Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

145 1.4 ts

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yeşilyonca

relanti ayar valfi ve su sıcaklık sensörü arızası görünüyor kolay gelsin

Bugun akşamüstü arabamı alfa teknige bıraktım detaylı bir şekilde sorunun nerde olduguna bakçaklar artık umarım bulurlar sizinle sonucu paylaşıcam burdan benim problemle aynı olan ark lar war umarım onlara da yardımcı olabilirim

bugra

umarım hallolur..baya ugrastırdı sizi..

n/a

quote:

ata biliyosun alfa teknikte karşılaştık seninle zaten orda baktırıyorum arabamı.Gaz yememe problemi konusunda yazmışsın sende ilk yüklendiginde araba bastıgın halde gitmiyormuş sogukken peki o sırada pop pop diye boyle hawa sesi geliyormu sanki vakumlanıyormuş gibi??

Bu tarif ettiğinin aynısı 145 1.6 T-Spark'da benim başıma geliyordu Selespeed'de de benzer bir durum oldu sonra. Twin Spark'ların makus talihi bu.

Şu başlıkda anlatmaya çalışmıştım:
You are not allowed to view links. Register or Login

Bazı hava şartlarında böyle deneyimler yaşadıklarını söyledi İtalya'daki bir dost... Dün yine konuştum kendisiyle, bu terlemenin hava filtre borusunun içine kadar nüfuz edebildiğini, ve su halinde yanma odasına kadar girebildiğini, ilk birkaç dakika su tamamen yok olana kadar da, bu tip aptal çalışma durumu olabildiğini ekledi...

quote:

umarım hallolur..baya ugrastırdı sizi..

Ewet arabayı aldıgımdan beri bu sorunu halletmeye çalışıyorum sağolun :)

quote:

quote:

ata biliyosun alfa teknikte karşılaştık seninle zaten orda baktırıyorum arabamı.Gaz yememe problemi konusunda yazmışsın sende ilk yüklendiginde araba bastıgın halde gitmiyormuş sogukken peki o sırada pop pop diye boyle hawa sesi geliyormu sanki vakumlanıyormuş gibi??

Bu tarif ettiğinin aynısı 145 1.6 T-Spark'da benim başıma geliyordu Selespeed'de de benzer bir durum oldu sonra. Twin Spark'ların makus talihi bu.

Şu başlıkda anlatmaya çalışmıştım:
You are not allowed to view links. Register or Login

Bazı hava şartlarında böyle deneyimler yaşadıklarını söyledi İtalya'daki bir dost... Dün yine konuştum kendisiyle, bu terlemenin hava filtre borusunun içine kadar nüfuz edebildiğini, ve su halinde yanma odasına kadar girebildiğini, ilk birkaç dakika su tamamen yok olana kadar da, bu tip aptal çalışma durumu olabildiğini ekledi...

Aras bey benim sorunuma benzer bir konu da sizle konuşmuştuk anlattıklarınız birebir uyuyor benim arızama fakat bende bu arıza motor ısındıgında azalıyo tamamen yok olmuyor.Daha önce soyledigim gibi yagmurda artıyodu arızam.Umarım yarın kolay bir çözüm bulunabilir de rahatlarım.İlginiz için tşk ler

1 saat önce servisteydim arabam aynen yatıyordu tekrardan debimetre degiştirilcek dediler ark lar bu 3. oluyor yokmu yardım edebilen ya allah aşkına kafayı yicem eminim sorun aynen dewam edicek.Makinaya baglayıp duruyolar arabayı ama hiç bişy çıkmıyor galiba hiç bi zaman geçmicek sorun we ben arabayı satmak zorunda kalcam

ATA

Başka servise gösterdin mi?
Baktın olmuyor götür yetkili servise (hernekadar etkisiz olsalarda:))
çözümünü onlar bulsun...

Edited by - ATA156 on 09/01/2008  21:17:26
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Başka servise göstermedim ata bi ara yetkili servise götürmüştüm onlarda kalacak dediler çok fazla yapçak bişyleri yoktur diye oraya bırakmadım ama yarın debimetre degişipte sorun dewam ederse yetkili servise bırakmayı düşünüyorum arabayı 2 gün olcak araba yatıyor offff

ATA

Yatsın ama sorun çözülsün önemli değil, dua et haftalarca kalmıyor :)

Hatta 2 gün sonunda problemin çözülürse o keyifle "keşke 4 günde olsa daha önce bıraksaydım bu servise" diyebilirsin Çünkü senin problemin otomobilin en heycanlı kısmını, yani performansını etkiliyor.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ewet ya mutlu mutlu arabama binip giderken arıza yaptıgı an yüzümün halini görmen lazım sanki can çekişiyomuş gibi araba elimden bişy de gelmiyo oyy oyy Aklımdaki we burdan edindigim bilgilere daha giremedim "enjektör o-ring leri" "yakıt pompası" cumartesiye kadar bunlara da baktırmak istiyorum aslında

AlfistiKerem

Bende 145 kullanıyorum, çok şükür böyle bir sorunla karşılaşmadım.Sanırım bu oluyor çoğu 145lerde.Birkaç kişiden duymuştum demekki doğruymuş.

estephan

ben daha once 146 1.4 rıtmo kullanıyordum  bu sorunun aynısı bendede vardı ve ben yakıtla alakalı organlardan oldugundan suphe edıyordum kı tam baktıracak domnemde ııken  aracım talıhsız bır kazada vefaat ettı ve baktıramadım  yakıt aldıgınız yere dıkkat edın  ve pıslık bırkere gırdıyse daha kurtulamıyor kapsamlı bır yakıt sıstemınıze baktırım   benım sahsı fıkrım ....

ATA

Başka bir servis dene umuuuur!
Başka bir servis daha önce aynı durumla karşılaşmış olup sorunun kaynağını daha iyi tahmin edebiliyor :) Gittiğin servis izmirdeki en iyi özel servis ama sen genede bi kaç yer daha dolaş
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

Bu bahsedilen pop pop sesi, emme manifoldunda olabilecek bir çatlak ya da aralıktan geliyor olmasın.

Bugun akşam üstü yeni debimetrem takıldı diğer 2 degiştirmede borunun içindeki tertibat degiştirilmiş ben başında olamamıştım ikisinde de bu sefer komple soketin takıldıgı yere kadar yeni gelmiş taktırdım motor sıcakken bile yapıyor diyodum size hatırlarsanız walla gelirken yapmadı yarın sabah deniyecem tekrar şuan bayaa çok mutluyum umarım yarın sabah da sorun çıkmaz sorun olmazsa hemen gidip tawuk horoz ne bulursam kestircem Hepinize tşk ederim ,atacım eger sorun dewam ederse senin servisine gitmeyi düşünüyorum sen başından beri soyluyorsun çünkü

Edited by - umur_sti on 10/01/2008  20:17:34

ATA

Yok benim servise götürmekle alakası yok hepsini ek tek gezeriz sorun değil tabi ama umarum gezmek zorunda kalmayız
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

amin amin

AlfistiKerem

quote:

Bugun akşam üstü yeni debimetrem takıldı diğer 2 degiştirmede borunun içindeki tertibat degiştirilmiş ben başında olamamıştım ikisinde de bu sefer komple soketin takıldıgı yere kadar yeni gelmiş taktırdım motor sıcakken bile yapıyor diyodum size hatırlarsanız walla gelirken yapmadı yarın sabah deniyecem tekrar şuan bayaa çok mutluyum umarım yarın sabah da sorun çıkmaz sorun olmazsa hemen gidip tawuk horoz ne bulursam kestircem Hepinize tşk ederim ,atacım eger sorun dewam ederse senin servisine gitmeyi düşünüyorum sen başından beri soyluyorsun çünkü

Edited by - umur_sti on 10/01/2008  20:17:34

Umurcum,iyi güzelde şu horoz tavuk hadisesini anlamadımBenim bildiğim koyun,keçi,koç falan kesilir ya,ne yapcan horozu.Şaka bir yana bencede yaptır,Allah kabul etsin kardeş.

yaa sorma ogrenci işi kan akıtma o gönül ister kuzu dana dewe fil benzini bile 10 ytl ogrenci dolduruyorum ben napayım

n/a

olur olur horozda caizdir

ewet arabayı aldıgımdan beri dewam eden sorunum sonunda çözüldü yanında araba çalışırkenki aşırı benzin kokusuda gitti dün sabah we bu sabah yaptıgım soguk motordaki testlerim çok iyi sonuç werdi we arabamda ne tekleme ne o pislik "pop"pop" sesi kalmamış mutluyum huzurluyum alfa lı olmaktan çok memnunum.Horoz işinide pazartesi halledicem galiba

Fatih_AurA

Ehh artık hayırlı olsun diyebiliriz yani Güle güle sorunsuz sürüşler dileğiyle...

ATA

Geçmiş olsun çok sevindim senin adına...
Artık çok keyifli olmuştur otomobilin. Üstünden inesin gelmiyordur hatta

1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

alfistihrn

Gözünüz aydın. Keyifli sürüşler.