Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Erk1n bey aynı şeyleri tekrar edip durmuşsunuz ama yine hepsi sizin saplandığınız,sabit fikirler.

Minilerde siz runflat geliyor dediniz , ben değil. Kaldı ki siz bravonuzda 60 bin km kullandığınız diye bu sorun çıkartmayacak anlamına gelmez , dünyanın hangi araba platformunda sorarsanız sorun 5 lik yayı stock amortisör ile kimse tavsiye etmez,edemez. Eski aracımda daha doğru
düzgün km yapamadan amortisörlerim değişti. Zaten yukarıda Passione de bunu TECRÜBESİYLE onaylamış , sağdan soldan duyduğuyla değil.

Gelelim RFT olayına ,  bir çok  mini ve bmw sever sizin mantığınıza göre şuan virajları alamayıp,yada kontrolü kaybedip ölmüştü , Çünkü bayan kullanıcı kitlesi harici mini cooper s veya jcw veya gp alıpta stock binen azdır , şimdi siz ben bindim dersiniz :D haliyle böyle bir şey saçma. Zaten çevremdeki insanların çoğu ilk iş lastiklerini değiştiriyor hiç biri de ya yol tutuşun azaldı,araç kafa sallıyor,virajı bitemiyor vs demedi.

Bu arada kusura bakmayın da şimdiye kadar gördüğüm en sabit ve benim dediğim doğrudur diyen insanlardansınız, umarım yüz yüze tanışmayız. Üstelik söylediğiniz şeyler doğru bile değil iken bunda ısrarcı olmak biraz takıntılı olmayı gerektirir.

OZO..!!!

erk1n

You are not allowed to view links. Register or Login
159'da Eibach Sportline -5cm lik yayi ancak 15 bin km kullanabildim. Bilstein B8 lere gecince ayni araci kullandigimdan emin olamaz haldeydim resmen.  Surus inanilmaz iyilesti ve Eibach kn uydurdugu stock amortisor ile uyumludur lafinin %100 tecrubeyle sabit yalan oldugunu soylerim.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Otomobilden otomobile değişiyor olabilir. Konforla alakalı hiç bir beklenti zaten olmasın 5'lik Eibach konusunda. Burada benim üzerinde durduğum konu stock amortisorle calisabilmesi. Yoksa zaten en sagliklisi yalnizca yay degisimi yerine kit degisimidir...

Ben kullandim simdilik alt takima bir zararida olmadi. Konfor tabii ki yok, ama yol tutusu cok iyi.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

erk1n

Ben de ozozo gibi düşünüyorum halen...

Donanımhaber'de başka birisinin yazdığını yapıştırayım. Açıklamalar çok mantıklı geldi.

Tabii ki istediğiniz şekilde düşünebilirsiniz.

Donanımhaber 'den tam ters görüşte yazılarda bulabilirsiniz.. Tabii ki hangisini benimseyeceginiz sizin bileceginiz iş.

Benim verdiğim bilgiler araç üreticilerinin verdiği bilgiler ve otomobil dergilerinin test sonuçlarına göre verdiği bilgiler.

Benim fabrika çıkışı RFT aracım vardı (Mini Cooper S Cabrio). Yeni lastik almam gerekti, o yüzden araştırmak durunda kalıp bu bilgileri edinmiştim.

Alfa Romeo sahipleri olarak böyle derdimiz olmadığına göre çokta üzerinde durmaya gerek yok belki.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Ormanci

Ben de ozozo gibi düşünüyorum halen...

Donanımhaber'de başka birisinin yazdığını yapıştırayım. Açıklamalar çok mantıklı geldi.

Tabii ki istediğiniz şekilde düşünebilirsiniz.

Donanımhaber 'den tam ters görüşte yazılarda bulabilirsiniz.. Tabii ki hangisini benimseyeceginiz sizin bileceginiz iş.

Benim verdiğim bilgiler araç üreticilerinin verdiği bilgiler ve otomobil dergilerinin test sonuçlarına göre verdiği bilgiler.

Benim fabrika çıkışı RFT aracım vardı (Mini Cooper S Cabrio). Yeni lastik almam gerekti, o yüzden araştırmak durunda kalıp bu bilgileri edinmiştim.

Alfa Romeo sahipleri olarak böyle derdimiz olmadığına göre çokta üzerinde durmaya gerek yok belki.

Fakat adam BMW X1 kullanıcısı ve kendisi de araştırmış etmiş :)
Anladığım kadarıyla sağda solda edilmiş "laf"lardan farklı olarak adam gibi teknik bişey bulamamış. Ki teknik olarak yürüyen aksamda çok fazla farklı şeyler de değişmez demiş.

Yok, bu derdimiz olmadığına göre demeyelim. Bu lastikleri standart kullanıcılar da "vaaay batlamıyomuş yaaa" diye alabiliyo, veya lastikçiler böyle satabiliyo mesela elinde o ölçünün normali yoksa.

Neticede BMW veya Mini'lerin parçaları, ya da RFT amortisör, RFT yürüyen aksam, RFT rot-balans ayarı diye şeyler duymuyoruz.

Böyleyse, hepsinin buna dahil edilmesi lazımdı.

erk1n

Ben burada kişileri eleştirmem, hakaret etmem.. Böyle bir şeye hakkım yoktur. Fikirleri, düşünceleri eleştiririm.

Aynı şekilde burada benim karakterimi tahlil etmeye, beni eleştirmeye, bana hakaret etmeye kimsenin hakkı yoktur. Ben kimseye böyle bir hak verdiğimi hatırlamıyorum.

Fikirlerimi, düşüncelerimi, buraya yazdıklarımı herkes eleştirebilir.

Kimse kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değil.

Saçma mesajları görmezden geliyor, forum yönetiminin gerekeni yapacağını umuyorum.

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

max-ime

Runflat teknolojisi normal lastiklerden baya farkli diye biliyorum. Diger normal lastiklerin yanaklari arasindaki sertlik farki, runflat lastikler ile kiyaslayinca cok daha az olabilir. Bu durumda otomobil ureticilerinin yuruyende degisiklik olmasada ayarlarla biraz oynamalari cokta olasilik disi degil.

Konuyla ilgili cok bilgi sahibi degilim, zaten gordugum kadariyla herkes cevresinden ornek veriyor, ama olabilirde. Hayir olamaz diye kestirip atmayalim.

erk1n

Yok, bu derdimiz olmadığına göre demeyelim. Bu lastikleri standart kullanıcılar da "vaaay batlamıyomuş yaaa" diye alabiliyo, veya lastikçiler böyle satabiliyo mesela elinde o ölçünün normali yoksa.

Otomobili fabrika çıkışı RFT olmayanların RFT takmasının sakıncalı olduğunu konusunda hem fikiriz.

Neticede BMW veya Mini'lerin parçaları, ya da RFT amortisör, RFT yürüyen aksam, RFT rot-balans ayarı diye şeyler duymuyoruz.

Fabrika çıkışı RFT lastiklerle gelen Mini Cooper 'lar ile fabrika çıkışı RFT olmayan lastiklerle gelen Mini Cooper* 'ların amortisörleri farklıdır.

* Mini Cooper John Cooper Works GP ve 15" lastikle gelen Mini Cooper 'lar
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

ozoozo

Ben burada kişileri eleştirmem, hakaret etmem.. Böyle bir şeye hakkım yoktur. Fikirleri, düşünceleri eleştiririm.

Aynı şekilde burada benim karakterimi tahlil etmeye, beni eleştirmeye, bana hakaret etmeye kimsenin hakkı yoktur. Ben kimseye böyle bir hak verdiğimi hatırlamıyorum.

Fikirlerimi, düşüncelerimi, buraya yazdıklarımı herkes eleştirebilir.

Kimse kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değil.

Saçma mesajları görmezden geliyor, forum yönetiminin gerekeni yapacağını umuyorum.

Düşünce yazmak ayrıdır , %100 budur diyip ortaya sürmek ayrıdır. Burda bilgisi olanda okuyor olmayanda, sizin verdiğiniz yanlış bilgilerle milletin kafasını karıştırmaya hakkınızda yok , bol keseden atarcasına üfürükten sallamayacaksın o zaman.

Benim fikrim bu yönde diye başlayan cümle ayrıdır , bu budur dahası olamaz demek ayrıdır.

Sizin hak vermenize gerek yok ben gerektiğinde alırım

biz burda 500 sayfada yazsak siz kabul etmeyeceksiniz.

OZO..!!!

Ormanci

Hocam iyi de Cooper Works dediğinizle diğer Mini'lerin hepsinin amortisörü farklı, RFT ile ilgisi yok ki? Spor paket Giulietta almış gibi bişey oluyor :)

ozoozo

Hocam iyi de Cooper Works dediğinizle diğer Mini'lerin hepsinin amortisörü farklı, RFT ile ilgisi yok ki? Spor paket Giulietta almış gibi bişey oluyor :)

@Ornamci Güzel abicim klavyeni eskitme , parmaklarını yorma :)

OZO..!!!

agucba

Keşke herhangi bir modeli RFT'li ve RFT'siz kullanıp karşılaştırabilme imkanı olsa. O zaman Ak Koyun, Kara Koyun belli olur.

///////////////

Ormanci

Yani kendimden emin olamadım resmen, başka açıklamalara da bakınca hmm tamam demek ki acayip teknik bi olay yok dedim.

Peki kendi fikridir öyle düşünmüş inanmış diyecektim ama Cooper Works ile 15 lastikle gelen Mini'lerin amortisörünün farklı oluşunu RFT'ye bağlamak çok garip oldu gerçekten. Cooper Works paketi zaten spor paketin allahı, bambaşka bişey, RFT diye mi amortisörü farklı geliyor yani???? Yoksa "J.Cooper Works" paketindeki Works özel spor amortisör olduğu için mi farklı geliyor :) 

Ormanci

Keşke herhangi bir modeli RFT'li ve RFT'siz kullanıp karşılaştırabilme imkanı olsa. O zaman Ak Koyun, Kara Koyun belli olur.

Kullanıp "oh beaaaaaaaaaaaa"dan başka bişey diyen görmedim duymadım hocam :)

Arkadaşın mesajı görünce "ulan Türk usulü yanlış bişey mi yapılıyor" dedim bi an ama gerçekten ispatlanmış adam gibi bişey yok gibi görünüyor.

Passione

Simdi sonuc nedir? Ben kalkip 159a RFT takarsam intihar etmis olurum ama OEM fabrika cikisi BMW 320 RFT yerine normal lastik takarsa intihar etmis olur mu olmaz mi?
"centocinguantanove"

ozoozo

Yani kendimden emin olamadım resmen, başka açıklamalara da bakınca hmm tamam demek ki acayip teknik bi olay yok dedim.

Peki kendi fikridir öyle düşünmüş inanmış diyecektim ama Cooper Works ile 15 lastikle gelen Mini'lerin amortisörünün farklı oluşunu RFT'ye bağlamak çok garip oldu gerçekten. Cooper Works paketi zaten spor paketin allahı, bambaşka bişey, RFT diye mi amortisörü farklı geliyor yani???? Yoksa "J.Cooper Works" paketindeki Works özel spor amortisör olduğu için mi farklı geliyor :)

Emindim o yüzden baya yazdım ama dayanamayıp arkadaşı aradım kendisine Murat abiyi aramasını rica ettim , Murat abi dediğim evotech in TR dist. Aynı zamanda mini cooper ile önden çekerde türkiye pist rekorunu elinde bulunduruyor zaten baya bir araba gurmesi ,baya da mini eskitti , şimdi dönüş yaptı "yok öyle bişey sallamasınlar" demiş :D

Ha bu arada arkadaşımın cevabıda yok öyle bir şey ama yinede sorayım dedi.

Tolga Özhan abinin teknik açıdan ikna edemediği veya zıtlaştığı tek insan gördüm oda Erk1n beydi sonra kendi kendime ben napıyorum dedim :)

OZO..!!!

erk1n

Bir otomobil 100 küsür beygirken diğeri 200 küsür beygir. Tabii ki farklı süspansiyon kullanıcak. Benim orada söylemek istediğim... Örneğin Mini Cooper S 'in tüm modelleri  fabrika çıkışı RFT ile geldiği için bu otomobil'in yedek parçası olarak amortisörü RFT 'li RFT'li değiş diye ayrılmaz. Zaten Mini Cooper S 'lerin amortisötlerinin hepsi RFT 'ye uygun yapılmaktadır.

Aynı şekilde 15" lastikli Mini fabrika çıkışı RFT 'siz geldiğinden zaten amortisorleri normal lastiklere göre yapılmıştır. Yedek parça alırken bana RFT 'ye özel yapılmış amortisor veya normal lastiklere uygun amortisör ver diyemezsiniz. Zaten hepsi normal lastiklere göre tasarlanmıştır.

Bunu anlatmaya çalıştım. Yoksa Mini 'lerin arasında donanım farklarını, paketlerin ne anlama geldiğini eski bir Mini Cooper S Cabrio kullanıcısı ve Mini Club üyesi olarak az çok biliyorum.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

Emindim o yüzden baya yazdım ama dayanamayıp arkadaşı aradım kendisine Murat abiyi aramasını rica ettim , Murat abi dediğim evotech in TR dist. Aynı zamanda mini cooper ile önden çekerde türkiye pist rekorunu elinde bulunduruyor zaten baya bir araba gurmesi ,baya da mini eskitti , şimdi dönüş yaptı "yok öyle bişey sallamasınlar" demiş :D

"Murat Abi"ye sormak yerine Borusan Otomotiv'e telefon edilip sorulabilir. O da yetmezse BMW AG 'ye email ile sorulabilir. "Yok bunlar pazalama hileleri" derseniz dünyanın en büyük otomobil derneklerinden biri olan Almanya'daki ADAC'a e-mail ile sorulabilir.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

ozoozo

"Murat Abi"ye sormak yerine Borusan Otomotiv'e telefon edilip sorulabilir. O da yetmezse BMW AG 'ye email ile sorulabilir. "Yok bunlar pazalama hileleri" derseniz dünyanın en büyük otomobil derneklerinden biri olan Almanya'daki ADAC'a e-mail ile sorulabilir.

Atta öğrenek hacı fikir güzel ama bilmiyoz ki ingiliççe siz hala ısrara devam edin başka bir konuda sizin yanlışınızı düzeltmek üzere görüşürüz

OZO..!!!

erk1n

Simdi sonuc nedir? Ben kalkip 159a RFT takarsam intihar etmis olurum ama OEM fabrika cikisi BMW 320 RFT yerine normal lastik takarsa intihar etmis olur mu olmaz mi?

Hiç biriniz intihar etmiş olmazsınız. Ama...

Sadece siz 159 'a RFT takarsanız arabanızda konfor namına bir şey kalmaz, orta vadede otomobilinizin yürüyeni zarar görür. Jantlarınız RFT'ye özel tasarlanmadığı için lastiğinizdeki hava boşaldığında RFT lastiğiniz janttan çıkabilir, yani asıl özelliği olan içinde hava yokken bile sizi en yakın lastikçiye götürme görevini yapamaz.

Fabrika çıkışı 320d sahibi RFT 'yi çıkarıp normal lastik takar ise süspansiyonları gerektiğinden yumuşak kaldığı için otomobilinin yol tutuşu kabiliyeti azalır, fren mesafesi artar.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Passione

Hiç biriniz intihar etmiş olmazsınız. Ama...

Sadece siz 159 'a RFT takarsanız arabanızda konfor namına bir şey kalmaz, orta vadede otomobilinizin yürüyeni zarar görür. Jantlarınız RFT için tasarlanmadığı için lastiğinizdeki hava boşaldığından RFT janttan çıkabilir, yani asıl özelliği olan içinde hava yokken bile sizi en yakın lastikçiye götürme görevini yapamaz.

Fabrika çıkışı 320d sahibi RFT 'yi çıkarıp normal lastik takar ise süspansiyonları gerektiğinden yumuşak kaldığı için otomobilinin yol tutuşu kabiliyeti azalır, fren mesafesi artar.
Dogru olabilir niye olmasin, arastirmak lazim biraz. Tabi hicbir alt takim parcasinda RFT ye goredir yazmaz ama mesela amortisorde mutlaka kaldirma kuvveti ayarlanirken RFT lastik hesaba katilir diye dusunuyorum cunku suspansiyon islemi lastikten baslar sasede biter arada da amortisor, yay, fisekler vb. vardir.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

wolkanku

hayal.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

erk1n

hayal.

Tam anlamadım. Fabrika çıkışı RFT olan BMW , normal lastik takabilir, ne fren mesafesi uzar ne de yol tutuşunda bir kayıp olur mu diyorsunuz?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

wolkanku

hayal.

Tam anlamadım. Fabrika çıkışı RFT olan BMW , normal lastik takabilir, ne fren mesafesi uzar ne de yol tutuşunda bir kayıp olur mu diyorsunuz?

aynen öyle.
eski borusan çalışanı olarak söylüyorum.
şu anda işten çıkıyorum haftasonu pek vaktim olmayacak ama borusan yetkilelerinden mail yazılı olarak da teyid alıp eklerim buraya.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

erk1n

Eski Borusan çalışanı olduğunuzu biliyorum. Bundan dolayı sordum zaten.

Borusan 'ın teknik departmanında alınacak böyle bir yazı konuya ayrı bir boyut katar :)

Bakalım bende Borusan 'a , BMW AG 'ye yazıyorum.

Bu arada yeni bir şey öğrendim: İngiltere'de fabrika çıkışında RFT olan otomobilinize RFT olmayan lastik taktınız ve kaza yaptınız. Kasko şirketi bu değişiklikten dolayı hasarınızı karşılamıyor. İngiliz otomotiv dergisinin (Auto Express) bir makalesinde yazıyor:

Aynı makalede fabrika çıkışı RFT olan otomobile RFT olmayan lastik takmanın güvenlik sorunu yaratacağı da yazıyor.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

Fabrika çıkışı RFT ile gelen otomobillere RFT olmayan lastik takmanın sakıncalarından bahseden başka bir makale:

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >