Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
W (270 km/s) ve Y (300 km/s) arasındaki fark, bence Y'nin daha yüksek bir hıza uygun olması sebebi ile W'ye göre daha geç ısınabileceğidir. Ancak şehir içi kullanımında lastik ısınmasının çok büyük bir etken olacağını sanmıyorum. Uzun yolda da varsın 10 km yerine 15 veya 20 km sonra gerekli ısıya ulaşsın.

Gerçi bizler formula 1 sürücüsü olmadığımıza göre, lastiğin geç veya erken ısınması çok büyük etken değildir.

Hem W hem Y olması bence kötü. Cümle düşük oldu ama hız limitinin bu kadar yukarıda olması "özellikle" şehiriçinde kötü. Şehirlerarası yolda her lastik bir şekilde yeterince ısınabiliyor. Şehiriçi ani frenlemelerde anlarsınız kötülüğünü özellikle. Ben 4 lastiği de kilitlemiştim ani bir duruşta, önümdeki araç hasbelkader hareket etti de çarpmadım kıl payı.

agucba

Hem W hem Y olması bence kötü. Cümle düşük oldu ama hız limitinin bu kadar yukarıda olması "özellikle" şehiriçinde kötü. Şehirlerarası yolda her lastik bir şekilde yeterince ısınabiliyor. Şehiriçi ani frenlemelerde anlarsınız kötülüğünü özellikle. Ben 4 lastiği de kilitlemiştim ani bir duruşta, önümdeki araç hasbelkader hareket etti de çarpmadım kıl payı.

Şehir içinde yavaş gitmek gerek ama siz hızlı sürücüsünüz...  :))

///////////////

LUCI0

Arkadaşlar, Mito Qv için hangi yaz lastiğini önerirsiniz? Ölçüler 215 45 17'' Bir arkadaşımız Hankook Ventus önermiş.Fiyat/performans olarak tavsiyeniz nedir? Petlas modellerini kullanan var mı? Fiyatı çok yükseltmeden hangi marka lastik almak mantıklı?

ealprsln

Hankook Ventus V12 Evo2,  f/p çok iyi....
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Dellobaltino

Ben yumuşak konforlu lastik ariyordum.çünkü giu sert bir araba.assy 3 aldim.eski dunloplara göre daha yumuşak fakat yine de bozuk yollarda çok emici değil.hankook evo hakkindaki yaziyi şimdi okudum.artik çok geç

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

martini_lancia

Arkadaşlar, Mito Qv için hangi yaz lastiğini önerirsiniz? Ölçüler 215 45 17'' Bir arkadaşımız Hankook Ventus önermiş.Fiyat/performans olarak tavsiyeniz nedir? Petlas modellerini kullanan var mı? Fiyatı çok yükseltmeden hangi marka lastik almak mantıklı?

Japon malı Falken Ze914 modeli fiyat performans olarak hiç fena durmuyor.Yerli olarak tecrübeme istinaden Petlasa bulaşmayın derim,illa yerli olacaksa Lassa Phenoma ve Lassa Driveways modelleri var ama onlar da maşallah lokomotif markaları aratmıyor rakam olarak  :haydi:

2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

murat

Dip not:

Kullandıktan sonra ki görüşümdür:

good year Asy f2 önerdiğiniz gibi çok çok iyi bi lastik değil. Yanallar da çok kayıyor. Fren mesafesi çok iyi, özellikle yağmurda ses çok. Çukurlarda yanakları sert.

Neye göre? Pirelli Pzero Serisine göre. Pzero serisininde kusurları var ama iki lastik arasında kalsam p zero alırım. Asy2 de kesinlikle bana göre benim kullanımıma göre yol tutmuyor.

Katılıyorum, ben de kullanıyorum ve bir daha almam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

agucba

Hankook iyidir. Benim istediğim gibi 145'e uygun yoktu, yoksa ona alacaktım giderayak.

///////////////

Sercan Keklik

Şu ara açık ara en iyi performans michelin ps4s

Konfor vs conti grubu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

LUCI0

Japon malı Falken Ze914 modeli fiyat performans olarak hiç fena durmuyor.Yerli olarak tecrübeme istinaden Petlasa bulaşmayın derim,illa yerli olacaksa Lassa Phenoma ve Lassa Driveways modelleri var ama onlar da maşallah lokomotif markaları aratmıyor rakam olarak  :haydi:

Siz falken ze914 ü denediniz değil mi? Fiyat olarak 400TL ye çıkmayı pek düşünmediğimden diğer bir tavsiye olan hankook u elemek durumundayım...Bir de arkadaşımın tavsiyesi starmaxx v desenli model.Bunun fiyatı gerçekten çok uygun..Ancak görüntü etkileyici olsa da  ses düzeyi ve performans olarak beni düşündürüyor...

OnurG

Siz falken ze914 ü denediniz değil mi? Fiyat olarak 400TL ye çıkmayı pek düşünmediğimden diğer bir tavsiye olan hankook u elemek durumundayım...Bir de arkadaşımın tavsiyesi starmaxx v desenli model.Bunun fiyatı gerçekten çok uygun..Ancak görüntü etkileyici olsa da  ses düzeyi ve performans olarak beni düşündürüyor...

V desen çoğu kişi tercih etmez. araştırın derim,

ZE 914    147 aracımda kullanıyorum 3 sezondur, memnunum.

LUCI0

V desen çoğu kişi tercih etmez. araştırın derim,

ZE 914    147 aracımda kullanıyorum 3 sezondur, memnunum.

Falken Ze914 ün performansı (ses, yumuşaklık, ıslak-kuru performans) gerçekten iyi midir? Bir de japon markası deniyor ama yerli üretimmiş duyduğum kadarıyla.Fiyatı uygun gerçekten...

martini_lancia

V desenler yapı itibari ile ses yaparlar.Geçmişte 10 gün dayanabildim V desene öyle söyleyeyim,Starmaxx dedğimiz marka Petlas'ın yan markasıdır.Hiç tavsiye etmem,en kötü ihtimal Michelin'in sanırım Sırbistan'da ürettiği yan markası olan Kormoran alabilirsiniz.

Şahsım olarak şu ana kadar kullandığım,her yönden beni memnun eden herşeyi ile orijinal Japon olan Toyo proxes T1 sport modeli,ancak tsunamiden sonra bildiğim kadarı ile Toyo'lar taze olarak ülkemizde  pek bulunmuyor;Falken bizzat kullanmadım ancak çevremden çok memnun kalan mevcut,Falken bir Japon markası ancak lastikler(ze914) Tayland üretimi.
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

Increase

V desen bencede kullanilacak bir lastik degil...

1 seneye yakin kullandim.
Çok fazla ses yapar, islak zemin performansi tırışkadir, düz yolda yuksek süratte stabil durmaz mutlaka çekme yapar.
Ama gel gelelim hiç beklemediğim viraj performansi açıkçasi beni şaşırtmıştı !
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170
Tonale 1.6 Diesel Ti  130 DCT

OnurG

Falken Ze914 ün performansı (ses, yumuşaklık, ıslak-kuru performans) gerçekten iyi midir? Bir de japon markası deniyor ama yerli üretimmiş duyduğum kadarıyla.Fiyatı uygun gerçekten...

kriterler görecelidir. yumuşak lastik değil, en azından yanakları değil,
ıslak nispeten iyi - kuru havada ısınınca güzel oluyor :)
ses dediğim gibi, 70 db der ancak araç yalıtımı güzeldir - ses almazsınız. araca göre ses mevzusu değişir.

kumho da kullandım, kumhoya nazaran daha iyi bir lastik.

LUCI0

Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar. Falken Ze914 fiyat/performans olarak en mantıklısı anladığım kadarıyla. Sanırım onu tercih edeceğim..

admin

Aslında tüm lastikler genelde ilk başlarda oldukça iyi performans sergiler iken kaliteye göre ileriki zamanlarda sonuçlar çok farklılık gösteriyorlar. Burada işte kaliteli (veya bilindik marka diyelim) unsuru öne çıkıyor. Nispeten daha az meşhur olan lastikler daha çabuk/kısa sürede sertleşiyorlar, özelliklerini kaybediyorlar ve bu kayıplar ile beraber sürüş güvenliği daha çabuk etkileniyor, ses düzeyi artıyor, konfor düşüyor. Marka diye tabir edilen lastiklerde eskime nispeten daha uzun sürerken konfor vs. gibi etkenlerde daha az farklılık meydana geliyor.

Tabi bunlar genel ifadeler.

Lastiğin kullanım şartları, kullanıldığı mevsim ve hatta çevredeki kedi köpeklerin sevgisi bile lastiğin aşınmasında etken olabiliyor.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Alfawhite

Ucuz yollu alacaksam Kumho güzel, yanaklar zayıf.
İyi lastik derseniz, Michelin ve Continental tek geçerim.
Kışlık olarak Nokian ve Continental derim.
Falken çok orta halli kalıyor bana sorarsanız.

Tabi herkesin deneyimi farklı olmuştur diye düşünüyorum.

1996 Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB      2002 Alfa Romeo 156 2.0 TS

ayredin1982

Uzun arastirmalardan sonra 225 45 17 ebadında olan aracima goodyear f1 asym 3 extra load olan modelini aldım.konfor anlamında gayet iyi.daha once 205 55 16 da kullandigim crosclimate modeli idi.Yakin zamanda jantlarla birlikte kış lastiklerini  satın aldığımdan dolayı ne yazıkki crosclimate beğenmeme rağmen  elemek zorunda kaldım.bu lastiklerde crosclimate  konforuna  yaklasiyor. diger ozellikleri markalı olan yeni olan lastikler gibi çok iyi.yani diğer özelliklerini zaman You are not allowed to view links. Register or Login desek subjektif olur.bir iki yil gecmeden konfor haric degerlendirme yapmak bence  pek dogru olmaz.alacak kişilere bu  tavsiye ederim.ancak dikkat edilmesi gereken husus extra load olmayanlarin yakit sinifi E.extra load olanin ki C.bilginiz olsun.ayrica good year kampanya yapmış 17 janta 200 tl 16 janta 80 tl hediye çeki veriyor.  fiyatı da nakit tanesi 375 tl.ilk 6000 kişiye hediye çeki veriyorlarmış. alacaklar acele etsin

SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

admin

Yeni başlık açmak yerine buraya koyalım bu testi;

Yaz Lastiği Karşılaştırması
Dünyanın şu anda belki en geniş seçeneğine sahip olan lastik ebatı 195/65 R 15'tır. Aşağıdaki karşılaştırmada değerlendirmeye alınan 50 adet lastiğin en iyi dereceyi elde eden 20 tanesine ait sonuçlar (dereceye giremeyen lastiklerin başarısız olduğu değerlendirme fren mesafesi oldu. Bunların içerisinde Nexen, Semperit, Kumho gibi lastik markaları da mevcut).

Piyasada bu lastik ebatlarını kullanan çok fazla araç varken ve marka seçeneği de çok yüksek iken, marka lastik üreticilerinin bir çoğu bu ebat için artık ARGE'yi bırakıp daha fazla harcama yapmama kararı aldı. Marka üreticilerin bu kararı sonrasında bu lastiklerde kullanılacak olan hamurun daha basit bir yapıya sahip olacağı ve bu şekilde kalite ve sürüş özelliklerinde eksiklikler yaşanabileceği gibi çok ileri fikirler üretilse de o kadar ileri gitmeye gerek şu anda.

Aşağıdaki tabloda ilk ele alınan durum güvenlik ve lastiklerin frenlemede nasıl bir tepki verdikleridir (f/p oranı, maliyet hesabı gibi şartlar da ele alınmıştır).

En kötü lastik yaklaşık 18 metrelik daha uzun bir fren mesafesine sahip
Testler ıslak ve kuru zeminde yapıldı. Kuru zemindeki sürat 100 km/s ile ıslak zeminde 80 km/s. Kuru zeminde en iyi ile en kötü arasında 8 metre fark varken ıslak zeminde bu fark 18 metreye kadar çıkmakta.

İyi performansı düşük fiyata almak da mümkün.
Örnek olarak Bridgestone ile donanmış bir araç durduğunda Fortuna G745 donanımlı aynı araç 50 km/s ile öndeki araca çarpmış olurdu. Bunun gibi performans sergileyen lastikler ile 20 lastik dışında kalıp değerlendirmeye alınmadılar.

Fren mesafesi yanında performansına oranla nasıl bir fiyata sahip olduğu da testin bu bölümünde dikkate alınan hususlar. Buna göre aşırı pahalı olmayıp çok iyi performans sergileyen Hankook testte birinci oldu.

Sonuçlar:*       
1. Hankook Ventus Prime³ 91 V / Örnek Lastik / (2+/1-/2-)**       

2. Continental PremiumContact 5 91 V / Örnek Lastik / (2+/2+/2-)       
2. Falken Ziex ZE310 91 V / Örnek Lastik / (2/2+/2+)       
2. Firestone Roadhawk 91 V / Örnek Lastik / (2+/2+/2-)       

5. Michelin Energy Saver+ 91 V / Örnek Lastik / (2-/2/1)       
5. Pirelli Cinturato P1 Verde 91 V / Örnek Lastik / (2/2/2+)       

7. Bridgestone Turanza T005 91 V / İyi / (1-/2+/2+)       

8. Fulda EcoControl HP 91 V / İyi / (2-/2+/1)       
8. Vredestein Sportrac 5 91 V / İyi / (2/2+/2+)       

10. Goodyear EfficientGrip Performance 91 V / Tatmin edici / (2+/2+/3+)       

11. Dunlop Sport BluResponse 91 V / Tatmin edici / (2/2+/3+)       

12. Uniroyal RainExpert 3 91 V / Tatmin edici / (2+/3+/2)       

13. Infinity Ecosis 91 V / Tatmin edici / (2-/2/2-)       

14. Avon ZV7 91 V / Tatmin edici / (2/2-/3+)       
14. BF Goodrich g-Grip 91 V / Tatmin edici / (3+/2-/1-)       
14. Cooper Zeon CS8 91 V / Tatmin edici / (2/2-/3+)       

17. Giti Synergy E1 91 V   / Tatmin edici / (3+/2-/2+)   
17. Kleber Dynaxer HP 3 91 V / Tatmin edici / (3+/2-/2+)       
17. Nokian Line 91 V / Tatmin edici / (2-/2/3)       

20. Maxxis Premitra HP5 91 V / Şartlara bağlı tavsiye edilebilir / (2/2+/3-)       
*En iyi lastik yukarıda yer almıştı. Eşit puandaki sıralama alfabetik sıraya göre yapılmışıt.
**Not sıralaması ıslak, kuru ve maliyet hesabı

20. Sıra: Maxxis Premitra HP5Güçlü Yönler: ıslak ve kuru zeminde dengeli bir performans, kısa kuru zemin fren mesafesi • Zayıf Yönler: düşük kilometre performansı ve özelliklerine göre yüksek maliyet hesabı, düşük yuvarlanma konforu • Islak zemin fren mesafesi: 38,1 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 35,6 Metre • Toplam fren mesafesi: 73,7 Metre.

17. Sıra: Giti Synergy E1Güçlü Yönler: yüksek konfor ve kilometre performansı, çok düşük yuvarlanma direnci • Zayıf Yönler: vasat ıslak zemin kalitesi, kuru zeminde aşırı önden kayma eğilimi • Islak zemin fren mesafesi: 39,2 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 37,9 Metre • Toplam fren mesafesi: 77,1 Metre.

17. Sıra: Kleber Dynaxer HP 3Güçlü Yönler: yüksek kilometre performansı, iyi yuvarlanma konforu, iyi fiyat-performans oranı • Zayıf Yönler: ıslak zeminde sınırlı tutuş özellikleri, kuru zeminde uzun fren mesafesi • Islak zemin fren mesafesi: 37,7 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 39,2 Metre • Toplam fren mesafesi: 76,9 Metre.

17. Sıra: Nokian LineGüçlü Yönler: kuru zeminde kısa fren mesafesi,  düşük yuvarlanma direnci, iyi yuvarlanma konforu • Zayıf Yönler: düşük viraj içi Aquaplaning direnci, düşük kilometre performansı • Islak zemin fren mesafesi: 38,0 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 37,5 Metre • Toplam fren mesafesi: 75,5 Metre.

14. Sıra: Avon ZV7Güçlü Yönler: yüksek Aquaplaning direnci, iyi yuvarlanma konforu • Zayıf Yönler: kuru zeminde önden kayma eğilimi, vasat maliyet özellikleri • Islak zemin fren mesafesi: 38,2 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 38,3 Metre • Toplam fren mesafesi: 76,5 Metre.

14. Sıra: BF Goodrich g-GripGüçlü Yönler: çok iyi kilometre performansı, düşük yuvarlanma direnci, iyi maliyet özellikleri • Zayıf Yönler: ıslak zeminde ortalama tutuş ve uzun fren mesafesi • Islak zemin fren mesafesi: 39,1 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 38,3 Metre • Toplam fren mesafesi: 77,4 Metre.

14. Sıra: Cooper Zeon CS8Güçlü Yönler: ıslak zeminde dengeli sürüş, sessiz ve iyi yuvarlanma konforu • Zayıf Yönler: kuru zeminde önden kayma eğilimi, vasat kilometre performansı, yüksek yuvarlanma direnci • Islak zemin fren mesafesi: 37,5 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 37,7 Metre • Toplam fren mesafesi: 75,2 Metre.

14. Sıra: Infinity EcosisGüçlü Yönler: istikrarlı kuru zemin sürüşü, sessiz yuvarlanma, düşük fiyat • Zayıf Yönler: düşük Aquplaning özellikleri, vasat kilometre performansı • Islak zemin fren mesafesi: 37,0 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 38,1 Metre • Toplam fren mesafesi: 75,1 Metre.

12. Sıra: Uniroyal RainExpert 3Güçlü Yönler: Aquaplaning'de en yüksek güvenlik rezervi, ıslak zeminde kısa fren mesafesi • Zayıf Yönler: ıslak ve kuru zeminde önden kayma eğilimi • Islak zemin fren mesafesi: 34,5 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 38,7 Metre • Toplam fren mesafesi: 73,2 Metre.

11. Sıra: Dunlop Sport BluResponseGüçlü Yönler: iyi Aquaplaning özellikleri, ıslak ve kuru zeminde istikrarlı sürüş özellikleri • Zayıf Yönler: tatminkar maliyet hesabı, tatminkar kilometre performansı • Islak zemin fren mesafesi: 37,3 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 36,0 Metre • Toplam fren mesafesi: 73,3 Metre.

10. Sıra: Goodyear EfficientGrip PerformanceGüçlü Yönler: Aquaplaning'de en yüksek güvenlik rezervi, güçlü yanal deste ve ıslak ve kuru zeminde dengeli sürüş özellikleri • Zayıf Yönler: tatminkar maliyet hesabı, tatmin edici kilometre performansı, yüksek fiyat • Islak zemin fren mesafesi: 37,6 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 37,5 Metre • Toplam fren mesafesi: 75,1 Metre.

8. Sıra: Fulda EcoControl HPGüçlü Yönler: Aquaplaning'de yüksek güvenlik rezervi, kuru zeminde dinamik sürüş özellikleri ve yüksek direksiyon hassasiyeti, düşük fiyat ve en iyi kilometre performansına sahip örnek teşkil eden maliyet hesabı • Zayıf Yönler: ıslak zeminde ortalama fren mesafesi • Islak zemin fren mesafesi: 39,6 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 37,0 Metre • Toplam fren mesafesi: 76,6 Metre.

8. Sıra: Vredestein Sportrac 5Güçlü Yönler: ıslak ve kuru zeminde dengeli bir performans sunan marka lastiği, kuru zeminde kısa fren mesafesi, sessiz yuvarlanma konforu, yüksek kilometre performansı, çok iyi fiyat-performans oranı • Zayıf Yönler: vasat Aquaplaning performansı • Islak zemin fren mesafesi: 37,0 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 36,8 Metre • Toplam fren mesafesi: 73,8 Metre.

7. Sıra: Bridgestone Turanza T005Güçlü Yönler: ıslak zeminde çok iyi sürüş performansı sergileyen yeni profilli yaz lastiği, ıslak ve kuru zeminde kısa fren mesafesi, kuru zeminde güçlü tutuş özellikleri, yüksek kilometre performansı ve yakıt tüketim tasarrufu sağlayan düşük yuvarlanma direnci • Zayıf Yönler: ortalama Aquaplaning özellikleri, yüksek fiyat • Islak zemin fren mesafesi: 34,3 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 35,7 Metre • Toplam fren mesafesi: 70,0 Metre.

5. Sıra: Michelin Energy Saver+Güçlü Yönler: yüksek özellikli sürüş performansı ve en iyi maliyet hesabı değerleri sunan Premium lastiği, kuru zeminde kısa fren mesafesi ve direkt sürüş özellikleri, ortalamanın üzerinde kilometre performansı, düşük yuvarlanma direnci • Zayıf Yönler: viraj içi Aquaplaning'de hafif zayıflık, yüksek fiyat • Islak zemin fren mesafesi: 38,7 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 37,5 Metre • Toplam fren mesafesi: 76,2 Metre.

5. Sıra: Pirelli Cinturato P1 VerdeGüçlü Yönler: tüm hava koşullarında güvenli sürüş kalitesine sahip Premium yaz lastiği, ıslak zeminde yüksek yanal destek, ıslak ve kuru zeminde kısa fren mesafesi, iyi kilometre performansı • Zayıf Yönler: viraj içi Aquaplaning'de hafif zayıflık • Islak zemin fren mesafesi: 36,0 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 36,2 Metre • Toplam fren mesafesi: 72,2 Metre.

2. Sıra: Continental PremiumContact 5Güçlü Yönler: örnek teşkil eden ve hatasız Premium üretici yaz lastiği, ıslak zeminde yüksek direksiyon tepkimesi ve dinamik sürüş kalitesi, ıslak ve kuru zeminde kısa fren mesafeleri, sessiz • Zayıf Yönler: diğer markalara göre yüksek fiyat • Islak zemin fren mesafesi: 36,0 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 36,4 Metre • Toplam fren mesafesi: 72,4 Metre.

2. Sıra: Falken Ziex ZE310Güçlü Yönler: Aquaplaning'de yüksek güvenlik reservine sahip yeni yaz profilli yaz lastiği, direksiyon hareketlerine iyi tepkime ve kuru zeminde sağlam viraj özellikleri, ıslak ve kuru zeminde kısa fren mesafeleri, yüksek kilometre performansı • Zayıf Yönler: ortalama üzerindeki yüksek yuvarlanma direnci • Islak zemin fren mesafesi: 35,9 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 36,7 Metre • Toplam fren mesafesi: 72,6 Metre.

2. Sıra: Firestone RoadhawkGüçlü Yönler: ıslak ve kuru zeminde örnek sürüş dinamiğine sahip uygun fiyatlı yaz lastiği, yüksek direksiyon tepkimesi ve zemin hakkında bilgi verme, ıslak ve kuru zeminde kısa fren mesafeleri, iyi konfor özellikleri, düşük fiyat • Zayıf Yönler: ortalamadan yüksek ses seviyesi • Islak zemin fren mesafesi: 36,5 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 35,2 Metre • Toplam fren mesafesi: 71,7 Metre.

1. Sıra: Hankook Ventus Prime³Güçlü Yönler: ıslak ve kuru zeminde örnek teşkil edecek sürüş kalitesine sahip test birincisi, keskin dönüş tepkimesi, ıslak ve kısa zeminde kısa fren mesafeleri, iyi yuvarlanma konforu, iyi fiyat-performans oranı • Zayıf Yönler: ortalama Aquaplaning özellikleri • Islak zemin fren mesafesi: 35,2 Metre • Kuru zemin fren mesafesi: 34,5 Metre • Toplam fren mesafesi: 69,7 Metre.

ayredin1982

teşekkürler. bilgi için admin bey.

LUCI0

Starmaxx, Hankook, Falken arasında kalmışken hiç aklımda olmayan Michelin Crossclimate'te (215 45 17'') karar kıldım arkadaşlar.Geçen hafta taktırdım.Bir haftalık tecrübeme göre lastiğin çok sessiz ve yumuşak olduğunu, viraj performansının da gerçekten iyi olduğunu belirtmeliyim.Tabi esas kış şartlarında tecrübe etmeliyim bu lastiği.Tüm dört mevsim lastiklerin tersine Michelin yaz lastiğini kış lastiğine uyarlamış.Kış performansı standart kış lastiklerine göre ne kadar daha düşüktür önümüzdeki kış mevsiminde göreceğiz,
Herkese yardımları için teşekkür ederim...

admin

Autobild'in güncel testlerinden birinde SUV'ler için mevsim lastikler karşılaştırıldı. Birinci gelen lastik Goodyear Vector 4 Seasons Gen2 iken Michelin CrossClimate ikinci geldi. Michelin özellikle yaz ölçütlerinde en iyi yaz lastiğine yakın sonuçlar alırken kış şartlarında da ortalama dereceler elde etti. Goodyear'in birinci gelmesinin nedeni, kışın da iyi sonuçlar elde etmesi idi.

ayredin1982

Starmaxx, Hankook, Falken arasında kalmışken hiç aklımda olmayan Michelin Crossclimate'te (215 45 17'') karar kıldım arkadaşlar.Geçen hafta taktırdım.Bir haftalık tecrübeme göre lastiğin çok sessiz ve yumuşak olduğunu, viraj performansının da gerçekten iyi olduğunu belirtmeliyim.Tabi esas kış şartlarında tecrübe etmeliyim bu lastiği.Tüm dört mevsim lastiklerin tersine Michelin yaz lastiğini kış lastiğine uyarlamış.Kış performansı standart kış lastiklerine göre ne kadar daha düşüktür önümüzdeki kış mevsiminde göreceğiz,
Herkese yardımları için teşekkür ederim...
hayirli oldun bende 30.000 km yakın  ankarada kullandım ve çok memnun kaldım.205 55 16 ebatta.virajlarda  iyiydi.ancak ikinci senesinde performanslı kalkışlarda artık patinaja düşüyordu.170 hplik  bir araçta  bence buda normal.

LUCI0

Teşekkürler, yılda 10000km den az yapmaktayım.Lastiklerim 4-5 yıl idare eder sanıyorum...