Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfisti Pist Organizasyonu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

Debi 300 TL :)))
Alt takımlar daha fazla yoruluyor..Bunu bilin :)))

Ama varım diyorummmmmm

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

evrenalpar

Bu balatayı, diskleri, lastikleri yeme olayını bir türlü çözemedim, övünülecek birşey değil ama genelde limitlerde kullanırım, sürati severim, virajlarda zorlarım..vs vs  bu şekilde lastikler 15-20bin km rahat giderken, nasıl 3-5 turda pistte tükeniyor anlamıyorum.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

ku2

quote:

Bu balatayı, diskleri, lastikleri yeme olayını bir türlü çözemedim, övünülecek birşey değil ama genelde limitlerde kullanırım, sürati severim, virajlarda zorlarım..vs vs  bu şekilde lastikler 15-20bin km rahat giderken, nasıl 3-5 turda pistte tükeniyor anlamıyorum.

Normal kardeş.. 5 tur atıyorsun..ama hep tapa gaz gidiyorsun.. Lastikler habire civ..civv..civvvv.. ötüyor virajda.. tüm alt takmıa yük biniyor.. Frenler sürekli faal.!!
Normal abi..
--

Alper

Evren abi demek ki limitleri aşmamışsın :) iyi birşey bu.
Ben daha önce 1 kez balatalarımdan alev çıkarmayı başarmıştım ki hiç tavsiye etmiyorum ama Şarköy yollarını bilenler nasıl virajlı olduğunu da bilir tabii o zaman çok gençtim ya ilk ehliyet aldığım zamanlardı.
Eve nasıl dönücem diye korkmuştum ki Reno bir otomobilin parçaları her yerde her zaman bulunuyor allahtan :D

Pistteki asfalt yapısı ile yollardaki asfalt çok farklı pistte lastik resmen asfalta yapıştığı için ki  yumuşak hamurlu ise çok çabuk tükeniyor lastik eğer birde çok süratli virajlara girip çıkıyorsanız direk lastikler dış yanaktan yenmeye başlıyor.
Lastik ne kadar yumuşak hamurluysa o kadar iyi yol tutar ama bir o kadarda çabuk biter.

Menza

Yav bu disk balata bitme olayı şehir efsanesi oldu .Her piste giren maşallah diski balatayı yiyip bitiriyor.Balata ya da disk bitirenler acaba piste çıkmadan hemen önce değiştirip mi çıkıyorlar yoksa mevcutlarla mı çıkıyorlar.Sanırım bu nokta önemli.

ATA

Aracı doğru çizgide kullanıp gereksiz yormadığınızda ve limitide zorlamadığınızda lastik, debriyaj, fren bitirmek oldukça zor. Bu yüzden piste girerim ama zorlamam diyenler için sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

Limit zorladığınızda ise dönülen viraj taraftaki lastiklerin dış tarafı çok aşınır. Debriyaj gene kullanıma ve ömrüne bağlı, fren ise tabiki limit frende normalden fazla tükenecektir ama en fazla 5 tur atıldığını düşünürsek, yeni sayılacak frenleri bitirmek oldukça zor. En önemlisi her şeyin bir bedeli var. Keyif alınıyorsa katlanılabilir gibi geliyor bana =)

Pist asfaltı yüksek katran içerdiğinden zaten caddeye göre limit artıyor, lastik daha fazla tutunduğu için daha çok aşınıyor. Şöyle bir örnek verirsek Michelin tam slik yarış lastiklerini ömrün pistte antrenman+yarış olarak max 350-400km civarında =))

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

obasar

quote:

Ben daha önce 1 kez balatalarımdan alev çıkarmayı başarmıştım ki hiç tavsiye etmiyorum ama Şarköy yollarını bilenler nasıl virajlı olduğunu da bilir tabii o zaman çok gençtim ya ilk ehliyet aldığım zamanlardı.
Eve nasıl dönücem diye korkmuştum ki Reno bir otomobilin parçaları her yerde her zaman bulunuyor allahtan :D

Pistteki asfalt yapısı ile yollardaki asfalt çok farklı pistte lastik resmen asfalta yapıştığı için ki  yumuşak hamurlu ise çok çabuk tükeniyor lastik eğer birde çok süratli virajlara girip çıkıyorsanız direk lastikler dış yanaktan yenmeye başlıyor.
Lastik ne kadar yumuşak hamurluysa o kadar iyi yol tutar ama bir o kadarda çabuk biter.

son 18 senedir şarköy ' de yazlığımız var. bütün çocukluğum yazları neredeyse orada geçti... yollarına gelince Şarköy - Bakırköy arası evin kapısından kapısına giriş rekorum tam 2 saat...
bunu mini cooper S ile yapmıştım. GT ile rekoru tazeledim :):):)
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

Keox

quote:

quote:

son 18 senedir şarköy ' de yazlığımız var. bütün çocukluğum yazları neredeyse orada geçti... yollarına gelince Şarköy - Bakırköy arası evin kapısından kapısına giriş rekorum tam 2 saat...

bende avcılardan 1 saat 50dk hyundai era 1,4 2007 model araçla gitmiştim:)

obasar

quote:

quote:

quote:

o yolda daha da gidilmez zaten. :)
gerçi artık tekirdağ dan sonra yol çok iyi tekrar bir deneme yapılabilir gibi....
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

cario

Pist organizasyonu için kesinleşen bir durum varmı?
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Keox

quote:

quote:

quote:

quote:

o yolda daha da gidilmez zaten. :)
gerçi artık tekirdağ dan sonra yol çok iyi tekrar bir deneme yapılabilir gibi....

bir hafta sonu yapalım mı :D:D

master

Valla bir kere Pınarbaşı'nda time trial'a katıldım 156 2.0 TS ile. Ekstradan bolca ısınma turu attım + yarış derken ön lastikler gitti, balatalar gitti, disklerin de ömürden baya bi yemiş oldum.

Yine 156 ile bir kere 220 km/s hızla mecburen sert fren yaptım, onda da diskler yamuldu ve değişti.

Araçların belli bir noktaya kadar toleransı var. Sallıyorum 150 km/s ile panik fren yaptığında bu freni 500 kere yaparsın, bir şey olmaz. Ama diskler max 170 km/s'de panik fren kaldıracak şekildedir, bir kere 200'le fren yaparsın gider.

Ya da lastikler belli bir ısıya çıkana kadar istediğin kadar yardır belki 60.000 km gider. Ama o ısının üstüne çıkınca lastiğin limitinin üstüne çıktın diye 100 km'de de bitebilir.

Mevzu dayanıksızlık değil, üretilen parçaların limitlerinin üstüne çıkmak.

156'da sadece pistte zorlayarak kullandım ve lastik + balatalara maloldu.

Bu mevzu dışında sürekli sakin kullandım, periyodik bakım dışında değişen hiçbir şey olmadı ve sattığım arkadaş da bildiğim kadarıyla pek memnun şekilde kullandı.

Pist şartları bizim standart aile araçlarımızın üstündeki bileşenler için pek ideal şartlar değil, bu yüzden birkaç pist turu binlerce km'ye bedel masraf çıkarabilir. Masraf derken illa ki mekanik-elektronikten bahsetmiyorum ancak lastik, disk gibi şeyler de gidiyor.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

emin

Önder çok güzel özetlemişsin durumu eline sağlık. Benim daha diyecek sözüm yok.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Fatihob

Hazır burda konusu varken söyliyeyim.6 Mayıs'ta körfezdeim katılımcı olarak girdim işallah debimetrem beni yarı yolda bırakmaz
..

emin

kanka bunu ayrıca organize edelim !!!!
ulan 3 hafta tatil olan pazar seminerlerim 6 mayıs haftası tekrar başlıyor şaka gibi.
ama her türlü gelicez panpamız piste çıkıyo.

Edited by - Emin Kurtoğlu on 14/04/2012  23:08:34

Fatihob

Utanırım ben öyle org. falan:)

Okii öyle yaparız yeni başlık açarız Mayıs başı buluşması olur:)

Edited by - Fatihob on 14/04/2012  23:10:14
..

emin

Selim abi'ye nasıl destek olduysak sana da olucaz panpa ayıpsın, keşke 2-3 hafta sonra olsaydı da Can ve Sercan da gelseydi =)

Mayısta yeni Lastikler garanti
tamponu yaptırmadın di mi? siyah tamponla çık sana biraz daha sticker ayarlamak lazım
=)

Edited by - Emin Kurtoğlu on 14/04/2012  23:12:07

ku2

Fatih... Tam destek benden..
Debi bozulmazasydı ne gidecektim ama...
Kursağımda kaldı :)))

Bu katıldığın ne..ben de katılabilirmiyim..?
Bilgi yazsana..!!
--

Fatihob

Abi senin katıldıgın gibi yine Techturkeyde organize oluo.350lira ve şartlar sendekiyle aynı.Ama p.tesi 12ye kadar durdurdular form doldurmayı falan h.sonu hesaba geçen paralar gözükmüyormuymus neymiş belki adam sayılı dolmus olabilir dediler..Sonuç olarak katılına biliyor abi çok uzatım lafı:)

Mayıs ayı sıkıntılı geçicek benim için.Tamponu bu aralar çok niyetlenmiştim değiştircektim ama pist sonuna bıraktım bi kaç kukaya kesin çarparım ben Elinde abuk subuk ne stickeri olan varsa kabuldur verin yapıştırım
..

emin

kanka istersen elimde iki tane You are not allowed to view links. Register or Login stickerı var. sitelerine gir bak istersen. hoş durur =) bir tanesi tough guys never run(ultras project not for runners) diğeri de Liberta Per Gli Ultras.

www.ultrasproject.com

mayısa kadar daha bir sürü sticker buluruz sana =)

tugrul

Fatih şöyle bir uyarı var sorun çıkmasın sonra?.

.................................................
Basvuran arkadaslara onemli uyaridir :

Sponsorlarimiz ile yaptigimiz anlasma nedeni ile araclarininiz uzerinde baska bir markaya ait reklam bulunmamasi gerekmektedir .

Eger giydirilmis yada marka reklami tasiyan stickerler ile piste gelinir ise piste girisi yapilmayacak ve katilimi yanacaktir .

Burda reklamdan kastimiz ufak AEM logosu gibi logolar degil bir firmaya ait buyuk boyutlu sticker logo vb. reklam unsurlari tasimasidir .
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Fatihob

Emin olur olur herşey olur:)

Tugrul abi okudum onu benimkiler öyle Ecufas vs gibi bişiler olmadıgından sorun olmuyor..Ufak tefek süs amaçlı onlarda problem yok.
..

Fatihob

Honda civic vti
Audi s3
chevrolet corvette
Porsche 911 996 TT
Porsche 993 GT2
Subaru impreza wrx
Gallardo lp570-4 Superleggera
Chevrolet Corvette
Acura Rsx TypeR
Opel Astra Gsi
Opel kadet gsi
Peugeot 207 rc lm
Bmw M3
Honda Civic Type-r
Honda Civic Type-r
Honda s2000
Subaru impreza wrx
Peugeot 306 GTİ-6
Honda Civic Type-r
Mini Cooper S
Mini Cooper S
subaru impreza wrx sti
Peugeot 206
E30 3.25İ
Mini Cooper S
seat ibiza
Vw Golf R
Alfa Romeo Mito
Bmw 3.18ti
Subaru impreza WRX STI
Nissan Gt-R
audi S3
Volkswagen polo
ford mustang cobra

Muhtemel liste buymus:)
..

Alper

Liste çok sağlam Fatih :)

emin

helal olsun olum sana liste sağlam oraya alfa romeo yazdırdın ya şimdiden bravo =)

gün saat belirle de evetleri falan ayarlayayım. programın detayını yazsana buraya

Edited by - Emin Kurtoğlu on 18/04/2012  00:16:39