Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Spider 1.8 TBi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Passione

Serkan Bey sayesinde bu bilgilere erişiyoruz bende bir teşekkür edeyim. Emeğinize sağlık efendim :)
"centocinguantanove"

tolga_ozhan

quote:

Yahu şu stepnenin ağırlığını çok merak ediyorum 159 orj jantlı stepne nereden öğrenebilirim acaba veya tahminen bir ağırlık verebilir misiniz?

En sağlamı bulun bir kantar, bağlayın ölçün.

agucba

quote:

Evet Serkan güzel çeviri. uğraşına sağlık. Spider de yakıyor o ayrı.

Teşekkür ederim Hüseyin abi ve Candoğan bey, bir şey değil.
Hüseyin abi, dediğin gibi Spider güzel bir Alfa ve sanırım yeni 1750i, 159 ve abi/kardeşleri bir kasırga gibi esmeyecek olsalar da, özellikle Türkiye'de vergi avantajı sebebi ile Alfa Romeo satışlarına etki edebilir. Tabi Birmot'ta bunu başarabilecek bir personel var mı, orası tartışılır.

Her ne kadar artık bu sınıf bir otomobilde 1.6'nın artık gereksiz bir motor olduğunu düşünsem de, yine özellikle Türkiye'de sağlayacağı vergi avantajı sebebi ile 1.6 JTDm'i de 159 ürün gamı içersinde bir alternatif olarak düşünebilirler. Gerçi 120 BG ve 320 Nm tork, orta siklet bir 159'un içinde nasıl bir etki gösterir(ebilir), tahmin etmek güç.

///////////////

ATA

quote:

Bir dönem bu ağırlık olayına feci takmıştım. Bırakın başkalarının arabaya binmesini, benzini bile çeyrek depo alıyordum ve hatta arabadan fazlalıkları bile atmıştım.

Konuyu biraz kirleticek ama bende tüm bagajı, bagaj halılarını, avadanlığı, pandizotları, kapı içlerini ve arka koltuğu sökerek kullandım sadece 1 günlük deneme için. Çok büyük fark var ve standart egsozun sesi direk kabine girince keyf müthiş oluyor

Spider'a gelince, üstüaçık otomobil hiç bir zaman sevmedim ama bu güncel Spider ve 89 model Spider beni fazlasıyla heyecanlandırıyorlar.
Motor kapağınınüstünde 1750 yazması çok ama çok hoş olmuş. Serkan Abi ellerine sağlık, sayende daha fazla bilgi sahibi olabiliyoruz
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Nicola Larini

Distribütörün bu motoru 159 da getirmeyi düşünmediğini söyleyerek hayallerinize nokta koyayım..reality bites,truth hurts

fatih159

Sitedeki birçok arkadaş 159 un 150hp lik dizel performansına iyi diyordu. Ben bu verileri inceledikten sonra 1400 devirde 320nm nin 5000 devir de de 200hp nin ne olduğunu hiç merak etmiyorum o araç çok çok iyi gidecek. Bildiniz gibi 1.9 JTS 30-40kg zayıfladıktan sonra 1450 kg lara geriledi ki 320nm/200hp/1450 kg günümüzde çok iyi değerler. Bence silindir hacmi motor verileri motor dizaynı ve üzerindeki 1750i yazısı çok orijinal olmuş.Ümit ediyorum çok iyi bir egzoz sesi ayarı yaparlar. Yazıdan okuduğum kadarı ile zannedersem motorun içinden  twimsparklar gibi ses çıkmayacak ancak egzozla iyi ses yakalayabilirler diye düşünüyorum.
Giulia Fan!

fatih159

quote:

Distribütörün bu motoru 159 da getirmeyi düşünmediğini söyleyerek hayallerinize nokta koyayım..reality bites,truth hurts

Eğer varya bu motoru distiribütör getirmeyecekse bu işi bıraksınlar gitsinler derim. Zaten Alfa markası şu an satışta ayaklar altında böyle distribütörler yüzünden insanda ne heves bırakmıyorlar.Böyle birşey olur mu ?
Giulia Fan!

Passione

quote:

Nereden ulaştınız bu bilgiye? Şakadır umarım
"centocinguantanove"

Nicola Larini

şaka değil malesef...bilgi aldığım kişi üst düzey yönetici.

zaferisgoren

Ya bu adamların iş yapası yok, ayıp yaa..
Berbat servis politikalarına, berbat satış politikaları da ekleniyor, yazık..