Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo ülkemizde bitiyor mu?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ormanci

Alfa ve satış denilince şu bizdeki "Alfa hiç bir zaman çok satma derdinde olmadı" söylemine gülesim geliyor.
Otomobil fabrikaları "fantezi" için seri üretim yapmaz. Hiç bir seri üretim malı için geçerli değildir bu. Elbette ki satacak, satmak için üretecek, çok satma derdi olacak. Çok satma derdi olmasa, üretim maliyetlerini optimize etmek için Fiat parçaları kullanılmaz, rakipler ne yapıyorsa onun daha iyisi yapılmak istenmezdi. Ferrari gibi "niş" ürün üretir satardın. Ki onun da "çok satma derdi yok" diye bir olayı yok. Ne yaptı, Urus'u görünce "eşşşek gibi" gidip SUV'umsu bir şeyler yapmaya çalıştılar.

Alfa'nın ülkemizde bitmesi, alım gücümüzün bitmesi ile olur. Meraklısı, parası olan alıyor. Alfa'nın şanssızlığı Volvo gibi de olamaması. Volvo bir şekilde ülkemizde pazar payını artırdı, Alfa da herhalde 156'dan sonra tam da Giulietta ve Mito ile coşarken, sonrasında bitti. Hoş, 10 sene kadar da bunun kaymağını yediler aslında yine de. Güzel sattılar.

Devamında da Giulia ve Stelvio ile olamadı tabi. Tonale bu konuda biraz daha şanslı.

Giulietta'nın kaderi de her "eskiyen" otomobil gibi maalesef.
Benzer model yıllarındaki Rocco'lara falan bakın, onlar da öyle hep, amelasyon kitleye gidiyor. Bunlar biraz yürüyen, sportif aletler falan filan ya, ondan... Standart Golf modunda olsalar böyle görmezdiniz.

147BLACK

Yollarda epey bir Tonale görüyorum. Tonale sayesinde satış rakamları fena gitmiyordur herhalde ama artık manuel vitesli bir Alfa Romeo göremeyecek olmak beni üzüyor. Otomatik vitesli araç kullanmamak konusunda ısrarcı olacak olan benim gibi bir manuel vites meraklısına göre sıfır Alfa Romeo bulmak artık mümkün değil. Ne olursa olsun geçmişine saygıda kusur etmemeyi şiar edinmiş bir marka bu durumu gözetmeliydi.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

berkealkan

Grubun Türkiye'de başındaki en büyük dertlerden biri de Otokoç bence.. Ellerinde araç yok, olan araç hakkında kimsenin fikri yok, internet siteleri asla düzgün çalışmıyor.. Neler neler..

(3 ayı var bu hikayenin) Hybrid 500X soruyorsun, o yok da elektrikli 500 var diyor. 500X için geldim ben diyorsun, Egea verelim 1.6MJ TAM OTOMATİK diyor.

- Tam otomatik? DCT olmasın abi o?
+ Tamam işte yokuşta geri kaydırmıyor.
- ......
+ Eeee veriyor muyuz siparişini?
- Neyin siparişini araba nerede?
+ Bursa'da, parayı verirseniz 1 haftaya gelir.
(O arada da açmış internet sitesini fotoğraflarını gösteriyor, suni deriye hakiki deri diyor. Koskoca Birmot, arabayı 15 inch laptop ekranından satmaya çalışıyor.)
- Teşekkürler, ben 500X bulmaya çalışayım.

Bu işin Fiat kısmı, Alfa Romeo kısmının da bundan aşağı kalır yanı yok. Junior mu acaba dedim aradım..

- Merhaba Junior için aradım, donanım hakkında bir bilgi yok sitenizde. Araçta ne var ne yok?
+ Sunroof hediyemiz.
- Tamam onu gördüm de, başka ne var?
+ Katalog göndereyim pdf, olur mu?
- Olur.

Katalog geliyor, sağı solu çizilmiş her yerinde "hizmete özel" yazıyor, hiçbir açıklama yok. Belli ki bayiiler arası bir katalog, bir seminer toplantı her neyse yapmışlar oradan kalmış. Ancak ya o eğitime bunlar katılmamış, ya da katılmış ve uyumuş.

Yazıyor katalogda şu var bu var çok iyi çok güzel, diyorsun Sabelt? Şimdilik yok diyor ama sunroof var hediye.

Yani şuraya geleceğim, şahsi fikrim. Evet pahalı, evet eskisi kadar ulaşılabilir değil anlıyorum. İnsanlar belli miktarda parayı Alfa Romeo'ya bağlayacağıma gideyim VW'e bağlayayım diyor da..

Ya bu satış temsilcilerinin hiç mi suçu yok bu konuda? Satış sonrasında hepimizin duyduğu korkunçlu hikayelerin hiç mi payı yok? Hadi diyelim biz deliyiz, gönül vermişiz; kendimiz de araştırır bulur buluşturur alırız da; Alfa Romeo butik bir marka değil ki.. Varolması için diğer rakipleri kadar araba satması lazım..

Süreç düzgün yönetilse kesinlikle daha fazla Alfa Romeo görebilirdik yollarda.. Bu kadar rezilliğe Fiat çok var evet, onun da sebebi belli; alıcısı belli. 500Xdi, 500dü, 124 spider dı zaten yollarda görmek çok zor.

Herkese güvenli ve keyifli sürüşler dilerim
:clover:
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive Selespeed
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2013 Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Distinctive
2003 Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive (Güncel)

cemdogu

Malesef bu markanın gerken ilgiyi görmemesinin altında sadece satışçılar, servisler yok. Kullanıcı kitlesi de var.

Yeni teknoloji herşeyi değiştirdi tabii ki, eskisi gibi bakım aralıkları yok artık. Zaten herşey ortak üretim. Yani dizel bir Tonale satın aldığınızda marşı verir vermez aldığınız ses Doblo'dan farklı değil. Bu bir güven veriyor garip şekilde zira her zaman alternatif yedek parçalarına erişebileceğiniz, kaputu açınca uzaylı görmüş gibi bakan ustalara kalmayacağımız anlamına geliyor.

Ancak bu gelişmelerden evvel, Alfa Romeo satın alıp, hakettiği değeri göstermeyip, tabiri caizse araca eşşek gibi binen araç sahipleri yüzünden de ilgi azaldı.

Bakımı yaptırmaz. Yağ değişimini takip etmez. Kullanım kitapçığında yazmasına rağmen yağ kontrolünü yapmaz. Suyunu eksik eder. Yolda kalınca da "Alfa Romeo Alınmaz" olur. Halbuki çok basit ama hayat kurtaran detayları göz önünde bulundurduktan sonra sorun yaşanacak bir otomobil değildir aracı.

Bu algı yıllar yıllar boyu sürer. Benim 147'mi gören herkes "Çok yakmıyor mu, yedek parça bulabiliyor musun" diye sıkça soruyor. Devir teknoloji devri, internete parça numarasını yazıp bulamayacağınız parça yok. Ama bu algı inatla yıkılmıyor. Sakince cevaplamaya gayret ediyorum hep. Güncel araçlara kıyasla çok yakmadığını. Parçalarını kendim tedarik edip, ustasına götürmeye gayret ettiğimi anlatıyorum. Bunu söyleyince de "pahalıya gelmiyor mu" diye soruyorlar. Gelmiyor arkadaşım. Hatta aksine, tam nokta atışı yaptığım için, araştırdığım için, ne yapılması gerektiğini iyi biliyorum ve kazıklanmıyorum. Tekrar tekrar aynı şeylerle uğraşmıyorum, para harcamıyorum.

Ben de otomotiv sektöründe satış ile alakası olan bir pozisyondayım. İnsanları ikna etmek, onları uygulamaları yaptırmaya yönlendirmek konusunda. Otomotiv sektöründeki satış malesef korkunç vaziyette ülkemizde. Arabanın A'sından anlamayan insanlar, katalog verilerini bile ezberlemeye zahmet etmeden araba satmaya kalkışıyorlar. Zaten sektörde satışçı da kalmadı. İyi satışçıların hepsi haliyle müdür pozisyonlarında. Yerlerine alınan personeller ise hevessiz, bilgisiz, sadece para kazanmak için iş yapıyorlar. Halbuki araç satabilmek için yaptığın işi sevebilmelisin, hevesin olmalı.
2003 Alfa-Romeo 147 Distinctive 3dr.
2005 Citroen C2 1.4 HDI SX 3dr.
2004 BMW F650 GS TwinSpark
2022 Subaru Forester 2.0 E-Boxer Hybrid Sport
DBY Detailing - DOĞU GARAJ

Doğa Tosun

Son yıllarda özellikle pandemi döneminde otomobillerin resmen "yok"a girdiği, yatırım aracına dönüştüğü, hemen her marka model için her bayide sıraya girmiş binlerce kişinin olduğu dönem tüm bayilerde kaliteyi doğal olarak yerle bir etti. Alfa Romeo'da ise en azından Ankara bayilerinde kalite zaten yıllardır yerdeydi. Kullanıcı kitlesinin problemi de forumda yıllar önce söylenmiş ve o zamandan beri her geçen gün doğruluğunu daha çok kanıtlayan bir söz var; "alfisti adam ölücü adamdır" diye.

Halka tamamlanmış oluyor bana göre. Yıllar önce Giulia Veloce 2.0'ın ilk geldiği dönem sıfır g30 5.30ixdrive Luxury+Next100'dan pahalı fiyatlandırılmasıyla o iş bitti. Çok söyledik burada, çok tepki gösteren oldu. Maalesef biz haklı çıktık.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

vulkski1488

Kısa cevap, bitmez. Fakat bizim için bitecek. Onu da üç başlıkta anlatayım:

1- Stellantis'in İtalyan otomobillerine olan düşmanlığı
2- Türkiye'deki Alfa Romeo kullanıcı kitlesi
3- Türkiye'deki Alfa Romeo düşmanları

1: Stellantis, Maserati ve Lancia başta olmak üzere köklü İtalyan otomobil üreticilerini batırmanın peşinde. Alfa Romeo'ya yaptığı ise tamamen duygularının mekaniğinin kalbine hançer saplamaktan başka bir şey değil. Alfa Romeo'nun dünya genelinde kullanıcı kitlesi sadece Alfisti değil. Ve elbette bir şekilde ürettiği modelleri de satacak. Ama Stellantis, bu hançeri Alfa Romeo'nun ruhunu öldürmek için saplıyor. Ben Junior'da Alfa Romeo'yu görmüyorum. Pilli bir kırma görüyorum. Mesele yalnızca elektrikli otomobil değil. BMW, Mercedes, VW gibi üreticiler kullanıcılarına hala geniş bir yelpaze sunarken Alfa Romeo, şu an kullanıcılarını dört modele (Giulia, Stelvio, Tonale, Junior) sıkıştırmış durumda. Ve Junior o kadar iğrenç, o kadar Alfa Romeo ruhundan uzak ki İtalyan hükumeti bile araç İtalyan aracı olmadığı için "Milano" ismi verilmesine izin vermedi.

2: Bu madde daha da üzücü. Bunu biraz da sürmekte olduğum Giulietta üzerinden anlatacağım. Yolda gördüğünüz Alfa Romeo'lara selam veriyor musunuz bilmiyorum. Tam 10 ay 2 gündür Giulietta kullanıyorum. Yaklaşık 30-40 defa yolda gördüğüm Alfa Romeo'lara selam vermişimdir ama şu ana kadar yalnızca iki Giulietta'dan geri dönüş aldım. Alfa Romeo, özellikle Giulietta (Bunu üzülerek söylüyorum...) şoförleriyle birlikte VAG'laşıyor. "VAG'laşıyor" kelimesi burada hakaret değil. Aras Dinçer abi gibi VAG nefretiyle dolu değilim :). Burada VAG'ı örnek göstermem düşmanlıktan değil. Benim küçükken en sevdiğim iki otomobil BMW E30 M3 ve Golf 2 GTD'ydi. Türkiye'deki "arabacı" kitlesi içerisinde en irrite edici grup VAG kullananlar. Genelde de B6 Passat ve Golf Mk 5 üstü Golf ve Passatlar, Seat Leon gibi piyasada çokça bulunan VAG araçlarını tercih ederler. Bir çoğunun nasıl insanlar olduğuna zaten trafikte şahit olmuşsunuzdur. Şu an Alfa Romeo kitlesine de Giulietta üzerinden bu tipler üşüşmeye başladı. Giulietta sayfalarına, kullanıcılarının bu "arabacı"ların kopyaları olduğuna şahit olacaksınız. Maalesef ki biz "Alfista mı Alfisti mi", "Quadrifoglio nasıl telaffuz edilir" diye gramer kovalarken Alfa Romeo'yu bu kitle ele geçirdi. Kendilerini kimisi "Alfistİ" diye tanımlar, kimisi logodaki haçı sıvamaya çalışır.

3: Diğer ikisinin çözümü yine bir şekilde bulunur ama bunlarla asla başa çıkılamaz. Linea diyeninden tut logosunda haç var diyene... Alfa Romeo logosunda bulunan "kırmızı haç", Milano'nun bayrağı. Dördüncü yüzyıldan beri var ve Milan Piskoposluğundan geliyor. Biscione'ye de son zamanlarda "Haçlılarla savaşan Müslüman (Sarazen, İta.:Saraceno) çocuğu yiyen yılan" demeye başlamışlar. Evet ortada Haçlı Seferleriyle alakalı bir durum var ama yılanın ağzındaki çocuk, Pavia Lordu Bonifacio'nun çocuğu. Ama ben artık anlatmayı kestim, sorana da ben zaten arabayı üzerinde haç olduğu için aldım diyorum.
16 ABK 115 - 2015 Alfa Romeo Giulietta (Tipo 940) 1.6 JTDm-2 (940A3000) Meccanico 6 marce (C635MT) Distinctive Bianco Ghiaccio Pastello (296/A)

agucba

Milano isminin Junior olarak değişmesinin nedeni İtalya'da üretilmiyor olmasından kaynaklı ve zaten bu İtalyan yasalarında da belirtilmiş bu husus.

Stellantis, Lancia'yı yok etmeye çalışmıyor, aksine yaşatmaya çalışıyor.
Yıllarca ve FCA yönetimi altında iken sadece Ypsilon modeline mahkum edilmiş markanın Stellantis ile birlikte yeni Ypsilon tanıtımı gerçekleşip piyasaya sürüldü, ikinci bir model olacak olan Gamma'nın teaseri yayınlandı.

Junior modelinde ne kadar ciddi olduklarını özellikle Veloce 280 ile gösterdiler ve Alman medyasında, en sert eleştirmenler bile, özellikle yol tutuşu konusuna methiyeler dizildi.

İçinin bilgisayar oyunu gibi tabletler ile doldurmak yerine otomobil gibi kalması, en büyük artısı.

Fiyatlardan şikayet edenler, münhasır bir Alfa Romeo üretildiğinde fiyatların nasıl iki katına çıkacağını düşünmesi gerekir.

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

vulkski1488

You are not allowed to view links. Register or Login
Milano isminin Junior olarak değişmesinin nedeni İtalya'da üretilmiyor olmasından kaynaklı ve zaten bu İtalyan yasalarında da belirtilmiş bu husus.

Stellantis, Lancia'yı yok etmeye çalışmıyor, aksine yaşatmaya çalışıyor.
Yıllarca ve FCA yönetimi altında iken sadece Ypsilon modeline mahkum edilmiş markanın Stellantis ile birlikte yeni Ypsilon tanıtımı gerçekleşip piyasaya sürüldü, ikinci bir model olacak olan Gamma'nın teaseri yayınlandı.

Junior modelinde ne kadar ciddi olduklarını özellikle Veloce 280 ile gösterdiler ve Alman medyasında, en sert eleştirmenler bile, özellikle yol tutuşu konusuna methiyeler dizildi.

İçinin bilgisayar oyunu gibi tabletler ile doldurmak yerine otomobil gibi kalması, en büyük artısı.

Fiyatlardan şikayet edenler, münhasır bir Alfa Romeo üretildiğinde fiyatların nasıl iki katına çıkacağını düşünmesi gerekir.

Söylediklerinize 90% oranında katılıyorum fakat benim Junior'u İtalyan olarak görmeyişimin sebebi önceki Alfa Romeo'lar ile kıyaslamamdan ötürü. Ruhu olan bir firmanın ürünü olarak elbette yol tutuşu gibi unsurlarda performansını asla kaybetmeyecek. Anlatmak istediğim, FCA altındayken logosu olmayan bir Alfa ya da Lancia gördüğünüzde aracı yine de tanıyabiliyordunuz. Ne Ypsilon'da ne de Junior'da böyle bir durum yok. Ve elbette motor konusu, elektrikli otomobillere alerjim var...
16 ABK 115 - 2015 Alfa Romeo Giulietta (Tipo 940) 1.6 JTDm-2 (940A3000) Meccanico 6 marce (C635MT) Distinctive Bianco Ghiaccio Pastello (296/A)

murat

Alfisti'nin son Alfa olarak gürdüğü model 75'tir bu arada ...Bu muhabbet 40 senedir sürüyor, o gerçek Alfa-bu değil vs..Bitmez de  :kahve:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

mustafa26

Emisyon kuralları aslında piyasayı yönlendiriyor. Tüm markalar aynı yoldan gitmek zorunda bırakılıyor. Bu bağlamda bir otomobil jenerasyonu bitiyor, yenisinin de başlarındayız. Buna alışmaya mecbur bırakılıyoruz.
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

agucba

Alfisti'nin son Alfa olarak gürdüğü model 75'tir bu arada ...Bu muhabbet 40 senedir sürüyor, o gerçek Alfa-bu değil vs..Bitmez de  :kahve:
Daha önceki Alfa Romeo severler için de 1950 model Alfa Romeo 1900 gerçek Alfa değildir ve son gerçek Alfa, savaş öncesi elde üretilendir.

///////////////

halil

üzerinde Alfa Romeo arması taşıyan her araç Alfa Romeo'dur.Gerçeği sahtesi olmaz.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

agucba

üzerinde Alfa Romeo arması taşıyan her araç Alfa Romeo'dur.Gerçeği sahtesi olmaz.
Doğru söze ne denebilir ki?

///////////////

erkan

2 Ay önce internette gördüğüm online lansman reklamı( Junior) ile kendimi ataşehir Mengerler Alfa Romeo satış ofisinde buldum, motor,sürüş dinamiği ,performans kaygılarım olmadan 1.2 Junior Ibrida Speciale + perfo paket + sunroof + brera kırmızı renkli aracı 40 ncı yaş günü hediyesi olarak sipariş geçmek istedim, satış danışmanına sorduğumda konudan bir haber şekilde araçların ne zaman Türkiyede olacağını bilmediklerini, test aracının olmadığını kendilerinede zaten araçla ilgili bir tanıtım yapılmayıp bilgide verilmediğini söyledi......Aynı yaklaşımı otokoç Suadiye de gördüğümden dolayı aynı hafta içinde gidip 2024 hyundai i20N alarak  sıfır km olarak sahip olabileceğim tek alfa modelinden vazgeçmiş oldum. Fiyat politikaları bariz şekilde yanlış, müşteri memnuniyeti ve satış kısmı rakiplerinin çok gerisinde, en önemlisi yıllardır bir gelişmede göstermediler. Marka olarak çekileceklerini, biteceklerini zannetmiyorum ama bizim gibi Alfa Romeo severleride memnun edebilecek bir konumda olamayacakları kesin.

