugoksuz

Merhaba,

Birkaç sayfada ben de ıslak zeminlerde kötü performansa sahip olduğunu okudum ancak yorumlar bir hayli eskiydi. Hali hazırda bir kullanıcı deneyimi benim için daha önemli şu anda. Yorumunuz için teşekkür ederim.
156 - 1.6 TwinSpark  - 2002
Mito - 1.4T Distintive - 2010
Fiesta - 1.0 Red Edition - 2015

ayredin1982

Malum giuliettalarin amortisörleri biraz sert yapida olduğundan konforu artirmak amaciyla eskimiş lastiklerimi konfor ve sessizlik odakli lastiklerle değiştirmeye karar verdim.uzun araştirmalar neticesinde goodyear eagle f1 asymmetric 3 de karar kildim.yol bozukluklarini kavrama 10 üzerinden 8.6 puan almis, sessizlikte 9.7.çok sessiz yumuşak denilen lastiklerin puanlari 7 civarinda.kullanan herkes konforlu ve sessiz bir lastik olduğunu söylüyor.açikçasi yol tutuşu o kadar umursamiyorum.çünkü bozuk,yamali, çukurlu tümsekli yollarda zaten yoldan çikacak kadar hizli gidemiyorum.tek istediğim konfor yumuşaklik.bozuk yollarda korka korka gitmekten biktim

bu bilgilere nerden ulaştınız. linki varmı  bende 225 45 17 almayi düşünüyorum.aklimda michelin primacy 4. diğerlerinden daha konforlu olduğunu düşünüyorum. ancak goodyear  daha konforlu ise onuda değerlendirebilirim.

SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dellobaltino

Michelin primacy 4 leri bilmiyorum yeni bir lastik.primacy 3 ve goodyear efficientgrip performance alternatiflerimin You are not allowed to view links. Register or Login egp önceki aracimda kullanmistim memnun kalmistim.primacy 3 hakkinda olumsuz yorumlar okudum.çok çabuk patinaja düşmesi gibi.f1 assy3 hakkinda duydugum tüm yorumlar olumluydu.ayrica, You are not allowed to view links. Register or Login, You are not allowed to view links. Register or Login v.b sitelerde test sonuclari var.orada inceleme yapabilirsiniz.f1 assy3 taktim.memnunum

yusufy

Herkese merhaba,
Daha önce kendimi tanıtma fırsatım olmadı, adım Yusuf. Ankara'da yaşıyorum. Bu ara yazlık lastik arayışındayım, lastik ve lastik basınçları ile ilgili konuları okuduktan sonra biraz kafam karıştı açıkçası, sizlerden bilgi almak istedim. 2011 model 1.9 jtdm otomatik için continental pc6 ve goodyear asymmetric 3 araştırdım asym 3 almaya karar verdim. Her iki marka için de uygun ölçülerde 225/50/R17 98 Y XL lastik var. Ancak asym 3 için konuştuğum bayilerde bu ölçüde hazırda bulamadım, 1 aya gelebileceğini söylediler. Hazırda ise 94Y olarak bulabildim.

İlk sorum bu ölçülerde 94Y her ne kadar yük endeksi yetersiz gözükse de; kullanılabilir mi, kullanan oldu acaba daha önce?
İkinci sorum da; 98Y XL lastiklerde 159 kullanıcı kitabında ortalama yük için tavsiye edilen 36 psi hava basılırsa 98'in yük endeksi 750 kg'ı karşılar mı, yoksa 750 kg'a karşılık gelen daha fazla basınçta  hava mı basmak gerekli?

agucba

Konu dışı olacak ama Türkiye'de pek Alfa Romeo ile kullanılmasa da Hankook Ventus Prime 3 lastiğini Alfa'da kullanılanıp oldukça memnun olanlar var.

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

murat

Konu dışı olacak ama Türkiye'de pek Alfa Romeo ile kullanılmasa da Hankook Ventus Prime 3 lastiğini Alfa'da kullanılanıp oldukça memnun olanlar var.

Müdür Tr'de yok galiba bu, Prime 2 çıkıyor hep satıcılarda
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

agucba

Müdür Tr'de yok galiba bu, Prime 2 çıkıyor hep satıcılarda
Hankook'un sayfasında var, lastikçide yoksa o lastikçinin ayıbı o zaman... :-P

///////////////

Semih izgi

Giuliettama yaz aylarında 235/45/17 lastik almak istiyorum (225/45/17 yerine)

235 taban kullanan oldu mu daha önce?   Birde orjinal ebat dışı lastikler garanti bozar, muayneden geçmez gibi zibille yazı var internette, doğruluk payları nedir?

Alfadanadam

Giuliettama yaz aylarında 235/45/17 lastik almak istiyorum (225/45/17 yerine)

235 taban kullanan oldu mu daha önce?   Birde orjinal ebat dışı lastikler garanti bozar, muayneden geçmez gibi zibille yazı var internette, doğruluk payları nedir?

İşini doğru yapan bir istasyona denk gelirseniz evet muayeneden geçmez.
235/45r17 yaptığınızda tek değişen taban değildir. Yanaklar da büyür biliyorsunuz değil mi?

sbk0655

Hankook'un sayfasında var, lastikçide yoksa o lastikçinin ayıbı o zaman... :-P

Bircok bayi de var.K125 olarak gecer .Bende yazlik olarak bu lastik ile K 117 arasindayim.K117 islak ve kuru performansi daha iyi.K125 ise konfor vs daha iyi.

EVA-L19 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sercan Keklik

Dip not:

Kullandıktan sonra ki görüşümdür:

good year Asy f2 önerdiğiniz gibi çok çok iyi bi lastik değil. Yanallar da çok kayıyor. Fren mesafesi çok iyi, özellikle yağmurda ses çok. Çukurlarda yanakları sert.

Neye göre? Pirelli Pzero Serisine göre. Pzero serisininde kusurları var ama iki lastik arasında kalsam p zero alırım. Asy2 de kesinlikle bana göre benim kullanımıma göre yol tutmuyor.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

agucba

Bircok bayi de var.K125 olarak gecer .Bende yazlik olarak bu lastik ile K 117 arasindayim.K117 islak ve kuru performansi daha iyi.K125 ise konfor vs daha iyi.

İlginç olan şey, Hankook'un sayfasında lastik karşılaştırılması yapılabiliyor ve bu karşılaştırmada K117, K125'e göre asgari düzeyde daha ekonomik görünüyor.  :) Halbuki sportif lastikler biraz daha müsrif olurlar ama normal bir kullanıcının bunu anlaması pek mümkün olmaz.

Benim kişisel tercihim K125 olurdu.

///////////////

sbk0655

İlginç olan şey, Hankook'un sayfasında lastik karşılaştırılması yapılabiliyor ve bu karşılaştırmada K117, K125'e göre asgari düzeyde daha ekonomik görünüyor.  :) Halbuki sportif lastikler biraz daha müsrif olurlar ama normal bir kullanıcının bunu anlaması pek mümkün olmaz.

Benim kişisel tercihim K125 olurdu.
Aynen abi kesinlikle haklisin.Lastikcinin onerisi K117 oldu.Ben kendim sayfasina girip arastirma yapinca senin gibi K125 de takıldım.Bana da daha mantikli geliyor K125. Sadece bir fark var K117 92 Y iken K125 92W onun da beni etkileyecegini dusunmuyorum.

agucba

Aynen abi kesinlikle haklisin.Lastikcinin onerisi K117 oldu. Ben kendim sayfasina girip arastirma yapinca senin gibi K125 de takıldım.Bana da daha mantikli geliyor K125. Sadece bir fark var K117 92 Y iken K125 92W onun da beni etkileyecegini dusunmuyorum.

W (270 km/s) ve Y (300 km/s) arasındaki fark, bence Y'nin daha yüksek bir hıza uygun olması sebebi ile W'ye göre daha geç ısınabileceğidir. Ancak şehir içi kullanımında lastik ısınmasının çok büyük bir etken olacağını sanmıyorum. Uzun yolda da varsın 10 km yerine 15 veya 20 km sonra gerekli ısıya ulaşsın.

Gerçi bizler formula 1 sürücüsü olmadığımıza göre, lastiğin geç veya erken ısınması çok büyük etken değildir.

///////////////

ealprsln

Hankook şu ana kadar kullandığım en yumuşak lastik ki daha önce Dunlop, Pirelli, Michelin kullandım. Aile araçlarında da Bridgestone ve Goodyear tecrübe etme şansım oldu. Hankook o kadar  yumuşakki XL olmasına rağmen benim MiTo'daki bazı trim seslerini dahi absorbe etti. Ben şu an Ventus V12 Evo2 kullanıyorum. Hankook'lar yumuşak olduğundan Pirelli ile mukayese edince örneğin, diş derinliği çok hızlı düşüyor tabi buna limitte kullanımın sebep olduğu da söylenebilir. Bundan sonra yazlık ve de kışlık olarak Hankook'tan başka marka tercih edeceğimi hiç sanmıyorum.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde