Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 AU 4494 - 156 Distinctive

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sportivo

Bu arada yakıt tüketimiyle ilgili biraz bahsedeyim. İzmir-Didim gidişte 170kilometre mesafede 6.2lt/100km yaktı. Otobanda bir ara 200km hıza çıktık, orada biraz yükseldi.
Dönüşte yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı fazla basmadım neredeyse 90-100km hızla geldim bütün yolu, bazı yerlerde CC'ye bağladım. Sonuç evin önüne kadar 185km mesafeyi 5,5lt/100km ile geldi.
Eğer yol bilgisayarı doğru söylüyorsa süper bir değer daha ne olsun dimi:)
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

quote:

1- Varyatör problemi oluşmuştur,normaldir bence.

2- Far ampulünün ömrü bitmiş olabilir bir ihtimal,sanmam büyük bir sorun olsun.

3- Paspastaki ıslaklık meselesine gelince, cam suyu tahliye kanalı  tıkanınca su aracın içine geliyor,bu da normal.

Çok önemli sorunlar değil bence,içiniz rahat olsun=)

Teşekkürler adaşım. Bu arada Cem Vedat Işık'ı tanıyor musun,bir yakınlığınız var mı merak ettim. Benim lise arkadaşım kendisi.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Cem

MAlesef tanımıyorum,ben Nusret Cem IŞIK :)

Alfa 156

Hayırlı uğurlu olasun allah kaza bela vemesin .

Alfadanadam

quote:

Bu arada hafta sonu Didim'e gittim geldim.

Bir kaç problem var:

1- Varyatör dizel sesini rölentide (0-1000rpm) aralığında ve 1. viteste ilk gaza yüklenirken alıyorum. Önceden sanki yoktu, ya da ben duymuyordum, canım sıkıldı biraz.

2-Didim yolunda bir istasyonda durduk. Vectra sahibi bir arkadaşla tanıştık. O farketti, sağ kısa far çok sönük yanıyor. 2 hafta sonra vize muayenesi var. Elektriksel bir temassızlık ya da sigorta yüzünden falan olabilir mi? Yoksa farı komple mi değişirtirmek gerekir?

3-Pazar sabah arabanın ön koltuğunun altındaki paspasta ıslaklık farkettim. Baktım direksiyon milinin oradan çok hafif bir su sızıntısı var. Pazar günü+ Didim'de olduğum için Enriko'daki bir servisdeki arkadaşı aradım. Direksiyon hidroliğinden ya da klima veya silecek suyundan olabileceğini söyledi. Hala sızdırıyor. Hararette bir sorun yok fakat bu yüzden Didim'den tedirgin döndüm, yolda belde kalmayalım diye. Sizce ne olabilir.  

Bana servis yolu göründü yani:)

1.Sizin de belirttiğiniz üzere varyatör arızası, garanti devam ediyorsa ücretsiz değişimi, garanti bitmişse tahmini 300-400 ytl civarına işçilik dahil değişimi.

2.Ampul muhtemelen kesmek üzere ya da çok küçük bir ihtimal bir kabloda şase var. Her iki şekilde de önemsiz bir arıza.

3. Paspasınızdaki ıslaklık birkaç sebepten olabilir, ama en büyük ihtimal klima evaporatörünüz arızalı ya da klima tahliyeleri tıkalı. Yanılmıyorsam bu iş için ön göğüs komple sökülüyor. Eğer sökülürse aklınızda olsun, hazır sökülmüşken ön göğsün oturduğu yerlere ilerleyen vakitlerde tıkırtı-gıcırtı sesi oluşmasını engelleyici önlemler alınabilir.

Sportivo

quote:

3. Paspasınızdaki ıslaklık birkaç sebepten olabilir, ama en büyük ihtimal klima evaporatörünüz arızalı ya da klima tahliyeleri tıkalı. Yanılmıyorsam bu iş için ön göğüs komple sökülüyor. Eğer sökülürse aklınızda olsun, hazır sökülmüşken ön göğsün oturduğu yerlere ilerleyen vakitlerde tıkırtı-gıcırtı sesi oluşmasını engelleyici önlemler alınabilir.

Çok teşekkürler. Umarım göğüs sökülmesine gerek kalmaz. Buradan bakınca sevimsiz bir işlem gibi hissediyorum. Klima performansı gayet iyi. Sökülüp takıldıktan sonra eskisi gibi sağlam ve rijit durur mu şüpheliyim, beni endişelendiren bu. Bu konuda yaşanmış deneyimler nasıldır?
Kusura bakmayın 1 haftalık bir 156 sahibi olarak biraz hassas görünebilirim. O kadarcık olsun artık
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Alfadanadam

Yok yok, hassas olmanızı bizler de isteriz işin doğrusu :)
Bu yaşadıklarınız Alfa sahibi olmanın tuzu biberi.

Kısa not: Bir süre sonra ne dertli arabaymış bu diye düşünebilirsiniz, aslında iş öyle göründüğü gibi değil.
Zira başka bir marka kullanıyor olsaydınız önemsemeyeceğiniz detaylar bu arabayı kullanırken önemli görünecek, çünkü arabanıza aşık olacaksınız :)

Tufan

hassas olmak iyidir. başkasına paranoyak görünür ama canını seven arabasını da sever.

hoşgeldiniz bu arada.

burcintun

Güle güle kazasız belasız kullanının. Doğru seçim yapmışsınız. Farkını ileride anlayacaksınız. Ufak tefek sorunlara kafayı takmayın. Bülent Bey in dediğini gibi aşık olunca sorunlarıyla ilgilenmek bile çok hoş oluyor.

Sportivo

quote:

Bu arada yakıt tüketimiyle ilgili biraz bahsedeyim. İzmir-Didim gidişte 170kilometre mesafede 6.2lt/100km yaktı. Otobanda bir ara 200km hıza çıktık, orada biraz yükseldi.
Dönüşte yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı fazla basmadım neredeyse 90-100km hızla geldim bütün yolu, bazı yerlerde CC'ye bağladım. Sonuç evin önüne kadar 185km mesafeyi 5,5lt/100km ile geldi.
Eğer yol bilgisayarı doğru söylüyorsa süper bir değer daha ne olsun dimi:)

Arkadaşlar yakıt tüketimiyle ilgili ne düşünüyorsunuz.
İki gündür evden iş yerine sabah şehir içi tüketimine baktım.
25km şehiriçi Bornova-Çiğli organize arası(çevre yolu-Serinkuyu-Çiğli)  dün 7,3lt/100km çıktı, bugün 7,2lt/100km

Ama tabiri caizse gaza pamuk gibi dokunuyorum ve 3000 devri geçmiyorum hiç.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

agucba

16V T. Spark motorlarını çok da devirsiz kullanmayın. Çünkü devirsiz kullanırsanız arabanız yağ yakmaya başlar.

Örnek, Ahmet'in (ralf) arabası.

///////////////

Sportivo

quote:

16V T. Spark motorlarını çok da devirsiz kullanmayın. Çünkü devirsiz kullanırsanız arabanız yağ yakmaya başlar.

Örnek, Ahmet'in (ralf) arabası.

Arkadaşlar aslında ben de bunu biraz merak etmekteydim.
Önceden kullandığım arabalardan kalan alışkanlıklar var.Geçen hafta servise götürdüm yağ durumu nasıl diye, endişeye gerek yok fazla bile var dediler.Şehir içi çok devirli kullanmıyorum az yaksın diye, ilk kalkışlarda 1500-2000rpm arası gaz veriyorum. Devir aralıklarını nasıl kullanayım. Sabah soğukken 3000 devri geçmiyorum motor ısınana kadar.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Alfadanadam

Gayet iyi kullanıyorsunuz Cem Bey, özellikle motor makul sıcaklıklara gelmeden 3000 devri geçmemeniz hem motorunuzun sağlığı hem de varyatör ömrünüzün uzun olması açısından çok faydalı.
Yağ seviyesini düzenli olarak kontrol etmeyi alışkanlık haline getirmeniz iyi olur. Aracınızı düz bir zeminde stop ettikten yaklaşık 10-15 dakika sonra yağ çubuğundan yapılan ölçüm gayet sağlıklı olur. Her yağ değişiminde yağ filtresini de değiştirmeyi ihmal etmeyin.

Ancak zaman zaman yüksek devir göstermek te gerekir unutmayın :)

agucba

Teknik Konu Uzmanımız Alfadanadam gerekli şeyleri yazdı zaten. Kendisinin yazdıklarından çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim. Motor soğukken (daha doğrusu motor yağı soğukken, soğutma suyunu karıştırmamak gerek) kesinlikle okşar gibi kullanmak gerek.
İlk çalıştırdığınızda rölanti devri normal çalışma devrine gelene kadar yola çıkmamak yerinde olur.

Peki motor yağının çalışma ısısına gelmesi ne kadar sürer?

Twin Spark motorları yapıları gereği biraz daha fazla yağ ile dolu olduklarından ısınması daha fazla sürer. Otoyola hemen çıktığınızı varsayarsak yapılacak aşağı yukarı 10 km'lik bir mesafe yeterli olacaktır.
Ben mesela Hereke'de oturuyorum. Ve eğer İstanbul'a gideceksem Dilovası rampasını çıkana kadar 2.500-3.000 devri geçmemeye gayret gösteriyorum.
İzmit-Adapazarı yönüne gideceksem Körfez gişelerine kadar bekliyorum.

Siz de mesela kendinize, eğer belli bir güzergahtan gidiyorsanız, belli bir noktayı belirler, ona göre düşük devirde gitmeye gayret gösterebilirsiniz.

///////////////

babi

Cem bey hoşgeldiniz güle güle kullanın.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

Sportivo

quote:

1- Varyatör problemi oluşmuştur,normaldir bence.

2- Far ampulünün ömrü bitmiş olabilir bir ihtimal,sanmam büyük bir sorun olsun.

3- Paspastaki ıslaklık meselesine gelince, cam suyu tahliye kanalı  tıkanınca su aracın içine geliyor,bu da normal.

Çok önemli sorunlar değil bence,içiniz rahat olsun=)

Cumartesi Enriko'ya gittim. Varyatör o kadar yapar takma kafaya dedi usta. Islaklık olmuyor artık bir sorun yok, far ampülünü değiştirdik 8,5YTL. Sellektörlere devam :)
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

Arkadaşlar benim arabada şöyle bir durum oluyor. Nadiren yaşadım pek de problem değil
merakımdan soruyorum.

Araba 100-110 km gibi bir süratte vites boşta giderken bir süre sonra 5.vitese atarken gırç diye bir ses gelmekte. 4'ten 5'e atarken hiç olmuyor. Sadece bir süre boşta gidip 5'e atarsam oluyor. Bir de geri vitese çok hızlı atarsam geliyor aynı ses.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

Arkadaşlar bugün Alfa Teknik'te arabayı 60.000km bakımına götürdüm. Araba şu an 54700km'de, trigeri riske atmadan kafam da rahatlasın istedim çünkü 60.000'i beklersem içimde trigerin bu yazı çıkaramayacağı yönünde bir his vardı. Maliyetle ilgili fikir vermesi için de siteye yazayım dedim:

Motor Yağı 10/40 Shell 66 ytl
Yağ filtresi                    15 ytl
Hava filtresi                  12 ytl
Triger kayışı                  32 ytl
Triger gergi rulmanı      105ytl
Triger sabit rulmanı       30ytl
Sarj kayışı                      21ytl
Sarj gergi rulmanı          42 ytl
Sarj sabit rulman           30 ytl
Varyatör tamir tkm         28ytl
Plaka ampülü                   3ytl
Ön park ampülü               7 ylt  

İşçilik                              125ytl
Total                               516 ytl

Varyatör tamir oldu, ortalama 20-25.000km gideceğini söylediler(max 40.000 gider diyorlar, 10.000 sonra da gelen var dediler, kullanımla da alakalı)

Günay ve Mustafa abiler sıcak yaklaşımlarıyla bende olumlu iz bıraktılar. Kafam da rahatladı yaz için, rahat rahat binerim umarım.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

quote:

Arkadaşlar benim arabada şöyle bir durum oluyor. Nadiren yaşadım pek de problem değil
merakımdan soruyorum.

Araba 100-110 km gibi bir süratte vites boşta giderken bir süre sonra 5.vitese atarken gırç diye bir ses gelmekte. 4'ten 5'e atarken hiç olmuyor. Sadece bir süre boşta gidip 5'e atarsam oluyor. Bir de geri vitese çok hızlı atarsam geliyor aynı ses.

Cem abi bu yaşadıgın olay bana normal gibi geldi.

Genellikle o hızda vites boşta giderken deviri 2000-3000 yaparsan o sesi duymayacagından eminim.Ama ses dewam ederse burdaki bilirkişilerin daha çok anlayacagını düşünüyorum.

Ayrıca alfa teknik bakım fiyatlarını yazdıgın için tşk ederim benimde bakım zamanım geldi rehber oldu bana.

Sportivo

Bu sesi aslında ben de epeydir duymuyorum hatta unutmuştum bile, topice yeniden yazınca hatırladım, dediğin gibi devri verince gelmez diye tahmin ediyorum.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

Bugün Alfa Teknik'teydim, 61.700km'de yağ değişti.

Motor Yağı 10/40 Shell 60 ytl
Yağ filtresi 17 ytl
Hava filtresi 12 ytl
Ön park ampülü 7 ylt
Motor Koruyucu 10 ytl
Balata spreyi 7 ytl

İşçilik 35ytl
Total 148 ytl

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Anıl

Ben yağın kendim aldım Agip 10/40 44YTL, yağ filtresinide 15YTL'ye değiştirdim, Agip de güzel yağdır, hem fiyatıda uygun
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

ATA

Abi son iki bakımda park ampullerin değişmiş. Aynı tarafmı bozulmuş acaba ? H6w ampuller emsallerinden biraz pahallı, servet yatırmayasın minicik ampule =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Sercan Keklik

bu arada park ampullerı orj. degil sanırım cünkü! orj park ampullerının tanesı 13 ytl.. Digerleri cabuk bozuluyor aklınızda bulunsun ;)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Sportivo

Aynı taraf Ata'cım. Sağ kısa ortalama 6 ayda bir patlıyor. Takılan da orjinal değil zaten dediğiniz gibi. Bu H6W'leri nereden alırız? Bu arada haftaya cumartesi de radyatörü değiştireceğim.

Edited by - Sportivo156 on 28/12/2008  17:37:18
Alfa Romeo 156
35 AU 4494