Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Özel Servis Beğeni ve Eleştirilerimiz

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdenyagici

kimsenin ekmeğinde kazandığına gözüm yok ama enayide değiliz. triger seti runner contaları yağ ve filtre değişimi için zaten 4000 lira verdim 750 lira olan katalitik konvertörü egzozcuya ben yaptırırım dedi birde üstüne 750 koyup 1500 lira para aldı neden diye sorunca da bizde böyle bedava iş yok bizde dedi. helal etmiyorum bir dahada işim olmaz zaten.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugraltun

Geçmiş olsun, eceviti yazdım kenara  :asagi-ok:

agucba

Merakımdan Ecevit Usta ile yukarıda yazılı olan konu hakkında konuştum ve ayrıca yazılanları kendisi de okudu. Konuyu bir kendi ağzından dinledim ve yukarıda yazılanlar ile Ecevit Usta'nın söyledikleri arasında gördüğüm kadarı ile fark var.

Yapılan ve yapılmayan işler, ödenen ve ödenmeyen paralar, iletişim konularındaki durumlar(!)...

Ecevit Usta'nın avukatı değilim ama nerede ise 30 yıldır tanıdığım bir insana, ki bu süre forumdaki bir çok kişinin yaşından fazladır, bir veya iki kişinin ağzına bakılarak "üçkağıtçı" yaftası takılmasına da müsaade edemem. Yıllar içerisinde kendi gözlerimle gördüklerim var. Çoğu kez para almadan iş yaptığına kendim şahit oldum, yüklü miktardaki ücretleri almayıp ötelediğini biliyorum, örnek olarak başka bir Alfa Romeo Servisi'nin ABS beynini kendisinde 200 TL'ye tamir ettirip o servisin bunu 400 TL'ye müşteriye fatura ettiğini biliyorum. Çoğu kez yapılan bir işi veya işlerin servis kağıdına yazılmayıp fatura edilmediğine kendi gözlerimle şahit oldum. Arabasını tamir ettirip sonra kaybolan ve aylarca parasını ödemeyen müşterilere şahit oldum. Başka yerlerde tecavüz edilip sonra Durmuş Usta ile Ecevit Usta'nın tamir ettiği araçlardan sonra Ecevit Abi, senden Allah razı olsun" diyenler de bolca var. Başka bir Alfa Romeo servisinin zamanında benden sadece parçanın kendisi için 650 TL para istediği parçayı, aynı orijinal parçayı 30 dk içinde bularak ve başka işler de yaparak bana 300 TL fatura çıkardığını biliyorum. Bir Pazar günü babamın bir önceki 164'nün arıza yapan benzin pompasını tamir etmek için, yanında bir arkadaşı olduğu halde, İstanbul'dan kalkarak Hereke'ye geldiğini bilirim. Hatta Sakarya'ya gelmişliği bile vardır.

Ecevit Usta, sütten çıkmış ak kaşık değildir, elbette hataları vardır. İnsanlar, karşısındakinin kendine yaklaşımına bağlı olarak tepkisini gösterir, muhtemelen yukarıdaki olayda da böyle bir durum yaşanmış.

Bence bir daha kendisine gitmeyecek olmanız, onun açısından isabetli bir karar olmuş.

///////////////

erdenyagici

avukat bey ben kendi yaşadığım sorunu anlatıyorum. sen Ecevit ustayı savunarak bundan sonra işlerini daha ucuza yaptırırsın Ecevit'in yaptığı işten anlamıyorum diye beni kerizlemesi sadece senin dostluğun seni ilgilendirir triger seti runner hortum ve bakıma 4000 TL sence normal mi

agucba

Benim Ecevit Usta'dan bir menfaatim yok, ucuz yaptırayım diye de bugüne kadar kendisine "tek" bir kelime etmedim, bunu bilen yukarıda Allah var. Kapı kapı dolaşarak hangi servis daha ucuz diye de dolaşmadım bugüne kadar. Yukarıda yazdığım 650 TL-300 TL karşılaştırmasında da kuzenimin 155 Q4'ünü örnek verdim, kendisi başka servise gidiyordu. Onun arabasını kendi bildiğim servise götürdüm sonra. Giulietta'mızın garanti süresi bittiğinde de gittiğim servis sorgusuz sualsiz Alfist Servis oldu.

Siz, başka servise gitmekte tabi ki serbestsiniz, kendi hür iradeniz, kendinizi nerede daha güvende hisseder iseniz, oraya gidersiniz.

Neyse, konuyu daha fazla uzatmaya niyetim yok. Sizin yaşadıklarınız ile ilgili benim gördüklerim bana yeter. Benim yazdıklarıma da isteyen inanır, istemeyen inanmaz.

///////////////

erdenyagici

sorun Ecevit'in egzozcuya ben yaptırırım diyip hiçbişey yapmadan egzozcu kadar üstüne para alması sorun bu bunu soruncada burada bedava iş yok bizim fiyatlar bunlar demesi kimse enayi değil yapılanda etik değil kendi kaybeder ben değil.

saykol

Öncelikle yeni katıldım ve 2006 147 Alfa romeo aldım ve kocaelinde yaşıyorum ve kocaelinde tavsıye edeceğiniz servis var mıdır ben araştırma yaptım ama bulamadım

krm1983

You are not allowed to view links. Register or Login
Öncelikle yeni katıldım ve 2006 147 Alfa romeo aldım ve kocaelinde yaşıyorum ve kocaelinde tavsıye edeceğiniz servis var mıdır ben araştırma yaptım ama bulamadım
En sağlıklısı tercihinize göre bostancı sanayi de Sportivo Yılmaz usta, Carium Zeki usta ya da Alfa garage Muttalip Usta ya götürmek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

obasar

Maslak Rosso Corsa - Fırat Usta' da benim için en iyi tercih her zaman. Tavsiye ederim.
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Scarletlion

Herkese merhabalar, 4-5 yıldır heyecanla takip ettiğim, bir gün benim de bir tane olur mu diye iç geçirdiğim Alfa Romeoya geçen hafta 2015 model 1.4 170bg Giulietta alarak sahip oldum. Forumu bir süredir sessiz sedasız takip de ediyordum aslında, istediğim aracı da alınca aranıza katılmak istedim.

Aracı alırken tâbi ki ekspere soktum, çok şükür masraf gerektiren en azından şimdi bir sorun çıkmadı araçta. Yine de çok geçmeden aracımı bir Alfa Romeo özel servise götürüp baktırmak istiyorum. Araç 83 bin kmde, otomatik vites bu arada.

Bu noktada bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacım olacak. Kendi araştırmamı yaptım ve civarda 3 tane özel servis kestirdim gözüme. Bunlar; Alfa Romeo Servisi Alpin,  Carium Alfa Romeo ve  Alfa Garaj. 3ü de Ataşehir'de bulunuyor, Anadolu yakasında ikamet etmekteyim dolayısıyla bu civardaki servislere baktım. Sizlerden ricam bu servislerle alakalı bilginiz, deneyim ve yorumlarınızı paylaşmanız. Varsa öneriniz onu da alabilirim. Bir miktar da borçlanma ile araç aldığımdan mecbur kalmadıkça 5-6 ay masraf yapmak niyetinde değilim, aklımdaki şey aracı götürüp göstermek, varsa ustanın önerisi, bilgisi onlardan faydalanmak. Çünkü şimdiye kadar uzun süre Vw kullandım ve her ne kadar Alfa Romeoya hayran olsam da teknik açıdan çok kısıtlı bilgi sahibiyim,  o yüzden araca yabancı kalmak istemiyorum.

Bir önceki sayfada geçen sene Alfa Garaj önerilmiş. Değişen bir durum olmadı ise geçen 1 senede orası öncelikli olarak aklımda bu arada.

Şimdiden teşekkürler. :alfisti:

murat

Bahsettiğiniz servislerin hepsi yeterli uzmanlığa sahip olmakla birlikte sadece bakıma gidecekseniz çok da fark etmiyor. Tabi hangi yağı filtreyi balatayı kullanmasını istediğinizi mutlaka belirtin neresi olursa olsun. Bostancı Sanayii'nin 2 top servisi Carium ve Sportivo'dur. Diğerleri genelden bunlardan sekenleri toplarlar. Bu demek değildir ki oralar koftidendir ama genel resim ve algı bu. Bu ara Carium inanılmaz yoğun onu biiliyorum, eğer zaman sorununuz varsa mutlaka önceden randevu alıp gidin.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Scarletlion

Anladım, benim amacım şöyle araca bir göz atılması. Göstermek istediğim bir iki husus da var araçla ilgili. Usta tanı koysun yeterli, ehemmiyet gerektiren bir bakım durumu oluşmazsa şimdilik masraf yapmak istemiyorum çünkü Mart ayında etraflıca bir bakım yaptırmayı düşünüyorum. Cariumu arayıp bilgi almak lazım o halde.  Sportivoya baktım ancak Carium daha bir içime sindi, teşekkür ederim tavsiyeniz için.

alkinooo

Uzun bir tecrübe ve iş yaptırma geçmişim olmamasına rağmen Alfa Garaj Can ve Murat Ustamdan memnun kaldığımı belirtmek isterim.
Aracımla ilgili her istediğimi tek bir laf ile kolaylıkla yaptırabildiğim, ağzından laf almak için kırk türlü takla atmama gerek kalmayan, ilk servis tecrübem olmasına rağmen memnun kaldığım ustalardır. Yeni aldığım aracımla ilgili her türlü arızamla ilgilenildi, şikayetlerim kolaylıkla dinlenip çözüldü, benim bilmediğim problemlerim bana anlatılıp çözüldü. Ankara'daki arkadaşlara Alfa Garaj'ı öneririm ancak diğer servislerle ilgili geçmişim bulumadığımdan fiyat gibi konularda karşılaştırma yapamam.  :alfisti:  :yilan:  :clover:  :nazar:

Scarletlion

Uzun bir tecrübe ve iş yaptırma geçmişim olmamasına rağmen Alfa Garaj Can ve Murat Ustamdan memnun kaldığımı belirtmek isterim.
Aracımla ilgili her istediğimi tek bir laf ile kolaylıkla yaptırabildiğim, ağzından laf almak için kırk türlü takla atmama gerek kalmayan, ilk servis tecrübem olmasına rağmen memnun kaldığım ustalardır. Yeni aldığım aracımla ilgili her türlü arızamla ilgilenildi, şikayetlerim kolaylıkla dinlenip çözüldü, benim bilmediğim problemlerim bana anlatılıp çözüldü. Ankara'daki arkadaşlara Alfa Garaj'ı öneririm ancak diğer servislerle ilgili geçmişim bulumadığımdan fiyat gibi konularda karşılaştırma yapamam.  :alfisti:  :yilan:  :clover:  :nazar:

Geçen günlerde aracı Alfa Garaj'a götürdüm. Sağolsun Muttalip usta araca baktı, ilk etapta yapılması gerekenleri (balata değişimi v.b.) ve ortalama ne kadar tutacağı ile alakalı bilgi verdi. Mart ayında hem yıllık bakım zamanı gelmiş olacak hem de muhtemelen yağ değişimi için kilometreyi doldurmuş olacağım. Rutin bakımla birlikte yapılması gereken ne varsa yaptırmayı planlıyorum. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

147BLACK

Arkadaşlar selamlar..
Ankara için AlfaTech servisi tavsiye eder misiniz? Şu sıra bir çok Alfa'da plakalıklarını görüyorum. Çok popüler oldular?
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

radar54

Arkadaşlar selamlar..
Ankara için AlfaTech servisi tavsiye eder misiniz? Şu sıra bir çok Alfa'da plakalıklarını görüyorum. Çok popüler oldular?

Şerif ve Burak usta tavsiye ederim...
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

YasinC

Alfatech, Şerif usta için diyeceğim ilk şey her şey den önce insan kalabilmiş.

Aracı aldığımdan beri kendi aracıymış gibi ilgilendi. Ottan poktan sebeplerle dahi sırf içime kurt düştüğü için mesai saati dışında ararım. Bir kez olsun sıkılma belirtisi göstermedi. Diğer alfa servisleri ile deneyimim yok. Ancak Honda, VW, Fiat, BMW servisleri ile deneyimlerim çok, bu servisler ile kıyaslayınca baya baya iyi.

Malum bizim araçlar yağ tüketiyor. Oradan geçerken uğrarım yağını tamamlar para almadan gönderir. Akşama da servis kağıtlarının resmini atarım fiyat karşılaştırması yapmak isteyenler için.

alperuzi

Ben de birkaç senedir onlara götürüyorum, tavsiye ederim. Şerif müşterilerle iyi ilgileniyor, Burağın da mekaniği iyi, iyi bir ikili olmuşlar.

YasinC

Son gittiğim 16.04.22

İlk gittiğim 29.04.21

satoya

Maslak Milona Alfa İsrafil usta.

Aracımın ağır bakımları için bıraktım, teybin kafası kenarından çıkıyordu, ondan tut da gördüğü vidaya , bilmediğim eksiklere kadar halletmiş.. biliyorsun ustalara bir şey gösteriyorsunuz "ya onu elektrikçi yapar bunu şu cu yapar" derler ..

2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco

ayhankurban

Maslak Milona Alfa İsrafil usta.

Aracımın ağır bakımları için bıraktım, teybin kafası kenarından çıkıyordu, ondan tut da gördüğü vidaya , bilmediğim eksiklere kadar halletmiş.. biliyorsun ustalara bir şey gösteriyorsunuz "ya onu elektrikçi yapar bunu şu cu yapar" derler ..

İsrafil abi adamdır. Dediğin gibi oldu. Geçen ay kardeşimin 147'si triger sıyırdığı için yarım motor yaptırmaya gittik. Çekici ayarlamadan tutun teslim edene kadar, camlardaki senkronizasyon sorunu, lpg elektroniğindeki arıza, elektrik tesisatındaki bir problem derken bir çok detayı bize sormadan insiyatif alarak yapıp ücret bile almadan işlerimizi halletti. Ben de onun ilgi ve alakası hatırına MiTo'mu her zaman Milano Alfa'ya İsrafil Usta'ya götürürüm. Güvenebilirsiniz çok dürüst ve işinin ehlidir.
Alfa Romeo MiTo 2011 TCT Sportivo

satoya

Son gittiğim 16.04.22

İlk gittiğim 29.04.21

valla rakamlar çok iyi, 600tl işçilik inanılmazmış .

debriyaj balata değişim, benzin pompa, direksiyon kutu revizyon, ön salıncak, direksiyon pompa, ıvır zıvır.  işçilik için 4500tl verdim. total 16750..
2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco

YasinC

Yalnız ben dışarıdan parça vs almıyorum. Şerif ustadan satın alıyorum. İşçilik o yüzden ucuz olabilir. Arada yağ tamamlamaya dahi bir çay içmeye uğrar orada ekletirim.

alkinooo

Selamlar, önceki iletilerimde Ankara'da hangi özel servise gittiğime bakabilirsiniz. Burada tekrar isim yazmak istemiyorum, çünkü bu zamana kadar son derecede memnundum.

Aracımla 1.5 ay önce kaza yaptım ve maalesef aracı bıraktığım Alfa Romeo ustamın çalışma veriminden memnun kalmadım.

Şimdi aracıma Ankara içinde 2.0 156 Selespeed'ten anlayan bir usta arayışı içindeyim.

Forumda bu konuyu baştan sona okudum ancak Ankara'daki Alfistiler beni anlayacaktır, son 4-5 sene içinde çoğu servis kendi kalitesinden yarattıkları ada güvenerek ödün vererek çalışmakta. Ankara'da Alfa Romeo servisi bulmak (özellikle en iyilerinden birisiyle çalışıp bundan sonra gitmeme kararı alan ben için) bir hayli zor olmakta.

Önerilerinizi beklerim.

İşin açığı ise Alfa Tech ya da Alfaline arasında kalmış bulunmaktayım.

:clover:  :alfisti:  :yilan:

Frknsht

Selamlar, önceki iletilerimde Ankara'da hangi özel servise gittiğime bakabilirsiniz. Burada tekrar isim yazmak istemiyorum, çünkü bu zamana kadar son derecede memnundum.

Aracımla 1.5 ay önce kaza yaptım ve maalesef aracı bıraktığım Alfa Romeo ustamın çalışma veriminden memnun kalmadım.

Şimdi aracıma Ankara içinde 2.0 156 Selespeed'ten anlayan bir usta arayışı içindeyim.

Forumda bu konuyu baştan sona okudum ancak Ankara'daki Alfistiler beni anlayacaktır, son 4-5 sene içinde çoğu servis kendi kalitesinden yarattıkları ada güvenerek ödün vererek çalışmakta. Ankara'da Alfa Romeo servisi bulmak (özellikle en iyilerinden birisiyle çalışıp bundan sonra gitmeme kararı alan ben için) bir hayli zor olmakta.

Önerilerinizi beklerim.

İşin açığı ise Alfa Tech ya da Alfaline arasında kalmış bulunmaktayım.

:clover:  :alfisti:  :yilan:
Ankara'da yaşayıp, 156 SS sahibi olan bir alfisti olarak durumu son derece anlıyorum. Önerim özellikle ss sorunlarında Şerif Usta'dan yana olacaktır. Ss de yaşadığım ve birkaç ustada çözümünü bulamadığım sorunu anında çözmüştür kendisi çünkü. (Alfa Tech). Yine ek olarak You are not allowed to view links. Register or Login in defalarca önerdiği Alfom Mustafa ustada tercihleriniz arasında olabilir. Alfaline konusunda hiçbir tecrübem yok.  :clover: