Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Marşa Basarken gelen ses...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beckher

Arkadaşlar arabayı çalıştırırken 1-2 saniyelik bir hırıltı sesi geliyor ve araba çalıştıktan sonra o ses kalmıyor sorun marş motorunda mıdır...Daha once böyle bişeyle karşılasan var mı aramızda...Tsk ederım...
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

agucba

Varyatör. Geçmiş Olsun.

///////////////

n/a

Varyatör denen parçadan geliyor o ses.

Sercan Keklik

marş motoruda olabilir arkadaşlar ;) dişlisi yagsız kalınca ses yapıyor
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

tolga_ozhan

Tam tarif edilen sesi bende yaşamıştım bir dönem. Bence de varyatör.

beckher

Varyatör denilen parçanın değiştirlmesi mi gerekiyor? Maliyeti ne kadar oluyor? Bu parçanın arızalanma sebebi kullanıcıdan mı kaynaklanıyor yoksa mekanik bi parça olduğu için zamanla yıpranıyor mu?

beckher

quote:

marş motoruda olabilir arkadaşlar ;) dişlisi yagsız kalınca ses yapıyor

Marş Motorunu yağlatıp bi deneyelim mi yani Mr.SercY..Varyatördendir dediğinizden beri forumda araştırma yapıyorum yaklaşık 1.000 YTL maliyeti olduğundan bahsediliyor çok uçuk bir rakam geldi bana...

agucba

Eğer Varyatör ise parçanın değiştirilmesi gerekir. Sizde şimdilik anladığım kadarı ile ilk çalıştırmada yağ basıncının az olduğu safhada olmakta. Yani daha emekliyor. Performansa çok büyük bir etkisi yok(!) dense de bazı kaynaklarda ve kullanıcıların dediğine göre 15 bg'lerden söz edilmekte. Çok ileri safhalarda emme egzantrik milinin parçalanmasıdan da bahsedildi bir kere.
1000 YTL'lik masraf, Triger Set değişimi ile birlikte olan ortalama masraftır. Eğer motorunuzun Triger Seti'nin de değişme periyodu geldi veya yakın ise hepsini bir kerede halletmeniz motorunuz için iyi olacaktır.
Varyatör'ün arızalanmasını aslında tamamen kullanıcı hatasına veya mekanik arıza olarak tanımlayamayız. Eğer ilk çalıştırmada gaza basmadan, rölanti devrinin uygun çalışma devrine kadar gelmesini beklerseniz, en geç 10.000 km'de bir yağınızı değiştirirseniz, Alfa'nızı park ederken hafif öne doğru eğimli bırakırsanız () olası arızanın gecikmesini sağlayabilirsiniz. 5.000 km'de bozulan Varyatör olduğu gibi 40.000 km veya daha fazla dayanan Varyatör'ler de var. Sanırım biraz tesadüf ile ilgili bir durum.

///////////////

Sercan Keklik

sesın nerden geldıgıne baglı, marş otoruda olabılır varyatörde ;) marş motorunda bırşey yoksa yaglamanın bı manası yokki ;) bu arada marş motoru çok kötü bi yerde sökene kadar canı cıkıyor ınsanın =)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

beckher

Serkan Bey verdiğiniz bilgiler için çok tşk.ederim...Ben arabamı 7 ay önce aldım 53.000 Km.deydi, Filtrelerini ve motor yağını değiştirdim, şimdi 59.000 de, servis kayıtlarında herhangi bir işlem görmemiş daha önce, en geç 60.000 You are not allowed to view links. Register or Login bakımlarını yaptırmam gerekiyor galiba korkulu rüya görmemek için...Bundan sonra eğimli yer bulucaz demektir Alfa'mızı park ederken....

tolga_ozhan

Zaten aracınız 60000'de zaten en sağlıklısı varyatör triger değiştirin. Varyatör süper dayanmış zaten. Bende 60 bin'de değiştirmiştim. 77 bin'de şimdi ve tekrar sorun çıkarttı. Sanırım kullanımla çok alakalı. Motor ilk çalıştırmada bir dakika kadar beklenirse hareket etmeden iyi olur. Tabi bence birazda şans.

simendifer

marş moptoru yağsız kalınca hırıltı değilde cızırtı yapıyor. hırıltılı ford transit motor sesine benzer çalışma varyatörden kaynaklanır. tiz bir cızırtı marş motorundan gelir ve araba marş alınca kesilir. varyatör sesi biraz daha devam eder.

t_e_m

Bu varyatörün ehemmiyeti nedir? Yani değiştirmeden bir süre kullanmanın sıkıntısı var mıdır?

CAPTAIN

Sadece varyatörü değiştirsek olurmu triger yeni değişmişti Alfam da

alfonyus

sadece varyatör değişebilir. tabi.  bende de ilk çalıştırmada ses yapmaya başladı .

onr

Register or Login" border=0>

Fikir olması açısından:
Marş dişlisi bu halde olabilir. Ben değiştirmiştim. Bir ihtimal olarak ona da baktırabilirsin.

onr

Bu arada motor sıcakken de ses yapıyor mu?
Eğer ses devam ediyorsa o zaman marş dişlisinde sorun olacağını sanmıyorum.
Sadece motor soğukken kısa bir ses yapıyor.
Register or Login" border=0>

n/a

bende de trrr sesi yapıyordu ancak marş motorundan geldiğini düşündüm, servise soktuğumda fotoğraftaki marş dişlisinin kırıldığını gördüm.

marş dişlisini tek başına vermiyormuş sanırım alfa, marş motoru ile birlikte veriyormuşl diye duyum aldım.

istemeye istemeye yan sanayi dişli taktım. ustamda orjinali olsa iyi olurdu ancak bu da uzun süre idare eder dedi.

saygılar

Fatih_AurA

Ses sadece marş dişlisinden gelmeyebilir.O dişliyi döndürmek için dişli kutusu diyebileceğim içinde bir çok dişli olan mekanizma var.O yağsız kalınca da marş basarken ses yapabiliyor.Başıma geldiğinden biliyorum.Ama sadece marş basarken bu ses geliyordu.

admin

Benim 33'ün kırıktı, marş basmadığı zaman viteste çeviriyordum anahtarı ve oluşan silkelemeden sonra, tekrar bastığımda alıyordu. Bu şekilde 3 sene kullandım.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alfa147black

konu eski tarihli ama umarım cevap yazan olur. bende marşa basmadan önce kontağı çevirip check yapmasını bekliyorum.. check bittiği zaman arka taraftan hoparlörden gelir gibi dup dup dup diye bir ses geliyor. sebebini bilen arkadaş var mı acaba..

AlfistiKerem

Benzin pompasından yapıyor olabilir.Check-up yaparken depodan motora basınçlı benzin akışı olurken ses yapıyordur.

alfa147black

kerem bey teşekkür ederim. bir sorunum daha var.dün akşam motoru stop ettikten sonra biraz arabada kaldım.. yine benzer sesler geldi. 10 sn.e kadar bir elektik motoru çalışır gibi sesler geldi..sonra kesildi. umarım başka arkadaşlar da okur.. bir cevap bulurum.

SertackeS

klimanın kapanma sesi
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

junip

evet o havalandırma kanalının yönünü belirleyen bir motor var kontakk kapanınca tüm hava kanallarını kapatıyor. kontağı açıncada gelir o ses