Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV ile Takas Düşünüyorum. Fikirleriniz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

quote:

Anıl Bey, "ne vurursam kar" diye bir mentalite işlemez noterlerde, aksine bazı noterler başı derde girmesin diye bazı işlemleri geri çevirir. Noterlerde ücret sabittir, alınacak para bellidir. Noter kendi ücretini belirleyemez, devlet noter ücretlerini belirler, noter de bunu alır. Tek kuruş eksik veya fazla alma yetkisine sahip değil.

Edited by - master on 10/02/2009  10:43:32

Önder'cim Ereğli'de 3 ya da 4 tane noter var ve çoğu zaman da hepsinden farklı fiyatlar alıyoruz. Artık bir işlem yapmadan önce hepsinden fiyat alıp öyle yaptırıyoruz.
Geçtiğimiz Cuma arabanın satışını alırken imkanım olsaydı başka noterleri de arayacaktım ama satıcının evinin dibinde noter olunca mecburen oraya işlem yaptırdım. 97 model 106 için de tam 305 tl ödedim ve fazla ödediğimi düşünüyorum doğrusu.
Noterden notere fiyatlar nasıl farkedebiliyor bilemiyorum tabi ama böyle bir durumun fiilen varolduğuna ben de şahidim.

cokopirens

Trafik poliçesinde araç değişikliği yapılıyor (aracın kullanım tarzı değişmediği sürece) fakat acenteler bilmediği için iptal edip yeni poliçe yapıyorlar.
Bilgilerinize...

master

Fiyatlarda farklılık ancak noterin gerekli evrak sayısını farklı yorumlamasıyla ortaya çıkabilir (misal bazı kağıtlardan 3 tane yerine 2 tane verirse), pazarlıkla falan fiyat düşüren varsa kanuna aykırı davranıyor demektir, çünkü böyle bir yetkisi yok.

Konuyu böldüğüm için özür dilerim, ancak anlatmak istediğim noter fiyatlarının "devlet dairesi" mantığından pek farklı olmadığı. Fiyatları devlet belirlediği için her yerde aynı olması lazım.

Böldüğüm için özür dilerim, GTV'den devam :)

(Bu arada Bornova'da her işlemi yaptığı bilinen, müşteri çalmak için yapmadığı kalmayan, başında 100 tane dava olan bir noter var, muhtemelen aynı yerdir :) )
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tolga_ozhan

Bu konuyu açtım sonucuda söyleyeyim.
GTV satışı 195 tl (97 model)
156 satışı 220 tl (2004 model)
Noter masrafı tamamen arabanın kasko değeri ve alıcı ile satıcının beraber gelmesi yada vekaletli satış olması ile değişiyormuş.
Bunu bende yeni öğrendim taraflardan birisi vekalet verilen birisi olduğunda masraf %15 civarı artıyor.

Dentist

İlginç,ben de yeni duyuyorum
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic