Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 jts mi jtdm mi?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

geg8183

Sevgili dostlarım 10.000 km gibi düşük bir rakamda da olsam 159 jts sahibi olarak aracımdan çok memnunum.Bu belki sercan beyin dediği gibi 2008 mart sonrası bir araca sahip olmamdan kaynaklanıyor olabilir bilmiyorum.Ancak motorla ilgili en ufak bir şikayetim yok.Yüksek devirlerde aracın ivmelenmesi yüksek ağırlığa rağmen bana göre başarılı.Üstelik bu motor atmosferik bir motor.Kaldı ki diğer markaların yeni nesil motorları göz önüne alındığında Jts lerin sorunlu motor sayılmalı büyük haksızlık olur.
Şimdi olsa gene jts alırdım hiç düşünmeden.Hatta birazcık daha param olsa 3,2 alır 6 silindirin tadını çıkartırdım

master

Sercan 3.16 diyorsun da 3.16 gerçekten sorunsuz mu? O kadar çok gördüm ki 3.16'sının motoru arıza veren insan. Özellikle bizim benzinle pek iyi anlaşamıyor 3.16'lar, ve motorun titreşimli çalışması başta olmak üzere bir sürü probleme sahipler. 3.20i'de pek duymadım, var mıdır bilmiyorum, ancak hem 159'dan daha sorunsuz olacak diye eşşek ölüsü gibi giden 3.16i alıp hem de daha sorunlu bi araca sahip olmak benim hoşuma gitmezdi.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Passione

quote:

quote:

159 un süspansiyonu sessiz calısıyor diyebiliyorsanız ben yarın bu aracı gider servise bırakırım birdahada almam. Ben anlamadım bu işi lak luk lak luk bu ne ya tamam sert-spor süspansiyon ama bana acayip gürültülü geliyor. Kıracam kafayı

Sportif araçların süspansiyonları tam sizin tabir ettiğiniz lak luk sesiyle çslışıyor bundan emin olabilirsiniz Alfa 159 süspansiyonunda hiçbir anormallik gürültülü çalışma yok.

İnşallah dediğiniz gibidir Fatih Bey size gerçekten en çok ben inanmak isterim
"centocinguantanove"

Dentist

Bu tartışma siyaset meydanı gibi  herhangi bir sonuca varamadan uzayıp gidecek gibi görünüyor...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Sercan Keklik

quote:

Sercan 3.16 diyorsun da 3.16 gerçekten sorunsuz mu? O kadar çok gördüm ki 3.16'sının motoru arıza veren insan. Özellikle bizim benzinle pek iyi anlaşamıyor 3.16'lar, ve motorun titreşimli çalışması başta olmak üzere bir sürü probleme sahipler. 3.20i'de pek duymadım, var mıdır bilmiyorum, ancak hem 159'dan daha sorunsuz olacak diye eşşek ölüsü gibi giden 3.16i alıp hem de daha sorunlu bi araca sahip olmak benim hoşuma gitmezdi.

ok ondada var öndercım arıza fakat bana sunu gösterebılırmısın bmwnın tamır etmedıgı, bir 316 gösterirmisin?

Servise gittiklerinde servis yetkilisi abi torpidodan ses gelir bu gelir bmw yani söksekte gelir idare edicen diye biliyor mu? veya sıfır araba aldıgında orası burası kırık eksık hatalı gelıyor mu? 316ların kitapcıgında 97 oktan benzınle kullanın dıyor ınsanlar 95 kullanıyorsa yapıcak bısı yok tabı ama 159 un kataloglarını acın o enjektör sıstemıne adamlar hala 95 oktanı öneriyor.. ;)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Borracho

quote:

quote:

ok ondada var öndercım arıza fakat bana sunu gösterebılırmısın bmwnın tamır etmedıgı, bir 316 gösterirmisin?

Servise gittiklerinde servis yetkilisi abi torpidodan ses gelir bu gelir bmw yani söksekte gelir idare edicen diye biliyor mu? veya sıfır araba aldıgında orası burası kırık eksık hatalı gelıyor mu? 316ların kitapcıgında 97 oktan benzınle kullanın dıyor ınsanlar 95 kullanıyorsa yapıcak bısı yok tabı ama 159 un kataloglarını acın o enjektör sıstemıne adamlar hala 95 oktanı öneriyor.. ;)

sikayetim You are not allowed to view links. Register or Login'dan alinti yapiyorum 3.16 ile ilgili.

BMW 3.16 Aracımda Motor İkaz Arızası Bitmek Bilmiyor!  alpolik   [20 Ekim 2007, 09:00]
Bir sene önce 2006 model 3.16 araç satın aldım. Aldığım günden beri her ay düzenli olarak aracımda motor ikaz lambası yanıyor. Her ay servise getirdiğimde psi benzinden dolayı olduğunu söylüyorlar ama bir çözüm bulamıyorlar suçu da benzine atıyorlar. Bu durum beni çok rahatsız ediyor ve çok moralim bozuldu. Görüyor ve duyuyorum ki bu sorundan şikayetçi başka arkadaşlar da var. Bu sorun nasıl çözülecek onu da bilmiyorum ama aracımı bir daha servise götüreceğim ve geri almayacağım, buna kararlıyım. Lütfen diğer arkadaşlar da aynısını yapsın

Sercan Keklik

pis benzin alıyorsa adam bmw napsın?

bizim araçlarda 156lar 147 ler koltugu ılerı gerı yapın airbag arızası verıyor airbag calısmıyor??? Nolucak? karınız, colugunuz cocugunuz kaza anında korunamıyacak??

"2007 Mayıs ayında aldığım aracımda, bugüne kadar bir çok problemler oldu. Plaka lambası için 5 kez servise gittim. Bir gün bile zor dayandı. Ön camı tıkırdıyor. Belki kaç kez gösterdim. Yine de düzelmiyor. Bir hafta düzelse, sonra yine yapıyor. Bir gün park sensörü çalışmaz. Sonra tekrar düzelir. Bir gün araba tptronice geçmez. Sonra yine düzelir. Arabanın ön konsolundan sürekli ses geliyor.

Daha bir yılını doldurmayan araba böyle ise, 3-4 sene sonra kim bilir ne olur? En önemlisi, motorda çok ciddi sorunlara yol açan problemler var.Bunlar giderilemiyor. Arabanın motorundan ses geliyor ve araba titreme yapıyor. "

"Birmot Fiat bayisinden 2008 1. ayda 90.000 YTL ödeyerek aldığım Alfa Romeo 159 jtdm araçta ilk 15 günde tam 8 arıza meydana geldi. Aracın büyük gürültü ile yolda durması ile başlayan problemler, sunroof'un yolda kucağıma düşmesi ve şanzıman problemleri ile devam etti. "

"Ben yeni bir Alfa Romeo kullanıcısıyım. Alfa 159 u çok büyük bir hevesle almış olmama rağmen ya servis ilgisizliği yada aracın kendindeki hatalar yüzünden çok servise gittim. Ve şu anda aracımın motoru sökülüp şanzımanı tekrar yapılıyor. "

"Alfa 159 2007 model aracımız var. Araba 1 senelikken baskı balata yani debriyaj komple yanmış. Bu bir kullanıcı hatası deyip kestirip atıyorlar. Servis çok ilgisiz.

Hep hallederiz deyip oyalama yoluna gidiyorlar. Arabamız daha 200 km de iken debriyajdan yanık kokuları geliyordu. Servise telefon açtığımızda ?bir şey olmaz, kullanmaya devam edin? diyorlardı. "

"Tofaş bayisi Otomat'tan, 10.10.2006 tarihinde, aldığım Alfa 159 jtd aracımla ilgili daha 15 bin km de iken iki kez aynı arıza ile birinde de yol yardımı kanalıyla olmak üzere servise gittim.

