Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

916GTV

You are not allowed to view links. Register or Login
Ancak malesef yetkili servislerde ve distribütörlerde işi sizin kadar iyi bilen çalışanlar olamayabiliyor.

Örneğin otomobilinizin bijon aralığı ölçüsünü sorduğunuzda yanlış cevap verebiliyorlar.

Buna benzer şeyleri yaşayan Alfisti dostlar olmuştur, onlar örnekleri çoğaltabilir.

hocam büyük çelişki yok mu burda?

satış danışmanlarının veya müşteri temsilcilerinin maillerini ekliyorsun, üstüne iyi bilmiyor olabilirler diyorsun.

Yani bütün konularınızda hep bi fikri savunuyorsunuz, bu kesinlikle çok güzel bir eylem ama bazen de dışarıyı dinlemek daha iyi gelebiliyor.

Ayrıca,

Kullanamazsınız derler. Bende kullanılmaz derim.

Ama spacer ya da bijonların oynar havşalı bijonla değiştirilmesiyle kullanılabilir.

Aynı şekilde fabrika çıkışı RFT lastikle gelen otomobilde de gerekli değişiklikleri yaparsanız RFT olmayan lastik kullanılabilir: Jant ve amortisör-yay değişimi.

rftden vazgeçmek için gerçekten bunların yapılması gerektiğini ciddi ciddi düşünüyor musunuz? Diyelim ki düşündünüz, ne marka amortisör ve yay koyacaksınız? bilstein, koni, spax etc?

Bunu da yaptınız diyelim o zaman da koyduğunuz amortisörün veya yayın istediğini specleri mi karşılayacaksınız?

Yani işi gücü bırakalım paradox yapalım oluyor sizin ki, kusra bakmayın.

erk1n

Benim paylaştığım e-mail Kalamış Borusan Oto satış temsilcisinin maili değil. Borusan otonun genel merkezindeki Müşteri temsilcisinin email'. Müşteri temsilcisi de kendi kafasına göre yazmıyor, teknik departmana danışıyor ona göre müşteriye dönüş yapıyor. Ama tabii onların da hata payı var.

O yüzden 2-3 farklı kaynaktan araştırdım ki bunların en önemlisi bence otomobilin kullanma klavuzudur.

Ben "dışarı"yı dinlerim, "dışarının görüşlerine saygı duyarım. Zaten burada vakit geçirmemin sebebi dışarıyı dinlemek, dışarı ile tartışmak, dışarıdan öğrenmektir. Çok da şey öğreniyorum her geçen gün sizlerden.

Ama dinlemek, dışarıdan her duyduğumu doğru kabul etmek ya da benimsemek anlamına gelmiyor. Kimse benim fikirlerimi kabul etmek zorunda olmadığı gibi, bende kimsenin fikirlerini kabul etmek zorunda değilim. Burada sırf bu yüzden şahsıma yönelik eleştirilere maruz kaldım. Bu tatsız çok üzerinde durmadım. Bir daha tekrarlanmayacağını düşünüyor ve umuyorum.

Konuya dönersek:

Yay-amortisör tercihiniz istediğinize göre değişir. Mini Club'da otomobillerini modifiye edip pistlerde yarışlara katılan arkadaşlar genelde coilover tercih ettiler. RFT'leri atıp normal lastiklere geçtiler.

Benim ise yarışla pistle işim yoktu, otomobilinde konforundan yana şikayetim yoktu. Çünkü Mini gibi bir araçtan konfor beklentim yoktu. O yüzden RFT ile devam ettim yola.

Bunlar benin düşüncelerim, benim tercihlerim. Kanun değil.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

erkan

Gt araciniz icinnokian tavsiye ederim fiyatida cok iyi

Ata üretim tarihi 2012 bunların fiyat o yüzden uygun herhalde yeni tarihli olanlar 320+ ki buda benim fiyat aralığımı aşıyor toyo-falken-lassa gibi markalarda sessiz yumuşak bir model tavsiyen varsa bakabilirim

erk1n

Bu Michelin Crossclimate lastiğin run-flatı  var mı ?

Mayıs ayında çıkacak serilerde gözükmüyor. Zaten bu serilerde ebat seçeneği de çok geniş değil.

2016 'da diğer ebatları da üretmeye başladıklarında belki RFT (Michelin'in terminolojisinde ZP yani Zero Pressure) lastikler de üretirler.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

ozoozo

Bu Michelin Crossclimate lastiğin run-flatı  var mı ?

Mayıs ayında çıkacak serilerde gözükmüyor. Zaten bu serilerde ebat seçeneği de çok geniş değil.

2016 'da diğer ebatları da üretmeye başladıklarında belki RFT (Michelin'in terminolojisinde ZP yani Zero Pressure) lastikler de üretirler.

Zero pressurelara çok iyi değil diyorlar ama sizce nasıl ? bide mişhelin kalitesi iyidir sanırım.

saskuran

petlas kullanan varmi ? 741 veya 515 ..... almayi dusunuyorym lastikci arkadasim tavsiye etti fiyatta uygun ....

SAS....

erk1n

Ata üretim tarihi 2012 bunların fiyat o yüzden uygun herhalde yeni tarihli olanlar 320+ ki buda benim fiyat aralığımı aşıyor toyo-falken-lassa gibi markalarda sessiz yumuşak bir model tavsiyen varsa bakabilirim

Lastikler dişleri bitmemiş, eskime belirtileri olmasa, hasarı olmasa dahi üretim yılından 10 yıl geçmişte değiştirilmelidir der lastik üreticileri.

Yani o lastikleri iç rahatlığıyla alabilirsiniz.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

a-y-k-u-t

hangisi iyidir sizce
yeni bir şey yaratacaksan eskiyi tamamen yok et!!

OnurCangir

hangisi iyidir sizce

Ben 2 hafta kadar önce pzero nero aldım, aynı ölçülerde. Daha çok az km yaptığım için ne söylesem boş, ama araştırdığım kadarıyla kuru zemin performansı oldukça iyi, ıslak zeminde iyi bir performans vermediği söyleniyor.

a-y-k-u-t

hangisi iyidir sizce

içeriye ses alma durumu nasıl rahatsız edici sesi var mı

Ben 2 hafta kadar önce pzero nero aldım, aynı ölçülerde. Daha çok az km yaptığım için ne söylesem boş, ama araştırdığım kadarıyla kuru zemin performansı oldukça iyi, ıslak zeminde iyi bir performans vermediği söyleniyor.

erk1n

hangisi iyidir sizce

Bence Goodyear.

Forumda bu lastiği kullananlar var, çok memnunlar.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

a-y-k-u-t

evet forunda kullananlardan hiç olumsuz yanıt almadım o lastikler için ama jant olayını aşamadık 17 jant 147 için ne alacağıma karar veremiyorum

Doğa Tosun

Eagle F1 Assymetric 2. Şimdiye kadar kullandığım en optimize, en güzel lastik.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

muzocan

Aynen katılıyorum performans ve yol tutuşu çok güzel

wolkanku

altına imzamı atarım.
hatta şu anki lastiğim biterse yeni seri bile kovalamadan eski seri de olsa asymmetric 2 'den şaşmam.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

chao

altına imzamı atarım.
hatta şu anki lastiğim biterse yeni seri bile kovalamadan eski seri de olsa asymmetric 2 'den şaşmam.

ben de katılıyorum, 17 'den 18'e geçtim konforum düşecek diye beklerken araba daha konforlu oldu. dört dörtlük bir lastik, umarım lastik ömrü de uzun olur :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

ataozcan

Evet dikkat etmedim pardon ben kendim bir ay once goodyear eagle sport taktim gayet yumusak ve kullanisli ancak senin olculerinde yok sanirim
Pirelli p7 varken araba takir tukurdu dis derinligi 7 mm olmasina ramen 2010 uretimi diye degistirdim catlamalar baslamisti

erk1n

Evet dikkat etmedim pardon ben kendim bir ay once goodyear eagle sport taktim gayet yumusak ve kullanisli ancak senin olculerinde yok sanirim
Pirelli p7 varken araba takir tukurdu dis derinligi 7 mm olmasina ramen 2010 uretimi diye degistirdim catlamalar baslamisti

Kullanımdaki lastikler sıcaklık, nem, kullanım şekli vb. diğer faktörlerden dolayı daha kolay eskiyebilirler.

3-4 yıl saklanma kurallarına uygun olarak saklanmış lastikle bir kaç ay önce üretilmiş lastik arasında çok bir fark yoktur. 2012 üretimi lastiği iç rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

tayfun

Bende kullandım kesinlikle goodyear f1 diyorum.

Ormanci

Ben tartışmaya devam edeyim :)

2012 yılında üretilmiş lastiğin "uygun saklama koşullarında" saklanıp saklanmadığını bilmeden "gönül rahatlığıyla" kullanılabilmesi konusunda tavsiye vermeniz de enteresan oldu. Ki ülkemizde en kral lastikçi bile buna dikkat etmiyorken... Ben 1 yıl bile beklemişini almam, aldırmam.

Bu arada Giulietta'nın kullanma kılavuzundan;

Kullanılabilir lastik ölçüleri:

7Jx16 H2 ET 41 (*)
7Jx16 H2 ET 41
71/2 Jx17 H2 ET 41
71/2 Jx18 H2 ET 41

195/55 R16 91V REINFORCED (*) 195/55 R16 91Q REINFORCED (*)
205/55 R16 91V 205/55 R16 91Q
225/45 R17 91W 225/45 R17 91Q
225/40 R18 92W REINFORCED (**) 225/40 R18 92Q REINFORCED

Reinforced'lar RFT lastikler.
Aynı araca aynı yürüyen aksamla, aynı şekilde takılabiliyorlar.

Her düşünceye herşeye açığım diyorsunuz ama koca bir "yanlış"ta ısrar etmeye devam edip, "bu benim düşüncem" diyorsunuz ama bizlere birşeyler ispat etmeye çalışıyorsunuz. Üstelik bunlar "resmi" belge değil. Teknik belge değil. O böyle dedi, bu böyle dedi. Kullanma kılavuzu bile sayılmaz aslında. Çünkü der ki "şu marka bilmemne kullan"... Halbuki onun haricinde de birşey kullanılabilir. O zaman Giulietta'da Opet kırmızı antifiriz yerine harıl harıl ParaFlu aramanız gerekir. Selenia'dan başka yağ koymamanız gerekir. Bunlara da uyuyor musunuz?

Müşteri temsilcisi teknik bilmemneye soruyor demişsiniz.
Ne biliyorsunuz? Tekniğine bile sorsa adamlar kafadan sallıyor :)

Benim geri viteste kavrama anında gelen volan sesini de "size o zaman geldiğinizde, geri viteste gelen normal dişli sesi olduğunu söylemiştik" diye açıklayarak karşısındakini rahatça aptal yerine koymaya çalışan adamlardan bahsediyoruz. Üstelik bu utanmaz servis müdürü...

Sonra kendiniz yazmışsınız, bazen yanlış şeyler söyleyebiliyorlar falan filan diye...

Son olarak bunları da yazıyorum, sabit fikrinizin kırılması dileğiyle diyeceğim ama emin değilim :)

erk1n

Bu arada Giulietta'nın kullanma kılavuzundan;

Kullanılabilir lastik ölçüleri:

7Jx16 H2 ET 41 (*)
7Jx16 H2 ET 41
71/2 Jx17 H2 ET 41
71/2 Jx18 H2 ET 41

195/55 R16 91V REINFORCED (*) 195/55 R16 91Q REINFORCED (*)
205/55 R16 91V 205/55 R16 91Q
225/45 R17 91W 225/45 R17 91Q
225/40 R18 92W REINFORCED (**) 225/40 R18 92Q REINFORCED

Reinforced'lar RFT lastikler.
Aynı araca aynı yürüyen aksamla, aynı şekilde takılabiliyorlar.

Reinforced lastik RunOnFlat değildir.

Yalnızca biraz daha fazla yük taşıması için güçlendirilmiş lastiklerdir.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

agucba

Achtung, mehrfache Bedeutung: Die Markierung RF steht bei einigen Herstellern auch für 'Runflat'.

Bunun ne olduğunu mutlaka anlaşmışsınızdır Erkin Bey.

///////////////

iskoc

Erkin Bey, bir otomobil RunFlat için tasarlanmış olması, onun süspansiyonun bu lastik için tasarlandığı anlamına gelmiyor.

çalıştığım firmada BMW-LAND-MINI bölümüne bakan arkadaşlara sordum bu konuyu.yukarıda alıntı yaptığım iletinin aynısını söylediler.
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

agucba

El birliği ile Erkin Bey'i sanırım önümüzdeki yıllar içerisinde ikna edeceğiz.  :))

///////////////

erk1n

Reinforced = Extra Load (XL)

Runflat farklı.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >