Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Branda tavsiyesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Araba tertemiz, kapattınız üstünü. İç yapısı da çizilmeye sebep olacak cinsten değil. Buraya kadar süper.
Peki açtınız brandayı, bir iki dolaşıp geldiniz. Tekrar kapatmadan önce arabayı silecekseniz buyrun tekrar örtün arabayı.
Ama arabayı 1 kere bile kirliyken örterseniz o arabanın üzerindeki tozların bir kısmı brandaya geçecek ve başlayacak çizilmeye.
Eğer brandayı tekrar yıkamazsanız, arabanın temiz olsa bile sonuç değişmeyecek. Branda iç yüzeyindeki tozlar çizmeye devam edecek arabayı.
Karar sizin.

Özetle: Branda araba temizken örtülür sadece. Örtmeden önce tekrar aracınızı temizlemeyecekseniz branda işine girmeyin.

Muratözdemir

Aynen hocam işte benden bundan dolayı brandayı kullanmadım. Daha fazla külfet olacaktı. Brandas bence  uzun soluklu araç kullanmamalarda devreye girebilir. Bunun dısında en iyisi portatif çadır

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alper

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Ben bu brandayı ciddi anlamda kullandım yazın ve şuan da da kullanmaya devam ediyorum.

Önemli olan kirliyken örtmemek.

Bi gezip gelip örttüğüm olmadı hiç illa mi su tutar tozunu artırır kurulayıp örterim. 

Birde bende ki branda mesela güneş görmemesi gerek.

Alırken buna da dikkat edin.
Kapalı yer için ayrı açık yer için ayrıdır brandalar.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

francobaresi

Alper bey nerden aldiniz brandayi ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

ali kaynak

Günde 1.2 saat Güneş alan evimin önünde 2. günde fark ettim normalde hafta sonları aracı kullanıyordum ve bi hafta brandalı kalıyordu düşünsenize bide aracı bi hafta kaldığını tavan komple yanardı valla.Aman deyim dikkat edin sadece Güneş degil sıcaklık da cok etkiliyor.
Alper in brandası çok kalıteli ve  kullanışlı ama fiyatı benim için yüksek gelmişti yuksek olmasaydı da alsam apaciler direk çalardı Yada başına başka bişey gelirdi.
şu kırmızı brandanın güzelliğine baksanıza   :nazar: ;)
You are not allowed to view links. Register or Login

Sag arka kapının üstü bi avuç büyüklüğünde boyanın dışından degil içinden yanmıştı.

Lancia delta III

coyote

Ben de 156'mın üzerini branda ile örtüyorum. Yanlız, kimi kediler brandanın eteklerine tırnak geçirip çekmeye bayılıyor. Bir de, kediler üzerine çıkıp yatmak için, brandalı arabaları brandasızlara tercih ediyorlar. Eski evimizin etrafında çok kedi vardı ve brandayı epey yıpratmışlardı. Yeni eve taşınınca yeni branda aldım, burada pek kedi olmadığı için de artık sorun yok.

Olgun

Ben de Spider'ı aldıktan sonra garajım olmadığı için iki seçenek arasında kaldım. Ya 1-2 km uzaktaki AVM garajıyla anlaşacaktım, ya da kaliteli bir branda alacaktım. İlk seçenek oldukça uzak ve partik gelmediği için elendi.

Bu nedenle iyi bir branda arayışı işine girdim. Öncelikle yurtiçinden istediğim kalite bir ürün bulamadım, belki bir yerlerde vardır ama ben bulamadım.

Alfaowner üzerinden yağmur bitmeyen İngilizler ne yapıyor diye baktım. Birkaç firmaya ulaştım, bunların bir kısmıyla yazıştım ve konuştum. Kısacası hem gönderim şekli olarak (UPS, Parcel Force vb..) hem de fiyat performans olarak cover-zone Stormforce da karar kıldım. Bundan çok daha pahalı markalar da var ancak hem sipariş usulü kesim yapıp, 3 ayda gönderiyorlar hem de gümrük olarak sorunlu DHL ile gönderiyorlardı.

Kısaca benim aldığım da hiç ucuz değil, hatta oldukça pahalı ama nefes alma vs. gibi iddiaları var, nemli veya ıslakken bile örtülebildiğine dair beyanları var. Kullananlarda epey memnun. Uzun vadede neler olur bilemiyorum ama şimdilik gördüğüm kadarıyla hiçbir zararını görmedim.

[url="http://bisiklethirsizlari.tumblr.com"]http://bisiklethirsizlari.tumblr.com[/url]

Wolfshade1989

Merhabalar,
Aracım evimin önündeki park alanında fakat denize yakın olduğumuz için martılar, kargalar binanın çatısında takılıyorlar ve aracın üstüne sürekli sıçıyorlar.
Yakın azmanda 100 tl'ye miflonlu araç brandası aldım. Kaliteli gibi görünüyor fakat henüz kullanmadım.
Aracımı haftada 1,2 defa kullanıyorum geri kalan zamanlarda branda altında kalacak. Belli saat aralığında güneş geliyor, boyasına zarar verir mi acaba?
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

coyote

Merhabalar,
Aracım evimin önündeki park alanında fakat denize yakın olduğumuz için martılar, kargalar binanın çatısında takılıyorlar ve aracın üstüne sürekli sıçıyorlar.
Yakın azmanda 100 tl'ye miflonlu araç brandası aldım. Kaliteli gibi görünüyor fakat henüz kullanmadım.
Aracımı haftada 1,2 defa kullanıyorum geri kalan zamanlarda branda altında kalacak. Belli saat aralığında güneş geliyor, boyasına zarar verir mi acaba?

Eğer kuş pisliklerini aracın boyası üzerinden hemen temizleme imkanınız yoksa hemen branda kullanmaya başlayın. Sonuçta, en kötü branda bile, aracın boyası üzerinde uzun süre kalacak kuş pisliği kadar boyaya zarar veremez.

coyote

Şimdi farkettim, bu başlıkta 4 yıl önce attığım mesaj da varmış. Hey gidi, o zamanlar bizim 156 daha brandadan çıkmamış :)

Wolfshade1989

Şimdi farkettim, bu başlıkta 4 yıl önce attığım mesaj da varmış. Hey gidi, o zamanlar bizim 156 daha brandadan çıkmamış :)

Şimdi ne var ? :)
Ayrıca değerli yorumun için teşekkür ederim. Brandayı kullanacağım çünkü önüne geçemez oldum pislikler kuruyor ve çıktığında iz bırakıyor. Pasta ile çıkartıyorum ama ekstra uğraş gerektiriyor.
Dediğin gibi kuş pisliğinden iyidir. Umarım yanılmam çünkü aksine çok yorumlar okudum, boya atması yaşayan kullanıcı olduysa bilgilendirirse sevinirim.
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

coyote

You are not allowed to view links. Register or Login, halen aynı 156 var da, eşim kullanmaya başladığından beridir artık branda altında değil.  :)