Her ikisinde de enjeksiyon pompası lambası yanmış ve araç birden performans kaybetmişti. Hatta ikinci olay, araç sollama esnasında olduğundan kaza ile burun buruna gelmiştim. "

Borracho Burak bey yanlış anlamayın ama size burda 159 un Türkiyede bütün sorunlu araçlarının lıstesınıde döksem sıze göre bu araç mükemmel bi araç o yüzden tamam 159lar mükemmel bizdede var bi tane süper cok memnunuz.. Tüm Türkiyede çok memnun millet megane larını falan satıp 159 almaya başladı artık Türkiyenin otomobili olucak.. 159 Şahane bişi
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Borracho

yok canim yanlis anlamiyorum..bütün otombillerde ariza cikmasi normal. tümüne yaymak haksizlik gibi geliyor. Bir tanidigimin -ki cok düzgün otomobil kullanir, yepyeni volkswagen golfü sayisiz kez ariza yapti. dogus otomotiv arizanin ne oldugunu bir türlü bulamadi. bir diger arkdasimin volvo'sunun basina benzeri sey geldi...automobilismo diye bir italyan dergi var. bu ayki sayisinda dünyada kronik ariza sebebiyle geri cagrilan modellerin listesini vermis. kimler neler yok ki aralarinda... ben bu bmw yi hic aramadan direkt 3.16 bmw ariza diye girdim karsima ilk cikan siteden ilk cümleyi alip koydum. audi'ler, bmw'ler, hele hele mercedes'ler az mi yatiyor servislerde...herkesin basina geliyor..Alfa'nın adı çıkmışlığını kabul ediyorum, ama son yıllarda çıkan en güvenilir model olarak kabul edilen 159'un insafsiz elestirilmesini kabul edemiyorum.

Edited by - Borracho on 28/10/2008  14:08:49

Borracho

Aslinda bizim tartistigimiz tencere dibin kara seninki benden kara durumu, bakiniz asagida bmw, mercedes, audi sahiplerinin basina gelen yeni olaylar var...genel olarak rakamsal oran olmadan ne desek yanlis olacak. cünkü tek tek vaka'lardan hareketle genele yorum yapiyoruz.

yine de Alfisti olarak kendimizi üzmeyelim diyerekten, size bmw, audi, mercedes sikayetlerini sunuyorum :)  özellikle sadece a4-3.16 ve c serisine baktim sadece 159 muadili olduklari icin..

BMW 316i Aracımla Daha İkinci Günde Yolda Kaldım!  hakanmehmet   [28 Ağustos 2008, 09:00]
Teknik Oto'dan sıfır BMW marka 316i araç aldım. Araçla 2. gün yolda kaldım ve aracı bir hafta içinde 4 kere servise götürdüm, 3 kere de yolda kaldım.
BMW marka araç alıyorsunuz ve daha 100 km olmadan 3 kere yolda kalıyorsunuz. Bu araçlar kalite kontrolden geçmiyor herhalde veya Almanlar bizlere bozuk arabaları gönderiyorlar.

Bir araba yüzünden hem işlerim aksadı hem de sinirlerim bozuldu. BMW alacaklara duyurulur çok iyi düşünsünler. Araba şu an yine serviste. Eğer yapılmazsa hukuki yolara başvuracağım.

BMW 316ti Aracımın Eksantrik Mili Kırıldı! çaglan50  [01 Şubat 2008, 09:00]
BMW aracım var diye seviniyordum. Ancak şimdi hata yaptığımı anlıyorum. 2003 model 316ti BMW aracım 92000 kilometre olmasına rağmen şehir içinde 20 kilometre hızla giderken birden stop etti. Tekrar çalıştırmak istediğimde çalışmadı.

Akü arızası olduğunu düşünerek oto elektrikçisinden yardın aldım. Gelen kişi bunun motor arızası olduğunu söyledi. Gecenin bir vakti çekici çağırarak BMW servisine çektirmek istedim. Cumartesi gecesi servisin kapalı olması nedeniyle küçük bir arıza olabileceğini düşünerek o anda açık olan özel BMW servisinde kontrol ettirdim.

Almış olduğum cevap eksantrik milin kırılmış olduğu ve bu seri olan tüm BMW'lerde bu sorun sürekli yaşanıyormuş. Konunun ilginç olan kısmı bu arızadan BMW'nin haberdar olması, yani üretim hatası bulunmaktaymış.

MERCEDES BENZ Alındığı Günden Beri Arızalı İlk Bakımı Gelmeden Servis Kâğıtları Klasörü Doldurdu  BaySerhat   [09 Ekim 2008, 09:00]
01.07.2008 tarihinde trafiğe çıkan Mercedes marka c 220 cdı model aracım daha ilk haftasında arıza verdi ve yolda kaldım, ve arızalar zinciri başlamış oldu. Bu tarihe kadar 06.10.2008 ayda 2 ve bazen 3 kez aracın şikayetlerinden dolayı servise gitmekten bıktım böylesine büyük bir markaya para verdiğim için çok pişmanım. Yapılan servis müdahaleleri sonucu hiçbir şey yoktur diyip bir dünya parça değişerek araç sağlamdır deyip gönül rahatlığıyla binebilirsiniz diyorlar ama ertesi gün yine aynı.

AUDI Güven Kaybetti  can72   [22 Eylül 2008, 09:00]
Bursa Doğuş Oto'dan aldığım sıfır km. Audi A4 marka (2006 model) aracımın şimdiye kadar kullandığım araçlar arasında en çok sorun çıkaran ve sorunları çözmeleri için başvurduğum Audi yetkili servislerinin hiç bir şekilde yardımcı olmamaları beni üzmekle birlikte bir daha Audi Marka otomobillerden uzak durma ve herkese bunları anlatma ihtiyacını doğurdu.

AUDI'nin Arızaları Şaşırtıyor  otosikayet   [02 Mayıs 2007, 09:00]
2005 yılının Mayıs ayında, performans verileri ve deneme sürüşünden çok memnun kaldığım bir Audi a4 tfsı tiptronic satın aldım.

İlk bir yıl aracımla ilgili ciddi sorun yaşamadım, ne var ki son aylarda "bu kadar da olmaz" dedirten sıkıntılar yaşıyorum, üstelik araç 48.000km de.

Özetleyecek olursam, aracın benzin pompası 2 defa, benzin deposu (vakum yapıp benzin almaz hale geldiğinden), otomatik şanzımanı (komple), ve beyin tabir edilen (electronic power control) ü garantiden değişti. (bütün bedelsiz faturalar elimde mevcuttur).

Bunun yanında amortisörlerden gelen sesler, otomatik far ayarı, kapı sesleri servis tarafından giderildi (belgesi yok). Kapılar halen ses yapmaya devam ediyor. Netice olarak aracın (banttan ilk çıkanlardan olduğu için) kusurlu olarak üretildiğine inanmaktayım.

fatih159

Sercan arkadaşım, Anlattığın arızaların hepsi benimde başıma geldi plaka lambası, park sensörleri,camdan gelen tıkırtılar hatta şöför koltuğundan gelen gıcırtılar 2000 devirde motor teklemesi ve silkelemesi(uzunca bir süre bekledikden yeni yazılım yüklendi ve % 90 sorun geçti) bunların hepsi benimde başıma geldi. Vites otobanda birgün tiptronike geçmedi. Sunrof olmadığı için problem çıkmadı. Ataköyde oturuyorum alışveriş için gittiğim atrium alışveriş merkenizin kapalı otoparkında bir gün start-stop butonu bozulduğu için aracı otoparkdan çıkartamadım. Gece servise telefon açtım alfa romeo nun gece nöbetçi servisi yokmuş. Fiat yetkilileri geliyormuş kabul etmedim. Yapılacak işi sabaha erteledim. Sabah yine Fiat elemanları ile karşılaştım. Pırıl pırıl aracı iterek otoparkdan çıkartırken herkes bu araçlar çok sorun çıkartıyor diye yorumda bulundular bunları aracımı kendim arkadan iterken duydum. Aracın start-stop otomatiği değiştirilirken aynı zamanda aküde de arıza var aküde değişti dediler. Sorunu tam olarak bu şekilde açıkladılar.

Bir önceki bana göndermiş olduğunuz mesajda siz sorunlu araçlarla uğraşmayı seviyorsanız orasını bilemem dediniz. Evet bizim araçda sorunlu fakat bu aracın diğer özelliklerini sevdiğimiz için bugüne kadar hep görmezden geldik.Aracı alacak kişilere kötü örnek olmak istemedik.Grajda mahsur kalmanın dışındaki hataları olabilir kabul edilebilir sorun olarak gördük. Zaten 10 bin km de bir bakıma gittiğimiz için sorun varsa da servis zamanına denk getirmeye çalıştık. Bunları çok büyük hata olarak algılamadık. Sonuç olarak audi bmw yi sadece kısa deneme sürüşleri olarak kullandığımız için bir bunlar sağlamdır da diyemiyorum.Tüm sorunları bir araca sahip olduktan sonra öğrenebiliyoruz. Dediğim gibi 42 bin euroya 150 hp gücümde ful donanımlı dizel ve böyle görünümlü böyle yol tutan ve direkt çalışan bir direksiyon sistemine sahip bir araç başka yok.
Belkide alfa 159u sevmemizin nedeni budur.

Giulia Fan!

Borracho

bu arada bu sene 159'dan 111 tane satilmis...kaci jts, kaci jtd, kaci sedan, kaci sportwagon merak ediyorum...bu bilgiyi kimden ogrenebiliriz acaba?

fatih159

Alıntı Yap
bu arada bu sene 159'dan 111 tane satilmis...kaci jts, kaci jtd, kaci sedan, kaci sportwagon merak ediyorum...bu bilgiyi kimden ogrenebiliriz acaba?

En az 90 adeti jtd dir.
Giulia Fan!

Passione

quote:

Sercan arkadaşım, Anlattığın arızaların hepsi benimde başıma geldi plaka lambası, park sensörleri,camdan gelen tıkırtılar hatta şöför koltuğundan gelen gıcırtılar 2000 devirde motor teklemesi ve silkelemesi(uzunca bir süre bekledikden yeni yazılım yüklendi ve % 90 sorun geçti) bunların hepsi benimde başıma geldi. Vites otobanda birgün tiptronike geçmedi. Sunrof olmadığı için problem çıkmadı. Ataköyde oturuyorum alışveriş için gittiğim atrium alışveriş merkenizin kapalı otoparkında bir gün start-stop butonu bozulduğu için aracı otoparkdan çıkartamadım. Gece servise telefon açtım alfa romeo nun gece nöbetçi servisi yokmuş. Fiat yetkilileri geliyormuş kabul etmedim. Yapılacak işi sabaha erteledim. Sabah yine Fiat elemanları ile karşılaştım. Pırıl pırıl aracı iterek otoparkdan çıkartırken herkes bu araçlar çok sorun çıkartıyor diye yorumda bulundular bunları aracımı kendim arkadan iterken duydum. Aracın start-stop otomatiği değiştirilirken aynı zamanda aküde de arıza var aküde değişti dediler. Sorunu tam olarak bu şekilde açıkladılar.

Bir önceki bana göndermiş olduğunuz mesajda siz sorunlu araçlarla uğraşmayı seviyorsanız orasını bilemem dediniz. Evet bizim araçda sorunlu fakat bu aracın diğer özelliklerini sevdiğimiz için bugüne kadar hep görmezden geldik.Aracı alacak kişilere kötü örnek olmak istemedik.Grajda mahsur kalmanın dışındaki hataları olabilir kabul edilebilir sorun olarak gördük. Zaten 10 bin km de bir bakıma gittiğimiz için sorun varsa da servis zamanına denk getirmeye çalıştık. Bunları çok büyük hata olarak algılamadık. Sonuç olarak audi bmw yi sadece kısa deneme sürüşleri olarak kullandığımız için bir bunlar sağlamdır da diyemiyorum.Tüm sorunları bir araca sahip olduktan sonra öğrenebiliyoruz. Dediğim gibi 42 bin euroya 150 hp gücümde ful donanımlı dizel ve böyle görünümlü böyle yol tutan ve direkt çalışan bir direksiyon sistemine sahip bir araç başka yok.
Belkide alfa 159u sevmemizin nedeni budur.

Fatih Bey bahsettiginiz sorunların hiçbiri bende yok yani suanlık yok tabi kronikse iş değişir tabiki ama benim basımda ki sorun küçük sayılmaz hatta tam anlamıyla basımda bir sorun var yagmurda basım ıslanıyor arabada Baska bir sorunla karsılasmadım hiç şükürler olsun,fakat bu yazılım olayını tavsiye edermisiniz? Ne gibi artıları oldu fark ettiginiz? Neleri giderdi?
"centocinguantanove"

agucba

Konu nereden nereye geldi.

Başlıktaki soru, JTS mi JTDm mi ama gelinen nokta Alfa 159'un kötü bir araba olduğudur.

Birisi, kullandığı arabada arıza var diye tüm 159'ları arızalı diye dayatmaya çalışıyor, diğeri çok memnun olduğu için iyidir diye dayatmaya çalışıyor. Bu konu böylece, sayfalarca, günlerce devam edip gider. Sonunda da hiç bir cevap alınamaz JTS mi yoksa JTDm mi olsun diye.

Şimdi hangisi alınmalı? JTS mi JTDm mi?

Diğer sorunların, tıkırdayan camların, kucağa düşen açılır tavanın, tıkırdayan torpido gözünün, lakırdayan amortisörün bir önemi yok. Bunlar için ayrı bir başlık açılabilir.

Ama lütfen JTS ile JTDm arasında seçim yapacak olan bir kullanıcı için cevap bulunsun.

TR'deki "ustaların" basiretsizliğini (yetkili servislerde ne tip "ustaların" çalıştığını az çok hepimiz biliyoruz) bir modele bağlayamazsınız.

Her arızanın bir çaresi var ve bunu bulmak da serrvise düşer.

///////////////

fatih159

[
Fatih Bey bahsettiginiz sorunların hiçbiri bende yok yani suanlık yok tabi kronikse iş değişir tabiki ama benim basımda ki sorun küçük sayılmaz hatta tam anlamıyla basımda bir sorun var yagmurda basım ıslanıyor arabada Baska bir sorunla karsılasmadım hiç şükürler olsun,fakat bu yazılım olayını tavsiye edermisiniz? Ne gibi artıları oldu fark ettiginiz? Neleri giderdi?
[/quote]

Evet konu JTS mi JTD mi ? Neyse Son olarak size cevabı veriyim

Aracımda 2000 devir civarında turbo dan oluştuğunu düşündüğüm tekleme vardı ve bu devir aralığında gazlarken araç silkeleniyordu. Yazılım geldi ve sorun % 90 geçti. Tam geçti diyemiyorum çünkü aynı devirde çok çok az da olsa bir eski ses var fakat silkeleme geçti.
Giulia Fan!

Borracho

evet agucba haklisin,farkli bir yöne sapti konu gercekten...

eger amacimiz JTS ve JTD arasında secim yapacak birisine yon göstermek ise,

> otomobilinin sürüşünden daha cok keyif almak istiyorsa,   senede 25.000 km'nin altinda yol katediyorsa, Alfa'nın alameti farikasının ve geleneginin benzinili motorlar oldugu konusu kendisi icin önemliyse  JTS almalı.

> alfa'nin tasarimini begendigi icin 159'u sectiyse, yilda 25.000 km üzerinde yol katediyorsa ya da ekonomik sürüşü keyifli sürüşe tercih ediyorsa o zaman JTD almalı.

n/a

JTS mi JTD mi sorusunun teknik yanını bir kenara bırakırsak, benzinli veya dizel araç seçimi şu kıstaslara göre yapılmalı;

* Yıllık katedilen yol
* Yıllık bakım maliyetleri
* Olası arıza durumlarında yedek parça maliyetleri
* Benzin -dizel arasındaki fiyat farkı

Dentist

quote:

evet agucba haklisin,farkli bir yöne sapti konu gercekten...

eger amacimiz JTS ve JTD arasında secim yapacak birisine yon göstermek ise,

> otomobilinin sürüşünden daha cok keyif almak istiyorsa,   senede 25.000 km'nin altinda yol katediyorsa, Alfa'nın alameti farikasının ve geleneginin benzinili motorlar oldugu konusu kendisi icin önemliyse  JTS almalı.

> alfa'nin tasarimini begendigi icin 159'u sectiyse, yilda 25.000 km üzerinde yol katediyorsa ya da ekonomik sürüşü keyifli sürüşe tercih ediyorsa o zaman JTD almalı.

Açılan başlığın kısa ve de özlü yanıtı işte bu kadar ...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

murat

Bence alacak kişi ikisini de bi kullanmalı , seçimi üzerinde çok etkili olacaktır...Tork çok güzel bişey ;) Hele ki yukarda da yazdığım gibi aradaki fiyat farkı çok değilse daha da güzel ...
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Sercan Keklik

quote:
Birisi, kullandığı arabada arıza var diye tüm 159'ları arızalı diye dayatmaya çalışıyor, diğeri çok memnun olduğu için iyidir diye dayatmaya çalışıyor.

peki abi bizim 159 bozuk, diger servistekilerin hepsi saglammış 32 tane aracı yıkama yaglama dıye servıse getırmışler yıkayıp gönderdıler.

Not: Bu konu altına daha yazılıcak bir şey görmedigim için konuyu takip etmiyorum. İsteyen istediğini alsın, çünkü çoğu kişiye göre Alfa her zamamn yine en iyisini üretti. Marka fanatiğiyiz, yaşasın Alfa.. Alfa sana tapıyoruz.. En hızlısı, en güvenlisi, en sorunsuzu sensin..

Edited by - SerCy on 28/10/2008  19:45:39
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

agucba

Alınganlık ve alıntı yapmana gerek yok Sercan. Yazdığım cümle genel yazılmış bir cümledir.

Fikirlerine her zaman saygılıyım, bu kez ters düşmüş olsak da.

Bu konuda ters düştük diye sana karşı tavır alacak da değilim. Sen benim için her zaman aynı sevdiğim Sercan olmaya devam edeceksin...

///////////////

Borracho

adı üstünde: forum...

herkes ayni fikirde olmayacak, herkes düsüncesini paylaşacak...ve evet marka fanatiğiyiz. yaşasın alfa!!

Alfadanadam

quote:

adı üstünde: forum...

herkes ayni fikirde olmayacak, herkes düsüncesini paylaşacak...ve evet marka fanatiğiyiz. yaşasın alfa!!

Tamamen katılıyorum. Asgari nezaket kuralları içinde yazıldığı sürece herkesin düşüncesini rahatça paylaşması gerektiğini düşünüyorum. Ancak özellikle teknik konularda yazarken elde net veriler olması gerektiğini düşünüyorum. Yaşasın Alfa tabi ki :)

Yalın

quote:

Evet konu JTS mi JTD mi ? Neyse Son olarak size cevabı veriyim

Aracımda 2000 devir civarında turbo dan oluştuğunu düşündüğüm tekleme vardı ve bu devir aralığında gazlarken araç silkeleniyordu. Yazılım geldi ve sorun % 90 geçti. Tam geçti diyemiyorum çünkü aynı devirde çok çok az da olsa bir eski ses var fakat silkeleme geçti.

o sorunun asıl nedeni turbo kulakçıklarıdır. 2000 devir civarı bir sürtme sesine benzer sesle beraber silkeleme yapar. Turbo kulakçıklarına yetkili serviste ayar verilerek sorun çözülüyor.

tolga_ozhan

Bu sorunun yeri burasımıdır bilmiyorum ama.
Acaba 159'lar da çift egzos çıkışı opsiyon olarak mı sunuluyor. Yoksa distinctive plus'da mı durum böyle çözemedim.