Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Marşa Basarken gelen ses...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

adnan.geyik

O kadar cok sebep olabilir ki. Mars bastiktan sonra traktör gibi ses geliyorsa; VARYATOR. Mars basarken sıyırma sesi ise; MARS dislisi. Mars bastiktan sonra metal sürtünmesi gibi bir ses ise MARS yagsız kalmis, geri gelirken gec kalıyor ses yapıyor. Ben su an o sorunu yasıyorum. 1 saatlik bir isi varmıs, zararı yok ama gıcık ediyor.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

alfa147black

arkadaşlar teşekkürler.. inanın çok rahatladım..

utku35

Varyatörün arızalı olduğu durumda motor ilk çalışmada dizel motorlardaki gibi bir ses ile çalışır ve bir süre sonra ses kesilir..Varyatörün bu sese neden olmasıda ilk çalışmada yağsız çalışmasıdır..Motor stop edildiğinde varyatördeki yağ kartere akar ve ilk çalışmada varyatör bir süre yağsız çalışır, bu şekilde kullanım ileri dönemlerde eksantrik milinin valflere temas ettiği noktalarda aşınmaya sebeb olur, dolaylı olarakda bir çok mekanik parçanın aşınması söz konusu olabilir...Varyatör problemi için bir kaç çözüm yolu vardır, en kesin çözüm bu parçadaki yağın motor stop ettiğinde kartere akmasını engellemek için bir valf uygulamasıdır ki oldukça maliyetli ve zaman alan bi işlemdir, ancak tahminen bir daha böyle bir sorun olmayacaktır.Maliyeti yeni bir varyatör+ işçilik filan 900 civarı olması muhtemel..İkinci çözüm yeni bir varyatör takıp ömrü yeterince kullanımıdır bu da 800 civarı tutuyordu sanırım, kullanım süresi kesin olmamakla birlikte 30,000 ile 50,000 civarı dayanıcaktır...Son ve geçici ama maliyeti düşük olan çözüm ise, varyatörün sökülüp revize esilmesidir ki varyatör bu uygulamaya cevap veremiyecek kadar yıpranmışda olabilir..Basit bir işlemdir varyatör sökülür, muazzam şekilde yağlanır ve tekrardan kullanılmaya devam edilir..Maliyeti sadece işçilikle sınırlıdır, max 100 tl gibi bir fiyatı olabilir..Bu geçici çözümde ise 5000-6000km kadar sorunsuz çalışmaya devam edicektir..

goodoldtimes

Benim triger seti ve varyatör değişirken emme eksantirik mili söküldüğünde milin, sadece tek bir silindirin sübaplarını açan kısım tamamen aşınmıştı. Ancak diğer üç silindirin olduğu kısımlarda hiç aşınma yoktu.olsamda varyatördür deyip geçerek yeni eksantirik mili de takıldı. Ama aşınmanın neden bu şekilde olduğunu anlamış değilim.