Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Konuyu biraz dağıtacağım ama kış lastikleriyle ilgili bir sorum olacak.  :)

Benim araç için lastik bulmak biraz zor, 225/40/18 ebatlarda lastik arıyorum, yanak 45 olur mu diye düşündüm fakat o da yer yer sürtme yapabilir yaylardan dolayı.

Kaliteli lastiklerin tanesi 400-600 lira arası değişiyor. Bütçeme göre ya 2 tane kaliteli(Michelin,Goodyear gibi) kış lastiği alacağım ya da 4 tane bilindik markalara göre daha kalitesiz(Syron,Petlas gibi) olanlardan alacağım.

Ne önerirsiniz ?

Oğuz bir önerim olacak belki mantıklı gelir , malum kışın insanı riske atacak hava şartları çok uzun sürmüyor,max. 1-2 hafta öyle sağlam kar yağıyor , şahsen ben Ankaradayım ve bilkent şehirden baya fark ediyor , şehirde güneş görüpte buraya kar yağdığını , evimin önünde kar yağarken , Aştiye(otogar) yağmur yağdına bizzat şahit oldum.Bildiğin gibi de Ankaraya kar yağdığında fena yağıyor , bundan dolayı ben çıkma temiz,güzel kullanılmış Michelin marka kar lastik almıştım, çok şükür hiç bir sorunla karşılaşmadım çata pata tırmanıyordu bizim dik yokuşları :) bu şekilde kelepir düşürebilirsin eğer kafana yatan dişleri vs düzgün olan,kullanılabilir olan, bir araştır derim.Kaldı ki istanbulun yoğunluğunu ve çok abartı kar yağışı almadığını farz ediyorum öyle çok para vermeni gerektirecek lastiklere ihtiyaç olmaya bilir.

Oğuz

Benim araç için lastik bulmak biraz zor, 225/40/18 ebatlarda lastik arıyorum, yanak 45 olur mu diye düşündüm fakat o da yer yer sürtme yapabilir yaylardan dolayı.

Kaliteli lastiklerin tanesi 400-600 lira arası değişiyor. Bütçeme göre ya 2 tane kaliteli(Michelin,Goodyear gibi) kış lastiği alacağım ya da 4 tane bilindik markalara göre daha kalitesiz(Syron,Petlas gibi) olanlardan alacağım.

Ne önerirsiniz ?

Oğuz bir önerim olacak belki mantıklı gelir , malum kışın insanı riske atacak hava şartları çok uzun sürmüyor,max. 1-2 hafta öyle sağlam kar yağıyor , şahsen ben Ankaradayım ve bilkent şehirden baya fark ediyor , şehirde güneş görüpte buraya kar yağdığını , evimin önünde kar yağarken , Aştiye(otogar) yağmur yağdına bizzat şahit oldum.Bildiğin gibi de Ankaraya kar yağdığında fena yağıyor , bundan dolayı ben çıkma temiz,güzel kullanılmış Michelin marka kar lastik almıştım, çok şükür hiç bir sorunla karşılaşmadım çata pata tırmanıyordu bizim dik yokuşları :) bu şekilde kelepir düşürebilirsin eğer kafana yatan dişleri vs düzgün olan,kullanılabilir olan, bir araştır derim.Kaldı ki istanbulun yoğunluğunu ve çok abartı kar yağışı almadığını farz ediyorum öyle çok para vermeni gerektirecek lastiklere ihtiyaç olmaya bilir.

İlk çıkma baktım zaten ama benim ebatlarda malesef yok :)
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

Ne önerirsiniz ?

O zaman kesene bereket kardeşim :D

sp4rc0

Arkadaşlar dulnop Lm 703 almayı düşünüyorum acil tecrübesi olan paylasira sevinirim. Tanesi 200 tl yada kumho  o fiyatlara. Bu maximum verecegim rakam.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Kumho KU31'i tavsiye ederim,bu lastikten 2 takım kullandım,çok memnun kaldım. Dunlop LM703 uzakdoğu piyasası ve bizim gibi ekonomik lastik isteyen ülkeler için üretilmiş bir model,zaten aratınca hep uzakdoğu dilinde açıklamalar çıkıyor,şuan 704 çıkmış olması lazım,703 düşünürsen tarihe dikkat derim. Ben şuan arkalarda bu lastiği kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım ama limitlerde giden biriside değilim. Sonuçta bu lastik bilinen bir markanın ekonomik ve neredeyse her ebata göre üretilmiş bir modeli amacı ucuz uzakdoğu mallarıyla rekabet,zaten lastikte Tayland malı ;)

Anıl, sen birkaç kişi ile birlikte daha önce de KU31 tavsiye etmiştin. O zaman 215/45/17" KU31 çok aradım ama Kırıkkale hariç Türkiye'de hiçbir yerde yoktu. Şu an durumu nedir bilmiyorum ama piyasadan kaldırılmış olabilir.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Lbe

Kardeşim düşünür müsün bilmem ama bir arkadaşım Giulietta için 16 jant+michelin alpin kış lastiği satıyor.İstersen onunla bir irtibata geçeyim.

Michelin Alpin nasıldır bilmiyorum ama ben Michelin Pilot Alpin kullanıyorum ve çok memnunum.Çok farklı olacağını sanmam

tayfun

Arkadaşlar dulnop Lm 703 almayı düşünüyorum acil tecrübesi olan paylasira sevinirim. Tanesi 200 tl yada kumho  o fiyatlara. Bu maximum verecegim rakam.

Kumho KU31'i tavsiye ederim,bu lastikten 2 takım kullandım,çok memnun kaldım. Dunlop LM703 uzakdoğu piyasası ve bizim gibi ekonomik lastik isteyen ülkeler için üretilmiş bir model,zaten aratınca hep uzakdoğu dilinde açıklamalar çıkıyor,şuan 704 çıkmış olması lazım,703 düşünürsen tarihe dikkat derim. Ben şuan arkalarda bu lastiği kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım ama limitlerde giden biriside değilim. Sonuçta bu lastik bilinen bir markanın ekonomik ve neredeyse her ebata göre üretilmiş bir modeli amacı ucuz uzakdoğu mallarıyla rekabet,zaten lastikte Tayland malı ;)

Anıl, sen birkaç kişi ile birlikte daha önce de KU31 tavsiye etmiştin. O zaman 215/45/17" KU31 çok aradım ama Kırıkkale hariç Türkiye'de hiçbir yerde yoktu. Şu an durumu nedir bilmiyorum ama piyasadan kaldırılmış olabilir.
Ku  39 çıktı şimdi 10 tl fark var arada ama 31 iyi 39 daha daha iyi ben 39 buldum 200 tl ye almayı düşünüyorum.

Anıl

Ümit, en son 4 ay önce internetten polo için 195/45 R15'ini aldım,fiyat gayet uygundu ama üretim tarihi 2012! Bende İstanbul'dan buldum ama Antep'den bir yerden geldi :D KU31
internet sitesinde daha üretimde olduğu görülüyor, bunların üzerinde Kumho SPT yazar,yani diğer modelleri gibi kocaman rakamları göremezsin,yanağın üzerinde küçücük KU31 yazısı vardır.
Mesela bu sitede istediğin ölçü var;
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

sp4rc0

Ümit, en son 4 ay önce internetten polo için 195/45 R15'ini aldım,fiyat gayet uygundu ama üretim tarihi 2012! Bende İstanbul'dan buldum ama Antep'den bir yerden geldi :D KU31
internet sitesinde daha üretimde olduğu görülüyor, bunların üzerinde Kumho SPT yazar,yani diğer modelleri gibi kocaman rakamları göremezsin,yanağın üzerinde küçücük KU31 yazısı vardır.
Mesela bu sitede istediğin ölçü var;

Fiyatları da çok uygun görünüyor. İnternette var ama aradığında kalmadı diyorlar. Aslında 17"jantları satıp 15" janta dönesim var.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

master

O muydu bu muydu derken bugün gidip 4 adet Continental Contisportcontact 5'i taktırdım. Ölçü 225/50/17. Haydi bakalım hayırlısı. Birkaç bin km olsun yorumları yazarım. Ama ilk yorumlarım önceki Goodyear Eagle F1 GSD3'e göre çok daha sessiz olduğu ve daha konforlu olduğu şeklinde. Bir de çok şükür yoldaki en ufak bozuklukta direksiyonu oraya doğru çekmiyor. Goodyear'lar bilek istiyordu çünkü yoldaki dalgalanmalara çekiyordu direksiyonu.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ku2

Ben de aynısını alıyorum Önder :)) 225 45 17 Conti 5.. Benim canavar SW için. :)) Haftaya taktırıcam..
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

tayfun

Ben dün akşam v taban starmax lardan kurtuldum. Yokohama You are not allowed to view links. Register or Login AC2 215/45/17 ALDIM. İslak zemin,fren ve yol tutuşu çok çok iyi fakat sanki biraz ses yapıyor ve birazda sert gibi. 1 sene içerisinde 3. Lastik deyisimi. Bakalım biraz daha kullandıktan sonra izlenimlerimi daha detaylı paylasicam.

mahoretti

önceki aracımda bende de yokohama vardı, gayet memnundum. bunları ne kadara aldın ?

master

Ben memnun degilim csc5 denn :(

Yorumlarımı güncelliyorum ben de. Sessizlik inanılmaz farketti, araba bir anda Mercedes oldu :) Yakıt tüketimi Eagle F1 GSD'ye oranla çok az, zorla farkedilecek derecede azaldı. Konfor 2 basamak yukarıya çıktı.

Direksiyon daha konforlu ve hafif bir hale geldi. Aslında bu kısmını çok beğenmedim. Goodyear ile yoldaki her şeyi hissediyordunuz. Evet konforlu değildi, yoruyordu, ama araçla birebir bağlantı sağlıyordu.

Yol tutuş tepkileri değişti. Eagle F1 son noktaya kadar gidip bir anda tutunmasını kaybederken CSC5'ler bırakmadan önce haber veriyor. Limitleri de Eagle F1 GSD'den daha yüksek. Yol tutuşundan şu anda inanılmaz memnunum.

Ancak yumuşak yapısı itibariyle ömrü ne olur, GSD ile geçtiğim bazı farkedilmemiş çukurlarda bu lastik balon yapar mı bunları henüz bilmiyorum. Ek olarak kıyamadığım için henüz panik fren testi de yapmadım. Yağmur düzgün yağmadığı için ıslak yol tutuş testi de yapmak nasip olmadı. Bu ikisini de test ettikten sonra yorumlarımı aktaracağım.

Şu anda genel olarak çok memnunum. Korkarak almıştım internetteki "olmadık yerde patladı, ömrü 5000 km'de bitti" gibi yorumlardan, ancak şu anda iyi bir tercih yaptığıma inanıyorum.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tayfun

önceki aracımda bende de yokohama vardı, gayet memnundum. bunları ne kadara aldın ?
liste fiyatı 280 tl ile 340 arası değişiyor. Ben bi arkadasin mercedes c180 inden aldım 1700 km yapmış daha 4ünü  400 tl ye aldım.( bu lastikle mercedes in c180 serisinde kullandığı fabrika çıkışlı lastikler)

mahoretti

liste fiyatı 280 tl ile 340 arası değişiyor. Ben bi arkadasin mercedes c180 inden aldım 1700 km yapmış daha 4ünü  400 tl ye aldım.( bu lastikle mercedes in c180 serisinde kullandığı fabrika çıkışlı lastikler)

baya bi şanslıymışsın.... :haydi:

Doğa Tosun

Goodyear Eagle F1'lerimiz bitti. Muhtemelen tercihi yine eagle f1 assymmetric 2 den yana kullanacagiz. Konforlu degil, çekme yapiyor, sert ve ısınana kadar yol tutuşu pek iyi degil belirsiz, kaymazsa kaymaz, kaydi mi bi anda..  Ama ısındiktan sonra ciddi anlamda iyi tutuyor, V desenli ilk eaglef1 serisi gibi ani frenlemede kizaklamiyor ve direksiyon hissi cok iyi.
Yaza kadar GT'ye 18" jant bulup ona daha yumuşak birseyler var aklimda.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ozoozo

Goodyear Eagle F1'lerimiz bitti. Muhtemelen tercihi yine eagle f1 assymmetric 2 den yana kullanacagiz. Konforlu degil, çekme yapiyor, sert ve ısınana kadar yol tutuşu pek iyi degil belirsiz, kaymazsa kaymaz, kaydi mi bi anda..  Ama ısındiktan sonra ciddi anlamda iyi tutuyor, V desenli ilk eaglef1 serisi gibi ani frenlemede kizaklamiyor ve direksiyon hissi cok iyi.

18" lastik konusunda bir araştırman olursa beraber yapalım kardeşim bende düşünmüyor değilim , temiz kullanılmış çıkma falanda olabilir :)

Lbe

Cinturato P7'den memnundum ben, tek dezavantajı yuvarlanma direnci fazla.Aynı fiyatlarda daha mantıklı lastik bulamazsam sanırım bi takım daha alcam

tayfun

baya bi şanslıymışsın.... :haydi:
aslında iyi oldu. 3 ay önce sıfır starmax v taban almıştım. Şimdide bunları bulamasaydim yine dünya para verip sıfır alacaktım ve baya bi butcem sarsilacakti. Yine 1.000 tl ye geldi anliyacagin. Starmax lar yatıyor satamazsam boşuna almış olacam. Birdaha kullanmayı düşünmüyorum onları. Kötü değiller ama 8 ofsetli jantlarima uymuyor ölçüler. ( 205/40/17 )

alfacan

6 aydır dunlop lm 703 kullanıyorum . Arabayı limitlerde kullanmadığım için şuana kadar bir sıkıntısını görmedim .  :)

215*45*17

tayfun

6 aydır dunlop lm 703 kullanıyorum . Arabayı limitlerde kullanmadığım için şuana kadar bir sıkıntısını görmedim .  :)

215*45*17
703 bende buldum ama kullanan arkadaşlar ıslak zeminde kötü olduğunu soylediler vazgeçtim.

Sercan Keklik

Murat abi var foruma pek girmiyor. Fakat Her buluşmada aramızda olur. 159 ve GT si var. GT sine 40. yıl özel seri jantları getirdi. Üzerine Pzero Serisi lastik aldı. Konfor ve yol tutuş inanılmaz arttı diye belirtiyordu ki, Veloce Volkan abimdende bi tavsiye alabilirsin. Zira cok fazla GT kullanmış kendisi farklı lastik tecrübeleri olmuştur diye düşünüyorum.

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

blackeyekenan

Abeyler, 225/45/17 dunlop sp 01 lerimi  aynı değerde. Mıchlen prımacy hp ile değiştirdimmm.,, ne gibi güzellikler ve dezavantajlar olur tecrubeli arkadaşlar yardımcı olursnız sevirimm, benim ilk lastik değişimim oldu,, kendi tecrubelerimle sizlerin kini kıyaslamak istiyorumm,,, selamlarr

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

Oğuz

Nankang kış lastiği hakkında bilgisi olan var mı acaba ? Bir de bu lastikler kar ve kış lastiği diye ayrılıyor sanırım,İstnabul için kış lastiği yeter diye düşünüyorum.  :)
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive