Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Nedir bu 3000 devir durumu?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ismail

Arkadaşlar forumdaki başlıkları okurken dikkatimi çekmişti. 3000 devire kadar motorda isteksizlik, 3000 devirde yığılma vs.
Bu konu ile ilgili hemen gözüme çarpan bir kaç başlıkta şöyle;

You are not allowed to view links. Register or Login

Benim 147 de dikkatimi çeken ama sorun etmediğim bir durumda 3000 devirle ilgili. Özellikle kışın, motor soğukken 1. ve 2. viteste, ayağım gaz pedalında sabit iken, saniyelik sanki birisi arabayı tutup bırakıyor hissi veriyor. Dikkat ettim tamda 3000 devir civarında yapıyor :) Buna belkide ufak bir silkme de denebilir. Dediğim gibi bunu ben bir sorun olarak düşünmüyorum ama merak ettim.

Nedir gerçekten bu 3000 devir durumu. Teknik bir açıklaması varmı?

zaferisgoren

quote:

Arkadaslar varyator ve triger degisimi yapmadan once benim arabada da benzer problemler yasamıstım.

Gazı kapattıktan sonra yuksek devire cıkarken,  ayagımı cekmişim gibi bir duraksayıp, sonra hızlanmaya devam ediyordu.

Servisten sonra 12000km gecti; yine benzer seyler yapmaya basladı alfim..  Bugun Akdeniz sanayiden Turgay ustaya gosterdim. Bogaz kelebegini actı ve resmen gozumle, kurum yapmıs oldugunu gordum. Sebebi kotu yakıtmıs. 10000km'de bir 5YTL verip bir balata spreyi alın, bu bogaz kelebegini ve debimetreyi temizletin. Canavar gibi oldu yine benden soylemesi..

Benim onerimi denediniz mi? "Bogaz kelebegi" ve "debimetre" Spreyle temizlenip, Kelebek Spreyden sonra guzelce silinecek. Daha sonra  kelebek bir tornavidayla acık bırakılıp arkasına her açıdan bolca hava tutulacak. Benimkisi temiz diye atlamıstık, Buraya kadar acmısken  bujilere de hava tutulabilirmiş.

Edited by - zaferisgoren on 28/02/2009  09:47:17

Cem

Yabancı Alfa sitelerinde sürekli söylenen bir deyiş vardır ;
"Fun starts at 3.000 rpm" şeklinde.
3.000 devirden sonra varyatör devreye girdiğinden, aklıma varyatör geliyor.

ATA

Cem Abinin de dediği gibi varyatör 2. faza 3000d/d'dan sonra geçiyor.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

maxis

Bende aynı şekilde biliyorum. 3000'de varyatör devreye giriyor anlık bir geçiş...

alperbatur

benim 147de de benzer bir durum var, bir anlık sanki arabayı çekiyorlar sonra kendiliğinden kopuyor. Sürekli benden mi kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

14000kmde şuanda, 1.yıl bakımı geliyor nisanda, kurum falan temizletsem mi acaba?

Bizim arabalarda o arkadan çekeni bir bulsam zaten , bir senedir beni çekiyor o arkadaki şey

Ateşleme sisteminden alakalı çoğu şikayetler , benim sorunumda ateşleme ve sensörlerle alakalıydı bi süre önce bobinler degiştiginde çare bulunmuştu ama tekrar hortladı.

Yarından itibaren 3 gün falan serviste kalacak heralde benim 145 büyük bakıma girecek bu sorunada çözüm bulmaları için uğraşacağım tekrardan ama bu sefer farklı serviste.

junip

umur hangi servise veriyorsun bu sefer

Nicola Larini

aynı olayı ben de yaşıyorum...varyatörden olabileceğini tahmin ediyorum..iyileştirilmiş varyatör çözümü uygulanmış olmasına rağmen devam ediyor..alfa romeo ya akıl yetmiyor malesef

alperbatur

şuanda ben alfa romeo alacak olsam ve bu siteye girip bilgi toplamaya çalışsam bu topic çok kafamı karıştırırdı.

benim yaşadığım sorun büyütülmesi gereken ve gidip servise orasını burasını değiştirmeliyim dedirten bir sorun deil, çoğu zamanda olmuyor. arada bir oluyor ve bana mı öyle geldi diye düşündürüyor sadece.

nazar değmesin, çok mutluyuz.

alfistahakan

Arkadaşlar kendi aracım için konuşayım.Araç 70 dereceye gelene kadar 3000 devirde gazı köklediğim halde gitmiyordu.Ama araç ısınınca birden ileri atılıyor ve sonrasında bir problem yoktu.Debimetre yeni lambda sensörü değerleri gayet You are not allowed to view links. Register or Login servisde bilgisayara bağlattım.Eğer ordaki sistem doğru ölçüyorsa tabii.Havanın soğuk olduğu zamanlarda ve özellikle yağmurlu havalarda aracım ilk çalıştırmada gayet güzel ama rölentide çalışırtken bazen teklemeye başlıyordu.Hatta bir iki kez ışıklarda durduğumda stop bile etmişti.Ustama götürdüm kontrol için.Buji kablolarını söktük bobinlerde çatlak olabilirmi diye.Hepsi sağalam fakat soketler felaket derecede korozyona uğramıştı.Würth ürünleri ile hepsi bir güzel temizlendi.Fakat bujilerin durumuna baktığımızda küçük buijilerde ve büyük bujilerin bazılarında kurum olduğunu gördük.Yeni buji siparişi verildi.8 adet orjinal NGK aldım.Bu gün geldi.Akşama taktırıp sonuca bakacağım.Ama bir sonuca vardım saçma belkide ama aracım soğuk havalarda ve özellikle yağmurlu havalarda bu sorunları çıkarıyor.Ama yazın yada hava sıcak olduğunda hiç problemle karşılaşmıyorum.Buda naçizane benim vardığım sonuçtur.Belki sizlere bir fikir verebilir diye düşünüyorum.Saygı ve sevgilerimle..
Hakan
Forever Alfa

ismail

konunun karışmaması için bir belirtme yapamakta fayda var.

birinci problem;

devirden bağımsız, herhangi bir devirde motorun teklemesi hatta istop etmesi.

ikinci problem (benim burda bahsettiğim);

devire bağlı motordaki güç kaybı hissi;
benim araçta ben bunu sorun olarak görmüyorum henüz, çünkü benim yaşadığıma tekleme denmez. çok küçük güç kaybı gibi hissettiriyor. bu bahsettiğimiz arkadan çekiliyormuş hissini veriyor. arkadaşların verdiği bilgiye göre varyatörden kaynaklanıyor. doğrudur, çünkü benim varyatörün miadı dolmak üzere. yaza yenisini taktıracağım.

quote:

Devko ya verdim abi bugun.Çünkü seninle karşılaştığımız yerde artık kazıkları max boyuta getirdiler sağolsunlar.

Yağmurlu hava ortak nokta heralde.Benimde sorunum nemli havalarda zirvede oynuyor.

Geçen hafta fark ettigim bi etkisi daha araçla 5. viteste sabit 70 le gidiyorum birden o şikayet ettigimiz kesiklik geliyor araba çok az hissedilir derecede yawaşlamaya başlıyor o sırada aynaya baktım normalin 3-4 katı beyaz duman çıkıyordu.10 saniye sonra sorunum geçtiginde dumandan iz yoktu.

Belki benim sorunum sizinkinden farklı ama şikayetlerimizin varyatörden kaynaklandığını sanmıyorum.Dumanın çıkması sorunun ateşlemede olduğunu ve hala çözemedigimizi anlatıyor gibiydi.

junip

quote:

quote:

Devko ya verdim abi bugun.Çünkü seninle karşılaştığımız yerde artık kazıkları max boyuta getirdiler sağolsunlar.

Benim orayı hiç içim almadı ilk günden beri. Devamlı gittiğim bir yer var orayıda boşverip Ata nın devamlı gittiğini tahmin ettiği devkoda bende bahar bakımımı yaptırıcam

ATA

Devamlı gidiyorum, doğru tahmin =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ismail

quote:

normalin 3-4 katı beyaz duman çıkıyordu.10 saniye sonra sorunum geçtiginde dumandan iz yoktu.

Dumanın çıkması sorunun ateşlemede olduğunu ve hala çözemedigimizi anlatıyor gibiydi.

konu dışı olacak belki ama. bu yoğun beyaz duman neyin nesidir. bende özellikle motor soğukken dikkatimi çekiyor. motor soğuk iken yakıt ağırlıklı bir karışım kullanıyorda ondanmı oluyor, yoksa herhangi bir problemin işaretimidir.

alperbatur

quote:

quote:

normalin 3-4 katı beyaz duman çıkıyordu.10 saniye sonra sorunum geçtiginde dumandan iz yoktu.

Dumanın çıkması sorunun ateşlemede olduğunu ve hala çözemedigimizi anlatıyor gibiydi.

konu dışı olacak belki ama. bu yoğun beyaz duman neyin nesidir. bende özellikle motor soğukken dikkatimi çekiyor. motor soğuk iken yakıt ağırlıklı bir karışım kullanıyorda ondanmı oluyor, yoksa herhangi bir problemin işaretimidir.

bendende çok fazla beyaz duman çıkıyor. motor uzun süre ısınınca, uzun km yol yapınca geçiyor?

zaferisgoren

quote:

quote:

Arkadaslar varyator ve triger degisimi yapmadan once benim arabada da benzer problemler yasamıstım.

Gazı kapattıktan sonra yuksek devire cıkarken,  ayagımı cekmişim gibi bir duraksayıp, sonra hızlanmaya devam ediyordu.

Servisten sonra 12000km gecti; yine benzer seyler yapmaya basladı alfim..  Bugun Akdeniz sanayiden Turgay ustaya gosterdim. Bogaz kelebegini actı ve resmen gozumle, kurum yapmıs oldugunu gordum. Sebebi kotu yakıtmıs. 10000km'de bir 5YTL verip bir balata spreyi alın, bu bogaz kelebegini ve debimetreyi temizletin. Canavar gibi oldu yine benden soylemesi..

Benim onerimi denediniz mi? "Bogaz kelebegi" ve "debimetre" Spreyle temizlenip, Kelebek Spreyden sonra guzelce silinecek. Daha sonra  kelebek bir tornavidayla acık bırakılıp arkasına her açıdan bolca hava tutulacak. Benimkisi temiz diye atlamıstık, Buraya kadar acmısken  bujilere de hava tutulabilirmiş.

Edited by - zaferisgoren on 28/02/2009  09:47:17

Arkadaslar ben bu 3000den sonra tutukluk sorununun bogaz kelebegi ve debimetre temizligiyle halledildigini soylemistim.
Bugun baska isler icin gittigimde Emre kalfanın bir 156'ya aynı işlemi yaptıgını gordum. 147 ile tamamen aynı..
Fotoladım;
Burası bogaz kelebegi;

Register or Login" border=0>

Balata spreyi ile fısfıslanıyor

Temiz bir bezle siliniyor ve  sonra ucu içine kadar sokulup basınçlı hava veriliyor.

Buradan cıkan boru uzerinde (resimde solda) debimetre var O da spreyle temizleniyor ve hava tutuluyor..

tolga_ozhan

Bu soğuk ve nemli havalarda motorun soğuk iken egzostdan beyaz duman çıkartması normal ve sağlıklı çalıştığını gösterir. Fakat ısındıktan sonra hala beyaz duman çıkıyorsa bu çok kötü haberdi. Zaten kısa süre sonra soğutma suyundaki eksilmeden anlarsınız bunu. Motor silindir üst kapak contasından aldığı suyu buhar halinde egzostdan atıyor demektir. Bu durumda silindir üst kapak contasının değişmesi gerekir.

ATA

Debimetre için de fren temizleyicisimi kullanılıyor?
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

zaferisgoren

Onu nasıl temizledigini ayrıntılı izleyemedim, sanıyorum usta aynı spreyden sıkıp basınçlı hava tuttu.

may-alfa

Bu 3000 devir problemi bende de başladı. Araç 2800 3000 devir aralığına yaklaştığında sanki birisi arkadan çekip bırakıyor. Rpm sensörü olsa
araç stop eder diye biliyorum. Ama aracı sert kullandığımda bu problem gözükmüyor. Debimetre
diye düşünüyorum.
Varyatör, triger, devir daim pompası yeni değişti hafta sonu Ankara da Mustafa Usta ya gösterecem. Lambda sensörleri herdevir aralığında test edilmişti bi problem göstermedi.
Sonuç alırsam yazacağım
Mehmet Arif

cengizcaliskan

Görünüşe göre kronik bir problemimiz var. Öncelikle hayırlı olsun diyelim. Bu tip problemin -yani aracın arkadan çekilip bırakılması- en önemli sebeplerinden biri boğaz denilen kısımda oluşan kurumdur gerçekten. O kısım iyi bir temizliğe tabi tutulursa büyük bir rahatlama yaşar araç. Bunun en kolay yolu ise bahsedilen spreyi boğaz ve kelebek açıkken o bölgeye sıkmak ve aynı anda araca yüksek devirlerde gaz vermek. Zaten egsozdan gelen simsiyah dumandan içiniz acıyacaktır bu işlemi yaparken. Bu kurumun en önemli sebebi ise kesnlikle kötü yakıttır. Nereden yakıt aldığımıza dikkat edelim.
2000 - Seat Leon 1.6
2001 - Alfa Romeo 156 1.6 TS
2002 - Alfa Romeo 156 2.0 TS
2015 - Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair Dis. TCT

Onur ÖZTÜRK

Bu soğuk ve nemli havalarda motorun soğuk iken egzostdan beyaz duman çıkartması normal ve sağlıklı çalıştığını gösterir. Fakat ısındıktan sonra hala beyaz duman çıkıyorsa bu çok kötü haberdi. Zaten kısa süre sonra soğutma suyundaki eksilmeden anlarsınız bunu. Motor silindir üst kapak contasından aldığı suyu buhar halinde egzostdan atıyor demektir. Bu durumda silindir üst kapak contasının değişmesi gerekir.
Bu durumda Alfamın conta ile ilgili bir problemi olduğunu varsayabiliriz :) 2 ayda bir 100ml civarında su kaybı ve egzosta aşırı beyaz duman var motor 90 derecede olsa bile. Fakat hararet 90 dereceden yukarıda çıkmıyor, ilginç bir durum...

Peki üst kapak contasının değişim maliyeti toplam ne kadar olur ve bunu yapabilecek düzgün bir servis önerebilir misiniz İstanbul Avrupa yakasında?
                                                                                                                           Stile Italiano