Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Mi.TO Birmot Zincirlikuyu'da

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Bence baz model için 35000 ytl civarı fiyat gayet iyi.
Daha öncede belirtildiği gibi 24000 bine Getz, ClioIII tarzı arabalardan varkı kalmaz.

anIL(34an623)

bence 35.000 yüksek bir rakam. mito gerçekten çok güzel, çok şirin ama basic mito ile citroen c4 coupe'nin yaklaşık aynı fiyat olması da çok saçma olur.

ayrıca 147'nin basic modeli 35.000 ytl değil mi? mito çok ufak değil ama 147den biraz daha ufak ve fiyatı da ona göre olacaktır diye tahmin ediyorum.

Alfadanadam

quote:

bence 35.000 yüksek bir rakam. Mito gerçekten çok güzel, çok şirin ama basic mito ile citroen c4 coupe'nin yaklaşık aynı fiyat olması da çok saçma olur.

ayrıca 147'nin basic modeli 35.000 ytl değil mi? mito çok ufak değil ama 147den biraz daha ufak ve fiyatı da ona göre olacaktır diye tahmin ediyorum.

Ben de aynı fikirdeyim. Fiyat konusu çok önemli. Yüksek tutarsanız, "Birileri alsın da ikinci elde ucuza onlardan alayım arabası" olur ancak.

Mini'yi ister beğenin ister beğenmeyin, Mito'dan farklı bir durumu var. Mito'nun güzel bir araç olması da bu farklı durumu değiştirmiyor maalesef.

Alfa Romeo, eğer GT 1300 Junior'un bir retro halini üretseydi tamam ama bu haliyle 2008 yılı trendlerini yansıtan, şirin, modern, coupe formlu bir araç.

Aşağıdaki aracı elden geçirip yeniden üretselerdi ne Mini kalırdı ne başka model. Şu anda bütün otomobil uzmanları bu aracı konuşuyor olurlardı. Ama Mito 6 ay sonra hiçbiryerde bahsedilmeyecek bir model.
Mito çirkindir vs demiyorum dikkat edin ama. Umarım demek istediklerimi tam ifade edebilmişimdir.
Register or Login" border=0>

P.S.Getz vs zaten hiç bir anlamda rakip değil ki. Hedef kitle profili tamamen farklı. Bu haliyle, pazarda anca kendi kendinin rakibi bir araç.

BARLAS

Yaw arkadaşlar bahsettiğiniz 22.000 ? bugünkü kurlarla 41.000 YTL ediyor :)) Bırakın milletin Mito'ya bu parayı vermesini ben bir Alfisti olarak gidip de showrooma bakmam bile arabanın detaylarına. Nasılsa dünya tersine dönse bu arabaya 41.000 YTL vermem..

Resimlerden gördüğümüz kadarıyla araba güzel olmasına güzel ama bizim de olaya biraz Alfisti gözlüğüyle baktığımız gerçeğini de unutmamak gerek..

admin

Varolan model fiyatları aşağıdaki gibiyken tahmin yürütmek biraz zor. Görüldüğa gibi fiyatlar 14.000 avrodan başlıyor ve alıp başını gidiyor.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

t_e_m

Aracın en güzel tarafı anahtarı. İç mekan ne yazık ki yerleşimi ve görünümü ile son derece Fiat havası yaratıyor. Güzel direksiyon biraz durumu toparlamaya çalışıyor ancak yetmiyor.

Dentist

Bence de özellikle anahtar şahane olmuş.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

CaNy

Fiyatlar;
Benzinli Prog. 21500 ?
Benzinli Dist.  22.500 ?
Dizel              23000-24000 ?'dan başlayan fiyarlar ile.
Spor Paket +800?

Volkan

Şahsen sarı renk skywindowlu 3 kapı FIAT Stilo'yu (FIAT)Mito'ya tercih ederim.

babi

Tofaş fiyatları açıkladı.
You are not allowed to view links. Register or Login
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

admin

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Sportivo

Euro kurunun bugün 1,93 YTL 'yi gördüğünü hesaba katarsak 36.670 - 43.600 YTL arası fiyatlar biraz uçuk. Ama yine de tarz bir araç olacak o yüzden satacaktır.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

master

Bu fiyatlarla 78hp'lik model mantıksız olmuş, ancak 1.4T 155hp modeli bence alınabilir bir araç.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

anIL(34an623)

he he bu fiyata 1.4 78hp mito satabileceklerini düşünüyorlarsa allah akıl fikir versin   ama allah asıl akıl fikri 19K euro verip 2.5K euro daha vermeyip 1.4 155hp almayanlara versin

1.4 78 hp'yi bu fiyata ancak bayanlara ya da "arabam az yakmalı" takıntılı insanlara satabilirler. yine bir pazarlama zaafiyeti görüyorum alfa romeo'da. ya da ben bu işten hiç anlamıyorum

frantic

piyasaya giriş fiyatını biraz daha düşük tutmalıydılar diye düşünüyorum. en azından bikaç ay için biraz daha avantajlı bir fiyata satılmalı zaten maglum ekonomik kriz dalgasındayız.
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

Alfadanadam

78 beygirlik bir Alfaya 19500 Euro'yu kesseler vermem !!!
Benim gibi bir Alfisti bunu diyorsa sokaktaki vatandaşa bu aracı kim ve nasıl satacak çok merak ediyorum gerçekten...

Dentist

quote:

78 beygirlik bir Alfaya 19500 Euro'yu kesseler vermem !!!
Benim gibi bir Alfisti bunu diyorsa sokaktaki vatandaşa bu aracı kim ve nasıl satacak çok merak ediyorum gerçekten...

Bülent'e tamamen You are not allowed to view links. Register or Login bile böyle düşünürken bu Mitoları kime satabilmeyi düşünüyorlar acaba???

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

147BLACK

Küçük sınıf bir araç düşünmesem de arada bir MITO'nun dizelini ekonomik sürüşler için düşünebilirmiyim diyordum.
Nasıl olsa evli değilim ve aracımı tek kişi kullanıyorum. MITO; az yaksın, iyi kaçsın ve ALFA olsun mantığıyla uygun bir fiyata Alfa'ları yenilemek için uygun bir seçenek olabilirdi.

Alfa'cı olmayan bir kişi MITO'ya bu parayı verene kadar benzer fiyata içi yayla gibi ve lüksü fazla fazla olan Lancia Delta alabilir.
İllaki Alfa zevkini sürmek isteyen bir kişi  ise eski model bir 156 veya uygun fiyatlı bir 147'yi tercih edebilir.

Bir yandan da MITO bu fiyata olursa 149 kimbilir ne fiyata olur diye düşünmeden edemiyor insan. 149 çıkınca MITO fiyatı düşer mi acaba? Yoksa kompakt sınıfdaki 149'u bir üst sınıfa yakın fiyattan satarlar. Aynı fiyattan satarlarsa da ilginç sonuçlar ortaya çıkabilir.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

bado

78'bg lik baz model Türkiye'ye gelmiycekmiş öğrendiğim kadarıyla sadece sipariş üzerine getirilecekmiş.. 1.4 155 hp ve 1.6 120 hp satılacakmış..
bir arkadaşım fotolara bakarak You are not allowed to view links. Register or Login için hiç güzel değil bu araba alınmaz demişti ve mini ile rakip olamaz demiş idi.

bugün onu zincirlikuyu birmot'a götürdüm..arkadaşım dehşete kapıldı..yaw dedi bu fotolardan çok kötü gözüküyordu ne güzel bişiymiş bu dedi..hatta mini'den çok çok iyi dedi..
mini için o rakamlar veriliyorsa You are not allowed to view links. Register or Login yada verilebilir diyorum..

körfez pistte yapılan testte..mi.to mini'ye yol tutuş ve performans olarak üstün gelmiş.teste mini getirmişler kıyaslama yapmak için..
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

n/a

şu körfez pisti testi yalanını bayiler ne zaman birakicak...
ben hiç bir bayinin körfez pistindeki testinde aracinin berbat yol tuttuğunu söylediğini görmedim..
yol tutuş hakkinda hangi bayiye soru sorsam cevap hep ayni,"süspansiyon aslinda konforlu ama yol tutuş olarak çok güzel gerçekten,ne kadar zorladiysak yoldan çikarmayi başaramadik/esp yi devreye sokmayi bile başaramadik vs. vs."
o yüzden artik sormuyorum=)

master

Yorumları bence 78hp'lik model üzerine değil de 155hp'lik model üzerine yapmalıyız. Dendiği gibi 78hp'lik modelin fiyatı çok manasız, o paraya o araç satılmaz. Alanı da tebrik ederim :)

Ancak 78hp'lik modelin fiyatı ne kadar manasızsa, 155 hp'lik modelin fiyatı da o kadar normal. Bence bu paraya 155hp'lik MiTo'nun iş yapması lazım. Ha problem nerede, bir Polo, Corsa, Fiesta'dan müşteri çalamaz, çünkü baz versiyon çok pahalı, yani bence bizim zamanında "oo çok satar bu araç" dediğimiz gibi satmayacak yine Alfa Romeo'nun süper fiyat stratejisi sağolsun. Ancak 155hp'lik versiyon mini sınıfta çok başarılı ve mantıklı fiyatlı bir performans modeli bence, Mini'den de müşteri çalma ihtimali var. Mini'ye gerçek bir rakip olacağını sanmam GTA gelene kadar, ancak Fiesta ST veya Colt CZT gibi araçlara tercih edilen ancak Mini Cooper S'ten bir alt basamakta bir yerde duracak gibi geliyor bana.

Ben o paralara araç alacak olsam MiTo 155hp'yi düşünürdüm ciddi ciddi. Zannedersem 180-190hp civarına çıkarmak da çok zor olmasa gerek. Ki bildiğimiz kadarıyla sürüş özellikleri, frenleri vs küçük sınıfın oldukça üzerinde.
Bence güzel seçenek, 1.4 Turbo olanı.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

Bir modelin hem ucuz ve düşük performanslı, hem de pahalı ancak yüksek performanslı versiyonları olmalıdır. Ancak bu şekilde pazarda yer bulabilir kendine. Uygun fiyatlı versiyonlar ile pazarda daha yüksek oranlarda satılma ve bilinirlik sağlanırken, bütçesi yeterli tüketiciler de yüksek performanslı daha albenili modelleri satın alırlar.
Mito bu fiyat stratejisiyle ancak "meraklıların" satın aldığı bir model olur. Servis mantığı da gelişmezse Alfa Romeo'nun diğer modellerinin kaderini paylaşır ancak. Gönlümden geçenler bunlar değil ancak mantığım bunları söyletiyor bana.
Yüksek satış oranları yakalanamazsa insanlar ikinci elinin düşük olacağı, satışının zor olacağını düşünür. Bu şekliyle de satışlar gittikçe düşer. Tipik bir kısır döngü oluşur yani. Bunu kırabilmek için çok iyi fırsat aslında 78 beygirlik model. Ancak fiyat ayarlaması hayati !
Eğer Alfa Romeo, "Ben premium markayım, az satsın öz satsın" demiyorsa bu şekilde olmalı. Eğer premium marka iddiasını devam ettirmek istiyorsa da gerçek anlamda birşeyler yapması gerekiyor artık; ama her anlamda !!!

Dentist

Çok doğru söylüyorsun.Nerede bu markanın tanıtım,pazarlama ve satış stratejisini belirleyen sözüm ona uzmanlar???
Bizim gibi işi bu olmayıp,sadece gönüllü Alfa severler kadar bu konulara kafa yormuyorlar herhalde.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

agucba

Alfa Romeo Almanya ben Premium marka demeyerek You are not allowed to view links. Register or Login'nun çok satması için oldukça uygun fiyatlarla giriş yaptı. 14.000,-Euro'dan başlayan fiyatlar gayet iyi ama TR'deki yöneticiler bunu beceremiyor. Zaten "aman bana bulaşmayın, yerimde rahat oturayım" havasındalar ve az satmış, çok satmış umurlarında değil.
Bu marka Doğus Grubu'nu elinde olsa idi peynir ekmek gibi satılırdı. Eski distribütör Orhan Yüce bile Tofaş'ın yaptığından şu anda daha bir hizmet verirdi. Hiç değilse bu işi "yürekten severek" yapardı.

///////////////

bado

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /