Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Q2ye niyet TSe kısmet

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CSL

Kaliperlerimi de geçen hafta serviste Salih usta sağolsun boyadı, çok da güzel oldu. Aslında niyetim arabanın da renklerine uyumlu olur diyerekten siyah yapmaktı, ama Salih abi israr edince hem de internette baktığım ducati edition ın fabrika çıkışı kırmızı boyalı kaliperlerini gözümün önüne getirince israr edemedim ve boyadık.

Register or Login" border=0>

Ledler ayrı bi hoşuma gitmeye başladı..

CSL

Arkadaşlar geçen gün kız arkadaşımı eve bırakıp döndüm, kızıltoprak - yeşilköy 1.köprü saat 23:00 civarında sürat 70-80km arasında yakıt tüketimini denedim, yeşilköy havuzlu kavşağa gelen kadar(sahil yoluna ayrılan göbek) ortalama süratim 73km/h ve yakıt tüketimim 5.3lt/100km idi. Sonrasında 3-4 tane lamba ve park manevralarının ardından 5.6lt/100km oldu fotosunu paylaşıyorum aşağıda. Ben bu sonuçlara hayret ettim açıkçası. İlk arabam 835kg 0.8lt turbolu smart roadster bile bu kadar düşük tüketim sağlayamıyordu. Bu sınıfta kullandığım hemen hemen ne teknoloji olursa olsun hiçbir aracın bu kadar ekonomik sürülebildiğine şahit olmamıştım. Bu da bizim TS motorların aslında sakin kullanımda ne kadar ekonomik ve verimli bir motor olduğunu aynı zamanda performanslı kullanıldığında da müsrif olmak koşuluyla ne kadar performanslı olabileceğini gösteriyor. Aynı şekilde beşiktaş barbaros bulvarından çıkarken 1.6tdci 110hp-240nm ford focusa karşı bile kopartıp gidebiliyorum. Ayrıca hatırlatmak isterim ki benim aracımın üstünde 17" jantlar ve fabrika çıkışı bridgestone potenza b050 ler var. Yani herhangi bir tasarruf yapmaya yönelik hiçbir çalışma yok.

1 sene olacak neredeyse hala ön tamponum sivilceli geziyorum çok da canımı sıkıyor. Yarın ve cuma günü son finallerim var bitiyor. Ardından tamponu delikleri kapattırıp boyatıcam. Tabi hemen arkasından mevsime yakışır biçimde meguiars uygulama yapan bir tanıdığa götürüp cila yaptırıcam. Ardından yeni fotolarla tekrar birlikte olacağız.

Edited by - CSL on 27/05/2009  18:02:41

Dentist

Kaliperlerin üzerine yapıştırmak için Alfa Romeo stickeri şart ama...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

CSL

Evet Murat bey onları aldım ama 2 aydır vakit olmadi haftasonu kısmetse

erenmanaz

app plaka konusnda sizinle bisy paylaşmak istiyorum eğer app plaka yaptirmak isterseniz ve sorunsuz dolaşmak isterseniz önce emniyetten bi tane plaka bastırmak için fiş alın gidin plakaniizi normal plakanizi bastırın mühürledin sonra interntte bi dünya app plaka basan yerler var size yakın olan birine gidin orda mühürlü plakanızı bozmadan üstüden geçerek app ye çevirin siizinde mühürlü bi app plakanız olsun arkadaslar o zaman poliste skıntı çıkarmamiyor cünkü kendilerinin mühür var üstünde :)))) Sorun varsa Çarede vardir.

Sercan Keklik

can hayırlı olsun degisiklikler :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

CSL

Sercan çok sağol, arkadaşlar kusura bakmayın kaç zamandır imkanım olmadı siteye girmeye. Pikniğe gelmeyi çok istiyordum ancak ailevi nedenlerden ötürü o haftasonu istanbulda olamadım, tam da o sırada trafikte ...'nın tekiyle kavga ettik azıcık, sağ ön kapı kolumu kırdı. Uzun hikaye, zaten tatsız mesele o yüzden hiç anlatmayım 10 gündür kapı kolu bekliyorum İtalya'dan, falan derken işte uzadı gitti. Bir yandan bahsettiğim hidrojenle çalışan araç meselesi baya vaktimi alıyor bu nedenle eve bile gelemiyorum desem yeridir. Sanayilerde girip çıkmadığım yer kalmadı. Tabi bu koşuşturmacanın içinde bostancıya da gidip dolandım, hazır gitmişken çıkmacı Alfam'a uğradım. Ahmet abiyle tanıştık, konuştuk, çok sıcak kanlı bir insan, işini de iyi yapıyor. Oradan sağ sol çıkma 159 merceği aldım, haftaya arabam kaporta işine girecek o sırada farları ve ledleri eve alıp üzerinde işlere girişicem. Onlar bitince sırada başka fikirlerim var. Yaptıkça yine sizlerle paylaşıcam. Tekrar aranıza gelmek güzel bütün Alfistilere selam..

ersinguller

caddebostanda gördüğüm ve selamlaştığım beyaz 147 bu muydu yoksa? :)
sahil yolunda, kırmızı mitodaydım bende..

CSL

Evet :) Mümkün oldukça Alfalara selam vermeden geçmiyorum, tabi çok nadir geri dönüş oluyor, ama tahmin etmiştim senin olduğunu siteden günlükten takip ettiğim kadarıyla. Trafikte olunca simayı tam çıkartmak mümkün olmuyor şimdi söyleyince tam oldu.

Calibra

Geçen sanki You are not allowed to view links. Register or Login'da gördüm bu aracı...
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login   ilanı olan araç 2009 model ve bursada
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Calibra

yok yok bu değil.

buldum: You are not allowed to view links. Register or Login

satılmış, fiyat da uygun, üzüldüm vallahi.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

erdem1904

alfistilikten istifa durumu olabilir. son mesajda 03,07,09
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

CSL

Selam arkadaşlar, çok uzun süredir siteye girmeye imkanım olmuyordu. Arada daha önce de bahsettiğim bir hidrojenle çalışan araç projemiz için çok yoğun çalışıyoruz. Sürekli sanayi ve okul arasında gidip geliyorum falan kendi işlerime vakit ayırmaya fırsatım olmuyor.

Ne yazıkki Alfa 147 mi sattım :( Yılda 36-37 bin km yol yaptığım için yüksek benzin masrafı beni sevgili Alfam'dan ayırdı. Aylık 5-6 depo benzin almak şu fiyatlarda ve koşullarda benim de aylık gelirlerimin düştüğü bir zamanda kaldıramadığım bir hal aldı.

Alfistilikten istifa durumuna gelince Alfa'nın tadını aldıktan sonra başka bir araç ile mutlu olamayacağımı anladım. Neredeyse tüm markalarda birçok model aracı test ettim ancak Alfa'nın yeri çok başka. Şimdi bütçemin el vereceği bir 159 jtd bakıyorum. Bugün de MiTo jtd için fiyat sordum. Haftaya gidip test edeceğim. Ama MiTo sunduğu işçilik, malzeme kalitesi ve hacime göre bence pahalı bir araç. Ben hiçbir zaman büyük araba hayranı bir insan olmamışımdır ancak MiTo'nun McPherson süspansiyonu ve servo direksiyonunun Alfa'nın safkan sürüş keyfini baltalayacağını düşünüyorum. 147 ve 159 daki çift salıncak süspansiyon tasarımı bence sınıflarındaki en iyi tasarımlar. Hele 159 sınıf farkı gözetmeksizin kullandığım en iyi yol tutuşu olan araçlardan biri.

Bir başka sorun MiTo'nun içine oturduğumda kendimi çok rahat hissetmiyorum. Bacak boyum ortalamanın üzerinde olduğu için baldırım orta konsola çarpıyor ve bu beni fazlasıyla rahatsız ediyor. Ancak çıtasız kapı camı olayı benim hep aşık olduğum bir tasarımdır. Bu detaya da bayılıyorum. Ayrıca animasyonlu göstergeler falan da çok hoş ayrıntılar.

Uzun lafın kısası Alfisti kavramı benim kalbime işledi artık. Aranızdayım, gelişmelerden haberdar edeceğim.

erdem1904

alfa romeo tarafından istifanız kabul edilmemiş demekki tekrardan hoşgeldiniz
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

XETRaM

Tekrardan hoşgeldin o zaman, haberlerini bekliyoruz

CSL

Herkese uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar.

Daha önce yazdığım hidrojen  aracı projem ve okul yoğunluğu nedeniyle foruma girmeye aslında eve gelip uyumaya bile fırsatım olmuyordu. Bu nedenle gerek aracımla ilgili gerek proje vs. hiçbir bilgi veremedim sizlere. Ama vakit buldukça girip okudum, tüm bu arada aramıza yeni katılan tüm Alfistilere selamlar.

Alfam'dan ayrıldığımı söylemiştim sizlere en son ancak devir işlemlerini yaptırmaya gideceğimiz sırada fark ettik ki aracın üzerinde şirketimizin vergi borcu nedeniyle haciz varmış. Dolayısıyla aracı satamadım o işlerle uğraşmaya da vaktim olmadı. İyi ki de satmamışım, yeni Guilietta'nın bu kadar etkileyici olmasını beklemiyordm. Şu mevzular çözülür çözülmez ve para durumum da yoluna girerse yakın zamanda bir Guilietta alma niyetim var ama yakın zamanda mümkün görünmüyor. Hayırlısı..

Bu süre içinde proje için de Almanya'da Lausitz Euro Speedway pistinde düzenlenen Shell Eco Marathon yarışmasına katıldık ve yol araçları kategorisinde enerji sıralamasında 7. olduk.

Aracı eski Alfistilerden Can Nasman'ın ortağı olduğu Poliset firmasının ve okulumuzun desteği ile yaptık. Gövdenin tüm çalışmaları Poliset tarafından yapıldı. Ancak tasarım ve görsel detaylar bize ait. Tabi bunu söylemek de aslında Can beye birazz haksızlık oluyor, çünkü biz aracı güneş altında ısınmasın diye beyaz yapalım diye düşünürken Can bey aklıma girip hadi şunu Alfa kırmızısına yakın güzel bi kırmızı yapalım deyip bu renge boyadı. Farları ve cam detaylarını da tamamen kendisi elinde çalışarak ortaya çıkardı. Bütün bu koşuşturmanın arasında çok keyifli Alfa muhabbetleri de döndü durdu tabi.

Yine koşuşturmanın içinde projeden çok yakın bir arkadaşıma ikinci el bir 159 distinctive plus aldık. Kırmızı deri ve bose ses sistemi - navigasyon ile beraber çok keyifli bir araç. Onun da resimlerini yakında paylaşırız.

Pazar günkü toplantıda görüşmek üzere.

Alfadanadam

Tebrikler, çok güzel çalışmalar. Ciddi bir emek ve vakit harcandığı belli oluyor. Türkiye'den bu tür çalışmaları görmek beni çok gururlandırıyor gerçekten de.
Yürekten teşekkürler.

Sercan Keklik

can tebrikler :) bitirmişsiniz sonunda..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

CSL

abi bitirdik ve yürüttük aracı, bunun keyfini anlatamam. Hem biz ekipçe hem Emre abi günlerce hiç uyumadan çalıştık, canımız çıktı, ama gece yarısı saat 1de aracın gövdesi yok ben roll barın üstünde kucağımda bir notebook, biri koltukta direksiyon başında aracı yarım saat boyunca sürdük test için, o andaki tatmin ve mutluluk anlatılmaz. Almanya'da yarışmada kocaman Türk bayrağının yanında gövdesi duran aracımızla gelip resim çektiren sayısız yabancı, shell yetkilileri ile sohbetler falan yani yaptığımız işte çok eğlendik hep beraber. Bu yarışmaya 20 yıldır katılan okulların takımlarından insanlar, hocalar bile ilk defa katılmamıza rağmen gelip yaptığımız işi tebrik ettiler, çok beğendiler, bu bizi tabiki çok gururlandırdı. Seneye inşallah daha iyileri de gelecek :)

ATA

Tebrikler çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

CSL

Teşekkürler..

erdem1904

tebrikler jantlarda ofsetli bu arada
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer