Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 ile yeni bir sayfa

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oguzca

You are not allowed to view links. Register or Login
Yavas yavas sifir kondusyonuna gelir herhalde.  :alkis:
Yaza kadar bomba olur mu?

İnşallah :D, elimizden geldiğince boş zamanlarda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz  :clover: :alfisti:

oguzca

Bu hafta sonu yine boş oturmadım. Yıllarla birlikte vites topuzunun rengi solmuş, etrafındaki nikelajlar soyulmuştu. Beni rahatsız eden bu görüntüyü ortadan kaldırayım istedim.

Planım nikelaj folyo ile vites çerçevesi etrafına orijinal görüntüyü koruyarak bir çalışma yapmaktı.

Folyonun kalın olması, ısı tabancasıyla şekil vermede zorluk çıkardı ve istediğim sonucu alamadım.

Şimdilik tek parça kaplama yaptım. İlerleyen günlerde, istediğim kalınlıkta nikelaj folyo bulmam halinde orijinaline benzer bir çalışma yapacağım.

Bu hafta da böyle geçti.  :clover: :alfisti:

oguzca

Yaklaşık 6 aydır bir güncelleme yapmadığımı fark ettim ve bu süreci sizinle paylaşıyorum.  :) :alfisti:

Zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım bu sürede eski postlarda da olduğu gibi zaman buldukça otomobilimde sürekli iyileştirmeler yapmakla geçirdim. Aldığımdan beri jantları mı değiştirmeliyim yoksa önceliği başka konulara mı vermeliyim sorularına yanıt ararken, sürekli olarak gözüme batan ve otomobilin aslında hakettiği gibi gözükmemesine neden olan jantlarla işe başladım. İlk kez girişeceğim bir iş olduğundan oldukça kötü durumda olan jantlar gözümü de korkutmadı değil.

Tekerlekleri söktürerek evin balkonunda yaptığım çalışma yaklaşık 4 hafta gibi bir süre aldı. Her hafta bir jantı düzelterek 1 ayda tüm jantları istediğim kombinasyona getirdim. Bu süreçte özellikle 80 zımpara ile başlayıp 1200 kum zımparayla bitirdiğim çalışma bu çok kollu jantta en fazla zamanımı alan kısım oldu. Jantlarla çalışırken minimum macun ile çalışmaya özellikle dikkat ettim. Ufak bir taş çarpması veyahut tekerlekleri değiştirirken gelebilecek darbelerde boyanın "çıt"layıp atması açıkçası son isteyeceğim şeylerden biri olur :)

Jantların bu işlemleri bittikten sonra her bir katta özenle kurumasını bekleyip en son boyamaya karar verdim. Bu kısmı da açıkçası biraz sancılı bir süreç oldu. Maalesef ki istediğim renk piyasada bulunan boya markalarında yoktu. Bu süreçte birçok markanın boya kodlarına ulaşmaya çalıştım. Alfa Romeo'nun da jantlar için kullandığı boya kodlarını aradım ancak maalesef ulaşamadım. Kafamdaki en uygun rengin Audi'nin Felgensilber Metallic "L1H7" renk koduyla olan rengi olduğuna karar verdim ve bu boyaları kutulara bastırarak işe giriştim. Tüm jantlar boyandıktan sonra jantların üstlerine 2K vernik uygulayarak hem istediğim parlaklığı yakaladım hem de jantları daha mukavemetli bir hale getirdim. (Jantları ilk taktırdığımda fotoğraflarını çekmiştim, tekerlekler çok kirliydi  :duvar: )

Jantların boyama işlemleri bittiğinde AliExpress üstünden satın aldığım 9HMR-Fix ile seramik kaplayacaktım ancak bu işlem için bir türlü vakit bulamadım. Açıkçası göstereceği etkiyi merak ediyordum. İlerleyen günlerde iyi bir demir tozu temizliği yaptıktan sonra havalar iyice kötüleşmeden seramik uygulamasını da gerçekleştirebilirim.

Bu işlemler bittikten sonra önceki postlarda görüldüğü gibi arabanın kapı kollarını kendim boyamıştım. Arka tarafta şaft tünelinin üstünde yer alan havalandırma menfezi ve eşya gözünde de ciddi bir soyulma vardı. Oraya da el atayım dedim bir takım işlemler yaptım ancak istediğim gibi bir sonucu maalesef alamadım.

Hal böyle olunca yeni bir sorun ortaya çıktı. Her ne kadar arka koltuklarda yolculuk etmesem de her arabaya binişimde oranın hali aklıma geldi. :D Çözümü yeni bir havalandırma menfezi ve eşya koyma gözü almakla hallettim. Böylesi hem daha çok içime sindi, hem de arabanın hakkettiği gibi çok daha güzel oldu.

Arabamı alma sebeplerim arasında en önemli nedenlerden birisi hem düşük kilometresi oluşu, hem de servis kayıtlarına ulaşabilmemdi. Ancak tüm kayıtları incelememe rağmen nedense arada bir boşluk olması mı ya da kayıtların unutulması mıdır bilmiyorum bir türlü triger kayışının değiştiği tarihe ulaşamıyordum. Tatile çıkıp yaklaşık 3-4 bin kilometre yapacağımı göz önüne alarak gereksiz bir maceraya girmemek adına 145.000 km'de arabamın triger setini Alfin'de değiştirdik. O arada motorun kısa kulağında da yırtık olduğunu farkettik ve ona da ele atarak tatile çıkmadan önce tüm bakımlarımızı yaptırdık.

Tatilde tüm yıl boyunca hiç beraber olmadığımız kadar zamanı birlikte geçirdik. Aslında tüm yıl boyunca da beklediğim anlardan birisi buydu. Ankara ve çevre illere yaptığımız kısa kaçamaklar birbirimizi anlamak için yeterli değildi.  ;) Çanakkale-Balıkesir-Bursa ve İzmir'de olabildiğince eğlenceli vakitler geçirdik. Gerek Assos'un bozuk yollarında, gerekse feribotla Gelibolu'ya geçtiğimiz anlar unutulmazdı.

159, şehirler arası yolculuklarda da 1.9 litrelik motor hacminin aksine yakıt tüketimiyle de beklediğimden çok daha düşük yakıtla makul ve kaliteli bir yolculuk sundu. 150.000 kilometremize İzmir yolunda girdik.

Artık uzun bir süre evin ikinci arabası olarak en azından yaza kadar süreci tekrardan kapalı garajda geçirecek. 153 bin kilometrede olan yıllık bakımını kilometremizi doldurmadan ayı geldiğinde gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki hafta 2 parça ürün bekliyoruz. TI aynalar ve sol ön tekerde yer alan xenon yükseklik sensörü geldiğinde tekrardan konumuza güncelleme yaparız. Ayrıca bir konu daha var sağ ön çamurlukta sağ arka kapıda ve sağ arka çamurlukta 3 parça boya bulunuyor. Boyalar özensiz bir biçimde yapılmış. 159'un boyasını yaptırıp gerekli boya düzeltmelerini yaptıktan sonra seramik mi yaptısam ya da aracı tekrardan orijinal rengi olan siyaha mı kaplatsam karar veremedim. Önümüzdeki ayların karar konuları da bunlar olacak.

Herkese iyi forumlar.  :clover:

oguzca

Bu hafta uzun zamandır beklediğim "Satin Chrome" ayna kapaklarım geldi.  :clover:

Şehir dışı iş ziyaretleri, gün sonunda yorgunluklar ve en önemlisi de sonbaharın gelişiyle havaların erken kararması nedeniyle uzun bir süre (3-4 gün :D) ayna kapaklarım takılmayı bekledi.

Arabayı aldığım kış özellikle sağ ayna açılıp kapanırken bazı zamanlar takılıyordu. Havaların soğuk olması yüzünden plastik tırnaklara zarar veririm tereddütüyle yapamadığım temizlik ve bakımı da bu seferde hallettmiş oldum.

Tüm aynaların gerekli temizlik ve bakımlarını yaparak kapakların montajını yaptım. Beklediğimden çok daha kolay oldu ve her seferinde olduğu gibi bir sonra yapacağım iyileştirmelerde beni daha cesaretli hale getirdi.

Gerekli montajları yapıp dönüp arabaya baktığımda ufak bir değişiklik gibi görünse de otomobilin görünüşünde önemli bir iyileştirme oldu.  :alfisti:

Herkese iyi forumlar  :clover: :alfisti:

murat

Çok güzel bir 159 ve çok ince dokunuşlar..Tebrikler  :alkis:  :nazar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Erkay KAHYA

hkmtctnky

Şanslı bir 159.. elinize sağlık :)
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

oguzca

Eline saglik.  :yukari-ok:

Teşekkürler abi, desteğin benim için önemli  :)

Şanslı bir 159.. elinize sağlık :)
Sağol Hikmet elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.  :)

Çok güzel bir 159 ve çok ince dokunuşlar..Tebrikler  :alkis:  :nazar:

Eksiklerimiz daha çok :) Zaman ve daha önemlisi finansal çizgiyi optimal hale getirebilirsem çok daha iyilerini yapacağım :)  :clover: :alfisti:

oguzca

Yine bir izin süreci ve yine yollara düştük. Bu sefer rotamızı Düzce'ye çevirdik. Henüz Ankara'ya dönmemiş olsam da çektiğim birkaç güzel kareyi burada paylaşmak istedim. Konuyu da bu şekilde güncellemiş olalım  :alfisti: :clover:

murat

Fotolar nefis, bir an arkada Jeremy Clarkson belirecek sandım  :D
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

oguzca

Fotolar nefis, bir an arkada Jeremy Clarkson belirecek sandım  :D

Çok teşekkür ederim, nacizane gittiğim yerlerde arabamın fotoğraflarını çekiyorum, ortam olarak en güzel burası oldu :)  :clover: :alfisti:

oguzca

Arabamla maceramız geçen sene 30 Kasım'da başladı. O gün, 2008 yılından beri hayalini kurduğum arabamla buluştuğumuzda 10 bin kilometre yapabileceğimizi hiç düşünmemiştim. Her ne kadar evin ikinci arabası olsa da yaz tatilimizin tamamını onunla geçirdik.  :rock: Düzce seyahatimizle birlikte 154 bin kilometrede Alfin'de periyodik bakımımızı yaptık.

Trafikte en dikkat ettiğim durumlardan birisi, kendim kadar başka otomobil sürücülerine de olan saygımdır. Otomobilimi aldığımdan beri kırık olan Xenon Yükseklik Sensörü hep müdahale etmek istediğim tamirlerden birisiydi. Xenon Yükseklik Sensörü'nü kolayca bulamayışım nedeniyle bunu hep ertelemiştim. Yaklaşık 3 ay önce bulunca kaçırmadım ve bu bakımda sensörümüzü de taktık.

Montajı gerçekleştirdikten sonra yabancı kaynaklarda biraz araştırma yaptım. Şu an sensörümüzün üst salıncağa bağlı olduğu z rot yanlış gibi gözüküyor. Arabayı bilgisayara bağladığımızda 2.4v değerlerini alırsak doğru konumda olduğunu teyit edebileceğiz. Bunu önümüzdeki haftalarda kontrol edeceğim.

159'larda dış kısımlarda kalan stoplarda duyların fazla ısınması sebebiyle farların iç yüzeylerinde erime olduğunu öğrendim. Ben de stopları söktüğümde aynı manzarayla karşılaştım, hatta üst kısımlarda tamirler de mevcuttu. Dış kısımda kalan stoplarımda kılcak çizikler ve iç yüzeyinde tozlanma olması sebebiyle onları da yenileriyle değiştirdim.

Yapılacak işler, yenilemeler asla bitmiyor. Hala yapılacaklar listemde birçok iş var. Bu süreçte belki yaza doğru yapıştıracağım ancak uzun zamandır almayı planladığım ama sürekli ertelediğim yoncalarımı da aldım. Yazın arabamda sağ çamurluk, sağ arka kapı, sağ arka çamurluk boyandıktan sonra seramik işlerini de yaptırdıktan sonra yoncalarımızı montajlayacağız.

Herkese iyi forumlar  :clover: :nazar: :alfisti:

hakan

Kolay gelsin.Dediğiniz gibi söz konusu alfa olunca o listenin sonu gelmiyor hele de ikinci el alındıysa.Ben de Düzceliyim ve Düzce de yaşıyorum.kırmızı bir 159'um var.bu ara 159 lar biraz çoğaldı buralarda.neyse ağzının tadı kaçmadan binmeni dilerim 159'a.
haktas

oguzca

Konumuza uzun zamandır güncelleme yapmıyordum. Koronavirüsün bizi evlere mahkum ettiği günlerde yaza hazırlık kapsamında yaptığım planlar ve alışverişleri paylaşayım istedim. 2020'nin başından bu yana ilk defa arabayı 8 Mart'ta eve getirme fırsatım oldu.

Bu güzel havayı paylaştığımız günlerden sonra 10 Mart'ta ülkemizde görülen yeni tip koronavirüs nedeniyle home office şeklinde çalışmaya başladım. O günden beri akü kutup başları sökülmüş biçimde kapalı garajda tekrardan buluşacağımız günleri ikimiz de hasretle bekliyoruz. Bu dönemde de aileyle, dostlarla, arkadaşlarla sağlıkla bir arada olmanın kıymetini çok iyi anladım. Elbet bu günler de geçecek... :clover:

Arabayı aldığım zamandan beri yapabildiğim tüm iyileştirmeleri kendim yapmaya çalışıyorum. Her şeyi çok kısa bir süreye sığdırıp acele kararlar almak yerine yapmak istediklerimi zamana yayarak ihtiyaçları tam belirleyerek ilerlemeyi tercih ediyorum.

Scudetto ve logo tabanım çok kötü olmasa da 12 yılın verdiği yorgunlukla bir nebze mat ve taş izlerine maruz kalmıştı. Yapacağımız gençleştirme operasyonunda olmazsa olmazlar arasına bu parçaları aldım. Vites topuzunu da geçici olarak kaplayarak çözüm bulmuştum. İç mekanda da gençleştirme operasyonuna bu parçayı dahil ettim.

Yurtdışında ikinci el TI gösterge saatlerini çıkma parça olarak bulmuş olsam da göstergelerin kilometreleri sayaçları genelde 200.000 km ve daha fazla olarak karşıma çıkıyor. Güncel kilometremin 155.000 oluşu ve danıştığım kişilerin bu sayaçları takmam halinde göstergede yer alan kilometre neyse onu gösterecek olduğunu söylemesi bu kararımı bir süre ertelememe neden oldu.

Sadece sıfır kilometre veya benim arabamdan daha düşük kilometrede bir sayaç bulabilirsem bunların servis aracılığıyla ileriye alınabileceğini bazı arkadaşlarım paylaştı. Bu konuda herkesin kafası bir nebze karışık bu konuyla alakalı sağlam bilgiye ihtiyaç duyuyorum. Eğer bu bilgileri teyit edebilirsem bir sonraki planda TI direksiyon ve TI göstergeler yer alıyor.

Eğer koronavirüs Avrupa'yı bu kadar etkisine almasaydı arabamla bu yaz yurt dışına giderek hem tatil hem de arabamı döşemelerden tavana TI yapma planım bulunuyordu. Her şeyde olduğu gibi buna da kısmet diyoruz...

159 almayı planladığım günden beri belki de en çok aradığım, peşinde koştuğum aksesuarlar arasında TI jantlar yer alıyordu. Birçok kez birçok kişiyle ikinci el olarak çok görüşme gerçekleştirdim, çok pazarlık ettim ama bir türlü satın alamadım.  :D Listemin hep en başında yer alıyordu otomobilin görüntüsüne bir anda farklı bir boyut kazandırıyordu. Bu süreçte You are not allowed to view links. Register or Login in yardımıyla hayalini kurduğum TI jantlara sıfır olarak sahip oldum. Buradan kendisine de minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Projem hala rölantide... Jantlarımı ve diğer parçalarımın hepsini Haziran başı gibi toparlarım diye düşünüyorum. Otomobilimin 3 parça boyası bulunuyor ve bunlar gerçekten iyi işçiliklerle yapılmamış, gözüme batıyor. Arabamı aldığım günden beri düşündüğüm bunları yeniden boyatıp, arabamın fazlaca ihtiyaç duyduğu polisaj ve seramik işlerini yaptırarak Nero Carbonio renkte mi devam etmeliyim? yoksa arabayı bambaşka gösteren Competizione rengine kaplatarak devam mı etmeliyim kararını vermeye çalışıyorum. Bu konuda da yine uzman görüş ve fikirlere ihtiyacım var.

Bir süre daha sanırım oğlum garajında ben evde güzel günleri bekleyerek geçireceğiz. Her ne olursa olsun, her doğan gün bir umut olarak içimde filizleniyor. Umarım en kısa zamanda güzel günler hepimizin hayatına bir güneş gibi doğar.

Herkese iyi forumlar  :alfisti:

uniquel

Oguzhan jant işi cok iyi oldu hayırlı olsun

Competizione cok güzel ve iddialı bir renk. Eger renk degisimi düsünüyorsan guzel tercih kesinlikle

Tolga033

Sonuç çok güzel valla. Elinize sağlık.  :yukari-ok:

Sercan Keklik

Hadi hayırlı olsun güle güle kullan.

O kadar güzel bi olay oldu ki, kampanya yaptık. Siteden biri kısmetlendi. Kargo işi bu dönemde biraz ızdıraptı oda öyle bi denk geldi ki, bizim beraber çalıştığımız firma nın aracı ankaraya gidiyordu 4-4 lük iş oldu. Kalbinin temizliği işinide rast getirdi bence :)

güzel günlerde kullan. şu an almak istersen 5.000 tl daha fazla ödeyecektin :(
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Ogzhan

Konumuza uzun zamandır güncelleme yapmıyordum. Koronavirüsün bizi evlere mahkum ettiği günlerde yaza hazırlık kapsamında yaptığım planlar ve alışverişleri paylaşayım istedim. 2020'nin başından bu yana ilk defa arabayı 8 Mart'ta eve getirme fırsatım oldu.

Bu güzel havayı paylaştığımız günlerden sonra 10 Mart'ta ülkemizde görülen yeni tip koronavirüs nedeniyle home office şeklinde çalışmaya başladım. O günden beri akü kutup başları sökülmüş biçimde kapalı garajda tekrardan buluşacağımız günleri ikimiz de hasretle bekliyoruz. Bu dönemde de aileyle, dostlarla, arkadaşlarla sağlıkla bir arada olmanın kıymetini çok iyi anladım. Elbet bu günler de geçecek... :clover:

Arabayı aldığım zamandan beri yapabildiğim tüm iyileştirmeleri kendim yapmaya çalışıyorum. Her şeyi çok kısa bir süreye sığdırıp acele kararlar almak yerine yapmak istediklerimi zamana yayarak ihtiyaçları tam belirleyerek ilerlemeyi tercih ediyorum.

Scudetto ve logo tabanım çok kötü olmasa da 12 yılın verdiği yorgunlukla bir nebze mat ve taş izlerine maruz kalmıştı. Yapacağımız gençleştirme operasyonunda olmazsa olmazlar arasına bu parçaları aldım. Vites topuzunu da geçici olarak kaplayarak çözüm bulmuştum. İç mekanda da gençleştirme operasyonuna bu parçayı dahil ettim.

Yurtdışında ikinci el TI gösterge saatlerini çıkma parça olarak bulmuş olsam da göstergelerin kilometreleri sayaçları genelde 200.000 km ve daha fazla olarak karşıma çıkıyor. Güncel kilometremin 155.000 oluşu ve danıştığım kişilerin bu sayaçları takmam halinde göstergede yer alan kilometre neyse onu gösterecek olduğunu söylemesi bu kararımı bir süre ertelememe neden oldu.

Sadece sıfır kilometre veya benim arabamdan daha düşük kilometrede bir sayaç bulabilirsem bunların servis aracılığıyla ileriye alınabileceğini bazı arkadaşlarım paylaştı. Bu konuda herkesin kafası bir nebze karışık bu konuyla alakalı sağlam bilgiye ihtiyaç duyuyorum. Eğer bu bilgileri teyit edebilirsem bir sonraki planda TI direksiyon ve TI göstergeler yer alıyor.

Eğer koronavirüs Avrupa'yı bu kadar etkisine almasaydı arabamla bu yaz yurt dışına giderek hem tatil hem de arabamı döşemelerden tavana TI yapma planım bulunuyordu. Her şeyde olduğu gibi buna da kısmet diyoruz...

159 almayı planladığım günden beri belki de en çok aradığım, peşinde koştuğum aksesuarlar arasında TI jantlar yer alıyordu. Birçok kez birçok kişiyle ikinci el olarak çok görüşme gerçekleştirdim, çok pazarlık ettim ama bir türlü satın alamadım.  :D Listemin hep en başında yer alıyordu otomobilin görüntüsüne bir anda farklı bir boyut kazandırıyordu. Bu süreçte You are not allowed to view links. Register or Login in yardımıyla hayalini kurduğum TI jantlara sıfır olarak sahip oldum. Buradan kendisine de minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Projem hala rölantide... Jantlarımı ve diğer parçalarımın hepsini Haziran başı gibi toparlarım diye düşünüyorum. Otomobilimin 3 parça boyası bulunuyor ve bunlar gerçekten iyi işçiliklerle yapılmamış, gözüme batıyor. Arabamı aldığım günden beri düşündüğüm bunları yeniden boyatıp, arabamın fazlaca ihtiyaç duyduğu polisaj ve seramik işlerini yaptırarak Nero Carbonio renkte mi devam etmeliyim? yoksa arabayı bambaşka gösteren Competizione rengine kaplatarak devam mı etmeliyim kararını vermeye çalışıyorum. Bu konuda da yine uzman görüş ve fikirlere ihtiyacım var.

Bir süre daha sanırım oğlum garajında ben evde güzel günleri bekleyerek geçireceğiz. Her ne olursa olsun, her doğan gün bir umut olarak içimde filizleniyor. Umarım en kısa zamanda güzel günler hepimizin hayatına bir güneş gibi doğar.

Herkese iyi forumlar  :alfisti:

Abi resmen bu süreç geçince parti yapmayı planlıyorsun.  8)

Kısmet olursa bu işleri yaptığın süre unutamayacağın bir zaman olacak senin için. Ayna kapaklarını takınca olan değişimden bahsetmişsin bir de bunları yaptığında olacağı düşün. Sadece jantlar yeterli zaten.

Umarım bu süreç hayırlısıyla geçer de bu keyfe erişirsin.  :)

oguzca

Oguzhan jant işi cok iyi oldu hayırlı olsun

Competizione cok güzel ve iddialı bir renk. Eger renk degisimi düsünüyorsan guzel tercih kesinlikle

Çok teşekkür ederim Yunus Emre uzun zamandır yapmak istediğim bir değişiklikti Sercan sağolsun yardımcı oldu yapılacaklar listesinden bir kalem daha eksilttik. Renk işini de halledersem geriye çok az işim kalıyor  :alfisti:

oguzca

Sonuç çok güzel valla. Elinize sağlık.  :yukari-ok:

Çok teşekkür ederim. Şu günler daha hızlı geçerse araba üstündeki sonucunu çok daha fazla merak ediyorum.  :clover:

oguzca

Hadi hayırlı olsun güle güle kullan.

O kadar güzel bi olay oldu ki, kampanya yaptık. Siteden biri kısmetlendi. Kargo işi bu dönemde biraz ızdıraptı oda öyle bi denk geldi ki, bizim beraber çalıştığımız firma nın aracı ankaraya gidiyordu 4-4 lük iş oldu. Kalbinin temizliği işinide rast getirdi bence :)

güzel günlerde kullan. şu an almak istersen 5.000 tl daha fazla ödeyecektin :(

Çok teşekkür ederim Sercan sürecin başından sonuna organizasyonun "iyi ki alışverişi senden yaptım" dedirtti. Sürecin tamamı gönlümüzden geçirdiğimiz gibi oldu. Jantların geldiği arabanın arkasındaki motosikletler de efsaneydi, gözlerimi onların üstünden alamadım :) Arabanın üstüne taktığımda da mutlaka sonuçları paylaşacağım  :clover:

oguzca

Abi resmen bu süreç geçince parti yapmayı planlıyorsun.  8)

Kısmet olursa bu işleri yaptığın süre unutamayacağın bir zaman olacak senin için. Ayna kapaklarını takınca olan değişimden bahsetmişsin bir de bunları yaptığında olacağı düşün. Sadece jantlar yeterli zaten.

Umarım bu süreç hayırlısıyla geçer de bu keyfe erişirsin.  :)

Alfa Romeo 159 süreci baştan sona unutmayacağım anılarım arasında mutlaka kalacak. En büyük isteğim, 159'u bir kenara koyarak yaşlılığımda da bugün sahip çıktığım gibi çıkabilmek. Yaptığım ufacık bir şey bile bana büyük mutluluk veriyor. Başka bir arabada bunu yaşamadım. Sen de güzel bir arabaya sahipsin, bu süreçte birbirimize olabildiğince destek çıkıyoruz adaş  :)

oguzca

Pandemi sürecinde evde olduğum zamanlarda vaktimin çoğunu lastik testlerini inceleyerek geçirdim. Bu süreç beklentim ve fiyatlar yüzünden açıkçası tam bir kafa karışıklığına neden oldu. Birçok yazı ve kullanıcı deneyimi okuduktan sonra kararımı Falken FK510'da kıldım. 235/40R19 ölçülerinde "iyi" diyebileceğimiz birçok lastikle yakın performans vermesi, lastiklere olan güvenimi artırdı. Islakta A, yakıtta E gürültüde 69 DB olan etiket değerleri de fena değildi. Ayrıca birçok Alfa Romeo 159 TI kullanıcısı da yorumlarında bu tekerleklerden memnun kaldığını söylüyordu. 12 Mayıs'ta verdiğim sipariş 1 hafta gibi kısa bir sürede üstelik 19 Mayıs'ta kapımdaydı :) Canımı sıkan tek şey sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu bir günde densizin birisinin durduk yere cam sileceğimi kaldırması oldu.  :D

Her şeyi tek seferde yaptırmak istiyordum ancak dayanamayıp 22 Mayıs'ta sokağa çıkma kısıtlaması biter bitmez jantları taktırdım. Brembo frenler gelene kadar kaliperlerin sırıtmaması için renklerini Motip 690 derece ısıya kadar dayanıklı gri boya ile değiştirdim.

Jant ve tekerlerden sonra bir değişim olacağını tahmin ediyordum, ancak görüntü beklentimin de ötesine geçti. Jantlar arabanın kaderini değiştirdi diyebilirim.  :clover: :alfisti:

Sırada gelmesini beklediğim TI direksiyonum var. Sanırım Temmuz'un başına doğru gelir diye tahmin ediyorum. Pandemi sürecinden dolayı uzun süredir Polonya'da arkadaşımda bekliyor. Yoncalarımız, scudetto, logo tabanı, vites topuzu gibi şeylerin tamamı hala evde bekliyor. Direksiyon gelene kadar marşpiyel satın alabilirsem hepsini tek seferde taktırmayı planlıyorum.

Herkese sağlıkla geçireceği iyi günler dilerim.  :clover: :alfisti:

ekerem

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

EscC