Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Orta Konsol Değişikliği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

2004 model GTV'nin içini benim arabaya benzetme gibi bir niyetim var bayağı parayı gözden çıkarttım.
Bu benim konsol.

Register or Login" border=0>

Buda olmasını istediğim

Register or Login" border=0>

Değişecekleri kısaca özetlemek gerekirse.
1.Ortadaki üçlü fan difizörleri.
2.Üçlü gösterge gurubu
3. Klima kontrolleri.
4. Teyp çerçevesi zaten otomatik olarak değişecek.
5.Vites kolu çerçevesi.
(Vites kolu çerçevesinden arkaya doğru uzanan parça bir bütün. Yani arka koltukların ortasına kadar tek parça gidiyor. Sadece küllük çakmak ve orada bulunan ayna ayar kumanlararı ekstra parçalar.)
6. Direksiyonun yanındaki kumandalar mecburen değişmek zorunda. Çünkü mesela eski sistemde afr yüksekliği ayna ayarının yanındaydı. Şimdi orada. İşte bunun gibi değişik fonksiyonların yeri değişmiş. Fakat tuş yapısı birebir aynı
7. Yanlardaki krom çerçeveli difizörler. (Bütünlük açısından.)

Buraya kadar herşey iyi güzel. Peki sizce türkiyede olmayan parçaları nereden bulurum. Birmot yada bir başkası getirimi.
Uyarmı diye aklıma takılıyordu. Biraz inceledim bence uyar. Tabi iki aracı yanyana getirmek gerekecek.
Birde ben bayağı bir rakamı gözden çıkardım uzun vaadeli bir proje olarak ama sizce tahmini fiyat ne olur.

tolga_ozhan

Direksiyonuda değiştirmeyi düşünüyordum fakat 4 kollu direksiyon hoşuma gitti. Sadece biraz ince geliyor onun için kalın olacak şekilde baştan deri kaplamayı düşünüyorum.
Bunun içinde direksiyon vites kolu ve el freninin deri kaplamasının dikişlerini kırmızı düşünüyorum. Sizce nasıl olur.

XETRaM

Fiyat konusunda bir şey diyemicem fakat gerçekten aracın içi baya fark eder. İnş. istediğiniz gibi olur ve uygun fiyata yaptırablrsnz.

Cem

Direksiyon ve 3lü hava difüzörleri 166'dan, 3 lü klima kontrolleri mk1 156'dan, 3 lü gösterge grubu sanırım mk2 156'dan alınarak yapılır.
Ancak aklıma takılan konsolun temini, o zorlayacaktır. Ama yukarıda saydığım parçalar pek bir para tutmaz.

ersinguller

hedef konsol aşağı indikçe daralıyor da sizinki sabit gibi geldi ama? göz yanılması mı

Alfadanadam

GTV alırsam yapmayı düşündüğüm ilk şeylerden biri :)

Birmot kanalıyla getirtmeye kalkarsan çok para ödersin. En iyisi İtalya ya da Yunanistan'dan TIR'lar ile çıkma ya da sıfır parça getirenlerle anlaşıp getirtmek.
Rahmetli Serdar sağ olsaydı yardımcı olurdu ama :(

murat

Direksiyonu nasıl sağa alacaksın
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

n/a

2. resime 156 direksiyonu uysa son derece şık olurdu.Ayrıca 3 kollu 4 kolludan hem daha modern hem daha spor duruyor bana göre..

Eğer bu ön konsolu hayata geçirebilirsen on numara iş yapmış olursun.

Edited by - Chavez on 09/03/2009  09:54:54

Dentist

Hedef çok güzel;ama özellikle konsolu bulabilmek bence de biraz seni uğraştırır diye tahmin ediyorum.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

master

Problemlerden birisi de yeni kasada klima elektronik, seninki manuel. O problem yaratabilir.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

quote:

Problemlerden birisi de yeni kasada klima elektronik, seninki manuel. O problem yaratabilir.

Önder'cim fotodan göründüğü kadarıyla elektronik sayılmaz. Yarı otomatik tabir edilenlerden. Fan kontrolünde AUTO modunu kullanmazsın olur biter bence :)

tolga_ozhan

quote:

hedef konsol aşağı indikçe daralıyor da sizinki sabit gibi geldi ama? göz yanılması mı

Doğrudur hedef konsol aşağı doğru daralıyor. Benimki ise düz iniyor. Fakat şöyle bir püf nokta var daha dikkatli bakınca gözüküyor. Benim bahsi geçen konsolun yan tarafları boş. Yeni konsol tam o boşluğuda dolduracak şekilde. Dashboard diye tabir edilen tam Türkçe'sini bilmediğim kısım birebir aynı.

Burak

benimde kafamdaki projelerden biri bu , orta konsol 2 ana parçadan oluşuyor onun üzerine diğer aksesuarlar geliyor bahsettiğin gibi. Klima kontrolleri için mk1 1.6 156 larda olan manuel kontroller uyar diye düşünüyorum denemesi çok kolay olur, diğer parçalarıda çıkma ve yeni olarak türkiyeden temin edebilirsin.Tahminen 2000-3000 TL arasında bir masrafı olur sana.

Edited by - definitive on 09/03/2009  15:10:52
1997 Gtv V6 TB

tolga_ozhan

quote:

Önder bu resme takılma bu sadece temsili. Gerek auto klima gerekse sağdan direksiyon açısından. Aynı konsol 99 model olanlarda da kullanıldı onlar mesela manuel klima. Diğer açıdan pek farkı yok. İkiside 4 kademeli fana sahip sıcak soğuk muhabeti manul ayarlanıyor. Dijital bir şey olmadığı için sorun değil. Tek farklılık hava dağıtım sisteminde. Bende 4 çeşit varyasyon var onda 6 çeşit. Bunlardan 2 si kullanılmayacak.

Bülent Abi nasıl kontağa geçilir bu tırcılarla. Yol gösterecek var mı? Tabiki yurdum çıkmacılarında da arıyorum ama ümit yok. Çünkü bu iç görünüme sahip araç GTV olarak 18, Spider olarak muhtemel daha az sayıda getirilmiş.

tolga_ozhan

Hayırlı olsun orto konsol bulundu. Sadece konsol ama difizörler yerleri boş gösterge gurubunun yeri boş klima konrollerinin yeri boş Bunlar 156 ve 166 dan tamamlanır heralde.

mutu

bence çok zahmetli bir iş Allah kolaylık versin
Muhammet İNNECİ
34 AJ 1212
156 t.spark
159 jtd

tolga_ozhan

quote:

2. resime 156 direksiyonu uysa son derece şık olurdu.Ayrıca 3 kollu 4 kolludan hem daha modern hem daha spor duruyor bana göre..

Eğer bu ön konsolu hayata geçirebilirsen on numara iş yapmış olursun.

Edited by - Chavez on 09/03/2009  09:54:54

Kamutay Abi bende 3 kolludan sonra yadırgamıştım. Fakat şimdi modern olmasada daha hoş geliyor bana. Kanım kaynadı yani. En azından farklı ve kendine has. Tek problemi ele oturmayacak kadar ince olması fakat onu halletmek kolay iş.

Bu arada 4 kollu deyince tuaf oldum. Tabut gibi.

ATA

En güzeli pert bulup onun üstünden almak ama oda ülkemizde imkansız gibi bir şey malesef. Servis manual'lerini inidirip okumak lazım, ama 166 direksiyonu şart
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Ata seni dinleyip aradım çok 166 direksiyonu. Acaba nasıl olur diye. Airbag'i patlamamış bir tane bile yok. Sıfırıda benim arabanın fiyatı eder heralde.

agucba

Direksiyon değişince (4 kolludan 3 kolluya) büyük ihtimalle Airbag çalışmayacaktır diye biliyorum.

///////////////

ATA

Yok Serkan Abi, yabancı bir forumda görmüştüm, 166 direksiyonu GTV'de airbagli olarak sorunsuz kullanılabiliyormuş.

Tolga bu konuyla ilgili olarak çıkma 166 direksiyonu alıp, senin elindeki sağlam GTV airbagini, sağlam bir 166 airbagı ile takaslaman kolay olur. Tabi airbagcileri baya bi gezmen gerekebilir bu durumda =) Hatta İzmir'de Alfiz'de 166 airbagi olması lazım, öyle hatırlıyorum. Ben bir ara mk2 direksiyonuna göz dikmiştim ama İzmir'de ki parçacılar takaslamayı kabul etmediler bende vazcaydım İstanbul'da senin şansın daha açık.

Edited by - ATA on 09/03/2009  20:33:37
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Çıkma 166 direksiyon airbag'i, biraz zor ama zaten baştan zor bir işe kalkıştık.

agucba

quote:

Yok Serkan Abi, yabancı bir forumda görmüştüm, 166 direksiyonu GTV'de airbagli olarak sorunsuz kullanılabiliyormuş.

Model yılı önemli olsa gerek. 1997 model GTV'ye 2004 model direksiyon takılır ama Airbag çalışır mı emin değilim. Ama 2000 model bir GTV'ye 2000 model 166 direksiyonu sorun olmasa gerek. Bir yerlerde bir şeyler okumuştum ama tam da emin değilim. Yanılıyor da olabilirim.

///////////////

Alfadanadam

quote:

Hayırlı olsun orto konsol bulundu. Sadece konsol ama difizörler yerleri boş gösterge gurubunun yeri boş klima konrollerinin yeri boş Bunlar 156 ve 166 dan tamamlanır heralde.

Hadi gözün aydın. İşin zor tarafını çözmüşsün zaten.
TIR'cılarla neredeyse bütün çıkmacıların bağlantısı var. Hepsi tırlarla getirtiyor zaten bu parçaları.

Direksiyon işi bu işten bağımsız. Şu işleri bi hallet önce, baktın şekli uymadı ondan sonra bakarsın yakışanına. :)

Alfadanadam

quote:

Çıkma 166 direksiyon airbag'i, biraz zor ama zaten baştan zor bir işe kalkıştık.

Siz bu çıkma işini sadece Türkiye'deki araçlardan çıkma olarak düşünmeyin. Büyük bir kısmı başka ülkelerden çıkmalar. Çıkmacılarla biraz sıkı muhabbet edin yardımcı olurlar.