Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

HkmtCtnky's mk2 147 TI 3dr - Rosso Alfa - Sunroof - Bose

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hkmtctnky

You are not allowed to view links. Register or Login
Maşallah  :nazar:
Sağolasın kardeşim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

hkmtctnky

O dediğimiz sensör 156 da varmı acaba lambda sensörü değil herhalde

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Lambda ile bağlantılı çalışıyor da adı farklıydı sanırım. Kat ın önündeki sensör lambda 1 diye geçen sensördü sanırım. Lambda 1 i kapalıya düşen sensör de olabilir 🤷‍♂️

'07 Renault Clio 1.6 BVA
'05 MB CLS350

hkmtctnky

Herkese merhabalar,
Konu baya tozlandı, ama güzel bi haberle döndüm. Okuduktan sonra "Sonunda!" diyeceğinizi duyar gibiyim :D
147'nin kaporta boya işleri karmakarışık bi hal aldı yaz boyunca. Açıkcası buraya "Rosso Competizione" bi 147Tİ koymak hedefiyle başlamıştım. Bayramdan 1 ay önce kolları sıvadık, komple boyanacaktı. yoğunluğa geldi bayramdan sonra yapalım dediler. Bayramdan sonra 20 gün de çıkar dedikleri araba 30 güne anca cıkar denilmeye başlandı, parası bi anda 2 katına çıktı. İş ciddiye binince herşey değişti. Bütün hevesim kaçtı. Zamanda kalmayınca hızlı bi çözüme yöneldik.
-Tavan ve direklerdeki güneş yanıkları sebebiyle 2 direği boyattım, tavan ise sunroof ve anteni sökmek için istenilen neredeyse geri kalanın boyası kadar tutan gereksiz  maliyet sebebiyle kusurları giderilip SİYAH oldu. Açıkcası kırmızı halini daha çok seviyodum gözümü alıştırmaya çalışıyorum :D
-Sağ kapıdaki renk farkı ve arka camurluktaki kusurlar sebebiyle sağ 2 parça da boyandı.
-Spoiler ve tavanla arasındaki bagaj üstü parça boyandı.
-E bu kadar yaptık ön tampondaki catlakta hallolsun derken kusursuz olsun dedik. sıfır tampon almış buldum kendimi.
-Daha sonrasında tavan için kaplamacıya gitmişken ön 3 parça şeffaf koruma ve cam filmide yapıldı.
-Park sensörlerinin boyasıda bu hafta içi halledilecek. Boyanırken söylemeyi unutmuşum :(
-Bu işlemleri yapmışken aradan çıksın diyerek jantlardaki ufak eğilmeleri düzelttirdim, jant logolarınıda yeniledim.
147 artık eli yüzü düzgün, sağ tarafı tek renk ve ön 3 parçası güneş yanığına kurban gitmeyecek hale geldi.
İşçiliği böyle güzel bi boyacıya yönlendirdiği için You are not allowed to view links. Register or Login abime teşekkürü borç bilirim :serefe:
Bu arada 147 nin anten altı lastiği astra h ile aynıymış, komple 147 antene 760₺(evet yediyüzaltmış), astra h antene 45₺, astra h alt lastiğine 10₺ dediler. Aklınızda bulunsun 🤣
Çok uzattım, herkese kazasız, belasız, keyifli sürüşler dilerim.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
'07 Renault Clio 1.6 BVA
'05 MB CLS350

ALFAtih

Herkese merhabalar,
Konu baya tozlandı, ama güzel bi haberle döndüm. Okuduktan sonra "Sonunda!" diyeceğinizi duyar gibiyim :D
147'nin kaporta boya işleri karmakarışık bi hal aldı yaz boyunca. Açıkcası buraya "Rosso Competizione" bi 147Tİ koymak hedefiyle başlamıştım. Bayramdan 1 ay önce kolları sıvadık, komple boyanacaktı. yoğunluğa geldi bayramdan sonra yapalım dediler. Bayramdan sonra 20 gün de çıkar dedikleri araba 30 güne anca cıkar denilmeye başlandı, parası bi anda 2 katına çıktı. İş ciddiye binince herşey değişti. Bütün hevesim kaçtı. Zamanda kalmayınca hızlı bi çözüme yöneldik.
-Tavan ve direklerdeki güneş yanıkları sebebiyle 2 direği boyattım, tavan ise sunroof ve anteni sökmek için istenilen neredeyse geri kalanın boyası kadar tutan gereksiz  maliyet sebebiyle kusurları giderilip SİYAH oldu. Açıkcası kırmızı halini daha çok seviyodum gözümü alıştırmaya çalışıyorum :D
-Sağ kapıdaki renk farkı ve arka camurluktaki kusurlar sebebiyle sağ 2 parça da boyandı.
-Spoiler ve tavanla arasındaki bagaj üstü parça boyandı.
-E bu kadar yaptık ön tampondaki catlakta hallolsun derken kusursuz olsun dedik. sıfır tampon almış buldum kendimi.
-Daha sonrasında tavan için kaplamacıya gitmişken ön 3 parça şeffaf koruma ve cam filmide yapıldı.
-Park sensörlerinin boyasıda bu hafta içi halledilecek. Boyanırken söylemeyi unutmuşum :(
-Bu işlemleri yapmışken aradan çıksın diyerek jantlardaki ufak eğilmeleri düzelttirdim, jant logolarınıda yeniledim.
147 artık eli yüzü düzgün, sağ tarafı tek renk ve ön 3 parçası güneş yanığına kurban gitmeyecek hale geldi.
İşçiliği böyle güzel bi boyacıya yönlendirdiği için You are not allowed to view links. Register or Login abime teşekkürü borç bilirim :serefe:
Bu arada 147 nin anten altı lastiği astra h ile aynıymış, komple 147 antene 760₺(evet yediyüzaltmış), astra h antene 45₺, astra h alt lastiğine 10₺ dediler. Aklınızda bulunsun 🤣
Çok uzattım, herkese kazasız, belasız, keyifli sürüşler dilerim.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Konuyu baştan sona genel manasıyla okudum kendi arabasıyla ilgili yapılacak işlerin insanın elinden gelmesinden daha güzel bir şey yok herhalde arabayı 2 kat daha fazla sevdiriyor ne güzel kendi kendine uğraşıyorsun eline sağlık ne diyelim nazar değmesin Allah ayırmasın

Gouki

Erkay KAHYA

OğuzCanAlantor

Hikoo Güle güle kullan bak mal boncuk oldu zorla boyattık arabayı :) :nazar: :clover:

cem meric

Maşallah güle güle kullan Ti Boncuk olmuş :)

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hkmtctnky

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
Çok teşekkür ederim  :serefe:

Aynen abi, komple araba boyatamamak çok garip bişeymiş yalnız, parasını veriyorsun uğraşmak istemiyolar çok garip :haydi: Tekrar teşekkür ederim, bi Rosso Competizione olmadı belki ama tertemiz Rosso Alfa oldu  :rock:
'07 Renault Clio 1.6 BVA
'05 MB CLS350

hkmtctnky

Okul acılmadan aklımda kalan 2-3 bişey vardı onlarıda hallettirdim.
Son susturucu iptali çok sevmeme rağmen yeniden susturucuyu taktırdım. Elektrostatik toz boya yaptırdım sonra taktırdım. Yine de gözüme batsada güzel oldu. Çevre bakanlığından gönderilen 2500₺ ekstra egsoz cezası muhabbetiyle uğraşmak istemedim. Kırıkkale'de gereksiz bi kontrol var ne yazıkki.
Eğer detayını bilen varsa çift çıkış aktif susturucusuz yaptığımda sadece egsoz cezasımı yiyorum yoksa 2500 ekstra geliyormu söylerse aktif çift çıkış yaptıracağım. Ben bilgi bulamadığım için yeniden taktırdım.

Periyodik bakımımız gelmişti, sol aks körüğü yırtılmış onuda değiştirdik Alfin'de.

Park sensörlerini boyattırdım, belkide yaptırdığım en etkili şey bu olmuş olabilir :D

Ve son olarak haftasonu eğlencesi olarak yıkadım, sağdan fotoğrafların çok olması benim arabanın sağ yanını 2.5 yıl sonra sevmemden kaynaklanıyor :D

Bonus: Ön plaka bir arabaya bu kadar fazlalık olabilir..

'07 Renault Clio 1.6 BVA
'05 MB CLS350

coyote

ssg

Maşallah hikom tekerine taş değmesin. Getir de canlısını görelim boyanmış halinin.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

ALFAtih

Kardeşim stopların çerçevelerini senmi karartma yaptırdın

erdem1904

Işıl ışıl olmuş  :)  :nazar:  :nazar: İyi günlerde kullan.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

OğuzCanAlantor

Hikoo güle güle kullan arabanın kaderi değişti.  :clover: :nazar:

cAn16

2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

hkmtctnky

Maşallah, çok güzel gözüküyor.
Teşekkür ederim, sağolun  :)
Maşallah hikom tekerine taş değmesin. Getir de canlısını görelim boyanmış halinin.
Sağolasın seco, getirdim de sen yoktun 🤷‍♂️ :D
Kardeşim stopların çerçevelerini senmi karartma yaptırdın

Aynen abi, 2 yıl önce falan yaptırmıştım, yaptırcaksan yakından çekip atayım :)
Işıl ışıl olmuş  :)  :nazar:  :nazar: İyi günlerde kullan.
Teşekkürler Erdem abi, sağolasın :)
Hikoo güle güle kullan arabanın kaderi değişti.  :clover: :nazar:
:lol: sonunda abi, sağolasın :)
Çok iyi maşallah  :nazar:
Çok teşekkür ederim, sağolun :)
stoplar çok hoşuma gitti  :yukari-ok: :nazar:
Demekki stopların güzelliğini anlamak için sağ yanını toplamam gerekiyomuş  :lol: ilk yaptırdığımda sevmediniz bu kadar  :lol: sağolasın Engin abim  :arkadasim:
'07 Renault Clio 1.6 BVA
'05 MB CLS350

ALFAtih

Şu an yaptırıyorum kardeşim inşallah guzel olur benımkıde sağolasın

devirsever

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

Doğa Tosun

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

hkmtctnky

Cümleten merhabalar,
16 Mayıs 2016 başlayan hikayemizi 26 Ağustos 2019 tarihiyle noktalamış bulunuyoruz.
Aşağı yukarı 70bin km ve 3.5 yıllık bu süreçte her binişimde yüzümü güldüren, zamanının ötesinde bir tasarım, donanım ve sürüş dinamiklerine sahip olan ve hayatım boyunca "bence en güzel hatchback!" diye vurgulayacağım canım 147'im, yeni sahibine hayırlı olsun..  :clover:
'07 Renault Clio 1.6 BVA
'05 MB CLS350

kuti147

Cümleten merhabalar,
16 Mayıs 2016 başlayan hikayemizi 26 Ağustos 2019 tarihiyle noktalamış bulunuyoruz.
Aşağı yukarı 70bin km ve 3.5 yıllık bu süreçte her binişimde yüzümü güldüren, zamanının ötesinde bir tasarım, donanım ve sürüş dinamiklerine sahip olan ve hayatım boyunca "bence en güzel hatchback!" diye vurgulayacağım canım 147'im, yeni sahibine hayırlı olsun..  :clover:

Hayırlısı olsun :) benim kırmızı 147 de suan ilanda. Signore 156 gibi bir araca sahip olmuş olsam da. Kirmizi mk2 147 nin yeri bende bambaşka... şimdiden haberin olsun, özleyeceksin onu  8)
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147