Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ses İzolasyonu Çabaları (Bölüm 1)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sahinbirinci

Uzun zamandan beri aracımın içeri aldığı gürültüyü bir kısımda olsa engellemeyi düşünüyordum(Birazda kız arakdaşımın zorlamasıyla)

Yarın ses izalasyonu için aracımı bırakacağım elimden geldiğince resimleyeceğiz işlemleri.Sadece tek handikabım air bag arıza lambasının yanması.Araçlarımızın sağ tarafında ön konsoldan airbagleri kapatıp koltukları sökeceğiz daha sonrada arka koltuklar.Malzeme ziftli halılardan olacak ve iki kat yapacağız.Şimdilik sadece taban döşeme ile başlıyoruz.koltuk sökme işlemini elektrikçimiz ile yapacağız.

Tolga Özhan beyinde lastiklerin izalasyon üzerindeki etkisinden bahsetmesi  üzerine Michelin Primacy Hp lastiklerin siparişide önümüzdeki hafta vereceğim.

İleeleyen zamanlarda ise kapı içi izalasyon için araştırma You are not allowed to view links. Register or Login yazıkki burada bulunan ustaların yetkinliği yok bu konuda mecburen iş başa düşüyorYarına kadar vereceğiniz her tavsiyeye her öneriye açığım....

Yarın akşamada resimleri eklerim.

Passione

İlgimi çeken bir konu bu ses yalıtımı konusu merakla bekliyorum yapacaklarınızı :)
"centocinguantanove"

sahinbirinci

Daha önce fiat marea ve Uno ma ses izalasyonu çektirmiştim.Faydası olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Ancak bizim arabalarımız diğer araçlara benzemiyor biraz daha nazlılar.Kendimizden önce malzemeyi araba beğenecek mi acaba

sahinbirinci

Bugün nokian lastiklerimi alıp taktım şimdide ses izalasyonuna verdim

ceycey84x

benımde ılgımı cekıyor bu konu bakalım bılgılendırmenı beklıycez :)

sahinbirinci

Birazdan sanaiiye çıkıp resim çekimini yapacağım işlerim dolayısıyla çıkamıkyorum.Ben de sonuç alacağıma inanıyorum

Umarım herkes için faydalı olacaktır.

zeitgeist

Şahin Bey işlem tahminen ne kadar sürecek ve ne kadar tutacak acaba?

Passione

Merakla bekliyorum :) Bende baya bir araştırma sonucu Würth ses yalıtım ürünlerinin bu konuda çok iyi oldugunu öğrendim ilk işim Würth magazasına ugramak olucak.
"centocinguantanove"

sahinbirinci

Resimleri eklemeye başlayacağım arkadaşlar şimdi....Biraz iş yerim yoğun.Biraz önce gidip bi kaç resim çektim montaj işleminin

admin

Würth yalıtım ürünü şudur.

You are not allowed to view links. Register or Login

Register or Login" border=0>

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Passione

Evet bende bu üründen bahsediyordum Bektaş Bey birde şöyle bir ürün var uygulaması kolay gibi ama kullanım yerleri farklı.

Edited by - Passione on 24/03/2009  12:42:39
"centocinguantanove"

Passione

Resim gözükmüyor neden acaba?
"centocinguantanove"

ceycey84x

bu ıslemı akca yaptırdınız?beklentınız sadece lastık ve asfalt sesınımı yalıtımlaması?

Alfadanadam

quote:

Imageshack'ten foto ekleyebilmek için "Direct Link"i koymanız gerekiyor.

Alfadanadam

quote:

Imageshack'ten foto ekleyebilmek için "Direct Link"i koymanız gerekiyor.

Passione

Zaten öyle yaptım ama 10. tekrar denememde anca gözüktü :)
"centocinguantanove"

sahinbirinci

Öncelikle geçen hafta yaşadığım sorunlardan bir tanesini paylaşayım resimde görüldüğü üzere km sayacımın ışıkları iptal olmuştu onun ampülü değişti.Sanırım asfalt kalitesinin İzmir Muğla arasında kötü olmasından kaynaklandı çok fazla vibraasyondan olduğunu tahmin ediyorum.

Gelelim lastiklere...Lastiklerim ne yazıkki iç yanaklardan yenmiş ve 2005den beri değişmemiş.Oldukça yıpranmıştı.Bir süre lastik arasştırması yaparken Tolga Özhanın tavsiyesi üzerine Michelin Primacy Hp araştırdım ama 250 tl  set 1000tl olduğundan alternatiflere bakmaya You are not allowed to view links. Register or Login bir çok araç dergisinde en sessizi lastik ünvanını alan Nokian 91H serisini buldum Ebatlar 205 60 15

Bunlarda eski lastikler görüldüğü gibi rot balans ayarı yapılmadığından iç yanaklar bitmiş.Yol tutuşu zayıflamıştı.

Ses izalasyonundan hemen önce takılıp oradan döşemeciye geçtiğimden dolayı daha test etme imkanım olmadı.

Gelelim ses izalasyonuna.Arkadaşlar sökmesi gerçekten meşakatli ve uzun sürdü.İlk önce aracın sağ ön konsolun kenarından Airbag ler kapatıldı.Daha sonra koltukların altında Air bag lere bağlı soketler çıkarıldı.Vites etrafındaki muhafazalar daha sonra bunun alından geçen kalorfier boruları söküldü.

Oturağın altında bulunan soketler

Buda aracın mevcut izalasyonu

Vites kısmının sökümü

Bu kısımdaki üç boru ise kalorifere ait bunlarda söküldü.

Çıkardığımız parçaların bir kısmı

Buda şimdilik son resim....

Edited by - sahinbirinci on 24/03/2009  12:50:26

sahinbirinci

Şimdi soruları elimden geldiğince yanıtlayayım...
Arkadaşlar Dış kısmı alimunyum folyolu alt kısmı keçeden oluşan bir kaplama kullancağız.Şu anda araç sanaide ve iş yerimden ayrılamıyorum ne yazıkki :( Würth ürünlerini duymama rağmen bulunduğum ilçede fazla bir imaknım yok.Elimizdeki malzemeler ile en iyi sonuca ulaşmaya çalışıyoruz.

Ne kadara mal olacağını pazarlıktan sonra söyleyeceğim.;)Bu ilk izalasyondan sonra kapı içleri ve taban izalasyonu için würth ün malzemelerini kullanacağız temin edebilirsem.

Burada amacım araç içerisinde biraz daha sessiz yolculuk yapmak olacak

Araç bugün akşama yada yarın öğlene hazır You are not allowed to view links. Register or Login etmek için bende sabırsızlanıyorum.

Edited by - sahinbirinci on 24/03/2009  13:19:04

ceycey84x

benım aractan bazı noktalardan tıkırtılar gelıyor bu ızalasyon sayesınde onları kesmek ve bu tıkırtıları bıtırmek mumkun oluyormu?

Edited by - ceycey84x on 24/03/2009  13:29:30

sahinbirinci

Seslerinyerini tespit etmek lazım sanırsam.Benimde bi kaç yerden gelen tıkırtılar var.Gerekirse konsolların hepsini sökeceğim bazen beni sinir ediyor.Sürücü kapısı içerisindende ses geliyor.Onuda kapı içi izalasyon yaparken baacağım.

ceycey84x

aynısı bende var surucu kapı ıcınde sankı kılıt kısmından ses gelıyor buda yenı cıktı sunrooftan tıkırtı gelıyor bıde ona baktırcam bakıma gıttıgımde.ses cıksın ıstemıyorum :)

ceycey84x

bu tıkırtı konusunda yanlız olmadımı gormek guzel sırf ben rahatsız olmuyormusum :)

Passione

Ne yaparsanız yapın maalesef o sslerden kurtuluş yok arkadaşlar ben kısa bir süre öncesine kadar kafayı yiyordum az kalsın bu trim sesleri yüzünden artık takmamaya başladım kapı içleri emniyet kemeri kutusu, ön cam , sunroof , 3.stop lambası :) daha sayayım mı? Buralardan sesler geliyor mümkün oldugunca azaltmak için ugraşıyorum artık ne yapayım. Mıcır kaplama asfaltta önüne geçilmiyor bu seslerin. Kötü işçilik sadece göze kulağada hitap ediyor işte:)
"centocinguantanove"

tolga_ozhan

quote:

bu tıkırtı konusunda yanlız olmadımı gormek guzel sırf ben rahatsız olmuyormusum :)

Şahin Bey'in yaptığı işlem tıkırtıları kesmek için değil. Yol gürültüsünü izole etmek için. Trim sesini bir yerden kesseniz diğer yerden başlıyor. En güzeli fafaya takmamak.

Ayrıca Şahin Bey nokian ses konusunda gerçekten başarılı bir lastiktir. Özelikle rotary olmayan bir model seçmenin faydasını sonuna kadar göreceksiniz. Michelin kadar kaliteli midir? Onu kullanmadığım için bilmiyorum. Fakar bende sesizlik hastası olduğum için nokian'ın ününü duymuştum
156'ların lastikleri iç ksımlardan aşınır. Bu bir genellemedir tabiki. Bunun önüne geçmek için değil ama aşınma süresini dengelemek için 10000 km aralıklarla lastikleri ön, arka değiştirmenizi tavsiye ederim.

A.S.GÜMÜŞ

Şahin bey bende nokian ları kullanmaya başladıkça tecrubelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum, lastikleri muayeneden önce değiştireceğim, benim pirelli p6000 lerden memnun değilim hem sert hemde gürültülü, zaten artık ömürleride tükeniyor. Yaptığım araştırmalarda bende de nokian ihaleyi kazandı. Ancak emin olabilmek açısından yine de tavsiyeye ihtiyacım var.

07 DH 800