Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

lastik???

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

yarıklı model değilde düz slik model istersen continental in sport contact 2 modeli var.onuda düşünebilirsin.ayrıca eagle f1 in 2 modeli var.biri eski diğeri yeni.ebat tutuyorsa yani modelini al.yarıklar biraz daha köşelidir.

n/a

conti cok cabuk bitiyo ve balon yapıyor söliyim. ama cok konforlu lastik    

Tufan

bugün continental kış lastiklerimden tekrar orjinal dunlop lastiklerime dönüş yaptım. zaten dunlop'tan memnun değildim ama yumuşak hamurlu kış lastiğinden sonra yoğun yuvarlanma sesi, yolu iyi kavrayamadığını her virajda belli etmesi beni yice soğuttu dunloptan...

ilk fırsatta michelin veya pirelliye geçmeyi düşünüyorum

Alfadanadam

Dostum kesinlikle Michelin Pilot Primacy al, pişman olmazsın. Bende milletin öve öve bitiremediği Bridgestone Potenza var ve memnun değilim. 17" lastikler çok pahalı olmasa birgün bile beklemezdim Michelin'e geçmek için.

Tufan

dunlop lastiklerin diş derinliğinde henüz önemli bir yıpranma bile yok, şu anda değiştirmek anlamsız olur benim için, ancak bunları birisine vericem de öyle...

Alfadanadam

O çok zor be dostum, lastik ikinci ele düştüğünde hiç para etmiyor. Dunlop çok sert hamurlu bir lastik, onların diş derinliği düşsün diye beklersen o zamana 159 alırsın :)

n/a

sadece yazlık olarak kullanacaksan good year eagle f1 gs 3 düşünebilirsin.pirelli ye pek yanaşma derim.benim orjinal p 6000 powergy lerden biri bozuk çıktı.değiştirmeye uğraşıyorum.

alfisti

benim p6000 ler ıslak zeminleri bıraktım kuru ama tozlu zeminlerde bile düzgün tutunmamaya başladı... good year vector serisi 4 mevsim almayı planlıyorum....
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

benim lastikleride iyi bi fiyata takasa verirsem bende değiştirmeyi düşünüyorum.tercihim good year dan yana olur.

master

Michelin Pilot Primacy , Michelin Pilot Sport , bu ikisi muhteşem. Ancak Pilot Primacy nedense bana biraz dayanıksız gibi geldi , çabuk eskiyor sanki.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

alfisti

halil abi 4 mevsimler hakkında ne düşünüyorsun? ben zamanında vector 3 kullanmış ve çok memnun kalmıştım... karlı ve buzlu zeminlerde bir kar lastiği kadar değilse de çok iyi bir performansı vardı...

quote:

halil wrote:

benim lastikleride iyi bi fiyata takasa verirsem bende değiştirmeyi düşünüyorum.tercihim good year dan yana olur.

Ulvi Toprak Tire/İzmir
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

ulvi kardeşim 4 mevsim lastikleri ben pek tutmuyorum.nedenine gelince 4 mevsim lastikler ne tam kış lastiği gibi performans gösteriyor,nede yaz lastiği gibi.ikisinin karışımı  birşey.yazlık kışlık kullanmak daha sağlıklı bence.

alfisti

abi haklısın da izmir koşullarında yılda 1-2 kez kar ve buzla ama çokça da yağmurla karşılaşıyoruz... iki takım lastiğe gerek yok diye düşünüyorum...daha önceki deneyiyim iyiydi 4 mevsimlerle... ama daha geniş deneyimleri edinmek istiyorum açıkçası...
Ulvi Toprak Tire/İzmir
2023 Tonale MHEV Veloce

Tufan

hamuru çok sert dediğin gibi, dayanıklı olsun diye böyle herhalde ama tutunma ve konfor konusunda zaaf oluyor işte. bu sabah hafif eğimli bir yokuşta yağmur yağarken kalkmak istediğimde ASR devreye girdi.

159 için o kadar beklersem zaten onu da yarı fiyatına alırım bülentim, boşver:)

quote:

Alfadanadam wrote:

O çok zor be dostum, lastik ikinci ele düştüğünde hiç para etmiyor. Dunlop çok sert hamurlu bir lastik, onların diş derinliği düşsün diye beklersen o zamana 159 alırsın :)

Alfadanadam

Değişik arabalarda değişik marka lastikler kullandım. Bazen ekonomik sebeplerden adı sanı duyulmamış lastikler de dahil..Ama Michelin gibisi yok. Doğrudur ömür olarak diğerlerinden kısa gibi ama sebebi belli, yumuşak hamurlu ama yol tutuş+fren kabiliyetleri muhteşem. Bunun yanında doğal kauçuk kullanan tek firma da Michelin'dir. İnce yanaklarda balon yapması en büyük zaafı, ama ben gene de ekonomik anlamda rahatlarsam ilk iş Michelin Piot Sport 2 alacağım. Fiyatları 340 YTL/Adet :(  (215/45-17)

n/a

izmir'de kar yağışı çok yoğun olmadığından tercihin ıslak zemindede iyi tutuş sağlayan lastiklerden yana olmalı.mesela good year hydragrip gib.yaz lastiği ama ıslak zemindede gayet iyi yol tutuyor.

Onur

Michelin Pilot Sport aldım yagmurlu havada dans ede ede gidiyordum :)

master

Michelin'ler yağmurlu havada muhteşem , oldukça yüksek hızlarda girdiğim derin su birikintilerinde dahi çok iyilerdi , fren ve yol tutuş süper ötesi ıslakta , ama tabii ki yağmurun ilk 5 dakikasında her lastik gibi biraz dikkatli olmakta fayda var.

Bu arada Pilot Sport'ların o kadar pahalı olduğunu bilmiyordum , idareli kullanayım bari :)

Pilot Primacy'ler sert kullanıma gelmeyen (ısınınca saçmalıyor biraz) ancak normal koşullarda muhteşem performans sunan lastikler.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Onur

bence yağmurda benim dandik dunloplar daha iyidi:)

anIL(34an623)

ben de potenza var. bence çok iyi. sewgili bülent memnun kalmamış ama şaşırdım açıkçası Register or Login" alt=""/>

n/a

potenza re050 war

focus tada g3 wardı..

walla çok sert lastik..

bana kalsa almam..lastiğin baya bi ısınması gerekiyor tutması için..

dişleri durmasıan rağmen ömrü bitti taş oldu dediğim g3 leri ağustos sıcağında autodrom da TT yapınca bianda dehşet tutar olmuşlardı :) ama günlük kullanımda tatmin etmiyor..enazından bizim araçlarda :)

onun yerine GY F1 Pilot Sport daha iyidir..

bide çıkma bakmak gerek..

0km lastik bizi gerer ve yıpratır :P

Alfadanadam

quote:

anIL(34an623) wrote:

ben de potenza var. bence çok iyi. sewgili bülent memnun kalmamış ama şaşırdım açıkçası Register or Login"/>

Anıl'cım ben de onu anlamıyorum zaten. Benden başka herkes memnun bu lastikten. Benim lastiklerde mi bir iş var yoksa beklentilerim mi fazla yüksek anlamadım.

n/a

Michelin iyi hoşta bizim yollarımız ne olacak ?? Şimdi yaz mevsimide geldi süper teknoloji duble mıcır tech yollarımızda 1 sezonda  biter o michelinler.. 

Çoğunluk asfalt kullananlar için ise benimde oyum Michelin'den yana..

anIL(34an623)

keşke lastik firmalarının test lastikleri falan olsa da, 1 hafta onlarla gezsek. tüm marka modelleri karşılaştırma şansımız olur böylece. Register or Login" alt=""/>

quote:

Alfadanadam wrote:

quote:

anIL(34an623) wrote:

ben de potenza var. bence çok iyi. sewgili bülent memnun kalmamış ama şaşırdım açıkçası Register or Login"/>

Anıl'cım ben de onu anlamıyorum zaten. Benden başka herkes memnun bu lastikten. Benim lastiklerde mi bir iş var yoksa beklentilerim mi fazla yüksek anlamadım.

Gouki

Kumho abi kumho eger cok fazla performans beklentiniz yoksa yani jantı kalp sekline sokup kendisine hicbise olmayan tek lastiktir yani bu cukurlara ancak kumho olur diyorum ben. Heralde flinstones daki arabaların lastikleride kumho :p