Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Mini Ekranda "Hava yastığı Lambası" Sönmüyor !!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

webu

...bilen varsa yardımcı olursa sevinirim..

hiç kaza yapmadıgım ve bir darbe almadığım halde ,
alfa 156 2001 aracımda ,
direksiyonun hemen arkasında yani direksiyonun dibinde yer alan küçük bilgisayar vardırya işte o küçük ekranın içinde  sürekli yanar vaziyette hava yastığı lambası yanıyor ve hiç sönmüyor..
tekrar altını çizeyim : 
hız göstergesinin içindeki uyarı kısmından değilde,
mini bilgisayar içersindeki hava yastığı uyarısının sürekli yanık kalıyo olmasından bahsediyorum..(zaten hız göstergesinde bi sorun filan yok..)

bu arada,
torpidonun dış yan tarafında bulunan,
ön yolcu hava yastığı iptal anahtarlık girişi konumu ne olmalıdır.. yukarıda bahsettiğim sorun , bunun yanlış konuma cevrilmiş olmasından kaynaklanıyor olabilir mi?

Alfati

Makinaya baglattınızmı ?
Bendede aynı sorun var makınada sönmedi(kırmızı airbag lambası) sürücü hava yastgının sargısın soketlerınde falan sorun olbar ddıler benım aracımda hasarsız ama  acılması gerek dedıler. ayrıca yolcu konumuda ''ON'' olması gerek diye biliyorum bende öyle yanı ..

babi

Sorun büyük ihtimalle koltuk altında bulunan soketten kaynaklanıyordur önemli bir şey değil kronik hastalık.servise gittiğin zaman 5 saniyelik işi var.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

tolga_ozhan

mk1'lerde koltuk altında aynı soket olmayabilir tam emin değilim ama. Çünkü o soket koltuktaki airbag ile alakalı diye biliyorum.

feritsahin

Aynı sorun bende de vardı. Yolcu koltuğunun altındaki soket yüzündenmiş 2 dk. da düzelttiler.Kronik bir problem aracın hava yastıklarının acılmadığından eminsen dert edilecek birşey değil.
Anahtar normal şartlarda on durumunda olması gerekli.Fakat küçük bebekler yolculuk esnasında "ana kucağı" ile taşınıyor.Bunu ön koltuğa bağlaman durumunda kapatman gerekli. Patlama anında bebek için çok tehlikeli.On -Off butonunun bulunma sebebide bu yüzden.

desilvera

Alıntı Yapmk1'lerde koltuk altında aynı soket olmayabilir tam emin değilim ama. Çünkü o soket koltuktaki airbag ile alakalı diye biliyorum.

MK1 156 larda koltuk altında soket mevcut, koltukta oturan biri olup olmadığını kontrol eden bir ağırlık sensörüne ait, buna göre yolcu tarafı airbag aktif yada pasif oluyor

desilvera

MK1 156 da bagaj açıkken airbag uyarısı veriyor bilgin olsun

tolga_ozhan

Kronik arızaya sebep olan soket mk2'ler için airbag için bir bağlantımı yoksa ağırlık sensörümü?

desilvera

Alıntı YapKronik arızaya sebep olan soket mk2'ler için airbag için bir bağlantımı yoksa ağırlık sensörümü?

MK2 de koltuklarda da airbag olduğu için aynı soketin içinden her ikisinide kontorl ediyor diye tahmin ediyorum

tolga_ozhan

Çünkü mantıken sürücü tarafı için ağırlık sensörüne gerek yok. Ben 156 zamanında iki sefer bu derdi yaşamıştım ikiside sürücü taraf koltuk altıydı. En son lehim yöntemiyle ebediyen çözmüştüm sorunu.

desilvera

kesinlikle, şoförü olmayan araç gidemeyeceği için sürücü tarafı ağırlık sensörü yok, zaten MK1 ve MK2 de yolcu koltuğunda bir ağırlık algılandığında dashboard da 4 saniye süre ile yanıp sönen "bebek koltuğu ise yolcu airbagini kapatın" uyarısı belirir

CAPTAIN

Hafif bozuk bir yola girdiğimde bende de aynı ışık yanıp durur.Serviste hata silindiğinde söner sonra tekrar başlar. Soket ile alakalı. Benim Alfa Mk1 ama SS olduğundan ön koltuktlarda da hava yastığı mevcut.

webu

öncelikle , fikrini belirten herkes sağolsun varolsun..
şimdi şunu anlamadım ben : " bu airbag ışığı sürekli böyle yansa bi zararı var mı ?
acil çözülmesi gereken bir durum mudur bu ?
yada bu olayın riski en kötü nedir ?

babi

Bence bir zararı yok çünkü ben yaptırıyorum bir çukura giriyorum tekrar yanıyor o yüzden bıraktım 5 aydır kendi kafasına göre yanıyor sönüyor.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

Alfati

Deniz abi Allah korusun kazada Airbag açmaz  en kötüsü diyebilirm başka zararı olucagınıda sanmıyrum ..

delimai

Eveet arkadaslar arabayi yikamaya birakmistim ic-dis,su an kirmizi airbag isigi sonmuyor....yandi sondu tekrar yandi ve sonmuyor...niye ki acep...bu yikamacilarin....ilk aldigimda da darbe sensorunu aktiflestirmislerdi gazi kapatmisti arac... ne biliim.... >:D
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

Gouki

Sağ ön koltuğu biraz öne ilerletin temazsızlık varsa işe yarayacaktır.

alfacan

Bendede  bu durum vardı (mk1 147)  , ön koltuğun altında soket gibi bişey var onu çıkar , içine wd 40 sık .. kuruduktan sonra tekrar tak ..

Ben ustaya sorduğumda koltukla çok oynarsan olur demişti ki ilk başlarda ideal pozisyon için baya bi oynuyodum ..

Şimdi hiç yanmıyor ışık ..

Saygılar ..

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
Eveet arkadaslar arabayi yikamaya birakmistim ic-dis,su an kirmizi airbag isigi sonmuyor....yandi sondu tekrar yandi ve sonmuyor...niye ki acep...bu yikamacilarin....ilk aldigimda da darbe sensorunu aktiflestirmislerdi gazi kapatmisti arac... ne biliim.... >:D

Koltuk altlarını süpürmek için ihtiyaca göre tam ileri-tam geri yapıyorlar. Koltuk altındaki bağlantılar yeterince esnek olmadığı için kabloları birbirine bağlayan soketler temassızlık yapıyor. Klasik hastalıklardan birisidir. :)

Yiğit Doğukan

Bendede  bu durum vardı (mk1 147)  , ön koltuğun altında soket gibi bişey var onu çıkar , içine wd 40 sık .. kuruduktan sonra tekrar tak ..

Ben ustaya sorduğumda koltukla çok oynarsan olur demişti ki ilk başlarda ideal pozisyon için baya bi oynuyodum ..

Saygılar ..

Birazdan deniycem

fevkalbeser12

Zaten bi süre sonra yanmazsa sorun oluyor. Sürekli yanmasına gözü alışıyor insanın.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

delimai

evet arkadaşlar sabah soketi yağlamak için koltuğu geri çektim alttaki-soketin içinde oldugu- sürgüyü actım soketi gördüm,kafamı kaldırdım uyarı sönmüştü  ;)korktu sanırım ;)bende teşekkür edip yağlamadan gri kapattım :yukari-ok:teşekkürler...
Levent Ayas

alfacan

Saygılar ..

Birazdan deniycem

sonuç aldınız mı ?

A.S.GÜMÜŞ

evet arkadaşlar sabah soketi yağlamak için koltuğu geri çektim alttaki-soketin içinde oldugu- sürgüyü actım soketi gördüm,kafamı kaldırdım uyarı sönmüştü  ;)korktu sanırım ;)bende teşekkür edip yağlamadan gri kapattım :yukari-ok:teşekkürler...

Bu sürgü koltuğun altında tabanda mı yoksa koltuğun alt tarafında mı ? Ben ne yaptıysam söndürememiştim, sürgüyü bulayım da söndüreyim

07 DH 800

delimai

Bu sürgü koltuğun altında tabanda mı yoksa koltuğun alt tarafında mı ? Ben ne yaptıysam söndürememiştim, sürgüyü bulayım da söndüreyim
koltugun altına yapışık diyeyim..tabanda döşemede değil yani..sol tarafında tıpa gibi bir kilit sistemi var onu çıkardıktan sonra çekiyorsunuz sürgü çekmece gibi bir şey..
Levent Ayas