Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 için yay-amörtisör-jant üçgeni

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Ona feda olsun be :)

n/a

Slm herkese jant konusunda bi tavsiyede bulunabilirim. Küçükyalı birmotta oz supertourismo gt jantlardan vardı ve baya bi uygun fiyataydı karbon göbekli falan.Hemde oldukça hafif bi jant bence çok iyi bi alternatif...

n/a

heh sonunda geldin pergusa seni.. çipsiz spoilerli :)

git kendini tanıt üyeler kısmında

superturismo lar orada herhalde 2senedir duruyordur..tee nezmn görmüştüm onları babamın arabayı 1kere götürdüğümde..

0 OZ iyidir ya alsak mı?hafiftirde..

n/a

Oz'u alalım da bunlara yazık diil mi can??? Bu arada supertourismo lar 2 yıldır durmuomş.3.ymüş bunlar..

Sercan Keklik

kücükyalının sattıgı 3. jant onlar ;)

daha önce mavi ve gri 156 ya sattılar. Bence sizin jantlar daha şık her ne kadar agır olsada
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

krm

o jantın resmi var mı yahu bir saattir lafı geçiyor :)

Sercan Keklik

Register or Login" border=0>
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

ewt ztn ben jantlarımın tipini beğendiğimden kıyamıyorum yoksa eşşek ölüsü gibiler..napalım sağlık olsun :)

krm

Register or Login" border=0>

burda 1.sıradaki di mi, ben de eskiden sevmiyordum ama şimdi kollu jantlar daha çok hoşuma gidiyor.

Sercan Keklik

kerem hayır 1. jant farklı bi ürün.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

147TI

Bu resimler eski aksesuar kataloğundan ve bildiğim kadarıyla yeni katalog gelicekmiş yakın bir zamanda yeni 147 ve 159 fln içeren orjinal düşünüyorsanız bence biraz bekleyin derim ...

n/a

hayır aynı jantlar değil..

Sercan Keklik

quote:

Bu resimler eski aksesuar kataloğundan ve bildiğim kadarıyla yeni katalog gelicekmiş yakın bir zamanda yeni 147 ve 159 fln içeren orjinal düşünüyorsanız bence biraz bekleyin derim ...

Eren katalog bende var (Jant) ama parça numaralarıda var.. ama tofaşın yedek parça kodları daha girilmedigi için fiyat vs. alamıyoruz bahadıra jant sorduk cevap alamadık :(
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

krm

yeni jantlar çok pahalı ama. 2.500 falan takımı, eskiler 1.300 civarı.

147TI

quote:

quote:

Eren katalog bende var (Jant) ama parça numaralarıda var.. ama tofaşın yedek parça kodları daha girilmedigi için fiyat vs. alamıyoruz bahadıra jant sorduk cevap alamadık :(

Sercan sende yeni katalog varsa ve eğer yine 156-9 la 147 aynı katalogdaysa 1147 kısmın scanleme şansın varmı? :))

Sercan Keklik

akşam halletmeye calısıcam eren final haftam malum söz veremiyorum..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

147TI

Hiç acelesi yok Sercan!! Eğer uygun olursan diye dedim...

Finallerde başarılar... :))

SeriousAlfaManiac

yorum yapiym ben ,
1.Bikere lastik bridgestone potenza re-050 yada Re-050 A (asıl budur ferarrinin kullandığı)..Yanakları kuvvetli ötesidir can benim kırdığım jantı görmüş belki lastiğe de bakmıştır jant kırıldı lastik balon yapmadı :)

2.Jant öncelikle hafif olsun ama hafif ve güzel kombinasyonu bence sadece OZ da geçerli diğerleri şahsen pek alfa işi değil gibi.

3.Eibach yaylar Alfa ve bir iki marka daha olmak üzere opsyon listesine dahil olup arabanın orjinal aksamıyla uyumludur.Yani garanti probleminizde olmaz.(Normalde pro kit yaylar Siyah renkte gelir fakat bu şekilde fabrikanın opsyon listesindekiler Kırmızı.Bu sadece eibach için geçerli.)

SeriousAlfaManiac

bu arada resimdeki OZ küçükyalı birmotta var :) 17 hemide.

n/a

he ben onu söylemediöm mi :) jant kırık balon yok :) ama tahmin ettiğim gibi zaten belli yanakların sertliğinden :) balon yaptırmak çok zor herhalde balon yapıcak çukur vs. de ön takımıda dağıtırsınız POTENZA larla.. ama michelin yda goodyear olsun balon çok çok daha kolay yapar ama konforu daha fazla olur..dikkatli kullanılırsada onlardada bişi olmaz..
he bide potenza ların en büyük dezavatajı çok çok iyi ısınmaları gerekiyor iyi tutmaları için..

michelin ler öyle değil..

krm

michelin ler çok yumuşak diye biliyorum. bi de bana bridgestone potenza G3 mü ne dediler, ayrı modelleri var mı yoksa potenza ların hepsi bir mi?

lastik başı fiyat 300 ytl?

Bu arada o OZ un fiyatı nedir, bu arada alfa nın 1 numaralı jantı ile tıpatıp aynı yaw...

n/a

o jantlar o.z zaten bildiğim kadarıyla..
alfa nın bu aksesuar kataloglarındaki jantları o.z/speedline/toora yapıyor genelde..

lastik konusuna gelirsek dediğim gibi Michelin/goodyear bunlar yumuşak lastikler..goodyear ın performans modelleri çok çabuk bitip gidiyor..
michelin daha uzun  ömürlü ve daha uzun vadede özelliğini koruyor..

bridgestone potenza hem GIII hmde RE050 kullanmış biri olarak.. kesinlikle sert yapılı lastikler..
eğer genelde dikkatliyimdir,çukurlardan kaçarım bamgüm dalmam diyorsanız michelin daha iyi..
çnkü POTENZA lar çok iyi lastikler AMA sadece ısındıkları zmn..ısınmadıklarında çok sertler ve patinaja kolay düşünüp,yanal kuvvetlerdede kaydırabiliyor..
lastik yanaklarıda aynı şekilde maşallah TAŞ gibidir.bunun tek avantajı BALON yapmak neredeyse imkansız..ama yine dezavantajı konfordan götürüyor..

GIII ü 185/65 R14 ebatta kullanmama rağmen sertliği çok barizdi michelin XH1 energy modelinden sonra..yazın 1-2 zorladıktan sonra çok güzel tutuyordu.hele auto-drom a çıktığımda focus la : off bitik lastiklerle uçucaz ordan oraya demiştim ama 2.turdan sonra inanılmaz bir tutuş sergilemişti..
AMA arabalarımızı hergün pistte kullanmıyoruz..
ben lastik değiştirmem gerektiği zmn büyük ihtimal michelin pilot almayı düşünüyorum..

hee bide 17 takınca mecburen HIZ endeksi yükseliyor buda lastiğin gene zor ısınmasına ,daha dorusu tam performasnı vereceği sıcaklığa bizim 1.6 araçlarla çıkarmamız çok zor oluyor.. aynı ebadı 200+ hp lerde bir araçta kullanıyor olsak blki lastik dha verimli olucak ama 1.6 da olmuyor..

Edited by - Can on 20/01/2007  15:28:46

Alfadanadam

Can özellikle son paragrafta bu ebat lastiklerde neden sıkıntı yaşandığını çok iyi ifade etmişsin.

Bu ebatlardaki lastikler normal şartlarda sportif değil, gerçekten "spor" araçlarda kullanılıyor. Bu yüzden de doğal olarak hız endeksleri yüksek ve ısınma zamanları uzun.
Bu lastiklerle sürekli pistlerde ya da sürekli otobanda kullanıyorsanız harika lastikler . (Ben bir takım Potenza S03 eskittim. ) Ama normal kullanım için "gereksiz" sertler.

Lastikler gerçek anlamda ısındıktan sonra aracı yoldan çıkarmak neredeyse imkansız oluyor ama aynı mantığa göre de o aşamaya çıkana kadar da risk altındasınız demektir. :) Mesela arabasını benim gibi çoğunlukla işe gidip gelmek için kullanan kişiler için bence uygun olmayan lastikler .
Gerçi ebat böyle büyük olunca yukarıda yazılanlara razı bir şekilde bu lastiklerden birini tercih etmeniz gerekiyor.

Mart ayında bana da 17" ebatta bir takım lastik gerekiyor. Uzun zamandan beri araştırıyorum; şu an itibariyle aklımdaki lastikler Yokohama Advan, Pirelli P Zero Nero,Continental ...

n/a

quote:

Can özellikle son paragrafta bu ebat lastiklerde neden sıkıntı yaşandığını çok iyi ifade etmişsin.

Bu ebatlardaki lastikler normal şartlarda sportif değil, gerçekten "spor" araçlarda kullanılıyor. Bu yüzden de doğal olarak hız endeksleri yüksek ve ısınma zamanları uzun.
Bu lastiklerle sürekli pistlerde ya da sürekli otobanda kullanıyorsanız harika lastikler . (Ben bir takım Potenza S03 eskittim. ) Ama normal kullanım için "gereksiz" sertler.

Lastikler gerçek anlamda ısındıktan sonra aracı yoldan çıkarmak neredeyse imkansız oluyor ama aynı mantığa göre de o aşamaya çıkana kadar da risk altındasınız demektir. :) Mesela arabasını benim gibi çoğunlukla işe gidip gelmek için kullanan kişiler için bence uygun olmayan lastikler .
Gerçi ebat böyle büyük olunca yukarıda yazılanlara razı bir şekilde bu lastiklerden birini tercih etmeniz gerekiyor.

Mart ayında bana da 17" ebatta bir takım lastik gerekiyor. Uzun zamandan beri araştırıyorum; şu an itibariyle aklımdaki lastikler Yokohama Advan, Pirelli P Zero Nero,Continental ...

aynen..ısınana kadar soğuk havalarda tehlike altında olmak anlamına geliyor kesinlikle (tabiki bir kumho gibi değil maşşalh gene tutyorlarda :) )..
ama bahar da falan bi pist organizasyonumuz olursa 1.-2. turlardan snra pist zamanında yawaş yawaş iyileşmeleri görmek mümkün.. pist gibi yerlerde kullanmak için ideal bi lastik POTENZA yada işte güçlü araçlarda :)

ama 1.6 da ıııh..işte tek avantaj dar yanakta balon sorunu yok diğer lastiklere göre..ama hem konfor düşük hem ısınmadan performansı düşük..

bülent abi,lastik konusundada aman conti den uzak dur diyeyim :) yokohama da subaru da fln denemişti arkadaş güzel lastik ama çabuk bitiyor.
bnce michelin dir gene..

pzero rosso vardı bizim rahmetli 156 da bence baya baya güzel lastikti ama fena öterdi bi viraja giriosun daha aracın kopmasına çok var :) millet korkuyor ahanda üstümüze patlıcak diye

conti yse çok kişiden duydum çok çabuk sertleşiyorr.hiç memnun değiller performans modellerinden ama..

Alfadanadam

Sercan da yakınlarda Nero aldı ya da alacak. Ben de genelde iyi olarak duyuyorum etraftan. Fiyat olarak ta avantajlı. Tek sorun ben Pirelli'yi hiiiç sevmem :)