Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sp4rc0

Yol tutuşundan çok memnun olduğum GoodYear lastiklerden 3 adet lastiğin balon yapması nedeniyle tamamen vazgeçtim. Ayrıca bir lastikte, batan çivi sökülürken makina üzerinde bomba gibi patlamış ve yenisi ile değiştirilmişti.

Balon yapan lastiklerde benim hatam olduğunu pek sanmıyorum. Yanaklarının çok dayanıksız olduğunu düşünüyorum. Mutlaka çukura girmişimdir ancak, Çok erken yol tutuş kabiliyetini kaybeden bridgestone adrenalin bile çok daha iri çukurlara girmeme rağmen hiçbir sıkıntı olmamıştı.

Bir sonraki lastik seçimim ya Pirelli olacak ya da nexen gibi daha ucuz lastiklere yöneleceğim.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

ar.159

walla arkadaşlar konuyu baştan sona okuyamadım ama vakti zamanında bende baya araştırmıştım eğer alfanın sert süspansiyonlarına karşılık konfor almak istiyorsanız tek tavsiyem michelin primacy 3
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

master

You are not allowed to view links. Register or Login
Önder, merakımdan soruyorum. ESP, ABS'nin sapıtabilme ihtimali dışında 235/50/17 için sen ne düşünüyorsun?

Kendimce bir düz mantık yapmaya çalışacağım.

- Lastik tabanın genişlemiş olacak.
- Yanakların yükselmiş olacak ve sanırım az da olsa konforun artmış olacak. Yanak genişleyeceği için sanırım bir miktar yol tutuş hissi azalacak. Ukalalık olarak görülmesin, Almanca'da "Schwammig" gibi bir kelime var, tam Türkçe karşılığını bulamıyorum. Yani yol tutuş bozulmuyor ama az da olsa bir gezinme, esneme oluyor.
- Az da olsa genişleyen yanaklar bir miktar tekerlek boşluklarını dolduracak ama 159 da bir miktar yükselecek.

Abi çok haklısın, aslına bakarsan o yüzden 235/45/17 düşünüyorum. Bunun tek sebebi de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2'nin o ebatta olması :) Bütün lastikleri inceledim, Eagle F1 çok açık ara önde görünüyor. Ama işte 45 yanağa geçince şöyle bir durum sözkonusu oluyor:

Orjinal ölçüde kaldığımda ise Goodyear Efficientgrip Performance veya Continental Contisportcontact 5 var ancak Continental hakkında olur olmadık yorumlar var, Goodyear da çok verimli yorumlara sahip olsa da kategori olarak beklentileri karşılayacak mı emin olamıyorum.

Hepsinin fiyatları da üç aşağı beş yukarı aynı. 2.000 TL'ye yakın para tutacak.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Sportivo

Ümit eğer jantların 17inç ve üzeri ise hiç  başka lastik bile bakmaya gerek yok, bütçe sıkıntı değil ise direk Pirelli PZero derim.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Alper

Ben çok farklı marka model lastik kullandım ama Michelin Pilot Sport 3 ten şaşmam :)

alfa38

Ben çok farklı marka model lastik kullandım ama Michelin Pilot Sport 3 ten şaşmam :)
Aynen michelin,  sıfır lastik sesi ve kalite

ihsany

Eğer otoban kullanımınız fazla ise Michelin, Şehir içi kullanımınız fazla ise Bridgestone olabilir. Michelin lastikleri Bridgestone a karşı biraz daha yumuşaktır, yüksek hızda daha iyi yol tutar ancak İstanbulun bozuk zeminlerinde dayanıklılığı Bridgestone kadar değildir. Bridgestone da iyi yol tutar ancak yüksek hızda (160 ve üzeri) biraz gürültülüdür. Bridgestone son çıkardığı üründe bunu önlemek için ses kanalları açmıştır.

Bu yukarıdaki anlatım sanayideki eski bir lastikçiden alıntıdır. Ben bu yeni lastiklerden aldım ve otobanda 200-210 km hızlarda pek lastik sesi duymadım (motor sesinden olabilir  :) )
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

tayfun

Arkadaşlar dulnop Lm 703 almayı düşünüyorum acil tecrübesi olan paylasira sevinirim. Tanesi 200 tl yada kumho  o fiyatlara. Bu maximum verecegim rakam.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

tugrul

Sakın dunlop lm703 alma derim, ıslak zeminde arabanın nereye gideceği belli olmuyor kullandığım en berbat lastik  diyebilirim. Tehlikeli durumlara düşürüyor hiç beklemediğin anda.
Yol şartlarından feci etkileniyor sağa sola gezme fena boyutta. Sakın alma diyorum...
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

sp4rc0

Ümit eğer jantların 17inç ve üzeri ise hiç  başka lastik bile bakmaya gerek yok, bütçe sıkıntı değil ise direk Pirelli PZero derim.

147mi Değiştirmezsem yeni lastiklerimiz muhtemelen Pirelli olacak.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Anıl

Arkadaşlar dulnop Lm 703 almayı düşünüyorum acil tecrübesi olan paylasira sevinirim. Tanesi 200 tl yada kumho  o fiyatlara. Bu maximum verecegim rakam.

Kumho KU31'i tavsiye ederim,bu lastikten 2 takım kullandım,çok memnun kaldım. Dunlop LM703 uzakdoğu piyasası ve bizim gibi ekonomik lastik isteyen ülkeler için üretilmiş bir model,zaten aratınca hep uzakdoğu dilinde açıklamalar çıkıyor,şuan 704 çıkmış olması lazım,703 düşünürsen tarihe dikkat derim. Ben şuan arkalarda bu lastiği kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım ama limitlerde giden biriside değilim. Sonuçta bu lastik bilinen bir markanın ekonomik ve neredeyse her ebata göre üretilmiş bir modeli amacı ucuz uzakdoğu mallarıyla rekabet,zaten lastikte Tayland malı ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

tayfun

Kumho  nun 39 deseni daha ağır basiyor.dulnop  benide  korkutuyor. Birde nankang  var yumuşak bi lastik. Ama kumho olacak büyük ihtimalle

147BLACK

Ankara Şaşmaz'daki tanıdık Michelin bayisinden yazın tanesi 190 tl'den 3 adet Primacy aldım.
Aslında Michelin, daha önce yaşadığım kötü Energy serisi deneyiminden dolayı hazetmediğim bir marka olsa da Bülent abi daha önce bu markadan kullandığı için ve aracın üstünde bir adet yeni 3 adet de eski, bu lastikten olduğundan yine aynı seriden devam ettim. Energy serisine göre daha iyi fakat daha spor lastiklere göre nasıldır bilemiyorum. Kış lastiği alana kadar kullanamaya devam. Şimidilik bir sıkıntısı yok.

147'mi sıfır aldığımda üstünde Good Year Eagle f1 vardı. O lastik gerçekten iyiydi. Tekrardan günün birinde alacak olduğumda Good Year'e yönlenebilirim. Fakat fiyatı pahalı sanırım.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Oğuz

Konuyu biraz dağıtacağım ama kış lastikleriyle ilgili bir sorum olacak.  :)

Benim araç için lastik bulmak biraz zor, 225/40/18 ebatlarda lastik arıyorum, yanak 45 olur mu diye düşündüm fakat o da yer yer sürtme yapabilir yaylardan dolayı.

Kaliteli lastiklerin tanesi 400-600 lira arası değişiyor. Bütçeme göre ya 2 tane kaliteli(Michelin,Goodyear gibi) kış lastiği alacağım ya da 4 tane bilindik markalara göre daha kalitesiz(Syron,Petlas gibi) olanlardan alacağım.

Ne önerirsiniz ?
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Alper

Konuyu biraz dağıtacağım ama kış lastikleriyle ilgili bir sorum olacak.  :)

Benim araç için lastik bulmak biraz zor, 225/40/18 ebatlarda lastik arıyorum, yanak 45 olur mu diye düşündüm fakat o da yer yer sürtme yapabilir yaylardan dolayı.

Kaliteli lastiklerin tanesi 400-600 lira arası değişiyor. Bütçeme göre ya 2 tane kaliteli(Michelin,Goodyear gibi) kış lastiği alacağım ya da 4 tane bilindik markalara göre daha kalitesiz(Syron,Petlas gibi) olanlardan alacağım.

Ne önerirsiniz ?
215 45 18 al bence Oğuz.
Birde Nokian bulabilirsen onu al derim ben. 4 lastik almak her zaman daha iyidir ama en kötü 2 adet çekiş olan lastiklere takarsın giderde çok kara kışa girmiyorsan.
Yoksa Petlas falan da alabilirsin kış lastikleri kötü değil ama yüksek hız yapmayacaksın tabii ki de bu kış lastikleriyle bilgin olsun.

147BLACK

Bundan önceki iki aracımda da PETLAS kışlastikleri vardı ve memnundum. Fiyat fayda oranı çok yüksek. :-)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Gouki

147'mi sıfır aldığımda üstünde Good Year Eagle f1 vardı. O lastik gerçekten iyiydi. Tekrardan günün birinde alacak olduğumda Good Year'e yönlenebilirim. Fakat fiyatı pahalı sanırım.

Vay arkadaş benim 147'nin üzerinde Firestone vardı :)

TaLa

Bundan önceki iki aracımda da PETLAS kışlastikleri vardı ve memnundum. Fiyat fayda oranı çok yüksek. :-)

Çok hız yapmayı sevmiyorsan Petlası diğerlerine oranla öneririm. hem yerli malı hemde  yazlık - kışlık konusunda hiç promlem yaşamadım. fiyat olarakda diğerlerine oranlar daha makul.
Alfa Romeo 156 2.0 TS 1998  2011-2015
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2007 2015 -2016
Alfa Romeo 159 1.9 JTS 2007 2016-2019
Alfa Romeo 156 1.6 TS 2005  2016 -2018
Alfa Romeo 156 2.0 TS 2002  2019-2020
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2    2020-

Alfadanadam

Kış lastiğine zincir muamelesi yapmayın arkadaşlar. 2 De nedir? Kışın arabanın arkası fıldır fıldır dönünce hatırlamayın beni sonra..
Kış lastiği ben nokian. D3 serisi, şimdiye kadar kulllandığım hem en başarılı hem de en sessiz lastik.

Tapatalk

Oğuz

Kış lastiğine zincir muamelesi yapmayın arkadaşlar. 2 De nedir? Kışın arabanın arkası fıldır fıldır dönünce hatırlamayın beni sonra..
Kış lastiği ben nokian. D3 serisi, şimdiye kadar kulllandığım hem en başarılı hem de en sessiz lastik.

Tapatalk

Abi nokian D3 bulamadım ama A3 var. 4 lastiğin fiyatı 2 bin lirayı geçiyor, ne yazık ki öyle bir imkanım yok. Petlas Snowmaster alacağım sanırım 4 tane.

Alfadanadam

Sen 17"leri attın mı ki Oğuz? Yoksa zaten direk 18 mi almıştın?

Tapatalk

Oğuz

Sen 17"leri attın mı ki Oğuz? Yoksa zaten direk 18 mi almıştın?

Tapatalk

Direk 18 aldım abi :)

Alfadanadam

O zaman kakırmandan 17"leri al. Sadece jantları güzel bir fiyata versin sana :)
lastikler 300 civarına gelir. Ayrıca kısa bir süre de olsa 17" testi yaparsın :)

Tapatalk

Oğuz

Kakırman abimiz kışı evde geçirecekse olabilir  :))

Alfadanadam

O uğraşamaz o işlerle. Para biriktirip scooter alcak daha :)

Tapatalk