Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

chip yaptırcam ama...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

Bence yine de parayı haketmez :) Kaç para Superchips ? Bildiğim kadarıyla 600 YTL'den pahalı , hani 300-400 olsa tamam ancak milyara yakın para veriliyor. Ne için ? 5 hp için :) Ama yine de çok emin konuşmayayım , debimetre riske atılıp bir de güzel bir cold air intake uygulanırsa belki mutlu eder insanı. Bizzat test etmedim bu kombinasyonu. Aslında adamlarla anlaşıp beğenmeyince geri verme durumu olmalı , burada Unichip öyleydi mesela..

2 lt vs 1.6'ya gelince , 1.6'nın alt devirlerindeki güçsüzlük daha fazla hissediliyor , bu da hacmin doğal bir sonucu , diğer varyatör benzeri sistemi kullanan arabalarda da durum aynı..

Bir de bugün özellikle dikkat ettim araç tam olarak nereden itibaren nazlanmayı bırakıyor diye , 2400 devirden sonra 3000'deki değişim kadar olmasa da tatmin ediyor , 3000'den sonraki değişim noktası ise 4000 , orada zirveye varıyor hızlanma :) Konuya dönersek 2400 iyi bir rakam , 2400'ün altında da güçsüz olsun bi zahmet :) Bunun sorun yarattığı tek nokta çok dik yokuşları yavaş çıkarken 1.-2. vites arasındaki bocalama , 1'de devir yüksek olurken 2'de de düşük kalıyor ve araba bayılıyor..
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Onur

quote:

benim asıl sorunum alt devirlerde değil. bence alt devirler yeterli be dostlar. daha ne olsun

rampa tırmanırken daha canlı olsa fena olmazdı. özellikle yüksek hızlarda

cold air intake+dereceli+chip+komple eg. yap rampa falan dinlemezsin :)

Alfadanadam

Onur'cum arabana onları yaptıktan sonra araba homur homur birşey oluyor. Muhtemel riskleri düzensiz rolanti mesela en başta...Ben kesinlikle tercih etmiyorum o yüzden dereceli egzantriği mesela...
Normal cadde kullanımında rahatsızlık verir bir süre sonra :)

master

200 hp yaptın arabayı ayaküstü Onur :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

anIL(34an623)

adam ayaküstü öldürecek beni

SeriousAlfaManiac

quote:

Onur'cum arabana onları yaptıktan sonra araba homur homur birşey oluyor. Muhtemel riskleri düzensiz rolanti mesela en başta...Ben kesinlikle tercih etmiyorum o yüzden dereceli egzantriği mesela...
Normal cadde kullanımında rahatsızlık verir bir süre sonra :)

bencede uçmaya gerek yok...

Onur

uçmak aşırı beslemeyle başlar

CuoreSportivo

Aşırı besleme, aşırı besmele. Tehlike yani, neme lazim...

Alfadanadam

quote:

Aşırı besleme, aşırı besmele. Tehlike yani, neme lazim...

Ziya süpersin valla :)

master

Abi aşırı besleyince de o işin sonu yok. "acaba 1.4'ü sorunsuz basar mıyım ?" , "acaba daha büyük turbo mu alsak?" diye gidiyor :) Kendini tutmak lazım :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS