Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

TCT ile ilgili sorular, sorunlar, kullanılabilir yağ ve katkılar ve saire bilgiler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayredin1982

Evet bende 106.000 km de tct şanzıman yağını değiştirdim.Yağ markası olarak tutela transmission gear force 75W tercih ettim.Aslında motul multi dctf yağın da MZ-6 onayı var ancak orjinal yağ olması ve teknik özelliklerine anladığım kadarı ile baktığımda sanki daha iyi gibi geldiğinden tutela yı tercih ettim.Bu arada  tutelanın fiyatı motulun nerdeyse iki katı.Değişimi önceki sayfalarda You are not allowed to view links. Register or Login sağolsun söylemişti.Kayseride bulunan ustam değiştirdi.Değişimi çok kolay.Kitapçıkta 1.8 litre diyor .Ben 2 Litre koydurdum.

Araç sanki biraz rahatladı.Bu arada aracımda kronik bir proplemim de yoktu. Değişim sebebim km ve yıldan dolayıdır.

ysbilgin

You are not allowed to view links. Register or Login
Evet bende 106.000 km de tct şanzıman yağını değiştirdim.Yağ markası olarak tutela transmission gear force 75W tercih ettim.Aslında motul multi dctf yağın da MZ-6 onayı var ancak orjinal yağ olması ve teknik özelliklerine anladığım kadarı ile baktığımda sanki daha iyi gibi geldiğinden tutela yı tercih ettim.Bu arada  tutelanın fiyatı motulun nerdeyse iki katı.Değişimi önceki sayfalarda You are not allowed to view links. Register or Login sağolsun söylemişti.Kayseride bulunan ustam değiştirdi.Değişimi çok kolay.Kitapçıkta 1.8 litre diyor .Ben 2 Litre koydurdum.

Araç sanki biraz rahatladı.Bu arada aracımda kronik bir proplemim de yoktu. Değişim sebebim km ve yıldan dolayıdır.

Hayırlı olsun yeni yağınız. Tutela ile Motul arasında çok bir fark olacağını sanmıyorum, bizim şanzımanlar kuru kavrama olduğu için yağın çok bir etkisini ben de görmemiştim ama değiştirmekte fayda var tabi.
106.000'de orijinal kavrama değil mi sizinki? Hiç değişmedi sanırım.
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

ayredin1982

Hayırlı olsun yeni yağınız. Tutela ile Motul arasında çok bir fark olacağını sanmıyorum, bizim şanzımanlar kuru kavrama olduğu için yağın çok bir etkisini ben de görmemiştim ama değiştirmekte fayda var tabi.
106.000'de orijinal kavrama değil mi sizinki? Hiç değişmedi sanırım.
Hiç değişmedi.dikkatli kullanıyorum.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alpsel016

Merhaba arkadaşlar benim giu tct şanzıman manuele alıp rampa aşağı 2. Viteste salinca ciddi bir şekilde sürtme sesi geliyor 3.vitese alınca kesiliyor acaba baskı balata yeni değişti acaba sebebi ne olabilir.

murat

Merhaba arkadaşlar benim giu tct şanzıman manuele alıp rampa aşağı 2. Viteste salinca ciddi bir şekilde sürtme sesi geliyor 3.vitese alınca kesiliyor acaba baskı balata yeni değişti acaba sebebi ne olabilir.

Biraz daha detay verin lütfen, nasıl bir sürtme sesi bu. Metalin metale sürtmesiyle oluşan ötme mi? Veya başka türlü bir ses mi?  Şanzumandan geldiğine emin miyiz? 2. vites aralığındaki hızlara özgü başka bir ses olabilir mi?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

ysbilgin

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

alpsel016

Merhaba hani fren balatası biter de perçinler metale sürter ya ona benzer bir ses araç vites geçiş esnasın da değil deneme amaçlı rampa aşağı aracı manuel moda alıyorum önce 1. vites ile gaza basmadan akışına bırakıyorum ses yok 2. vitese alıyorum yine gaza basmadan akışına bırakıyorum ciddi bir sürtme sesi geliyor tekrar aynı işlemi 3. ve diğer viteslerde deniyorum ses yok aracı yeni aldım 80000 de baskı balata değişti dediler şu an 87000 de acaba toplarken bir şeyleri eksik mi yaptılar.

Vesper

116000 km'deyim ve orjinal baskı balata üstünde.
Park'tan D'ye aldığımda gayet akıcı şekilde öne atılıyor, vites geçişleri hala çok çok iyi.
Ancak birkaç kez çok sıkışık trafiğe girdiğimde(tahminen ısındığında), 1-2 ve 2-1 geçişlerinde vurarak geçiş yaptı.
Herhalde ilk sinyaller buydu   :serefe:
Trafik çözüldüğünde ve sonrasındaki sürüşlerimde hiçbir sıkıntı yaşatmadı ama ben sinyali alıp kenara para ayırdım kafamda :haydi:
2013 1.4 170 Hp TCT Giulietta "Nero Etna"

ysbilgin

Merhaba hani fren balatası biter de perçinler metale sürter ya ona benzer bir ses araç vites geçiş esnasın da değil deneme amaçlı rampa aşağı aracı manuel moda alıyorum önce 1. vites ile gaza basmadan akışına bırakıyorum ses yok 2. vitese alıyorum yine gaza basmadan akışına bırakıyorum ciddi bir sürtme sesi geliyor tekrar aynı işlemi 3. ve diğer viteslerde deniyorum ses yok aracı yeni aldım 80000 de baskı balata değişti dediler şu an 87000 de acaba toplarken bir şeyleri eksik mi yaptılar.

Yazdıklarınızdan vitese tam geçemiyor gibi ama bakmak lazım tabi. Düzde sorun yok sanırım.
Debriyajı nerede değiştirmişler? Bir gidin bence oraya.

ysbilgin

116000 km'deyim ve orjinal baskı balata üstünde.
Park'tan D'ye aldığımda gayet akıcı şekilde öne atılıyor, vites geçişleri hala çok çok iyi.
Ancak birkaç kez çok sıkışık trafiğe girdiğimde(tahminen ısındığında), 1-2 ve 2-1 geçişlerinde vurarak geçiş yaptı.
Herhalde ilk sinyaller buydu   :serefe:
Trafik çözüldüğünde ve sonrasındaki sürüşlerimde hiçbir sıkıntı yaşatmadı ama ben sinyali alıp kenara para ayırdım kafamda :haydi:

116.000 iyiymiş maşallah. :) Bana da en az 100.000 dayanır bence ama ikinci el alınca önceki sahiplerinden yiyoruz golü. :)

alpsel016

Arkadaşlar benim sorunlar çözülmedi biraz hız yapıp aracı sıkıştırınca içeriye balata kokusu da gelmeye başladı Bursa'da önere bileceğiniz iyi bir tct şanzıman ustası varmidir

Julides

Arkadaşlar benim sorunlar çözülmedi biraz hız yapıp aracı sıkıştırınca içeriye balata kokusu da gelmeye başladı Bursa'da önere bileceğiniz iyi bir tct şanzıman ustası varmidir
Bayağı zaman geçmiş ama merak ettim, acaba sorununuz çözüldü mü? Sorun nerden kaynaklaniyormuş?
Ben de 1,4 tct 170 beygir 2013 giulietta sahibiyim. 87.000 km de baskıbalata değişti. Şimdi dur kalk trafiğe girince 25 km de 2 kez baskıbalata kokusu veriyor. 1 saat sürüyor 25 kmlik yol ve maalesef dur kalk trafikte koku ve bazen de kaputtan beyaz duman çıkıyor. Resmen içim cız ediyor arabamdan soğutan bir durum. Çift kavramalı araçların dur kalk trafiğinde zorlanıp ısındığı ve baskı balata sisteminde bu tarz sorunlar yaratabileceği söyleniyor, ancak TCT dışında aynı yolu benim gibi giden başka çift kavrama şanzımanlarda bu sorun olmadığını da görüyorum. Uzun süreli durmalarda vitesi N 'ye geçirme, kendi gazsız ilerletme olmadan öndeki araç gidince gazla kalkma gibi yapabildiğim bir çok şeye de dikkat ediyorum aslında. Bilemiyorum bu durum kafamı çok meşgul ediyor. Bu konuda bilgisi olan paylaşmak isteyen arkadaşlar olursa çok sevinirim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kaanromeo

Hocam dur kalk trafikte manuele alin vitesi kendiniz degistirin.
Cunku cift kavrama surekli bir ust vites icin kendini hazirliyor.
Siz birinci vitesdeyken ikinci kavrama ikinci vitese yapisiyor sonra durunca tekrar birakiyor,boylece robot ve balatalar aşiri isiniyor.

Julides

Çok teşekkürler cevap için.
Sürekli manuelde denediğim zaman da maalesef geldi. İlginç olan 2 kez geliyor ancak aralıklı zamanlarla. Ne oluyorda birkez olduktan sonra peşi sıra olmayıp sonra 20 dk sonra daha sakin bir trafikte tekrar ediyor anlamiyorum. bu şekilde koku gelerek kaç km götürür bilemiyorum. Baskı balatanın Her an bittiğini anlamak can sıkıcı. Sizin ve servisin önerdiği ve youtube da autoclub kanalındaki üstadların önerilerine de uymama rağmen ( ki bu denen şeylere sıkışık trafikte ) oluyor. İstanbul trafiği öyle saçma birşey ki çift kavramalı vitesler error veriyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ayredin1982

Tct debriyaj setini kaç km de de değiştirdiniz .merak ettim.benim 128.000 de hala orjinal.daha kaç km gider bilmem.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ysbilgin

Ben ilk Giulietta'mı 60 binde alıp 75 bin gibi değiştirmiştim. İlk sahibi ben olsam 100 bini geçerdim diye düşünüyorum.

Mitoist

Selamlar. Hocam baya zaman geçmiş aradan ama aynı sorun bendede var ve seninki gibi baskı balata değiştikten sonra ortaya çıktı. Şuan sorun için çözüm arıyorum. Yarı yetkili servise göstereceğim. Benzer sorun yaşayan olursa diye buraya da neden kaynaklandığını yazacağım ki başına gelenler bilgi sahibi olsun. Sende sorunu çözebildiysen cevap atarsan sevinirim.

Mitoist

Selamlar. Şanzımandan gelen sürtme sesini çözdük çok şükür. Volant değişim zamanı geldiği için boşluk yapıyor. Boşluk yapan volant zamanla titresimden dolayı debriyaj bilyasını yıpratıyor. Yıpranan bilya ses yapmaya başlıyor.  Volant + Bilya değiştirilerek sorun çözüldü. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olması için yorum bırakıyorum.