Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kapı Ses İzolasyonu ve Davlumbaz + Pütür

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

A.S.GÜMÜŞ

You are not allowed to view links. Register or Login
Yahu bu çamurluklardan gelen ses beni deli edecek, yağmur yağdıktan sonra çıtır çıtır taş atıyor, hasta oluyorum, nasıl gideririm ben bunu, yardım rica ediyorum.
Araştırıyorum ama kafam biraz karıştı.
Şimdi mesela pütür spreyi alıyorum, lastikleri söküyorum, davlumbaz içlerini temizliyorum, kuruluyorum, sıkıyorum değil mi ? e kullandıkça, zaman geçtikçe dökülmüyor mu bu malzeme ?
tabi bir de bitüself ve firex i davlumbazlara nasıl uygulayacağım ?
Bagaj ve kapıları anladım, gerçi pandizotları sökmeye çekiniyorum bakarız çaresine ama davlumbazlar, çamurluk içleri mutlaka yapmam lazım.
Lütfen bana hiç bilmediğim varsayılıp anlatılabilir mi ?

abi benim bildiğim o pütür sprey, davlumbazları da söküp içeride kalan kısımlara sıkmak gerekiyor. kuruduktan sonra davlumbaz takılıyor.
bitüself kendisi yapışkan ama bu havalarda olmaz, soğuk havada kesinlikle yapışmıyor..yazın fön vs. tutmadan yapıştırabilirken kışın öğlen 14-15 saatlerinde bile yapıştıramadım fön tutarak. pütüf işlemini yaptıktan sonra davlumbazların arabanın şaseine bakan yüzüne de bitüself uygulayabilirsin.

Ben Antalyadayim biliyorsun kardeşim öğlen gayet sıcak oluyor burası şu zamanda dahi,
inan bu cevap o kadar işe yaradı ki, şimdi taşlar yerine oturdu, bana kalsa direk içine sıkardım :))
davlumbazlarin sökülmesi lazımsa lift  lazım o işe, bir ara sanayiye gideyim bakalım bir bilen elbet bulurum malzemeyi alır Turgay ustanın mekanda hallederim, çok teşekkür ederim

LG-P880 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

07 DH 800

Alper

Abi davlumbazlar söküp aracın tüm altını tuner ile yikat
Iyice kuruması gerek ama
Kuruluştan sonra altına 5-6 davlumbazlar in içine de 1 er adetten 4 adet total 10 adet putur ile bu iş biter.
Sonra sokulan davlumbazlar in içe bakan kısmı bituself ile ve istersen bunun üzerine de from an ve akustik sünger ile mükemmel bir izolasyon yapabilirsin.
Kapı içlerine ve bagaj içine de bütün ve akustik sünger uygulaması ile üst segment çoğu araçtan daha güzel olur.

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

A.S.GÜMÜŞ

pütür yapmayabilirim ama davlumbazlara kapı içlerine kesinlikle ses izolasyonu yapacagim daha 4 yıl binecegiz bu arabaya :-\

LG-P880 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

07 DH 800

erk1n

Merhaba,

Alfa 166 'ıma ses sistemi montajı yaptıracağım. Bunun öncesinde komple ses&ısı izolasyonu yaptırmak istiyorum.

Bu konuda çok bilgi sahibi değilim. Dynamat, Würth gibi profosyonel ürünler varmış sanırım. Bunların yanında yerli Erkurt isminde bir ürün ve ses sistemi üretilerinin izolasyon ürünleri (Focal, Macustic vs) var.

Malzeme ve uygulama konusunda tavsiyelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler,
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

misket

bitüself denilen bir malzeme var oldukça güzel bir ürün tavsiye ederim ben kapılara uyguladım, bunun yanında tavan taban ve tüm iç yüzeylere uygulanabiliyor.

ses içinde opsiyon olarak akustik süngerler var.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

milano 75

bitüself fiyat-performans oranıyla en çok tercih edilen ürün.koçtaşlarda var,bende kısmen bagaj havuzu,kapı içi uyguladım.kapı içlerinde özellikle çok işe yarıyor,daha tok oluyor kapı.yalnız bu havalarda uygulaması çok zor,sıcağı sever yapışkan kısım.sıcak hava tabancası olmadan uygulama yaparsan baharı bekle derim.dynamat falan fiyat olarak baya pahalıdır bunun yanında.ama merak ettiğm şu,166 üst segment bi araç,yalıtım yeterli değilmiki,75 in ön göğüsten arka sırta kadar komple yalıtımlı
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

tolga_ozhan

Orijinal yalıtım sağlamsa hiç ellemeye gerek yok 166'da. Hatta tüm pandizotlar sökülmek zorunda kalacağı için kaş yapayım derken göz çıkarma olasılığı da yüksek. Varsayın ki sorunsuz yapıldı. Kayda değer bir fark bana göre hissedilmeyecek.
Ben deneme amaçlı tek kapı içine uyguladım. Tek kapı için 80 TL'lik malzeme kullandım hatta. Çok da gerek yokmuş.

milano 75

bitüm zaten ses yalıtımı için pek etkili bi malzeme değil,daha çok titreşim emici,sese ısıya çokda etki etmez tek başına.+ firex sünger yapıcam dersenizde bu sefer kalınlığına alan yetersiz gelir bi çok yerde.sadce davlumbaz üstlerinde ve kapı içlerinde yoksa(çoğu araçta benzeri malzeme ufak parçalar halinde uygulanmıştır fabrikasyon) 15-20 santim gibi parçalar çekseniz bile titreşimi yok etmek için yeterli.hiç kapı pandizotları sökülmemiş  ve oralarda tıkırtı olmayan bi araçta söktükten sonra %90 tıkırdamalar başlar tolganın bahsettiği gibi.

halil

bitüselfi yapı marketler yerine izolasyon malzemeleri satan yerlerden alırsanız daha ucuza gelir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

sariertan

Erkin Tolga'ya katılıyorum. 166 nın izolasyonu gayet iyi. Bir BMW 7 serisi yada AUDI 7 serisi kadar değil ama baya baya iyi. Ben içerde gümbür gümbürken dışarıya çıkan ses rahatsız edecek seviyede olmuyor. Zaten bu işe girişirsen her şey sökülecek yeniden takılacak tadın kaçabilir boş ver ;)

erk1n

Tamam o zaman önce ses sistemini yaptırayım. Eğer olmaz ise izolasyona girerim.

Hoparlorleri degistirmek icin kapilari sokmeye gerek yok degil mi?

Şu değişiklikleri yapacağım. Mevcut kabloları kullanarak yapabilir miyim?

1 adet 4 Kanallı Anfi
+
1 adet Mono Anfi

Ön kapılara 16.5cm mid takımı

Arka kapılara 16.5cm mid takımı

Arka şapkalığa (pandizotun altına) 2 adet slim 20cm subwoofer

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

Rotweiler

Eğer kapı içi 159a çok benziyorsa kapı trimi altından hoparlörü tutan üç vida var. Kapıyı sökmek gerekebilir.
Ayrıca hoparlörün altına koydukları çift tarafı yapışkan sünger de hoparlörü sağa sol oynatıp germeden bırakmıyor.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

sariertan

Erkin aynen benim sistemi yapmışsın =).

Kapılar için sadece hoparlör kapağını çıkar 4 vida ile eskileri sök. Yenileri tak işlem bitti. Pandizotun altına ben koydum ama istediğim güzellikte olmadı. Ayrıca oraya 20cm sığmıyordu. Oynamak lazımdı ben bozmak istemedim ve istediğim BASS ları 30cm lik KENWOOD REFERANCE serisi ile fazlası ile aldım =)

Tek sıkıntım basları fazla açınca içeride hiç cızırdayan parça yok ama dışarı çıktığımda tamponun oradan cızırdamalar oluşuyor. Korkuyorum bu şekilde çok uzun süre dinlersem bir yerler gevşeyecek =) Ama şu var, sedan arabadan yüksek bir bas almak istiyorsan bir yerler oynuyor. Çünkü kapalı olan o bagajdan içeri o bass ların gelmesi çoookk zor.

Eğer çok bass yani benim gibi bazen için kıpırdasın istemiyorsan aracın orijinal ses sistemi de fazlası ile tatmin edici. Mono amfi aldığına göre sende gümbürdetmek istiyorsun gibime geldi.

Edit: He bir de şu var. Önceden de yazmıştık. Orijinal ünitenin amfi çıkısı 2 çıkış. Sağ ve sol haberin olsun. Çoğaltarak bağladım amfilere ben. Birde pek kimse bilmez ama kapılar için MASSİVE marka bir set aldım. Offff diyorum =)

milano 75

bitüselfi yapı marketler yerine izolasyon malzemeleri satan yerlerden alırsanız daha ucuza gelir.
bunu atlamayalım kesinlikle doğru,tampon kalıbı için aldığım köpüğün en dandiği koçtaşta 11 tl,gebze yapı teknikte iyisi 10 tl.ıvır zıvır maddelerin hepsi öyle.branda tamir bandı renkli piyasada 3 koçtaşta 12  :o tl.