Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Radyatör fanı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onclhsyn

İyi akşamlar arkadaşlar ben 156 1.6 ts aldım yaklaşık iki hafta önce aracımın radyatör fanı direk kontağa bağlı çalışıyor ne gibi sorunları olur böyle çalışmanın

radar54

Motor sürekli soğuk çalışır buda motora zarar verir. Motor yağının özelliğini bozar. Motor optimum sıcaklığına ulaşamadığı için yakıt sarfiyatı artar. Kışın araç içinde ısınamazsınız. En kısa sürede normale döndürmenizi tavsiye ederim.
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

Onclhsyn

Teşekkür ederim saolun

coyote

Fanı normale döndürdükten sonra bir süre gözünüz hararet göstergesinde olsun. Soğutma sistemindeki bir problem giderilmeden, geçici çözüm olarak bu uygulamaya giidildiyse, siz fanı normale döndürdükten sonra araç hararet yapabilir.

agucba

You are not allowed to view links. Register or Login
Fanı normale döndürdükten sonra bir süre gözünüz hararet göstergesinde olsun. Soğutma sistemindeki bir problem giderilmeden, geçici çözüm olarak bu uygulamaya giidildiyse, siz fanı normale döndürdükten sonra araç hararet yapabilir.

Doğru bir tespit. Geçici bir çözüm olarak bu yola gidilmiş olabilir.

///////////////

Onclhsyn

Hararet göstergesi çalışmıyor müşürü arızalı bugün baktırdım ustaya nerden bulabilirim acaba gösterge müşürü nü

coyote

156'da su sıcaklığı ile ilgili 3 adet algılayıcı var. İlki hararet göstergesine bilgi gönderiyor (temp sensor), ikincisi ecu'ya bilgi gönderiyor (temp sensor), sonuncusu da fana çalış ya da dur diyor (temp switch). Bence parça siparişine girişmeden önce, soğutma sistemi ile ilgili sorunları tam olarak tespit edin. Böylece hatalı ve birden fazla kez parça siparişi verme derdiniz olmaz.

Ekleme: Ecu'ya sıcaklık bilgisi gönderen sensörü de değiştirmeniz gerekirse, sipariş sırasında dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili eski bir mesajımı aşağıya ekliyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login

Onclhsyn

You are not allowed to view links. Register or Login aradığım parça bu