Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

PlastiDip Jant ve Spoiler Boyama

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Yahu bundan birkaç kutu alsam döner dururum arabanın etrafında nereye sıksam diye. İşin ucunda arabayı rezil etmek te var, dikkat etmek lazım :))

tunerviper

quote:

Cumartesi gel sende devkoya:)

kaçta orda olursun ?
Turbo Twin Spark

fevkalbeser12

Sanırım sabahtan orda olucam 11 civarı eğer Ata'da uygun olursa alırız şu plastidipten benim jantlara yaparız hemde bi çay kahve içeriz beraber:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

tunerviper

quote:

Sanırım sabahtan orda olucam 11 civarı eğer Ata'da uygun olursa alırız şu plastidipten benim jantlara yaparız hemde bi çay kahve içeriz beraber:)

Cumartesi 2 ye kadar çalışıyorum malesef. İşiniz uzarsa uğrarım artık :)
Turbo Twin Spark

fevkalbeser12

İşin ters tarafı o gün Ata 2ye kadar boş:) ama iş uzarsa paslaşırız:) Sen ne zaman geliceksin tekrardan selçuğa?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

tunerviper

valla hiç belli değil ama geçersem haber veririm kesin.
Turbo Twin Spark

madmax

quote:

googleye plasti dip yazinca cikiyor satis sayfasi izmirden tork ticaret. Ayrica suanda bir sitede toplu alim indirimi var 58tl lik tuplar 40tlye satiliyor.  Sorun olmazsa sitenin adini yazarim.

Hangi sitede ö.m. atar mısınız?
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed
Diğer araçlarım çok da önemli değil;)

ihsanakdas

çok iyi olay gerçekten. bende 147 nin iç kapı açma kolu etrafındaki siyah plastik kısma yapmayı düşünüyorum ama döşeme sökmekten pek hoşlanmam kesin bir susta kırılır sinir olurum. üzerinde sıksak olur mu acaba çok akıcı bir şey mi?

Baskan

quote:

quote:

googleye plasti dip yazinca cikiyor satis sayfasi izmirden tork ticaret. Ayrica suanda bir sitede toplu alim indirimi var 58tl lik tuplar 40tlye satiliyor.  Sorun olmazsa sitenin adini yazarim.

Hangi sitede ö.m. atar mısınız?

forumboyakoruma.com toplu alım başlığında konuyu görebilirsiniz.

Keox

bende bu plasti-dip jantlarımda kullanmak istiyorum ama yıpranma süresi nedir ve ne kadar dayanıklı olduğunu bilmiyorum
bu yüzden çekimserim çünki yere en yakın yer jantlar çamurlu taşlı yollara giriyoruz istemsekte ve yıpranıp bozulursa o güzelim günüm iğrenç bir görünüme dönüşür diye düşünüyorum

coni-wayt

iyimiş yaa, güzel ürün

murat

Bunda bi toplu alım mevzusu vardı noldu o iş?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

master

Arama sonucunda hortlatacak en uygun konu olarak bunu buldum :)

Fren kaliperlerini boyayacağım, en dertsiz tasasız seçenek olarak plasti dip göründü gözüme. Hiçbir şey sökmeden çok da dikkat etmeden hızlıca boyayabildiğin video örnekleri var.

Ancak forumlarda kimisi yüksek ısıda plasti dip çıkacaktır boşuna boyamayın demiş, kimisi bir şey olmaz boyanır demiş. Bir türlü karar veremedim. Plasti dip ile fren kaliperleri boyanır mı?
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

fevkalbeser12

You are not allowed to view links. Register or Login

Fren kaliperlerini boyayacağım, en dertsiz tasasız seçenek olarak plasti dip göründü gözüme. Hiçbir şey sökmeden çok da dikkat etmeden hızlıca boyayabildiğin video örnekleri var.

Ancak forumlarda kimisi yüksek ısıda plasti dip çıkacaktır boşuna boyamayın demiş, kimisi bir şey olmaz boyanır demiş. Bir türlü karar veremedim. Plasti dip ile fren kaliperleri boyanır mı?
Bende cam açma düğmelerin olduğu yerleri boyayacağım gel beraber yapalım hatta ben siparişi verdim.
                         jeremy clarkson

Adza

Kaliper için sıcağa dayanıklı sprey boyalar var plastidip sicakta çıkar boyadiginizla kalirsiniz.
Cam acma yerleri gibi yerlerde de fazla el teması olduğu için çabuk yıpranıyor diye biliyorum. Plastidip daha cok elden uzak yuzeylerde daha kalıcı oluyor. Bir deformasyon sonucu tamiri oldukça zor. Ancak karar sizin :) :alfisti:

Baskan

Plastidip sanırım max 600 dereceye dayanıklı diye biliyorum.

jenson

ben egzoz ve marspiyel kisminda kullaniyorum gayet sorunsuz ve uzun sureli dayanikli. jantlara gunmetal plastidip dusunuyorum ancak ne kadar dayanikli olur bilmiyorum tecrubesi olan varsa paylassin

ATA

Kendim hiç kullanmadim, bir tek ogs'yi plastidip kapladim. Ama esnek malzeme olduğundan kaliper isisinda birsey olmaz gibime geliyor. Ama genede astar+boya ile yapmak daha sağlikli gibi. Zaten öylede yaptim :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

delıfısek

Kendim hiç kullanmadim, bir tek ogs'yi plastidip kapladim. Ama esnek malzeme olduğundan kaliper isisinda birsey olmaz gibime geliyor. Ama genede astar+boya ile yapmak daha sağlikli gibi. Zaten öylede yaptim :)

Tapatalk

arabayı siyaha kaplatcaksınız bana yapmayınnn kim hortlattı bunu  >:D

master

Geleneksel yönteme dönmeye karar verdim :) Balata spreyi, tel fırça, motip ısıya dayanıklı boya siparişimi verdim. WD-40 falan evde var zaten, bunlar gelince komple bi girişirim. Vaktim olmadığı için internet üzerinden almak zorundaydım, pek taraftarı olmamama rağmen seçenek kısıtlaması sebebiyle kırmızı boya aldım. Aslen kafamdaki renk açık mavi, o da bir dahaki sefere :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

Geleneksel yönteme dönmeye karar verdim :) Balata spreyi, tel fırça, motip ısıya dayanıklı boya siparişimi verdim. WD-40 falan evde var zaten, bunlar gelince komple bi girişirim. Vaktim olmadığı için internet üzerinden almak zorundaydım, pek taraftarı olmamama rağmen seçenek kısıtlaması sebebiyle kırmızı boya aldım. Aslen kafamdaki renk açık mavi, o da bir dahaki sefere :)

wd40 ile işin yok önder.
wd40'tan sonra boya tutunamaz yüzeye :) unut wd40'ı :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

master

Abi önce WD-40'ı bas tel fırçayla sil bi otu püsürü gider demişler, ardından daha ince temizlik için balata spreyini sıkınca WD-40 kalmıyor, ondan sonra da ver uygulamayı yazmışlar. O vesileyle kullanırım diye düşündüm ama uzman sensin bu konularda, kullanma dersen kullanmam :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

Abi önce WD-40'ı bas tel fırçayla sil bi otu püsürü gider demişler, ardından daha ince temizlik için balata spreyini sıkınca WD-40 kalmıyor, ondan sonra da ver uygulamayı yazmışlar. O vesileyle kullanırım diye düşündüm ama uzman sensin bu konularda, kullanma dersen kullanmam :)

ha işin içinde fren balata temizleyici varsa doğru demişler tamam.
ama yine de wd40sız da silsen tel fırça zaten ne varsa alıp götürüyor yani...bir yararı da zararı da yok :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ATA

Fren temizleyisi işini görür abi. Wd40la ugrasma hic.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Baskan

WD40 bozar balatayı bence hiç bulaşmayın. En güzeli balata temizleyici sprey mis gibi.