Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta alt motor ve karter koruma ince sactan yapılırsa

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fikri.şakar

Plastik olan iki parça olan karter korumayı ince bir sacdan yapıp taksak artı ve eksileri ne olur. Benim araçta h&r 3cmlik yay var.yol koşullarından dolayı bazen bu koruma sürtüyor ve bazı yerleri zarar görüp kırılan yerler oluyor. Tampon tarafındaki küçük parçada kırılma oluyor.

octinum

Onu eskisi gibi "koruma" değil de aerodinamik amaçlı görüyorum ben yeni arabalarda.

Allah korusun ama bir kaza anında Giulietta'nın kabin koruma önlemleriyle çakışabilir, tek endişem o olurdu. Bazı arabalarda motor yerleşimi kaza anında belirli bir motor takozunu kırıp kabinin altına doğru hareketlenecek şekilde yapılıyor. Eğer motor aşağı inemezse kabin güvenliğini riske edebilir. G'de böyle bir durum var mı, bilmiyorum, ama açıkçası emin değilsem güvenliğe oynarım. :)

Bir de tabii ön tarafın ağırlığından ne kırpsak kardır önden çekişli arabada. Bir kilo oradan iki kilo buradan derken toplamı farkettirebiliyor.

fikri.şakar

Döküm den yapmayacağız. İnce hafif bir sactan yaparsak motorun aşağıya inmesine engel olmaz diye düşünüyorum.yoksa takozların vidaları bile çok daha fazla yük çeker diye düşğnüyorum.bilgiler için sağolun. Ses yalıtımında fark edermi birde

octinum

Yine de dikkatli olun aman.  :alfisti:

Ses yalıtımında pek farkedeceğini sanmıyorum. Metal ses yalıtımı konusunda kötü bir malzeme, hatta ses iletiminde iyi. :D Bir de zaten koyacağınız yerden gelen gürültüyü motor vb. bastırıyordur.

Sercan Keklik

radyatör panelini kırarsınız. Daha önce 156 için yapıldı, bütün 156-147-GT lerin yok yere radyatör paneli kırıldı.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

agucba

Kuzenimin zamanında kullandığı 33 16V'te, bizden önceki ve aynı zamanda ilk sahibi çelikten, ızgara şeklinde yaptırmıştı. 33 genel olarak çok alçak bir otomobil ve o ızgara işe yarıyordu.

Tapatalk Bericht

///////////////

umdere

You are not allowed to view links. Register or Login
Döküm den yapmayacağız. İnce hafif bir sactan yaparsak motorun aşağıya inmesine engel olmaz diye düşünüyorum.yoksa takozların vidaları bile çok daha fazla yük çeker diye düşğnüyorum.bilgiler için sağolun. Ses yalıtımında fark edermi birde
Projeyi gerçekleştirdiniz mi ne yaptınız?

ONEPLUS A3010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onurkaymaz

You are not allowed to view links. Register or Login

Kafanızda canlansın diye söylüyorum 1 mm kalınlığında paslanmaz çelik  (304) sac malzemeden kesilen 1mx2m levha 16 kilogram geliyor ki bence direk ön takımın altına yerleştirmek için fazla bir değer. Bu sacın kolayca deforme olmaması için gerekli yerlere bükümler takviyeler vs yaptırmak gerekir bence yoksa 3 4 aya plastikten daha fazla deformasyona uğrayabilir.