Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ARTIK BENDE BİR ALFİSTİYİM :) ARANIZA GERÇEK ANLAMDA BUGÜN KATILDIM. *ANKARA

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

atlas

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba değerli forum üyeleri, aranıza bugün satın aldığım 2001 Alfa Romeo 156 Mk1 2.0 SS Yarı otomatik aracımla katılmış bulunuyorum. Sizden ricam araçta eksik gördüğünüz ya da yakışacağını düşündüğünüz aksesuar vs. var mı?

İlk arabam, oldukça heyecanlıyım ve her türlü tavsiyeye açığım :)
Ankarada yaşıyorum. Alfa Tek Şerif usta ile çalışmış satan arkadaş. Bu ustamızı tanıyan varsa bilgi verebilir misiniz?

Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim. Bende Ankara'dayım nasip bir gün karşılaşırız belki.  :serefe:

Frknsht

Herkese iyi akşamlar tekrar. Aracımla alakalı yapılan bakım ve güncellemeleri bu konu altında yazıyorum biliyorsunuz. İşte yine o günlerden birisi.

Aracı aldığımdan bu yana titreme söz konusuydu. Bu titremelerin çözümü için ilk iş olarak geçen ay motor ve şanzıman kulağı ile başlamıştık. Bugün ise sıra baskı balataya geldi ve şanzımanı indirip debriyaj baskı balata ve debriyaj bilyasını set halinde orjinali ile değişip değişim sırasında da volanı taşlattık. Sonuç olarak tüm titremeler ortadan kalktı :) 

Eski ve yeni halini aşağıya bırakıyorum.

İkinci olarak marş alma esnasındaki bazı öksürükler beni tatmin etmiyordu. Orjinal (bosch) benzin pompasının değişimini de aradan çıkarttık. Sonuç olarak marş fabrika çıkışı gibi almaya başladı. Tabi bu bakıma ek olarak marş dinamosunun eski ve arıza çıkartabilecek parçaları dinamocuya gidip orjinal parçalar ile değiştirildi. Böylece sonuç: tek tık marş :)

Eski ve yeni hali..

Yine aracı aldığımda üzerinde ilginç bir vites topuzu vardı bilenler biliyor  :D Uzun zamandır çıkmacılarda selespeed orjinal vites topuzunu arıyordum. Sonunda buldum ve kısa sürede kargolandı. Fakat elime ulaştığında üzerinde nasıl bir güzelleştirme yapabilirim diye düşünüp direksiyon kılıfını yaptırdığım arkadaşlar ile irtibata geçip yapıp yapamayacaklarını sordum. Ortaya şöyle bir şey çıktı :)

Eski hali ve yeni hali..

Güzel bir bakım günü oldu. Herkese keyifli, kazasız belasız sürüşler dilerim. Sevgiyle kalın :)

blackgear

Güzel hareketler. Uzun süre sorunsuz bilebileceğin bir Alfa yapma yolunda güzel adımlar atıyorsun.  :yukari-ok:

Frknsht

Merhaba herkese tekrar. İyi forumlar dilerim. Bakım bilgilendirmesi kapsamında; bayram öncesi aracın bakım gerektiren veya arıza çıkartabilecek parçalardan;

Sağ ve sol arka diskler,
Sağ ve sol fren balataları,
Sağ ve sol fren hortumları,
Sağ ve sol Porya bilyaları,
Sağ ve sol merkez fren tamirleri,
ABS sensörünün sıfır parçalar ile değişimini yaptık. 

Yine bunlara ek olarak sağ ön aks kafası set halinde sıfır parçalar ile değiştirdik.

Değerli forum üyelerine iyi bayramlar diler, kazasız belasız sürüşler dilerim.  :alfisti:

Frknsht

Herkese iyi haftasonları diliyorum. Alfa 156 2.0 Selespeed aracımda bir takım güncellemeler yaptık. Detayları paylaşmak istiyorum.

Öncelikle aracımın aküsü kötü durumda sayılmazdı fakat elimiz bollaşmışken değişmekte fayda olduğunu düşündüm ve yaklaşık 2 hafta önce
75 amper Bosch marka akü taktırdım.

Yine en son bayramda arka balata ve diskler değişmişti. Bu haftada bir kaç gün arayla önce diskleri sonrada ön fren balatalarını TRW marka balatalar ile değiştirdik. Daha ucuz markalarda mevcut fakat konu fren olunca risk almak istemedim.

Balata değişiminin ardından en son yağ bakımı 274 binde yaptırmış idim. Şu an araç 282 binde olmasına rağmen periyodik bakıma da girdik. Bu süreçte;

Yağ
Yağ filtresi
Hava filtresi
Polen Filtresi
değişimlerini yaptık. İlk defa 10w60 yağ kullanmaya başladım ve 1 haftadır gerçek anlamda 10w40 ile arasındaki performans artışını hissedebiliyorum. Yağ olarak 4lt Mobil 0,75 litre de Graf marka yağ konuldu.

Günüfar ayarı ile de noktaladık.

Araçla alakalı yapılan tüm güncellemeleri yine buraya yazmaya devam edeceğim. İlginiz için teşekkür eder tüm Alfa severlere kazasız belasız sürüşler dilerim.   :alfisti:

Gouki

Frknsht

Alfisti olmanın ayrıcalığını o bize yaşatıyor üstad. Bizde elimizden ne gelirse işte.. En azından Alfaya kuş serisine binenler gibi değil, You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login ve siz değerli insanların yaptığı gibi kısacası alfisti gibi binmeye çalışıyorum :)

blackgear

Furkancım, seninle tanıştığımız günden beri hep aynı şeyi düşünüyor ve söylüyorum. Ankara güzel bir 156 ve iyi bir Alfistiye daha sahip oldu  :yukari-ok:

mottomuz, bakarsan bella macchina, bakmazsan bela makina :lol:

kuti147

"Yaz bunu.. güzel laf" diyor ya GORA filminde, aynen öyle  :alkis:
Alfisti Ata sözlerine eklenir yani  :yukari-ok:
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

Frknsht

Furkancım, seninle tanıştığımız günden beri hep aynı şeyi düşünüyor ve söylüyorum. Ankara güzel bir 156 ve iyi bir Alfistiye daha sahip oldu  :yukari-ok:

You are not allowed to view links. Register or Login nin de dediği gibi sağlam laf olmuş :)))) Teşekkür ediyorum abii  :clover:

h.t

Elinize sağlık, maşallah :nazar:

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Frknsht

Merhaba değerli dostlar, bildiğiniz üzere 2021 aralık ayından bu yana çok sevdiğim, özenle baktığım 156 aracımla beraberim. Fakat artık hem şirket aracı kullanmam hem de düğün sebebiyle satmak zorundayım..
Son yapılan işleri de yine paylaşayım istedim sonrasında ilana koyacağım...

8 nisan tarihinde uzun zamandır sorun yaşadığım Selespeed basınç pompası değişti. Böylece aracın vitesler arasındaki geçiş problemi düzeltildi. Yine ek olarak aynı gün muayenesini yaptırdım. Ve son olarak akümüzde BOSCH marka ile sıfır olarak değişti...

Sizinle olmak benim için her daim güzel anılar olarak kalacaktır. Umarım yolum bir ALFA ile tekrar kesişir  :alfisti:

You are not allowed to view links. Register or Login Emirhan ve You are not allowed to view links. Register or Login Kadir abime de bu zamana kadar göstermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.. <3