Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Havalandırma sistemi hakkında

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

desilvera

Selam arkadaşlar, uzun süredir yaşadığım bir sorun hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardın rica ediyorum, konu şu ki;
kontak anahtarını çevirdiğim anda torpidonun arkalarından bir yerden sürekli birşeyler açılıp kapanıyor gibi sesler duyuyorum tahminim hava yönlendirici flaplardan geliyor yada havalandırma motorundan, bu ses araba çalışırken yada kontak açıkken sürekli devam ediyor, havalandırma kontrol panelinden hava yönlendirmeyi iç dolaşıma aldığımda ses biraz azalıyor ama yinede rahatsız ediyor beni,
diğer konu ise havalandırma sıcak pozisyonundayken soldaki havalandırmadan sıcak hava üflüyor fakat sağ taraftaki hava çıkışından soğuk üflüyor.

bir türlü anlam getiremediğim bu konular hakkında yardımcı olursanız sevinirim

1998 156 1.6

Tufan

merhaba,
sorunuzun ilk kısmı aynen dediğiniz gibi hava yönlendiriclerden geliyor. hatta arada "tık" sesi de geliyordur sanırım. normal bir durum, endişeye mahal yok.
fakat sorunuzun ikinci kısmı flaplardan birinin takılı kalmış olma olasılığını akla getiriyor.

Alfadanadam

Eğer bir alyan takımınız varsa müsait bir zamanda torpidonun üstündeki havalandırmayı sökün ve oradan takip edin sesi ve hava sirkülasyonunu. Sanırım bu şekilde teşhis etmesi daha kolay olacaktır.
Sökmesi de kolaydır, zira toplam 2 adet vida tutuyor orayı.

Bahsettiğim havalandırma, ortada duran havalandırma.

Edited by - Alfadanadam on 07/12/2007  22:41:48

Fatih_AurA

Bu benim başımada gelmişti.Ama bende tek flap motoru var.Kontağı açtığımda cırcır böceği gibi ses geliyordu.Flap motoru boşa dönüyordu.dışarıdan gelen havayı kontrol etmiyordu.Boşa dönüyordu.Belki aynı şey olmuş olabilir.

moguz74

arkadaşın opelindede aynı sorun vardı.meğer yaprak girmiş.hava geldikçe yaprak ses çıkartıyormuş.

yapraktır o yapraktır.....

n/a

arkadaşın opelindede aynı sorun vardı.meğer yaprak girmiş.hava geldikçe yaprak ses çıkartıyormuş.

yapraktır o yapraktır.....

metin akpınar    zaeki alasya nın bir filmi vardı..KEDİDİR  O  KEDİİİ
Oğuz  yaa

moguz74

yapraktır o yapraktır

GONENC

çift bölgeli kliman olmuş işte birde beğenmiyorsun..
araban evrim geçirmeye başlamış...
şaka biyana, yönlendirme flaplarından biri yuvasından çıkmış olabilir, yada pislikten dolayı sıkışmış olabilir..