Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kırmızı Şeytan - 34LG2913 - 2014 Giulietta 1.4 TB Multiair

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

murat

Süper hareketler  :nazar: :clover:

PS: Bi an acaba benim eski 166 hurdaya mı çıktı demeden de kendimi alamadım  :(
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

kuti147

Selamlar.. brembo hayırlı olsun  :haydi:
Bende de aynı kaliperden var, 330 luk disk bu kalipere olmuyor gibisinden konuşmuştu Sercan (alfayedek) 310 luk disk bulmak biraz zor maalesef, bulunsa da maliyeti çok fazla oluyor, ki ekstra birde göbeğine giu bijon ölçülerine göre tekrar deldirmen gerek.305 lik diskler hem bulunması daha kolay hemde bu sebepten fiyatı daha makul. Bende kaliperleri ilk aldığımda tamir kiti ile içini sıfırlamıştım. (Yurt dışından çıkma geldiği için akıbetini bilmiyordum, bi işe girmişken temiz olsun diyip tamir kiti uyguladım).
Ara braket illa ki gerekecek, çünkü giu ve 166 farklı tasarımlı sistemler. Braket için forumdan You are not allowed to view links. Register or Login abimle iletişime geçebilirsin.
İlla ki sıkıntılar, uyumsuzluklar çıkabilir. pes etme, sonu güzel oluyor :)
Ben tamir kiti uygulanmadan önce kaliperi kumlatmıştım, sonra kendim boyadım. Pırıl pırıl olmuştu, tavsiye ederim.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

gamsız

You are not allowed to view links. Register or Login
Selamlar.. brembo hayırlı olsun  :haydi:
Bende de aynı kaliperden var, 330 luk disk bu kalipere olmuyor gibisinden konuşmuştu Sercan (alfayedek) 310 luk disk bulmak biraz zor maalesef, bulunsa da maliyeti çok fazla oluyor, ki ekstra birde göbeğine giu bijon ölçülerine göre tekrar deldirmen gerek.305 lik diskler hem bulunması daha kolay hemde bu sebepten fiyatı daha makul. Bende kaliperleri ilk aldığımda tamir kiti ile içini sıfırlamıştım. (Yurt dışından çıkma geldiği için akıbetini bilmiyordum, bi işe girmişken temiz olsun diyip tamir kiti uyguladım).
Ara braket illa ki gerekecek, çünkü giu ve 166 farklı tasarımlı sistemler. Braket için forumdan You are not allowed to view links. Register or Login abimle iletişime geçebilirsin.
İlla ki sıkıntılar, uyumsuzluklar çıkabilir. pes etme, sonu güzel oluyor :)
Ben tamir kiti uygulanmadan önce kaliperi kumlatmıştım, sonra kendim boyadım. Pırıl pırıl olmuştu, tavsiye ederim.

Teşekkür ederim  :). Dün Emre abiyle konuştum. Bu kaliperlere 147 GTA diski bile sığdırıyormuş  :)). Kaliperden yana sıkıntı yok o zaman ama bende kışlık 17 inç türbin, yazlık da yine Emre abiden aldığım 17 inç OZ'lar var şu an. Jantlara sığmama ihtimali var orda belki spacer kullanmak zorunda kalabilirim. Umarım yeni jant almam gerekmez o zaman tadım kaçar biraz. İşin içine emek girince sonuç mükemmel olmasa bile daha keyifli oluyor :D. Kendim diktiğim bir direksiyon kılıfı var yamuk yumuk ama sökmeye kıyamıyorum mesela. Bir şekilde uyduracağım vazgeçmek yok  :)
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Multiair TCT-Rosso Alfa
Melih Gamsız

YasinC

Selamlar,

Hayırlı olsun öncelikle, geçenler de sizin aracı tepe prime da gördüm sanırım.  :)

gamsız

You are not allowed to view links. Register or Login
Selamlar,

Hayırlı olsun öncelikle, geçenler de sizin aracı tepe prime da gördüm sanırım.  :)

Teşekkürler  :). Olabilir yakın zamanda birkaç kere gittim. Cebeci tarafında oturuyorum, araba genelde orda yatıyor. Umarım karşılaşırız bir gün  :serefe:
Melih Gamsız

gamsız

Geçenlerde fotoğrafçı bir alfista arkadaşımız ile küçük çaplı bir buluşma ve fotoğraf çekimi yaptık.
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login by You are not allowed to view links. Register or Login, on Flickr

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login by You are not allowed to view links. Register or Login, on Flickr

Fibersan Tuning Ankara'dan çift çıkış difüzör satın aldım. Fırsat bulduğumda montajını yaptıracağım. Fiyatı çok uygun ve gayet kaliteli duruyor. Orijinal çift çıkış difüzörünü çok beğenerek alsam da değişiklik istedim.

Çin'den aldığım açma/kapama fonksiyonlu 1.4 multiair için olan blow-off valfi zamanla bu özelliğini kaybetti. Vanası gevşeyerek kendi kendine kapalı konuma geliyordu. Ben de onu söküp bu sefer sürekli açık olan bir blow-off valfi aldım. Bu sefer de Temu'dan  :D. Malzemesi daha ağır ve bozulacak bir yeri olmadığı için daha uzun ömürlü olacağını tahmin ediyorum. Performansa bir katkısı olmasa da sesi çok keyifli :)) vazgeçemedim o yüzden.

Melih Gamsız

gamsız

Bu hafta 4 ay önce satın alarak başladığım fakat bitirmek için anca vakit bulabildiğim brembo kaliper projesini bitirdim. Bu sürede aksiyon almasam da bolca kafa patlattım. Ya sıkıntı çıkarsa uymazsa vs. diye. Yurtdışında ve Türkiye'de birkaç tane daha örneğini görünce rahatladım. Rengine karar vermekte zorlandım. Seçenekler içinde yeşil, sarı ve kırmızı vardı ve klasik ama şık bir seçim olan kırmızı kazandı.

Kaliperin önceki halini de bu başlığa atmıştım ve göründüğü üzere çok kirliydi. Temizlik ve boya işlerini evin balkonunda yaptım. Çok profesyonel olmasa da ucuza geldi ve en önemlisi işin sonucundan memnun kaldım. Alfa Romeo stickerlarını zamanında başka bir alfistiden temin etmiştim. Hafif kabartmalı kaliteli bir sticker umarım uzun ömürlü olur. Üzerine 3 kat vernik attım garanti olsun diye.

Maalesef kaliperler OZ janta sığmadı hem de 2-3 mm farkla. Şu an için 15 mm'lik alüminyum spacer kullanıyorum ama eğer türbinlere sığarsa onlara geçmeyi ya da jant değiştirmeyi düşünebilirim. Lastikler yeni olduğu için hiç de değiştirmek istemiyorum aslında ama güzel bir 18'lik jant görürsem işler değişir. Konfor arayan ama sportiflikten vazgeçmek istemeyen varsa takas tekliflerine açığım :D

Fren hissiyatı konusundaki yorumlarım şu an için yanıltıcı olabilir çünkü daha balata ve disk yeni. Şehiriçinde dramatik bir fark olmasa da otoban ve gazlamalı sürüşlerdeki hissiyatını merak ediyorum.  8) Görünüşü bile yeter düşüncesindeyim dürüst olmak gerekirse  :))

Ve gelelim sonucuna :alkis:

Melih Gamsız

kuti147

Mis gibi olmuş, keyifli günlerde yavaşla diyelim  :lol:
Kendi emeğini kattığın en ufak şey bile aracı senin için çok daha değerli ve özel kılıyor. Bağın kuvvetleniyor  :yukari-ok:
Disk/balata rodajını da düzgün şekilde yaparsan gerçekten farkı hissediyorsun
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147