Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Tonale

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BattalGazi

You are not allowed to view links. Register or Login

1.5 mhev aracımın şehir için sakin kullanımda yakıt ortalaması 5 - 5.5 lt arasında. Şehir dışı 110-120 km ortalama ile 6  - 6.5 lt yakıyor. Devirli kullanımda ise 7 - 8 lt arası yakıt tüketim değeri var. Uzun yolda oto pilot özelliği gayet kullanışlı tabela ve şerit okuma özelliği güzel çalışıyor. Fakat oto pilot kullanırken şeritleri okuyamadığında uyarı vermeden şerit takipten çıkması biraz tehlikeli gibi. Kullanımı keyifli konforlu muadillerine göre dikkat çekici bir araç. Uzun dönem kullanımında nasıl performans gösterecek bakacağız :alfisti:

Kapalı otopark ve wallbox imkanı var ise yakıt ekonomisi olarak çok mantıklı. Mtv ne kadar bilmiyorum ama. Allah gönlünüze göre versin inşallah :yukari-ok:

Kibitzer

Konuyu tekrar hortlatayım.

Şu anda ciddi ciddi araç alma arifesindeyim.

Aklımdaki seçenekler:
Jeep Compass Multiair zf9 tam otomatik 4x4. Şu anda "Tonale alıyorum" dememenin önündeki tek engel. Motorunu biliyoruz, dikkat edilecek bazı noktalar haricinde sorunsuz. Şanzıman ilk çıktığında başka marka model araçlarda bir şeyler oldu ama sonradan yazılım vs ile çözüldü ve compass ile bir sorununu duymadım.

Tonale 1.5 hybrit: Bu aracın speciale edizione versiyonu veloce versiyonundan ucuz fiyatlara bulunabiliyor. Neden bu paket daha ucuz emin olamadım. Broşürleri de bulamadım. İlk lansman paketi genelde dolunun dolusu olur. Motorunu ve sağlamlığını bilmiyorum. Hybrit ile ilgili sarsıntılı geçiş sorunları okudum. Egeadaki sistemin birebir aynısı, onda da benzer şikayetler var. Şanzıman çift kavrama ve ona da çok fazla güvenemiyorum yukarıda tam otomatik zf9 seçeneği dururken. Fiyatları ucu ucuna kendimi parçalayarak alabileceğim düzeyde.

Tonale Dizel TI. Bunun çift kavrama olması dışında tek bir dezavantajı var ; Benim rotam dizele uygun değil. Günde 4-5km yol yapıyorum ve neredeyse her 500-800metre mesafede motor kapanıyor sonra tekrar çalıştırılıyor. Şu anki aracım da 1.6 multijet ve dpf neredeyse her daim tıkalı. Sık sık beyaz dumanlar sala sala gidiyorum. Ustam "yeni dizellerde çok fazla sorun olmuyor o kadar" diyor ama yine de içimde şüphe var.

Tonaleler 2022-2023 model alınabiliyor. Jeep compass ise sırf şanzıman ve motoru uğruna 2016'ya kadar eski modeller var. Alfisti damarınızı mümkün olduğu kadar bir kenara bırakırsanız cevabınız ne olurdu?

devirsever

Oncelikle senede 3-4 defa bile olsa 4x4 ihtiyaciniz oluyorsa Compass guzel tercih bence. Gunluk yapacaginiz km az oldugu icin muhtemelen motor isinmadan gideceginiz yere varmis olursunuz, sizinde belirttiginiz gibi dizeli bu yuzden eliyoruz. Biraz daha sportif bir surus, daha modern bir arac ve muhtemelen daha az yakacak olmasi nedeniyle Tonale`de tercih edilebilir.

Konudan biraz saparak kendi bakis acimi sunayim, 1.5 milyon bandina cikabiliyorsam onumuzdeki yil 10 yasina girecek bir arac almam. Her ne kadar tork konverterli sanzimanlari sevsemde Tonale gibi daha modern bir aracla devam ederdim. Birde Tonale sanirim hibrit ve multiair yok, sehir ici dur kalklarda cok faydasi olur hibritin.

Evden otoparka uzatma cekme imkaniniz varsa, yada otoparkta 220v priz varsa tam elektrikli bir aracta dusunebilirsiniz. Bizde Hyundai Ionic 5 ve 6 var, yollarda baya bir Kia Ev3 gorur oldum, deneme imkanim olmadi ama sizin belirttiginiz butce icinde ve benzer butcelere bir dolu elektrikli arac var. Uzun yolda ozellikle istanbul Ankara arasi sarj istasyonlari neredeyse her yakit istasyonunda var, bu konuda Ankara ve Istanbul icini biraz zayif gordum onun disinda gecen hafta sonu Antep, Urfa ve Mardin gezdim, onceden planlama yaparak her 250kmde bir durarak sikintisizca 3 gunluk gezimizi tamamladik. Kisa mesafede en buyuk artisi kisin hemen kaloriferin sicak uflemesi cunku motorun isinmasini beklemiyor, araca binince hava soguk bile olsa motor isinmasini beklemeden kokleyip gideceginiz yere ulasip turbo sogusun diye bekmeleden kapatip inebiliyorsunuz. Bunun yaninda belirttigim gibi uzun yol biraz planlama istiyor ve kisin kullanimda bariz menzil azalmasi ve sarj hizi dusumleri oluyor. Sadece elektrikli aarc olarak bakmayin, yeni araclarin cogunda yari otonom surus var, ben surus dinamikleri olarak duz yolda rampada bayirda yokus iniste yogun trafikte Hyundailerimizden cok memnun olsamda virajli yollarda kesinlikle 156 ve gt mi cok ariyorum, sirf bu yuzden Tonale`ye bile gecebilirim, onunda gonlumde olan versiyonu 1.3 awd olani cok pahali (getiri goturu ve piyasa hesabina gore) olmasi yuzunden elim gitmedi ama diger versiyonlari cok mantikli.Uzunda kullanacaksam dizeli, sehir ici hibriti goz kirpiyor.

Edit: 2023 JEEP COMPASS 1.3 PHEV S LIMITED baya bir belirttigim tonaleyi andiriyor ama 2-2.5 bandinda gibiler. Tasarim olarak halen Tonalenin gerisinde gibi cok inceleyemedim.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

Ormanci

Diğer konuda da geçmişti, aynı şeyleri yazayım bilgi mahiyetinde :)

Compass tercih edilecekse "makyajlı" versiyonu tercih edilmeli, zira eskisi biraz iç mekan malzeme tasarımı ve kalitesi olarak Renegade-vari bir çizgi çiziyor.
2022-23 sonrası makyajlı ve içi komple farklı, ekran vesaire falan daha yeni nesil. Bu anlamda Tonale kadar modern olmasa da gayet idare edebilir gibi görünüyor.

İlanlardaki "ucuz" Tonale dizel ve 1.5 hibritler genel itibariyle şirket araçları, kiralama filolarının araçları, sunroofları yok, baz donanım gibi alınmış düşünebilirsiniz. Başka ne donanımları eksik çok bilmiyorum ama sunroof takıntısı yoksa fiyat-performans olarak düşünülebilir gibi.

Compass'ın 4 çekeri düşünülecekse Tonale phev'in biraz kırpılmış versiyonu var. 280 değil 240hp, 80-100km yerine 40-50km %100 elektrik menzili var falan filan.

Bu araçları ben de çok takip ediyorum bu ara, fırsat bulduğum anda girişeceğim.

Fiat 500x 1.4 170 MA - ZF9 halini kullanıyorum. Şanzıman sorunsuz denebilir. Çok başlardaki versiyonlarda 1-2 ufak tefek hatası varmış ama giderilmiş. ABD'de onlar da çoğunlukla.

murat

Otokoçlardan satılan Tonale'lerin %99 u Avis'ten gelen araçlar olduğu bilgisini teyit etmek isterim. Ancak bunların hepsi çöptür diyemeyiz. Bazı araçlar holding yöneticilerine uzun süreli kullanım için verilen araçlar olduğundan çok acayip düzgünleri de var içlerinde.. :kahve: Misano mavi ve beyaz olanların günlük kiralamadan gelme ihtimali daha fazla bir tık ;) İyi bakıp araştırarak almak lazım. Hybrid olanlar genelde uzun süreli kiralamadan geliyor. Veya müşteri takas aracı...
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Kibitzer

Bu hafta bitmeden bir delilik yapacağım gibi görünüyor. Bakalım görelim.

Ormanci

Bu hafta bitmeden bir delilik yapacağım gibi görünüyor. Bakalım görelim.

Aha Stelvio geliyor galiba :D

Kibitzer

Aha Stelvio geliyor galiba :D

Yok hocam o zırdelilik olur bu maddi koşullarda.

Ormanci

Yok hocam o zırdelilik olur bu maddi koşullarda.

Tonale mi :)
Ya da makyajlı Compass ise o da kabulümüzdür :)
Hayırlısı olsun güle güle kullanın kazasız belasız diyelim şimdiden...

Bu arada murat'ın dediği gibi, benim aldığım 500x de öyleydi, piyasada pek "satılmış" 4x4 170'lik yoktu, Koç'un Birmot'un kendi getirip VİP'lere verdiği araçlar diyorlardı. Hatta birkaç arkadaş ben almadan birkaç ay önce Türkiye WRC'de FIA yetkililerine kiralanmıştı etaplarda baya gezinmiştik çok güzel araba falan diye anlatmışlardı benim karar aşamasında.

Kibitzer

Tonale mi :)
Ya da makyajlı Compass ise o da kabulümüzdür :)
Hayırlısı olsun güle güle kullanın kazasız belasız diyelim şimdiden...

Bu arada murat'ın dediği gibi, benim aldığım 500x de öyleydi, piyasada pek "satılmış" 4x4 170'lik yoktu, Koç'un Birmot'un kendi getirip VİP'lere verdiği araçlar diyorlardı. Hatta birkaç arkadaş ben almadan birkaç ay önce Türkiye WRC'de FIA yetkililerine kiralanmıştı etaplarda baya gezinmiştik çok güzel araba falan diye anlatmışlardı benim karar aşamasında.

Bakalım kısmet  >:D  :))

ArinFırat

Bakalım kısmet  >:D  :))
aylar önce birebir aynı ikilemi yaşamıştım. bütçem ort. 1500000 tl civarıydı. yeni kasa compass ile tonale arasında kalmıştım. compass daha cüssseli ve SUV havasında, Tonale ise hb egea görüntüsü veriyordu. compass ve tonale ilanlarının çoğu otokoç ilanlarında olduğu için farklı şehirlerden görüştüğüm her temsilciye sizce hangisi diye sordum, mersin bilen otomotivde tanıdığımı aradım sence hangisi diye sordum, yıllardır bu camianın emektarlarından Gökhan Göçek arkadaşımız ile görüştüm sence hangisi diye sordum.. bu görüştüğüm kişilerin tamamında ellerinde satışta olan hem compass hem tonale vardı. istisnasız tamamı " tabii ki de tonale" dedi. hem daha havalı, hem daha çekici, hem de motor daha sorunsuz. compass SUV cüssesi ve ön tasarımın heybetli görüntüsünden dolayı +1 iken birden bire ibremi tonale'ye çevirdim ve 1.5 hibrit Veloce donanım aldım.
5 aylık kullanım sonrası Kendi şahsi deneyim ve fikirlerim şöyle;
*Otokoç ilanlarındaki dizel versiyonların tamamı kiralık veya filo araçlar. fiyatları uygun tutmalarının sebebi o. temizine denk gelirseniz bildiğimiz klasik 1.6 jtd motor ve gayet sağlam, yakıtı ekonomik. uygun fiyata alınabilir.
*şehir içi ortalama 6.3 lt, şehirler arası 5.9 lt/100km.
*şehiriçi ışıklardan kalkışta veya seyir halindeyken arkadan sıkıştıran araç olmaz ise elektrikli olarak bayağı yol gidebilirsiniz  :haydi::haydi: ancak ülkemiz trafiği ve canavarları buna müsaade etmiyor
*normal seyir halinde vites geçişleri gayet iyi ve sorunsuz. tekleme çekip bırakma yok. sadece çok düşük hızlarda (avm otoparkında ve ışıklarda yavaş hızla ilk kalkışta) elektrikle gittikten sonra benzine geçsem mi geçmesem mi kararsızlığı oluyor onun sebebi de araba değil, bizim gaz pedalına uyguladığımız kontrolsüz basış. tatlı tatlı kararında bastığınız zaman elektrikten benzine gayet konforlu bir geçiş yaşatıyor, hissetmiyorum bile. ancak pedala farklı farklı bir düşük bir hızlı basınçla bas vs olduğu zaman haliyle elektrikten benzine geçişte bi tekleme yaşatıyor.
*en büyük eksisi cam tavan olmamasına rağmen iç tavanı da siyah yapmaları, içerisini biraz basık yapıyor ben beğenmedim ancak binen herkes hayran kalıyor.
* 19 jant yakışıyor ancak konforu azaltmış, asfalt sesi içeride.
* veloce donanım 2. nesil otonom sürüş, 360 kamera, yaya ve araç çarpışma sensörlü çarpışma önleme otomatik frenleme yapan bir donanımda bagajın ayak sensörlü açılmaması büyük eksiklik.
* iç trimler ve kokpit compass'a nazaran daha gösterişli ve kaliteli malzemeler kullanılmış. Pedal shift ve direksiyon tasarımı sportif ve havalı.
* egea cross görüntüsünden kurtulmak için tavan barı taktım, bi nebze de olsa suv havasına kavuşturdum.
aceleyle yazdığım için unuttuğum veya atladığım hususlar olabilir. merak ettiklerinizi sorabilirsiniz..