Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

145 neden elektrik çarpıyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xenogenesis

birkaç haftadır arabanın kapısına dokunduğumda elektrik çarpıyor.
hemen hemen her arabadan inişimde çarpılıyorum.
ilçedeki tek elektrikçiye gittim acaba bi yerde kaçak vs. mi
varda böyle oluyor diye. elektrikçi abimiz kendinden hiç beklenmeyecek
bir havayla "yok hocam o simdi senin vücündaki kan basıncı degistigi için öyle oluyor" gibi bir cevap verdi ben abimizin bu bilimsel yaklaşımının da verdiği dumurla hiçbişey anlamadan cıktım dükkandan. nedir bu yaw.
gerçekten sorun bendemi yoksa arabada mı? anlaşılır bir şekilde anlatabilirseniz sevinirim

147TI

Eğer her zaman çarpmıyorsa muhtemelen benim başıma gelen "ayakkabı" problemi yaşıyorsunuz :)

Bende 2 ayakkabıda çarpıyor onun dışında bir sey yok... Denemekte fayda var...

Ama kan basıncıda olabilir tabi !!!!

alfistihrn

146'ınızda bi sorun yok.
Bu elektriklenme sizin giydiğiniz giysilerden kaynaklanan elektriklenme. Giydiğiniz giysiler yünlü, polar veya statik elektrik üretmeye uygun bir malzeme ise olusuyor. Aynı dert bendede vardı. Bu sadece arabada değil, evde hatta biriyle tokalaşırken bile meydana gelebiliyor. Çareside toprakta yürümek gerektiği söylenir.

Edited by - alfistihrn on 15/04/2008  23:05:44

Benimde 145 imde bi ara çok wardı elektirik çarpması aynı şekilde bende kaçaktan şüphelenmiştim.

O kadar rahatsız oluyordumki artık kapıyı dirseğimle falan kapatıyordum :):) Ama nedenini bilmedigim şekilde geçti.Kan basıncıdır kesin

burcintun

Kıyafet ve ayakkabınıza dikkat edin. Bunları değiştirerek tekrar testlere geçin. Tecrübe....

ersinguller

yani kan basıncı & elektirik arasındaki bağlantıyı çözemedim sonuçta kalbimiz elektirikli pompa değilki kan basıncı artınca elektrik kaçırsın..

muhtemelen diğer değerli üyelerimizin de dediği gibi ayakkabı ve elbiselerinizin sürtünme nedeniyle ürettiği elektirikten kaynaklanıyor bu problem :) onlara dikkat etmek gerek

AlfistiKerem

Kıyafetlerinizden kaynaklanıyor olabilir.Her insana oluyor böle durumlar ara sıra.

xenogenesis

teşekkürler önerilerinizi dikkate alacağım.
dikkat edeyim bakalım nolacak.
olmazsa artık bir tansiyon cihazı alıp kan basıncımızı kontrol edecez

Dentist

Ersin merhaba,seni iyice bir okutup,üfletelim arkadaşım,hiçbir şeyin kalmaz...
Şaka bir yana,giysilerinde veya ayakkabılarında biriken elektriğin boşalması bu.Benim de sık sık başıma geliyor,meraklanma.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic