Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

brkvrl

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login ;

Evet dediğiniz gibi bende bu şekilde ibrae bulamadım ancak bi kaç yerde buna bağlı hesap yapıldığı için örnek olarak aldım. Zaten sormamın nedeni bu koşullarda problem olmaması lazım ancak riske atılacak bir konu değil.
Bende gereksiz olur fikri ağır basıyor ama başkasından duymam lazım tabi.:)
CSC5
F1 EAGLE 2 Arasında karar vereceğim. Fiyat olarak uygun bulduğumu alacağım. Yokohama performans lastikleri iyi gibi duruyor ancak yeterli veri bulamadığımdan riske atamadım. Daha bilindik markalara devam.

benim söylediklerimi unut ,git sen 225 hatta 235 You are not allowed to view links. Register or Login adamlar var ortalıkta....

Çıkışınızı anlamadım?

Ben size hak verdim. Problem nerede?
Alfa Romeo Mito QV Beyaz (2011)

halil

Evet dediğiniz gibi bende bu şekilde ibrae bulamadım ancak bi kaç yerde buna bağlı hesap yapıldığı için örnek olarak aldım. Zaten sormamın nedeni bu koşullarda problem olmaması lazım ancak riske atılacak bir konu değil.
CSC5
F1 EAGLE 2 Arasında karar vereceğim. Fiyat olarak uygun bulduğumu alacağım. Yokohama performans lastikleri iyi gibi duruyor ancak yeterli veri bulamadığımdan riske atamadım. Daha bilindik markalara devam.

benim söylediklerimi unut ,git sen 225 hatta 235 You are not allowed to view links. Register or Login adamlar var ortalıkta....

Çıkışınızı anlamadım?

başkalarından da duymam lazım demişsin hani.başkalarından duymassan, benim söylediklerim yanlış mı olur?

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

OzgurMR

CSC5

Çıkışınızı anlamadım?

başkalarından da duymam lazım demişsin hani.başkalarından duymassan, benim söylediklerim yanlış mı olur?

Forumlardaki yazışmalardan kaynaklı yanlış anlaşılmalardan biri. Bu kadar ani ve sert çıkış yapmamalı bence...
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

brkvrl

CSC5

Çıkışınızı anlamadım?

Forumlardaki yazışmalardan kaynaklı yanlış anlaşılmalardan biri. Bu kadar ani ve sert çıkış yapmamalı bence...

Yanlış anlaşılmışım keşke çıkış yapmadan sorsaydınız başkası dediğim birinin yorumda bulunup yönlendirmesiydi o kişide siz oluyorsunuz sizin söylediğinizin üstüne zaten ebat konusunu kapattım modellerde kafamda oluştu ufak bir fiyat araştırmasından sonra lastiklerimi alacağım inşallah.

Gouki

Ben de anlamadım bu çıkışın sebebini.

erk1n

En ideali tabii ki orjinal ölçülerde lastik kullanmaktır.

Ancak çeşitli sebeplerden dolayı (fiyat vb.) çok zorda kalınırsa lastik çapında %1-%2 'den fazla artış olmayacak şekilde ve aynı otomobilde aynı ebatları kullanmış kişilerin olumlu yorumları (sürtme olmaması vb.)  olursa değerlendirilebilir. Ancak zorda kalınırsa...
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

brkvrl

En ideali tabii ki orjinal ölçülerde lastik kullanmaktır.

Ancak çeşitli sebeplerden dolayı (fiyat vb.) çok zorda kalınırsa lastik çapında %1-%2 'den fazla artış olmayacak şekilde ve aynı otomobilde aynı ebatları kullanmış kişilerin olumlu yorumları (sürtme olmaması vb.)  olursa değerlendirilebilir. Ancak zorda kalınırsa...

Ebat konusunda orjinale sağdık kalacağım. Teşekkürler.

a-y-k-u-t

performans lastiği arıyorum vermiş olduğum lastiklerden hangisi sizce daha iyi

yeni bir şey yaratacaksan eskiyi tamamen yok et!!

erk1n

Bu ilanda 2 adet lastik var. Geçiniz

Üretim yılı 2010. Buna rağmen fiyatı yüksek. Geçiniz

Çok eski tarih üretimi lastik. Üretim tarihini okuyamadım ama Continental'ın eski bir modeli olduğunu bildiğimden eski bir lastik olduğunu anladım. Geçiniz

Conti Sport Contact5 iyi lastik. Hemde 2013 üretimi. Balon yoksa diş derinliği yeterliyse kesin bunu alın.

Üretim tarihi yeni olsaydı kesin yazardı lastikçi.. Diş derinliğide yetersiz gibi görünüyor sanki. Geçiniz

Yukarıda 2013 üretim tarihli Conti varken 2010 tarihli bu lastik alınmaz. Geçiniz

Ben bu ilanı tam anlamadım. 2 adet michelin, 2 adet kore üretimi lastik mi satıyor? Eğer öyleyse geçiniz. Ama 4 adet Michelin satıyorsa ve yalnızca 6000km yapıldıysa ki ilandaki fotodaki gördüğüm michelin lastik gerçektende 0 ayarındaydı, o zaman kesinlikle alınabilir.

Toyo Premium olmayan bir marka. Premium olmayan markanın ikinci eline bence girmeye hiç gerek yok. Geçiniz
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

a-y-k-u-t

You are not allowed to view links. Register or Login  süpersin çok teşekkür ederim
Michelin karışık olan o ilan hem bana yakın olay şöyle olmuş elinde 4 adet lastik var sanırım ikisi kore malı olan o lastikleri verip 4 takım Michelin yani ilandaki lastikleri almış bunları satıyor gibi arayıp sorayım en iyisi ...
215 ile 205 ve 45 ile 50  arasında ne gibi fark olur sence aslında ben 215 45 17 bakıyordum
yeni bir şey yaratacaksan eskiyi tamamen yok et!!

öztürk26

Toyonun orijinal Japon olanı ise güzel, iş görür fakat çakma olanları geçerse elinize kötü sonuçlar meydana çıkabiliyor. Şuan için kullanmaktan memnunum.

erk1n

Toyo kötü lastiktir demiyorum. Dediğiniz gibi orjinal japonları ve bazı modelleri başarılı.

Ancak 2nci elde diğerleri ile aynı fiyatı varken Toyo'ya girmeye çok gerek yok diye düşünüyorum.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

You are not allowed to view links. Register or Login  süpersin çok teşekkür ederim
Michelin karışık olan o ilan hem bana yakın olay şöyle olmuş elinde 4 adet lastik var sanırım ikisi kore malı olan o lastikleri verip 4 takım Michelin yani ilandaki lastikleri almış bunları satıyor gibi arayıp sorayım en iyisi ...
215 ile 205 ve 45 ile 50  arasında ne gibi fark olur sence aslında ben 215 45 17 bakıyordum

Orjinale (215/45r17) sadık kalmak çok önemli. Ama istediğiniz fiyatlara istediğiniz lastiği bulamıyorsanız yerinizde olsam 225/45r17 'yi düşünürdüm. Tabii ki bu ebatta lastikleri 147 'sinde kullanan varsa onların referansıyla.. Diğer söylediğiniz ebatları hiç düşünmezdim.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

rain man

Orjinale (215/45r17) sadık kalmak çok önemli. Ama istediğiniz fiyatlara istediğiniz lastiği bulamıyorsanız yerinizde olsam 225/45r17 'yi düşünürdüm. Tabii ki bu ebatta lastikleri 147 'sinde kullanan varsa onların referansıyla.. Diğer söylediğiniz ebatları hiç düşünmezdim.

Şu anki kışlıklarım 225*45*17. Sürtme yapmıyor ancak araçta stok yaylar var. yarı zamanlı suv görünümünü uyandırıyor biraz arkadan ama tavsiye etmiyorum. Kime gittiysem bu lastikleri değiş diyor. Ki muhtemelen 225'leri uzun zaman kullanmaktan dolayı sağ ön teker bilyam bozulmuş değiştirdim.

Tavsiyem 215*45*17'den şaşmayın.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

erk1n

Şu anki kışlıklarım 225*45*17. Sürtme yapmıyor ancak araçta stok yaylar var. yarı zamanlı suv görünümünü uyandırıyor biraz arkadan ama tavsiye etmiyorum. Kime gittiysem bu lastikleri değiş diyor. Ki muhtemelen 225'leri uzun zaman kullanmaktan dolayı sağ ön teker bilyam bozulmuş değiştirdim.
Tavsiyem 215*45*17'den şaşmayın.

İşte 147'sinde 225/45r17 kullanan Alfista referansı... Karar sizin
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Murad

Eski 147 aracımda 1 yıl 225 lastik kullandım. Benden önce de aracın sahibi olan You are not allowed to view links. Register or Login kullanıyordu. Ben hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Bu tip şeyler çok abartılacak konular değil. Kimi memnun olur, kimi olmaz. Bu kadar basit. Kiminin arızası denk gelmiştir, bunu lastiğe yormuştur bu da olabilir. Üstelik 225 lastik kullanırken aracımda yay da vardı. Bir kez dahi sürtme yaşamadım.

h.t

Benim araçta çok ilginç , supersportları aldığımda üzerinde 225/45 17 vardı araba liftten inerken ön taraf sürtme yaptı geri söktük . 215/45 17 ye geçecektim zaten bende ama o an mecburiyetten hemen almak zorunda kalmıştım

Sent from my iPhone using Tapatalk

erk1n

Eski 147 aracımda 1 yıl 225 lastik kullandım. Benden önce de aracın sahibi olan You are not allowed to view links. Register or Login kullanıyordu. Ben hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Bu tip şeyler çok abartılacak konular değil. Kimi memnun olur, kimi olmaz. Bu kadar basit. Kiminin arızası denk gelmiştir, bunu lastiğe yormuştur bu da olabilir. Üstelik 225 lastik kullanırken aracımda yay da vardı. Bir kez dahi sürtme yaşamadım.

Bende buna benzer yorumları alfaowners forumunda okuduktan sonra 147'de 225/45r17 kullanılabilir demiştim.

Zaten orjinal 215/45r17 ile 225/45r17 arasında çok minimal (1cm) bir çap artışı var.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Gouki

Supersportların genişliğinden olabilir. Bende vakt-i zamanında 205/45-17 kullanmıştım. Yine olsa yine 205/45 alırdım.

yigitekimdemir

Yokohama lastiklerini aktif olarak kullanan var mı merak ediyorum ben de genelde yurtdışında olumlu yorumlar alıyor fakat bizdeki lastikçiler onu alacağına Michelin al diyorlar. Michelin'den memnun değilim deyince de o zaman Yokohama hiç memnun etmez deyip Conti veya GoodYear'a öneri veriyorlar.
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

ar.159

arkadaşlar farklı bir sorunum var
3 adet sıfır michelin primacy hp 98w lastiğim var 4. yü michelin primacy 3 94y taksam sorun olur mu?
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

delıfısek

Yokohama lastiklerini aktif olarak kullanan var mı merak ediyorum ben de genelde yurtdışında olumlu yorumlar alıyor fakat bizdeki lastikçiler onu alacağına Michelin al diyorlar. Michelin'den memnun değilim deyince de o zaman Yokohama hiç memnun etmez deyip Conti veya GoodYear'a öneri veriyorlar.

ama adamlar yapıyor valla. ben onler için goodyear efect. grip. performance arkalar içinde conti cpc5 kullanıyorum gayet güzel kombin. tavsiye ederim.

goodyearları cok arastırdım ayrıca gercekten iyiler.

erk1n

3 adet sıfır michelin primacy hp 98w lastiğim var 4. yü michelin primacy 3 94y taksam sorun olur mu?

98w bulamıyor musunuz?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

ama adamlar yapıyor valla. ben onler için goodyear efect. grip. performance arkalar içinde conti cpc5 kullanıyorum gayet güzel kombin. tavsiye ederim.

goodyearları cok arastırdım ayrıca gercekten iyiler.

Nokian zLine
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2
Continental Conti Sport Contact 5

Bunlar yüksek beklentileri olan kullanıcıları üzmeyecek lastikler.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

alperuzi

ikili olarak değiştirin bence, 3 adet kullanılmış ise her ihtimalde ikili değiştirin hatta, 98w bulsanız da