Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

155 Q4 ön fren modifikasyonu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Menza

Selamlar
155 Q4 ün ön frenlerini 166 4 pistonlu brembolarla değiştirmeye karar verdim ve startı verdik.
İlk olarak çıkma 166 kaliperlerini aldım.
Tabi 155 in ön fren braketleri uymadığı için cnc de 2 adet braket yaptırıyoruz.
Aynı zamanda jantın ofsetinden ötürü 1,5 cm lik spacer ile önleri genişleticeğiz.Ayrıca standart disklerde küçük geldiği için fiat coupe 20v turbo'nun 305 mm lik disklerini almamız gerekecek.
İngiltere de çok sık yapılan bir uygulama.Q4 ün standart frenleri oldukça iyidir 100-0 km 35 metrede durabilen bir sistemi var.
Ancak aracı yüklediğimiz ve durmanın gitmekten daha önemli olduğa inandığım için böyle bir uygulama yapacağız.Umarım alnımızın akıyla çıkarız bu işten.
Bu arada You are not allowed to view links. Register or Login sitesini alfa-fiat-lancia grubu ile ilgili olan arkadaşlar tavsiye ederim.
Uygulamanın fotoğrafları
Register or Login" border=0>

dnr1

modifiyeyi severim..emeginize saglık..kolay gelsin..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

tolga_ozhan

Sonucun başarılı olacağına şüphem yok.

Jakomo

Çok doğru bir hareket ve daha önce uygulanmışını da gördüm....Devam !!
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

selim

aynı uygulamayı gtv'ye yapmam mümkün mü?
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

Fatihob

Eee iimis kolay gelsin
..

Menza

quote:

aynı uygulamayı gtv'ye yapmam mümkün mü?

selam bunu ezbere söyleyemem
öncelikle gtv nin frenlerinden şikayetçi misin?
sonra jantın et kalınlığı takacağın kaliperi kurtarıyor mu?
takacağın kaliper diski tam tutuyor mu?
ben bu değişikliği yaparken bütün bunları hesaba kattım
mesela q4 ün ön diski oem 284 mm dir.bu kaliperi bu diskle tutamıyorsun o yüzden 305 mm disk almam gerekiyor.
Yani olur olmaz diye bir şey yok ama değer mi değmez mi?
ya da f/p ne olur onu düşünmek lazım?

Menza

evet güncelleyelim konuyu
braketlerimiz yapıldı işçilik güzel
cuk oturdu
buyrun resimleri
fren disklerimizde kaç güne geliyor
geriye spacerlar kaldı ancak sistemi test etmediğimiz için henüz siparişini vermedim
bir de kaliperleri ne renge boyasam?
aklımdan siyah, alternatif olarak da sarı,marjinal olarak da kamuflaj deseni geçiyor ancak bilemiyorum sizce?

Edited by - Menza on 16/09/2011  16:34:56

ku2

Gelismeler guzel.. Metalik griye boya derim :))
Sari da olur kardesim.

Bu arada ben de bos durmadim.. Mitonun kaliperlerinin 156ya oldugunu okudum Alfa Romeo ingiltere forumunda... Yapanin sayfasi vardi..inceledim. Hosuma gitti.
Olursa getirticem kaliperleri.. 305mm diskler ile braket olmadan dogrudan takilacak benim 2.5a :))
156, 147 ve GT ye direkt oluyor Mitonun kaliperleri..
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Menza

:)))
mitonunkiler senin arabayı durdurabilecek mi kardeş

ku2

Simdikiler bile durduruyor :))
Mitonunkiler gayet guzel..
Arastirdim :)
--

Menza

kardeş zaten senin frenler çok iyi gerek var mı?
bence yok..zımba gibi seninkiler
zaten genelde alfanın frenleri kuvvetlidir
haa ben neden yaptırıyorum çünkü benimkiler sanırım miladını doldurmuş güven vermiyor artık.
kaliperleri değiştireceğine çelik hortum ve balata yaparım derim?

ku2

Hortumlarim yeni :))
Celik degil ama..
--

Alper

Peki ben şimdi bişey sormak istiyorum
Bi arkadaşım bulgaristandan bana brembo 4 pistonlu ön fren takımı buldu fiyat çok çok iyi :)
ben bunları aracıma takmam için çok büyük bi zahmete mi girmiş olurum takmaya çalışsam direk cuk diye oturur mu yerine
çünkü diskler 330mm şuan ki jant ölçüm 16 bu kurtarmaz herhalde 17 veya 18 düşünebilirim olmazsa ama olsa süper olur çünkü jantlarımı çok seviyorum :D
bide arka fren sistemi çok güçsüz kalmaz mı önlere göre bunları da değiştirmem gerekir mi
orada da şöyle birşey sorucam biliyorum olmaz gibime geliyor ama önden çıkan disk ve kaliperimi arkaya takma şansımız var mı önler zaten 330 mm ve 4 pistonlu olacak arkaya da önleri geçirebilir miyiz yoksa bu imkansız mı?
Arkalara da brembo yeni bi takım almak gerekir mi?
166 nın fren sistemi bizim 156 lara uyar mı diyim birde? :)

Edited by - alpermusa on 16/09/2011  11:30:08

ku2

Alper:
- 330 mm disk için en az 17 olması lazım. Jant ofseti de sanırım en az 30 olacak..
- Arka frenlerin güçsüz kalmaz..Çünkü frenlere gelen yükün büyük bir kısmı ön frenlere gelir. Önler güçlendirilirse, arka standard kalsa da bişey olmaz.
- Önden çıkanları arkaya takamazsın.
- 330 mm geçiş için braket yapılması gerekiyor.. Aynı Mahmut'un yaptırdıkları gibi.. Senin buldukların muhtemelen Brembo olanlar 156 GTAnın kaliperleri.. Bunun için bıraket yaptırıp, uygularsın.. Çünkü bunlar da radial mount'dur.
-166nın frenleri 156 ya direkk uymuyor..maalesef.
- Mito'nunkiler direkt uyuyor..O da Mito 1.4 TB (155 bg) ya da QV (170 bg) olacak.. yani diskleri 305 mm olan model. Ya da Fiat Punto Abarth bulursan :))) onun da kaliperleri direkt 156/147/GT ye uyumlu.

Edited by - selimgencoglu on 16/09/2011  15:27:11
--

Menza

:)
şimdi önce şu sorunun cevabını vermen gerek
1-fren sisteminden memnun değil misin?
2-aracı pistte mi kullanacaksın?
bunu ezbere söyleyemem önce bulunan kaliperlerin poryaya bağlantısına bakman gerek eğer cuk diye oturursa sonrasında jant kalınlığını hesap edeceksin, belki spacer takman gerekecek.
Önleri kuvvetlendirmek dengesizliğe sebep olmaz çünkü zaten her araçta frenlemeyi önler yapar, fren regülatörü de aracın ağırlık dağılımına göre bunu ayarlar.Q4 de böyle en azından.Kişisel görüşüme göre arkaya 4 pistonlu (önlerle aynı) fren takmanın gerek olmadığı yönünde.Dikkat edersen en hızlı araçlarda bile arkalar önlerden her anlamda daha küçüktür.Ön frenler arka dengeler.Benim değiştirme sebebim arac stock haline göre daha güçlü olduğu için.
Özetle böyle bir şeye girmene gerek yok derim ben.
İlla frenleri modifiye etmek istiyorsan balata ve diskleri değiştir, aracı çok zorluyorsan frenlere çok yük bindiriyorsan hidrolik , çelik hortum ve hava kanallı disklere yönelebilirsin.

Alper

sanırım diskler brembonun alfa romeo 156 için olanı ama direk bi model belirtilmemiş üzerinde 2.0 - 2.5 - 3.0 - GTA gibi birşey yazmıyor üzerinde
4-6-8 pistonlu diye farklı farklı modeller varmış arkadaşımın dediği bizim netten gördüğümüz fiyatlara nazaran 4 te biri fiyatına falan dedi
Benim değiştirmede ki sebebim başımdan geçen bi kaç ufak atlattığım kazadan dolayı
allahtan hiçbirşey olmadı ama olabilirdi de ki frenlerim iyiydi ve pilotajımında faydası oldu
öncelikle EBC frenlerini çok inceledim ama balatalarım zaten brembo şuan disklerimde çelik hortum almadım şuan ama alıcam bu kaliperleri büyütme olayım olmazsal
EBC disk ve balata siparişi vermiştim önler ve arkalar için hem disk hem balata diskler delikli modeldi ve balatalarda kırmızı olan model ama sonradan dediler ki balatalar var diskler yok şuan 2 ay falan sürer gelmesi diye ağız değiştirdiklerinde vazgeçtim orj disklerde bu balatalar kullanılmıyormuş diskleri yakar dediler ve arkadaşımda bu brembo muhabbetini söyledi bana işte
aracı pistte değil ama gerçekten bazen oldukça fazla yüksek devirli ve süratlerde kullanabiliyorum zaten normal şartlarda günlük kullandığım aracım farklı Alfamı sadece hafta sonları kullanıyorum ki onda da arkadaşlarla takılıyoruz falan gece yarısından sonra frenlerin yetmediği zamanlar oluyor
zaten süspansiyon sistemini de değiştiricem coilover alıcam yol tutuş için gücün yetmediği zamanlar oluyor ama ona pek yüklenmek istemiyorum tadında olsun bana selespeedin zevki yetiyor benim için gittiği kadar durmasıda önemli ki özellikle virajlarda falan bazen pilotajın bile kurtaramadığı durumlarla karşılaşmadım değil :D
zaten ralli veya yarış falan türü bi organizasyona kendi aracımla girmiyorum sponsorluk araçlarıyla giriyorum ama kendi aracımla da az buçuk birşeyler oluyor arada :)
Hidrolik değiştirirsem ne önerirsiniz 156 Selespeed için
zaten frenlerim hava kanallı önler arkalar normal disk arkalarda bi değişikliğe gitmem zaten Mahmut Abinin dediğine göre
Selim abi bu braket dediğin olay ne bi onu anlamadm yada cuma artık kafam tam çalışmıyor :D

Alper

Bide selim abi Punto demişsin ya
Grand Punto mu normal Punto mu
ölçüleri nedir bu disklerin
4 pot mu yoksa bizimkiler gibimi
sadece disk ve kaliper mi büyüyor ekstra bi işlem gerekiyor mu?

Sen bide mito demişsin ya abi o nasıl direk sök tak şeklinde mi onlarda da mı yoksa zahmete giricez bayağı bi :(

Edited by - alpermusa on 16/09/2011  17:12:31

Menza

Alper kaliper olayına girmene gerek yok anlattıklarından çıkardığım bu.
(viraj içerisinde frene basma)
spesifik balatalar ya da diskler yüksek çalışma sıcaklığı gözönüne alınarak tasarlanır.Karbon oranı yüksek balatalar genelde pist günleri için kullanılır.Normal şehir trafiği ya da otoban sürüşleri için sistemi komple değiştirmeye hiç gerek yok.Ona harcayacagın parayı daha efektif şeylere kanalize etmeni tavsiye ederim.
Mesela balatanı ferodo ds2500 ya da biraz daha profesyonel işi ds3500 yapabilirsin, disklerin standart disk kalabilir sorun olmaz.Hidrolik standart kullan ama çelik fren hortumları takabilirsin.Kaliperlere harcayacağın paraya gidip zamk gibi yapışan bir lastik al daha efektif ve güvenli bir çözüm olur senin için

Alper

viraj içinde zaten frene basmam :D abi zaten bassam volkan ışık beni öldürür herhalde
ben sadece çok yüksek süratten durmaya kalktığımda sorun var :D bide üst üste çok fren yaptığımda sanki tutmuyor gibi oluyor bazen

ama tavsiyede uyup bi araştırıcam ferodoları
lastikte michelin yüksek performans ını kullanıyorum o konuda fazla sorunum yok ama
sağol görüşlerin bnm için önemli...

Menza

tutmuyor gibi olması gayet normal çünkü zaten genelde tutmaz senin aracınla alakası yok bu durumun.malum ısı arttıkça sürtünme azalır.
neticede demek istediğim şey şu.
fiyat/performans olarak değerlendir yapacağın değişiklikleri.

Menza

devam edelim
bugün fren disklerimizi aldık.
ingiltereden geldi mtech marka istenilen speclerde diski sipariş üzerine üretiyorlar
ben grooved and black istedim gelen aşağıda..yüzeli piano black gibi görünüyor (nasıl tutacak merak ediyorum)

ATA

Vaay diske gel =) Balata katili oluklu desen güzel seçim olmuş =))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Menza

yav disk disk değil biblo gibi al koy vitrine süs niyetine

antihero

quadrifogliobankası duvar kağıdı:)
145 QV
156 2.0 SW SS