Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Aşağıdaki lastiklerden hangisi?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Calibra

Merhaba tekrar AlfistiTurkey camiası :)

17" jant planım arabayı yılsonu gibi satma planlarım söz konusu olduğu için rafa kalktığından ve benim lastikler de yavaş yavaş ömrünü doldurmak üzere olduğundan, yeni lastik almaya karar verdim.

Halihazırda Goodyear Eagle NCT 5 kullanıyorum ve çok memnunum.

Ben her zamanki gibi kararsız kaldım ama alacağım lastiğin en önemli özelliği fiyat/performans oranının yüksek olması olacaktır.

Lastik ölçüsü 195/60 R 15 malumunuz.

Evet fikir ve yorumları alalım:

1- Goodyear Eagle NCT 5
2- Goodyear Excellence
3- Continental ContiPremiumContact 2
4- Dunlop SP Sport
5- Hankook Ventus Prime K105

Teşekkürler şimdiden.

Edited by - Calibra on 08/01/2010  18:39:57
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

CrazyRomeo156

Michelin kullanmıcam diyosunuz galiba:)
Şöyle yorum yapayım:
Ben 2000km'dir kullanıyorum,yol tutuşu güzel,ıslak yol performansı  güzel(yağmur yağarken bile limitleri zorladım,gayet iyidi).
Goodyear'a gelirsek beğenmeyenlerde var.Zaten beğenmeyen her zaman çıkar

alfa147black

bence michelin energy bile bu lastiklerden iyidir.

zaferisgoren

Ben de Eagle NCT5'ciyim ama sıfırı artık uretilmiyor.
Isteseniz de bulamazsınız.

Gokhan

Ben de herkes gibi aynı fikirdeyim michelin kullanmanı tavsiye ederim. Diğerlerinin fiyatlarını bilmiyorum ama michelin verilen parayı hak ediyor.

bilalpars

Goodyear excelance hic tavsiye etmem su anda kullaniyorum hic memnun degilim. Lastik sert oldugu icin ve benim jantlarda 17 oldugu icin cok gurultu veriyor

A.S.GÜMÜŞ

Alper eğer michelinden alırsan öncelikle bir sürü para verirsin verdiğin halde başına benim yaşadıklarım gelebilir, takarsın daha 200 üncü km de patlayabilir, patlayınca da senin hiç suçun olmadığı halde yanaktan patladı diye garantiye sokmazlar artık geri dönüşün olamayacağı için gidip bir tane daha almak zorunda kalabilirsin, hele şehir dışındaysan geçici bir tane alırsın sonra asılını alır 2 si işe yaramaz 6 lastik sahibi olursun sonra satan lastikçi sana sattıktan sonra böyle bir sorunla karşısına gittiğinde abi ne yapalım adamlar Türkiye yollarına göre üretmiyorlar tabii diyebilir, bu yüzden yollarda 80-90'ı geçmemeye aşırı dikkat edersin ne olur ne olmaz yüksek süratte patlarsa diye
Türkiye yollarına uygun lastik seç bence. Başın ağrımasın..

07 DH 800

TRUPHASE

michelin konusunda ben de negatif düşünceler taşıyorum. Kesinlikle michelin lastik kullanmam. Pirelli ya da bridgestone.Hatta benim palio da lassa revo3 var, inanılmaz memnunum.

Edited by - TRUPHASE on 08/01/2010  21:46:34
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

Calibra

quote:

Michelin kullanmıcam diyosunuz galiba:)
Şöyle yorum yapayım:
Ben 2000km'dir kullanıyorum,yol tutuşu güzel,ıslak yol performansı  güzel(yağmur yağarken bile limitleri zorladım,gayet iyidi).
Goodyear'a gelirsek beğenmeyenlerde var.Zaten beğenmeyen her zaman çıkar

Sözlümün arabasında (Toyota Corolla 1,6) var, benim 147 ile aynı lastikleri kullanıyor Corolla da. Geçen sene lastik yenilerlerken Michelin aldılar ve 1 yıl içerisinde 3 kere ön lastikler değişmek zorunda kaldı (kesinlikle kullanıcı hatası yok). Hep patlıyor, yarılıyor. Bizim yollara göre değil sanki. Benim lastikle uğraşacak vaktim bile yok :)

O yüzden Michelin'i hiç listeye almadım bile :)

quote:

Ben de Eagle NCT5'ciyim ama sıfırı artık uretilmiyor.
Isteseniz de bulamazsınız.

Eyvah! Ama nette gördüm sanki?

quote:

Goodyear excelance hic tavsiye etmem su anda kullaniyorum hic memnun degilim. Lastik sert oldugu icin ve benim jantlarda 17 oldugu icin cok gurultu veriyor

Boyuttan boyuta lastikler çok değişiyor aslında. Ama öyle çok sert hamur da işime gelmez doğrusu.

Edited by - Calibra on 08/01/2010  23:34:39

Edited by - Calibra on 08/01/2010  23:35:29

tolga_ozhan

Vallahi bende bizim yollarda iki aracımda da michelin kullandım halada kullanıyorum. Ne patladı ne balon yaptı.

Sercan Keklik

dunlop sp sportun hangısı ? 3-4 modelı var ;)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Calibra

Sevgili Tolga sanırım boyuttan boyuta fark var ya da bilemiyorum :)

Sercan, sen söyle sevgili kardeşim. :)

asklepios

michelin kullanıyorum yaklaşık 15-20.000 km dir.

burada yollar iğrenç.şehiriçi berbat.şehirlerarası daha da berbat.( bilen bilir 1 senedir çalışma var yollarda. bodrum-milas-söke-muğla) ne yarıldı, ne balon yaptı.otobanda 215 gördü,sorunsuz. sessiz ve konforlu.

şöyle ki; 4 lastiğimi bıçaklasalar,yine aynısını alırım.

Calibra

quote:

michelin kullanıyorum yaklaşık 15-20.000 km dir.

burada yollar iğrenç.şehiriçi berbat.şehirlerarası daha da berbat.( bilen bilir 1 senedir çalışma var yollarda. bodrum-milas-söke-muğla) ne yarıldı, ne balon yaptı.otobanda 215 gördü,sorunsuz. sessiz ve konforlu.

şöyle ki; 4 lastiğimi bıçaklasalar,yine aynısını alırım.

Bodrum ve civarı yollarını iyi bilirim :) Çok kötüdür gerçekten.

Seninkilerin model nedir bu arada? Pilot Primacy veya Energy Saver?

Yahu biz gerçekten çok kötü şeyler tecrübe ettik o yüzden soğudum ben Michelin'den.

Sanırım Continental alıcam. :)

Sercan, Dunlop'lara baktım, 3-4 de değil, 6-7 modeli varmış :)

Fastresponse fena değil diyorlar...

Bu arada bir You are not allowed to view links. Register or Login buldum belki bileniniz vardır. Orada da yorumlara ve tüketici tepkilerine göre bir listeleme yapılıyor, Nokian WRG2 ve Uniroyal Rainsport 2, en iyi sonuçlara imza atan 2 lastik. :)

Edited by - Calibra on 09/01/2010  11:00:29

tolga_ozhan

quote:

Sevgili Tolga sanırım boyuttan boyuta fark var ya da bilemiyorum :)

Sercan, sen söyle sevgili kardeşim. :)

156'da 205 55 R16
GTV'de 225 45 R17
Focus'da 195 65 R15 (babamın arabası)

Hepside michelin.

asklepios

michelin energy saver 195-60-15

Dentist

Aldın mı?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Calibra

Yok abi almadım.

Continental'e gönlüm kayıyor.

Bir de 17" jant ve Pirelli PZero Nero sordum bir kaç yere, epey bir indirimle 2000-TL'ye gelecek.

Kafam çok karıştı lanet olsun!

Dentist

Yakışır bence..
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

alfistahakan

14" 185/65/R14 TOYO lastik aldım .Öncekiler Good Year'dı taş gibi sertti.Şimdi ise sanki araba sanki asfaltta gitmiyor gibi sessiz.Islak zeminde zorladım milim kayma yok.Çok memnunum
Hakan
Forever Alfa

Calibra

Sevgili arkadaşlar, lastik sorunu Goodyear NCT 5'ler ile çözüme kavuştu çok şükür.

Bu arada, hepinizden özür diliyorum. Beni bugüne kadar yanıltmamış olan dikkatim ve hafızam, bu sefer yarı yolda bıraktı. :)

Sözlümü iki defa yolda bırakan ve zırt pırt yarılan lastikler Bridgestone'muş; şu anki lastikleri Michelin'miş (Energy). Ben tam tersi sanıyordum, bugün arabasına binmeden "du bi bakim" diyip bir baktım, gıyabınızda hepinizden mahçup oldum :)

İlginize ve yorumlarınıza teşekkürler. Bu arada arabayla ilgili ufak tefek gelişmeler var, onları da fotoğrafları çekince benim başlıktan paylaşırım sizinle :)

Linki vereyim de şimdiden: You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - Calibra on 17/01/2010  01:32:52

Edited by - Calibra on 17/01/2010  01:34:22

zaferisgoren

Dostlar konuyu hortlattım ama, piyasada EAGLE NCT5 bulamıyorum. Bayiler bulsan bile bayat çıkar diyor. Birisi bu linkini verdigim lastigi tavsiye etti.
You are not allowed to view links. Register or Login

Bir yandan masrafa girmişken jant-lastik takım mı yapsam diyorum hani?
Ne yapmalı danışmadan almayayım dedim...

Edited by - zaferisgoren on 08/04/2010  17:09:39

cem_dogan

bayat ise sakın alma.nct5 bana 30 bin gitmemisti cunki sanırım bayatmışoyleki cok duzgun kulanırım
alfa sevgisi

ARMY_06

istersen bide  michelin pilot exalto,bridgestone patenza bir araştır çünkü lastik aracın yere temas eden en önemli parçası  

tolga_ozhan

Lastik aracın yere temas eden tek noktası değil mi?