Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 2.0 yüksek rölanti sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nott

Merhaba
156 2.0ts aracımda yüksek rölanti sorunu yaşıyorum.
Devir 2000-2300rpm'de sabit olarak. Kelebek temizlsdim ama sonuç alamadım. Sizce neyden kaynaklı olabilir? Arıza ışığı yanmıyor. Çekişte, performansta bir sorun yok kalkarken silkeleme yapıyor bazen ama 2000 devirden sonra bir kerkinme vs. durum yok
Gazı bıraktığımda 2000 devire kadar kendi çıkıyor sanki ben gaz veriyormuşum gibi. İşin içinden çıkamadım

Boğaz kelebeği temizledim
90sn olan adaptasyonu yaptım ama sonuç yok.

nott

lpg ve benzinde aynı sorunu yaşıyorum.

Testarossa

Kimsiniz necisiniz? Facebook grubu değil burası forum.
this is all about passion

2009 159 JTSSW Rosso

nott

You are not allowed to view links. Register or Login
Kimsiniz necisiniz? Facebook grubu değil burası forum.

Forum olduğunu gayet iyi biliyorum yaşadığım bir sorunun çözümünü bulmak için konu açtım hepsi bu.

Testarossa

Keşke önce kendinizden ufak bir bahsetseydiniz, rolanti sorununuz potansiyometreden olabilir,sıfırı yok çıkma parça denemeniz lazım.Böyle sorunlara ustalar bile nokta atışı teşhis yapamayabiliyor biz kullanıcı olarak anlamamız zor. Sorun benim başıma gelseydi uzun süre aküyü söküp bekleyip takardım öncelikle.
this is all about passion

2009 159 JTSSW Rosso

nott

Keşke önce kendinizden ufak bir bahsetseydiniz, rolanti sorununuz potansiyometreden olabilir,sıfırı yok çıkma parça denemeniz lazım.Böyle sorunlara ustalar bile nokta atışı teşhis yapamayabiliyor biz kullanıcı olarak anlamamız zor. Sorun benim başıma gelseydi uzun süre aküyü söküp bekleyip takardım öncelikle.

Tanıtım için ayrı bir konu açacağım, şüpheniz olmasın lütfen.
Bugün kline vagcom kablom kargodan gelecek. Öncelikle aracın, sensörlerin değerlerini okumam lazım ondan dolayı net bir şey söylemek oldukça güç. Onun dışında bir yerden hava aldığını düşünüyorum, onlarında kontrolünü yapacağım. Rölanti kontrol valfi de sorunlu olabilir dediğiniz gibi çünkü bu modellerde sıkça yaşanan bir sorunmuş. Kronik diyebiliriz

alkinooo

selamlar, geçmiş olsun.
motor emme manifoldu, debimetre-kelebek arasındaki hortumdan, enjektör oringi gibi bir yerden hava alıyor olabilir mi araba?

nott

selamlar, geçmiş olsun.
motor emme manifoldu, debimetre-kelebek arasındaki hortumdan, enjektör oringi gibi bir yerden hava alıyor olabilir mi araba?

selamlar..
tüm yerler kontrol edildi hava kaçağı bulunamadı
pc'ye bağladım değerler normal..
pcv iptali yaptım biraz rahatladı, rölantim 1100-1200dd indi fakat dalgalanma ve stop etme başladı.

alkinooo

valla elektronik bir şeyse bilgim yok aklıma hava almasından başka da bir şey gelmedi.  :(

mustafa26

Merhaba,
Aşamalı olarak yaşadığınız sorunun yarısını bir araçta diğer yarısını başka bir araçta yaşadım. İlk aracımda rölanti 1k-2k arasında devamlı geziniyordu. Deneme yanılma yoluyla sonuç almaya çalışıldı. Zaman içerisinde sırasıyla;
-Hava kaçak kontrolü yapıldı, bulunamadı
-Boğaz temizliği yapıldı, çözülmedi
-İstanbul dışına çıktığımda (karasal iklim olan herhangi yerde) hiç dalgalanma olmadı, kendiliğinden düzeldi sanıp sevinmiştim. İstanbul'a dönünce yeniden başladı
-Üstteki maddeye istinaden şüphe uyandıran debimetre değişti, çözülmedi
-Lambda sensörü değişti, iki gün düzgündü, üçüncü gün tekrar başladı
-Akü değişimi icap etti, yeni akü takınca bir hafta kadar rölanti düzgündü, yine sevinmiştim sorun çözüldü tesadüfen diye fakat geri geldi
-Klima çalıştırdığımda rölanti tam olarak olması gerektiği gibiydi. Bu yüzden elektrik kaçağından şüphe edildi, arandı fakat bulunamadı.
-Rölanti valfi değişti, sorun tamamen gitti. Ben de bıkmıştım ve yorulmuştum.

İkinci aracımda yine sorun vardı, bu kez yüksek değil düşük rölanti sorunu. Araç rölantisi aşağı inmek istiyor, seyir halindeyken vites aralarında, ışıklarda beklerken stop ediyordu. Bu sorun hareket halindeyken çok riskliydi. Çünkü hem direksiyon sertleşiyor, hem fren pedalı sertleşiyor. Arıza için programdan bakılıyor fakat hiçbir arıza kodu görünmüyordu. Bu sebeple yine deneme yanılma süreci başladı;
-Bu sefer ilk önce rölanti valfi değişti :) birkaç gün düzelmişti ama devam etti
-Çeşitli temizlikler ve adaptasyon yapıldı, sorun devam etti
-Farklı debimetre denendi, olmadı
-Hava kaçağı arandı, bulunamadı
-Lambda sensörü değişti, 2 gün iyiydi ama yine çözüm getirmedi
-Katalitik konvertör takmak icap etti muayene için, tesadüfen birkaç gün sorun yaşamadım ama yine geri gelmişti problem
-Ateşleme sistemi akü de dahil tüm elemanlarıyla yenilendi, hiçbir değişiklik olmadı
-Yine bir gün, günlerden sanayi günüydü, turuncu çamurluk sinyalinden sıkılmıştım. Beyaz takalım dedim ustaya. Sol çamurluk sinyalinin soketinde bir oksit tabakası oluşmuş, onu temizledi sinyalleri taktık. O günden sonra tek bir kez bile sorun tekrar etmedi. Artık bu araçta da rölanti kâbusum bitmişti.

156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

satoya

haydaa tesadüf mü desek şimdi bilemedim.. bu durumda beyin ile alakalı oluyor bu.
2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco

nott

selamlar, geçmiş olsun.

merhaba.. sağolun
hortumlar, orignler, valfler, emme manifoldu kontrol edildi. hava alma gibi bir durum çıkmadı

nott

Merhaba,
Aşamalı olarak yaşadığınız sorunun yarısını bir araçta diğer yarısını başka bir araçta yaşadım. İlk aracımda rölanti 1k-2k arasında devamlı geziniyordu. Deneme yanılma yoluyla sonuç almaya çalışıldı. Zaman içerisinde sırasıyla;
-Hava kaçak kontrolü yapıldı, bulunamadı
-Boğaz temizliği yapıldı, çözülmedi
-İstanbul dışına çıktığımda (karasal iklim olan herhangi yerde) hiç dalgalanma olmadı, kendiliğinden düzeldi sanıp sevinmiştim. İstanbul'a dönünce yeniden başladı
-Üstteki maddeye istinaden şüphe uyandıran debimetre değişti, çözülmedi
-Lambda sensörü değişti, iki gün düzgündü, üçüncü gün tekrar başladı
-Akü değişimi icap etti, yeni akü takınca bir hafta kadar rölanti düzgündü, yine sevinmiştim sorun çözüldü tesadüfen diye fakat geri geldi
-Klima çalıştırdığımda rölanti tam olarak olması gerektiği gibiydi. Bu yüzden elektrik kaçağından şüphe edildi, arandı fakat bulunamadı.
-Rölanti valfi değişti, sorun tamamen gitti. Ben de bıkmıştım ve yorulmuştum.

İkinci aracımda yine sorun vardı, bu kez yüksek değil düşük rölanti sorunu. Araç rölantisi aşağı inmek istiyor, seyir halindeyken vites aralarında, ışıklarda beklerken stop ediyordu. Bu sorun hareket halindeyken çok riskliydi. Çünkü hem direksiyon sertleşiyor, hem fren pedalı sertleşiyor. Arıza için programdan bakılıyor fakat hiçbir arıza kodu görünmüyordu. Bu sebeple yine deneme yanılma süreci başladı;
-Bu sefer ilk önce rölanti valfi değişti :) birkaç gün düzelmişti ama devam etti
-Çeşitli temizlikler ve adaptasyon yapıldı, sorun devam etti
-Farklı debimetre denendi, olmadı
-Hava kaçağı arandı, bulunamadı
-Lambda sensörü değişti, 2 gün iyiydi ama yine çözüm getirmedi
-Katalitik konvertör takmak icap etti muayene için, tesadüfen birkaç gün sorun yaşamadım ama yine geri gelmişti problem
-Ateşleme sistemi akü de dahil tüm elemanlarıyla yenilendi, hiçbir değişiklik olmadı
-Yine bir gün, günlerden sanayi günüydü, turuncu çamurluk sinyalinden sıkılmıştım. Beyaz takalım dedim ustaya. Sol çamurluk sinyalinin soketinde bir oksit tabakası oluşmuş, onu temizledi sinyalleri taktık. O günden sonra tek bir kez bile sorun tekrar etmedi. Artık bu araçta da rölanti kâbusum bitmişti.

merhaba, deneyimlerinizi uzun uzun paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
yüksek rölanti sebebinin gaz telinden kaynaklandığını buldum.
boğaz kelebeğinden gaz telini çıkardığımda rölantim aşağıdaki videodaki gibi oldu. dalgalanma başladı önceden sabit yüksek devirde çalışıyordu.
meğersem gaz teli çekiyormuş.

videoyu şöyle bırakıyorum.

nott

haydaa tesadüf mü desek şimdi bilemedim.. bu durumda beyin ile alakalı oluyor bu.

siz neler yaşadınız paylaşırsanız çok memnun olurum.
ekstrem olarak ekü'den olduğunu çok sanmıyorum.