Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SkY

yok mu arkadaşlar bir fikri olan ?

ayredin1982

You are not allowed to view links. Register or Login
merhaba arkadaşlar,bende giulietta'm için kararsız kaldım önümüzde kış lastiği alsam mı yoksa 4 mevsim mi alsam diye..225-45-17 piralli p7 var üzerinde şu an orta düzeyde aşınmış olarak..fiyatlarda her geçen gün artıyor..aslında son günlerin gözdesi hankook ventus prime,falken ze914 ecorun ve petlas velox sportpt741 gibi yaz lastikleri de gözüme takılan yazlık lastik modelleri..bir taraftanda bu kışı pirelli p7lerle geçirip bahara yeni bu yazlık lastiklerden mi alsam diye kafamda binbir soru :)
ben crosclimate  ankarada 3 kış kullandım.toplamda 40.000 km yaptim.cok memnun kaldım.istanbulda kaliteli bir dört mevsim bence yeterli.

SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SkY

ben crosclimate  ankarada 3 kış kullandım.toplamda 40.000 km yaptim.cok memnun kaldım.istanbulda kaliteli bir dört mevsim bence yeterli.

SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sanırım piyasadaki en pahalı lastiklerin içinde michelin'ler :)

agucba

sanırım piyasadaki en pahalı lastiklerin içinde michelin'ler :)
Genellikle de karşılığını veren bir lastik markasıdır.

Tapatalk Bericht

///////////////

Dellobaltino

Ben daha önceki aracımda goodyear egp kullanmıştım, şimdiki giuda f1 assy3 var. Goodyear ın lastikleri konfor ve sessizlik konusunda oldukça iyiler. Ben oldukça memnunum. Bozuk yollar ve tümseklerden dolayı sert lastiğe ayrıca yol sesi alan bir araç olduğundan gürültülü lastiğe tahammülüm yok. Yol tutuşu da oldukça iyi

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tengri79

Aracımı aldığımda üzerınde 2015 üretımli crossclimate vardı.Uğultusuna ve diş derınliği gayet iyi olmasına rağmen ıslak zeminde frenlemedi guvensızliğine 3 ay dayanabildim.Şu an goodyear egp var ve gayet memnunum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sercan Keklik

4 mevsim lastik insan kazığı :) başka bişi degil söliyim
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

kaanromeo

Multiair giu de michelin primacy 4 kullanan varmı arkadaslar nasıl bir lastiktir önden kayma yaparmi

Alper

4 mevsim lastik insan kazığı :) başka bişi degil söliyim
Bence de öyle kışın kış lastiği yazın yaz lastiği gerisi hikaye.
4 mevsim lastik kışın kar da tam etki sağlamıyor yazında sıcakta çok çabuk eriyor ve özelliğini yitiriyor.
Çevremde çok kişi aldı ama bittiğinde ki 30 bin km gibi bir daha yazın yaz kışın kışlık alırız dediler.
Bende inanmıyorum belki ilerde düzeltirlerse düşünürüm ama şuan ki lastik gelişimi ile zor iş.
Tabii bir de lastikten ne beklediğiniz önemli.
Benim gibi kar yağdığında zevk için çıkıyorsanız illa ki kış lastiği şart.
Ama karda kışta yağmurda çıkmam derseniz bişey diyemem

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

salihyksk

Mersin gibi bir yerde yaşayan adam için hangi lastik alınmalı? doğru düzgün kış görmüyoruz biz burada, kar zaten yağmıyor .en soğuk havamız 3 derece 4 derece oda 1 ay 2 ay

SkY

şu an fiyat olarak hoşuma giden bir kış lastiği bu oldu..büyük ihtimalle alacağım inşallah pişman etmez :)

ealprsln

şu an fiyat olarak hoşuma giden bir kış lastiği bu oldu..büyük ihtimalle alacağım inşallah pişman etmez :)

Tutuş ve yanalda kış lastiğine göre başarılı, yanaklar oldukça sert. Konfor beklentisi yüksek değil ise f/p olarak en tercih edilesi kış lastiklerinden...
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

SkY

Tutuş ve yanalda kış lastiğine göre başarılı, yanaklar oldukça sert. Konfor beklentisi yüksek değil ise f/p olarak en tercih edilesi kış lastiklerinden...

aslında konfor beklentim de var tabi ama hepsi bir arada genelde olmuyor lastiklerde  :)

Tengri79

Nokiandan şaşmayın derim kış lastiğinde

SkY

aldım bakalım inşallah pişman etmez :)

talhaozsarac

8c jantlarımı sipariş ettim bir iki gün içinde gelicek, bikaç gündür lastik seçimi yapmaya çalışıyorum fakat çok kararsız kaldım,225/40/18 ebatlarında aklımda olanlar;
Michelin crossclimate+
Michelin pilot sport 4
Michelin primacy 4
Goodyear asy
Pirelli p zero
(İstanbulda yaşıyorum)
Aracım dizel giulietta
Bu lastikler üstünde deneyimi olan varsa aktarabilir mi?
-biliyorum çok fazla başlık var lastik seçimi için fakat istediğim kıyaslamaları bulamadım-

krm1983

Good year kesinlikle.

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

iceberg156

Crossclimate, Pzero ve Goodyear asym3 lastiklerini kullanmış biri olarak;

-Crossclimate' e gerek ağırlığı, gerek sertliği, gerekse yarattığı uğultu ve ses sebepleriyle hiç bulaşmayın derim. (159'da bile konforu düşürmeyi başarmıştı.)

-Pzero nispeten sert bir lastik. Yol tutuşu iyi fakat sertliğinden dolayı konforu bir tık düşürüyor.

-Goodyear asym3 daha yumuşak olmasından dolayı konfor sağlıyor. Yol tutuşu da çok başarılıydı.

Bunların arasında tercihim kesinlikle Goodyear asym serisi olurdu.

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

ysbilgin

Assym3 17" kullanıyorum, çok memnunum.
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

Dellobaltino

Bende de assy3 var güzel lastik

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

talhaozsarac

Cross climate tan çok umutluydum..Eagle f1 alırsam karlı havalarda çıkarmak yalan olucak..

Kaan

Ölüm kalım olmadıkça bence kış lastiği bile olsa karda özel araç çıkarmamak gerek.
Lastik içinde eagle f1 asy3 ıslak ve kuruda fazlasıyla işinizi görecektir.
1 hayal
5 duyu
6.his

LUCI0

Crossclimate den ben oldukça memnunum.Kar performansını henüz bilemiyorum ama ıslak kuru yol performansı gerçekten iyi.4 mevsim lastikler içinde bence çok iyi bir alternatif...

admin

Eğer kışın kullanılmayacak ise bir derginin en son testinde 225/45/17 ebat lastikler içerisinde "kesin" olarak Michelin Pilot Sport 4 en iyisi olarak açıklandı.

Islak zeminde başka hiç bir lastik Sport 4'ün değerlerine ulaşamıyor. Çok yüksek tutunma değerleri ve güvenli.
Kuru zeminde en kısa fren mesafesi ile en yüksek yakıt tasarrufu sağlanan lastik.

Testteki diğer yaz lastikleri ise;

Continental PremiumContact 6,
Hankook Ventus Prime 3 K125,
Goodyear EfficientGrip Performance,
Falken Azenis FK510.

Dört mevsim lastiklerinde ise tüm şartlarda en iyi değere ulaşan lastik GoodYear Vector 4Seasons Gen-2. Michelin CrossClimate Plus+ ile aynı puanı alsa da özellikle ıslak zemindeki başarısı onu öne çıkartmış.
Michelin ıslak zeminde biraz tedirgin ediyormuş, buna karşın GoodYear da kuru zemin fren mesafesinde biraz geride kalmış.
Continental tüm değerlendirmelerde ortalama sonuçlar alarak başarı göstermiş.

Lastikler;

Continental AllSeasonContact
Goodyear Vector 4Seasons Gen-2
Michelin CrossClimate Plus+
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

talhaozsarac

Goodyear eagle f1 assymetric te karar kıldık siparişi verdik,değerli cevaplarınız için teşekkürler..