Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Chip Tuning Neler Kazandırıyor?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

06BA7907

ankara için dpf iptali ve chip tuning güncel rakamı nedir arkaadaşlar, bilgisi olan var mı ?
yaşamak direnmektir.

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login
ankara için dpf iptali ve chip tuning güncel rakamı nedir arkaadaşlar, bilgisi olan var mı ?

Yazılım yapanlar arasında fiyatlar değişiyor , genel olarak 600-800 TL arası

Koful

Benim de planım var Hilmi, beraber gidip indirim mi alsak  :D
Ama bi de Novitec Powerrail 5 var kafamda yurtdışına çıkınca ondan da alabilirim...

06BA7907

Benim de planım var Hilmi, beraber gidip indirim mi alsak  :D
Ama bi de Novitec Powerrail 5 var kafamda yurtdışına çıkınca ondan da alabilirim...

valla olur kardeşim. o dediğin nedir :) ?  benim aracı dpf doluluğu gerçekten yoruyor etkiliyor. ciğeri açılsın istiyorum. e tabi o olmuşken yazılımda patlatırız.
yaşamak direnmektir.

06BA7907

Sanırım iki şekilde chip tuning var. birisi kit halindeki türden. diğeri ise yazılım olarak yükleniyor.. pek anlayamadım. booster performance diye bir yer, dpf iptali ve 50 beygir artış için 650+800 =1450 tl istedi.
yaşamak direnmektir.

ES53

Sanırım iki şekilde chip tuning var. birisi kit halindeki türden. diğeri ise yazılım olarak yükleniyor.. pek anlayamadım. booster performance diye bir yer, dpf iptali ve 50 beygir artış için 650+800 =1450 tl istedi.

Bu sekilde konusup bilgi verdiyse uzak durun bence.Yazilim atiyim 50 Beygir versin devam ediyim diye bir sey keske olsa.Araci dyno ya cikaricaklar mi ? Ki cikarsalar bile yine cogu dyno da dogru degerleri vermiyor.Yazilimla 50 beygir cok ciddi bir rakam.Ben 159 da denedim onayladim,205 hp verdi araba.Gercekten 205 hp gibi de gidiyodu ama sikintilar bas gostermisti.turbonuz buna dayanicak mi ?

Ben soft bir yazilim yaptirdim 25-30 beygir gibi bir guc aldim.Suan sikintisiz kullaniyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

06BA7907

Bu sekilde konusup bilgi verdiyse uzak durun bence.Yazilim atiyim 50 Beygir versin devam ediyim diye bir sey keske olsa.Araci dyno ya cikaricaklar mi ? Ki cikarsalar bile yine cogu dyno da dogru degerleri vermiyor.Yazilimla 50 beygir cok ciddi bir rakam.Ben 159 da denedim onayladim,205 hp verdi araba.Gercekten 205 hp gibi de gidiyodu ama sikintilar bas gostermisti.turbonuz buna dayanicak mi ?

Ben soft bir yazilim yaptirdim 25-30 beygir gibi bir guc aldim.Suan sikintisiz kullaniyorum

ya tabiki o bakıcaz cihaza bağlayıp dedi. oyle kesin o olur demedi. benim aman cok beygiri yüksek olsu gibi bir amacım yok. araca zarar vermicek şekilde yükseltelim. dpf iptali de olsun tamamdır.  sen hangisini öneriyorsun ?
yaşamak direnmektir.

Koful

You are not allowed to view links. Register or Login Hilmi selam, yukarıda You are not allowed to view links. Register or Login hocam 600-800₺ arası gibi bir değer paylaşmış, sanırım o da yazılım + dpf iptali ile ilgili bir değer. 1450₺ nedense bana da çok geldi  :) ama hiç bilgim yok. Benimkisi sadece his...

06BA7907

You are not allowed to view links. Register or Login Hilmi selam, yukarıda You are not allowed to view links. Register or Login hocam 600-800₺ arası gibi bir değer paylaşmış, sanırım o da yazılım + dpf iptali ile ilgili bir değer. 1450₺ nedense bana da çok geldi  :) ama hiç bilgim yok. Benimkisi sadece his...

can cım, tamam o arkadaş öyle yazmış ama piyasa gerçekleri hiç öyle demiyor :D
yaşamak direnmektir.

Koful

can cım, tamam o arkadaş öyle yazmış ama piyasa gerçekleri hiç öyle demiyor :D

Ahahahah  :D o vakit bekleyelim bir bilen görüp yazacaktır elbet..

Doğa Tosun

ben booster'da yaptırdım. Forumun en eski yazılımlısı benimkidir sanırım. 90 bin km / 5 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Bana da benzer 50 hp güç artışından bahsetmişti Booster Erhan. Egzozu da kendisi halletti ben karışmadım. Soft bi setup değil yani. 184'lük 320 dizeli geçiyor.

Performans anlamında şu an aynı speclerde olup benim 159'u geçecek 159 olduğunu pek sanmıyorum.(Erhan harici remap'e veya chip'li olanlar)  Varsa da seve seve deneyebiliriz. Yakıt olarak da genelde forumda en az değerleri ben veriyorum. Şehiriçinde 27 kuruş yakıyorum otomatik 159 ile.

Problemlere gelirsek. Aracım 80 binde yazılım-dpf-egzoz yapıldı. Şu an 170 binde;

Turbo aracın fabrikadan çıktığı turbo. 2 kere balans ayarı yapıldı sadece. Ötmesi üflemesi yok. Enjektörlerim de fabrikadan çıktığı enjektörler. Q-Tronic şanzımanı hiç açılmadı. Hiçbir problem yok şu an için.

Diğer marka-motorları bilmiyorum ama, JTD'de çok iyidir Booster Erhan. Diğerlerinin 2016 atamadığı customları kendisi 2011'de attı benim aracıma, 1 kez de güncelleme yaptık. Erhan'ın yetiştiricisi Barbaros Bey (istanbul) de TR'de 159'u remaplayan ilk kişi. Daha diğer tunerlar alfa görmemişken onların 8-10 159jtd tecrübesi vardı halihazırda. Şu an bile diğer birçok yazılımcı (hazır soft kullananlar dışında) 159'larda 2007 ve 2008 sonrasının farklarını bilmiyorlardır, bunu ben de bilmezken Erhan ta 2011'de bana açıklamış ve yazılımı 2008 sonrası olmasına güvenerek softta bırakmamıştı. Ki o dönem kendisinde 2006 159 vardı, 185 hp'de bırakmıştı 2008 öncesi olduğu için.

Bana da Erhan'ı o zamanki Alfa yetkili servisi üstün oto önermişti. Erhan'da yazılım yaptıran bir diğer 159 jtd Murat Abi (06ET7777) de şu an 250 bine yaklaşmıştır, sorunsuz kullanıyor.

Tabiki bunda soğuk turboyla gazlamamak, çok uzun süre aşırı süratlerde dipgaz seyretmemek, seri kullandıktan veya uzun yoldan sonra arabayı önerilenden bile fazla dinlendirmeye dikkat etmemin de etkisi vardır.

dipnot: 1.9 JTD bilgi birikimi ve tecrübesi çok sıkı olsa da Erhan'ın esnaflığı iyi değildir.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Sercan Keklik

Yine HP ler havada uçuşuyo :) Dyno Çıktıları ile ne kadar hp aldığınızı paylaşırsanız sevinirim.

Aksi halde bende 1000 HP aldım diye esip uçucam. Dyno verisi yoksa 5 hp aldım 10 hp aldım gibi yanlış bilgiler lütfen paylaşmayın. Beygirin tahmini olmaz, Veli Efendi değil burası.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Doğa Tosun

Yine HP ler havada uçuşuyo :) Dyno Çıktıları ile ne kadar hp aldığınızı paylaşırsanız sevinirim.

Aksi halde bende 1000 HP aldım diye esip uçucam. Dyno verisi yoksa 5 hp aldım 10 hp aldım gibi yanlış bilgiler lütfen paylaşmayın. Beygirin tahmini olmaz, Veli Efendi değil burası.
abi ben yakın zamanda dyno'ya çıkıcam uzun zamandır aklımda. Ama zaten x beygir oldum demedim :)

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Sercan Keklik

abi ben yakın zamanda dyno'ya çıkıcam uzun zamandır aklımda. Ama zaten x beygir oldum demedim :)

yok zaten senin için yazmadım doğa, facebookta, forumda alfacılara sor hepsi 200 HP 159 lara biniyor, sahibindene gir hepsi 210 HP, nası alıyolar bi görelim koysunlar bi dyno yu. Ben Ultimate bir yazılım ile 159 da Mustang Dyno üzerinde 192 nin üstünü göremedim. Buda arkadan attıgı duman ı falan konuşmak bile istemiyorum.

Bakıyorum sağa sola herkes 20 HP almış, 50 almış almışta almış. Nerde kağıdı? Nerde Dyno su? Buluşmaya gidiyosun Adam diyoki 3.2 ye gerek yok benim arabam yazılımla 220 HP

Veli Efendi Hipodromunu geçti alfalar, Net bilgi yok çünkü yazılımcı Cahili diyo ki sizin arabaya 35 HP koyucam, 50 Hp koyucam son kullanıcıda bı bınıyo oo uçuyor araba..

Uçuyo güzel kardeşim uçuyo da hayatında binmediği 220 HP arabayı 170 HP 159 uyla kıyaslıyor :)

Atla deve değil Profosyonel Dyno merkezleri hemen hemen büyük şehirlerin hepsinde var. Ölçtürsünler Üzülücekler.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

octinum

Atla deve değil Profosyonel Dyno merkezleri hemen hemen büyük şehirlerin hepsinde var. Ölçtürsünler Üzülücekler.

Yahu bizim buralarda önerebileceği düzgün dyno merkezi bilen var mı bu arada? :) Vectra'yı overhaul eyledikten sonra 156'ya gelecek sıra; baseline lazım durumumu adam gibi görmek için. En azından öncesi-sonrası yapabileceğim şekilde şöyle.

Bir de yazılım yaptırıp dynoya girenler tork eğrilerini paylaşsa ne güzel olur. :)

Sercan Keklik

Yahu bizim buralarda önerebileceği düzgün dyno merkezi bilen var mı bu arada? :) Vectra'yı overhaul eyledikten sonra 156'ya gelecek sıra; baseline lazım durumumu adam gibi görmek için. En azından öncesi-sonrası yapabileceğim şekilde şöyle.

Bir de yazılım yaptırıp dynoya girenler tork eğrilerini paylaşsa ne güzel olur. :)

Adanada en az 5-6 tane vardır diye tahmin ediyorum :)

Ekspertiz yapan firmalar bile alıyor artık.

Tam orda burda şurda burda diye konum olarak bilmesem bile araştırın mutlaka ama mutlaka adanada 5-6 tane vardır. Çok profosyonel degildir belki ama en azından fikir verir.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

OğuzCanAlantor

Hilmi bey şuan piyasada  yüzlerce yazılımcı var herkes kendimce fiyat sunuyor .

You are not allowed to view links. Register or Login doğru noktaya basmış çoğu kişi bilinçsizce yazılım yaptırıyor .  Yapan yazılımcılarda 50 hp aldı diyorsa zaten o işi bıraksın derim . Yazılımla 50 hp güç alıcak kişi turbosunu gözden çıkarsın  , ayrıca 200 üstü güçlerde 159 şanzumanı sıkıntılı . Eski aracımı kendim yaptım , paller büyüdü , Portpolish , dp , piston yaptığım halde 225 hp güçte bıraktım . 1 kere şanzıman arızası aldım sonra yazılım düzeltmesini yaptık . İc büyütmesine gitsem biraz daha basınç açıp 5 hp daha alabilirdim . Ama şanzıman zaten sıkıntılı olduğu için orda bıraktım . Benim yazılımımı Utku Us performans yaptı. Kendisinin az çok artık Alfa Hakkında bilgisi vardır . Düşünen olursa benim ismimle gidenlere yardımcı olur . Ama Utku proje adamı değil sadece yazılımı yapıp çekilir . İlla benim arabamla haşır neşir uğraşıcak yazılımcı arıyorsanız Serdar Race werks önerebilirim .

200 hp üstü yazılımla alan kişiler daha dyno nedir onu bilmiyor :)

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login doğru noktaya basmış çoğu kişi bilinçsizce yazılım yaptırıyor .  Yapan yazılımcılarda 50 hp aldı diyorsa zaten o işi bıraksın derim . Yazılımla 50 hp güç alıcak kişi turbosunu gözden çıkarsın  , ayrıca 200 üstü güçlerde 159 şanzumanı sıkıntılı . Eski aracımı kendim yaptım , paller büyüdü , Portpolish , dp , piston yaptığım halde 225 hp güçte bıraktım . 1 kere şanzıman arızası aldım sonra yazılım düzeltmesini yaptık . İc büyütmesine gitsem biraz daha basınç açıp 5 hp daha alabilirdim . Ama şanzıman zaten sıkıntılı olduğu için orda bıraktım . Benim yazılımımı Utku Us performans yaptı. Kendisinin az çok artık Alfa Hakkında bilgisi vardır . Düşünen olursa benim ismimle gidenlere yardımcı olur . Ama Utku proje adamı değil sadece yazılımı yapıp çekilir . İlla benim arabamla haşır neşir uğraşıcak yazılımcı arıyorsanız Serdar Race werks önerebilirim .

race werks'in dyno'su iyi mi abi? yada dyno'su var mı?  ben de sıkıldım hem iş olur hem kaç beygir olduğumu tam anlamıyla bi görmüş olayım. Tahminim dpf off + egzozla 190 beygir civarı

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

OğuzCanAlantor

race werks'in dyno'su iyi mi abi? yada dyno'su var mı?  ben de sıkıldım hem iş olur hem kaç beygir olduğumu tam anlamıyla bi görmüş olayım. Tahminim dpf off + egzozla 190 beygir civarı

Serdarda yok kardeşim ama bi gün gel Utkuya gidelim

Doğa Tosun

Serdarda yok kardeşim ama bi gün gel Utkuya gidelim
tamamdır  :yukari-ok:

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Sercan Keklik

190 Hp dediğin rakam 159 dizel için çok iidalı bi rakam, arabayı yıkattın yola çıktın arkandan simsiyah baca gibi tütmesi lazım başka yolu yok açıkcası ki buda Turbo hortumunu sürekli yırtmana sebep olur.

Turbo araçlarda kolay beygir alınmasını, yazılımcı arkadaşlar fırsat görüp millete Atları satıyor.

Nasıl ki Trafik Sigortasında ki Soygunu protesto ediyo millet, bende bunu protesto ediyorum :)) Çıkartın Atları Dyno ya görelim arkadaşlar. Dyno ücreti 60-80 TL arası istanbulda. Yazılıma verdiğiniz paranın yanında bir hiç.. Benim işim yazılım değil, piyasaya yazılım yapmak için girişte yapmayacağım zira Alfa Kullanıcıların bu kadar bilinçsizce yazışmalarına tanık olmak beni rahatsız ediyor. Çünkü bu sefer Hondacılardan bi farkı olmuyor. 1.4 Honda Civiclere VTEK la bu araba demeleri gibi bi durum..

Alfa Romeo ya binen bi kişi diğer marka kullanıcılarına göre bi tık daha üstün iken bu tür muhabbetler ve malesef arabaların ucuzlaması ile (2006 ve Altı) binen kitle çok değişti. Forum ortamında ki bir çok kişiye göre Türkiyenin Her İl ve İlçesinden Günde Yaklaşık (Ortalama) 120-140 kişi ile muhattap olduğum için binen kitleyi çok net analiz edebiliyorum.

Neyse burda ki serzeniş bir kullanıcıya veya kasıtlı birine yapılmış bir durum değil. Forum ortamında gerçekten böyle hayal dünyasında gezen, rüyalarda gezen, gerçek dışı bilgi içeren, atma tutma bilgilerle dolu olan konularda sivrilik yaptığım doğrudur. Sebebi ise bu işin içinde olan biri olmamda değil tabi. Malesef Çağımızın hastalığı olan araştırma yapmadan bir şeyler biliyormuşcasına yazılanlar, Google da arama yapıp bi forumdaki konuya göre konunun uzmanı olan arkadaşların burayı diğer forumlardan ayırt etmesini temenni etmemdendir. He Forumlarda doğru bilgi yok mu? Var.. Kesinlikle var özellikle Yabancı forumlarda çok doğru bilgiler olmasına ragmen, yakın zamanda GTA motoru ile alakalı You are not allowed to view links. Register or Login un araştırdığı ve bunun üzerine FAKE OĞLU FAKE bilgiler olduğunu farkına varıp kafamızı kurcalaması 3 gün sürdü. Yani? Elin adamı rüyalanmış görmüş birşeyler yazmış bizi 3 gün teknik data karıştırtıp kafamızı kurcaladı. 3 Günlük koca bir kayıp..

Bizim foruma bakın, You are not allowed to view links. Register or Login teknik konularda, her yazdığını dikkate alın. 1-2 aydan sonra hem zevk alıcaksınız okumaktan hem de ne demek istediğimi çok net anlayacaksınız.

Bakınız;

Bende Herşeyi bilecek değilim.

Sonrasına Bakınız;

Bende Herşeyi kulaktan duyarak öyleymiş gibi anlatacak değilim. Foruma yazmak için yazmış olacak değilim. İş Hayatımın, aile hayatımın, sosyal hayatımın dışında vakit harcayarak bir arkadaşın merakını gidermek için Gerçeğe dayanan bilgileri araştıracak ve aktaracak biriyim :)

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

octinum

Tam orda burda şurda burda diye konum olarak bilmesem bile araştırın mutlaka ama mutlaka adanada 5-6 tane vardır. Çok profosyonel degildir belki ama en azından fikir verir.

O halde gerçek dyno nasıl yapılır bir rehber isterük. :=)

Şöyle ki, Ankara'dan geçerken bir benzinci yanı kenar köşe ekspertizcisine dalıverdim birkaç ay önce. Araba 115 beygir filan çıktı. Sonradan arabaya devir ölçen bir şey bağlanmadığını (ya da bağlandığını görmediğimi) farkettim.

Bu işin "esas" yöntemini, dynoya gittiğimizde doğru ölçümü yaptıklarından emin olmak için nelere dikkat etmek gerektiğini bilsek aslında gerçek bir veritabanımız bile olur. "Alfisti Turkey standartlarına göre yapılmış dyno sonuçlarınızı paylaşınız" gibisinden.

Sercan Keklik

O halde gerçek dyno nasıl yapılır bir rehber isterük. :=)

Şöyle ki, Ankara'dan geçerken bir benzinci yanı kenar köşe ekspertizcisine dalıverdim birkaç ay önce. Araba 115 beygir filan çıktı. Sonradan arabaya devir ölçen bir şey bağlanmadığını (ya da bağlandığını görmediğimi) farkettim.

Bu işin "esas" yöntemini, dynoya gittiğimizde doğru ölçümü yaptıklarından emin olmak için nelere dikkat etmek gerektiğini bilsek aslında gerçek bir veritabanımız bile olur. "Alfisti Turkey standartlarına göre yapılmış dyno sonuçlarınızı paylaşınız" gibisinden.

böyle bir standart yok veya bize göre bi dyno kuralı yok. Çarpanını ögrenmeniz yeterli. Çünkü eski nesil çoğu dyno da sonuç çıkar, dyno çarpanı ile çarpılır gerçek Hp ögrenilir (Not: Kesin Gerçek HP leri ögrenmeniz için A+ bir dyno lazım tabiki. Tekere gelen güç (Aktarım kayıpları) Motor Gücü gibi)

A+ plus dyno ile sıradan dyno arasında 5 hp fark oynar max. Oda dandik dynolar çok ölçsün diye sahiplerinin yaptığı ufak defek kurnazlıklar.

Çarpan Nedir? KW HP Çarpanı.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Koful

Naçizane bir yorum olarak;
Herhalde en mantıklısı ve en kolayı chipli ve chipsiz iki ölçüm almak.

Onun dışında sağlıklı bir bilgiye ulaşmak sanki pek mümkün değil. Belki Tübitak ya da itü gibi bir yerde laboratuvar ortamında test etmek gerekir.

Aşağıda yardımcı linkler var, şasi dyno'da 156 2.0 tekerden ölçümde 100kw çıkmış. Normalde motor 114kw. Bu teker/motor oranı kontrolsüz ortamda sağlanamamalı kolay kolay. Yoksa bu adamlar neden bu işi yapsın ki...

Koful

Naçizane bir yorum olarak;
Herhalde en mantıklısı ve en kolayı chipli ve chipsiz iki ölçüm almak.

Onun dışında sağlıklı bir bilgiye ulaşmak sanki pek mümkün değil. Belki Tübitak ya da itü gibi bir yerde laboratuvar ortamında test etmek gerekir.

Aşağıda yardımcı linkler var, şasi dyno'da 156 2.0 tekerden ölçümde 100kw çıkmış. Normalde motor 114kw. Bu teker/motor oranı kontrolsüz ortamda sağlanamamalı kolay kolay. Yoksa bu adamlar neden bu işi yapsın ki...

Aslında teker motor oranı değil de, kalibrasyonu tam bir dyno ve motorun verimli çalışmasına uygun ortam demek daha doğru olur.