kuti147

2 Ay önce internette gördüğüm online lansman reklamı( Junior) ile kendimi ataşehir Mengerler Alfa Romeo satış ofisinde buldum, motor,sürüş dinamiği ,performans kaygılarım olmadan 1.2 Junior Ibrida Speciale + perfo paket + sunroof + brera kırmızı renkli aracı 40 ncı yaş günü hediyesi olarak sipariş geçmek istedim, satış danışmanına sorduğumda konudan bir haber şekilde araçların ne zaman Türkiyede olacağını bilmediklerini, test aracının olmadığını kendilerinede zaten araçla ilgili bir tanıtım yapılmayıp bilgide verilmediğini söyledi......Aynı yaklaşımı otokoç Suadiye de gördüğümden dolayı aynı hafta içinde gidip 2024 hyundai i20N alarak  sıfır km olarak sahip olabileceğim tek alfa modelinden vazgeçmiş oldum. Fiyat politikaları bariz şekilde yanlış, müşteri memnuniyeti ve satış kısmı rakiplerinin çok gerisinde, en önemlisi yıllardır bir gelişmede göstermediler. Marka olarak çekileceklerini, biteceklerini zannetmiyorum ama bizim gibi Alfa Romeo severleride memnun edebilecek bir konumda olamayacakları kesin.

Hiç Alfa Romeo sahibi olmamış bir arkadaşım yazdı bana. Ya Kutay şu junior lar hoşuma gidiyor. Bi tane niyetlendim. Bayiye gittiğimde ne test aracı vardı, ne de doyurucu bilgi verecek satış temsilcisi. Test aracı bile sunamıyorken bu kadar reklam dönmeleri saçma değil m. Başka araçlara bakıyorum Şuan ama yinede arada gidip bakıcam dedi. Adam haklı, hiç birşey diyemedim.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

esiyok

NET.

Fatihob

Grubun Türkiye'de başındaki en büyük dertlerden biri de Otokoç bence.. Ellerinde araç yok, olan araç hakkında kimsenin fikri yok, internet siteleri asla düzgün çalışmıyor.. Neler neler..

(3 ayı var bu hikayenin) Hybrid 500X soruyorsun, o yok da elektrikli 500 var diyor. 500X için geldim ben diyorsun, Egea verelim 1.6MJ TAM OTOMATİK diyor.

- Tam otomatik? DCT olmasın abi o?
+ Tamam işte yokuşta geri kaydırmıyor.
- ......
+ Eeee veriyor muyuz siparişini?
......

2009 yılında da böyleydi. Mito almak için gittim 500 var dediler. Şaka mı bu, 1.4Tjet araba bakıyorum 1.2 araba öneriyor :D
Fiat modelleri satmak ya daha karlı yada daha kolay görüyorlar. O yüzden Fiat modellerine yönlendiriyorlar.

Ben MiTo aldığımda sonrasında Giulietta çıktığında falan bunlar geçek Alfa değil, Alfalar 156lar da bitti diyorlardı.
Murat abi benden daha eski olduğu için onun zamanında 75ler son Alfa deniyormuş.
Foruma bakıyorum Giuliettalar Alfa Romeo ama sonrakiler değil deniyor.
5 Sene sonra Stelvia ve Guiladan sonrası boş tırt denecek :)

..

YasinC

Bir ton mevzu yazılabilir ancak en büyük sorun bence satış ağı.

Eşim ile Giulia test etmek için bayiye gidiyoruz. O aracı bayi müdürü kullanıyor o yüzden test edemezsiniz. Onun yerine tonale açalım diyor. Abicim sportif bir araç denemek isteyen birine suv mu önerilir? Depoda kalmış dizel Giulietta'yı önerse daha az küfür olurdu. Bari Giulia kalite segmentinde olan Stelvio'yu gösterin yok oda teste kapalı.  Bir şkoda mağazasındaki ilgiye bakın birde Alfa'ya. Bu adamların eline peynir ekmek gibi satan golf, passat vs verin bu modellerin dahi satışı düşer.

kuti147

Murat abi benden daha eski olduğu için onun zamanında 75ler son Alfa deniyormuş.
Foruma bakıyorum Giuliettalar Alfa Romeo ama sonrakiler değil deniyor.
5 Sene sonra Stelvia ve Guiladan sonrası boş tırt denecek :)

Her geçen gün daha kötüye gidiyor çünkü :)
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147