Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

AR Alfisti Turkey 2013 Güzellik Yarışması

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FB10ur

You are not allowed to view links. Register or Login
Boş verin alfalarımızı yarıştırmayı kıyaslamayı biz tüm araçlarımızı kendi aracımız gibi görmeye ve beğenmeye devam edelim  :alfisti:

Katılıyorum biz zaten bütün araçları kendi alfalarımız gibi görüyoruz.Bir şey olduğu zaman üzülüp,sevinebiliyoruz.

A.S.GÜMÜŞ

Hondalar ve astralarda gelebilir mi ?, yarışmasalarda orada dursalar olur mu ?

07 DH 800

blackgear

Elbetteki tüm Alfalar kendi Alfamız gibi, zaten o yüzden yarışmaya girip derece alamayan yarışmacılar üzülmeyecekler :))

Aslında istediğim şey, Türkiye' de bulunan ve gerçekten güzel olan Alfalarla hazırlanmış bir 2014 takvimi aslında. Kategorileri de o yüzden bu şekilde seçtim. 2014 takviminde gerçekten kaliteli araçlar bulunsun.

Eğer kategorileri MK1 MK2 seviyesine kadar detaylandırırsak seçim bir hayli zorlaşır. Tabiki olmaz demiyorum kesinlikle, bu şekilde de olabilir. Ama sonuç kesinikle Megan sertifikası tarzı olmayacak :))

Haa, bu takvimi hazırlarken de takvimde yer alan araçları seçmek yerinde olur düşüncesindeyim. Takvimi hazırlamak kolay, sonuçta en fazla 2 günlük fotoşop vs... benzeri bir programla uğraşa bakar. Mesele o takvimde yer alan araçlar. Bunun için de Türkiye çapında büyük ama "amatör ruhlu" bir organizasyon yapalım istiyorum.

Yatılı biraz kasabilir, herkes katılamayabilir, ama günü birlik pazar günü sanıyorum ki bu işe gönül vermişlerin zorlanmadan katılabileceği bir aktivite olur. Zamanı da önceden belirlersek, herkes planını porgramını buna göre yapar.

Katılmak istemeyen de yine katılmaz. Ben mesela çok katılma taraftarı değilim :)) Aracıma güveniyorum ama kaportadaki zedeler muhtemelen elenmeme sebep olacaktır :)) Düşündüğüm bir kaç uygulama var, beklediğim de bir para var, para gelirse ve uygulamaları yapabilirsem 2. kategoriden girmeyi düşünüyorum. Neticede benim yada bir başkasının, masa üstünde her ay değişen bir takvim olması hoş olabilir. Ama yarışmaya katılamasam da, böyle bir aktivite olursa katılır, elimden gelen maddi ve manevi yapılması gereken ne varsa yapmaya çalışırım.

Hatta işi biraz abartıp belki masaüstü takvim uygulaması tarzı birşeyler bile yapabiliriz. Apple, Android ve Windows uygulaması. Tüm alfistiler kurar makinalarına ve yıl içerisindeki tüm aktiviteler bu uygulama üzerinden takip edilir.

Geçenlerde Ankara Organizasyonuna mesela bazı arkadaşlar gelemedi. Siteyi takip etmedikleri için, ama arka planda yer alan bir takvim uygulaması olursa, bir senkronizasyonla tüm kullanıcılara yapılacak eventlarla ilgili bilgi gider ;) Hoş bu konu hakında en ufak bir tecrübem yok, hiç de anlamam ama, uygulanabilir olduğunu düşünüyorum. Belki 2015 de yaparız, fikir sadece ;)

Ama yapsak hoş olmaz mı?   :alfisti:

Gouki

Takvim düşüncesi mükemmel Kadir abi.

Calibra

Fikir çok güzel, tebrikler. Bence gayet eğlenceli olur :)
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

blackgear

Takvim düşüncesi mükemmel Kadir abi.

Yapılabilir mi peki böyle bir takvim uygulaması? Yani yazacak üye var mıdır?

Bu arada bahsettiğim takvime benzer bir uygulama buldum :)) Aklın yolu bir bak adamlar yapmışlar :)

mahoretti

güzel hareketler bunlar.... heyecanlandırıyorsunuz...

murat1oglu

Sportivo

takvim fikri güzel, groupon'da bir kampanya vardı, sene başında 2013 takvimi ve istediğiniz fotoğrafları yükleyebildiğiniz şekilde kuşe kağıda baskılı 13 sayfalık bir takvim fırsatı vardı, fiyatı da 13 TL civarıydı ki bence iyi bir tutar. Not: bu işi yapan firma ile ilgim yok. örnek olsun diye verdim, muhtemelen pek çok firma vardır.

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

redromeo156

evdekı pc de bende 156 2 adet sıyah arac resmı takvım yapmıslar onu bu aksam bulmaya calısıp paylasacagım
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

blackgear

evdekı pc de bende 156 2 adet sıyah arac resmı takvım yapmıslar onu bu aksam bulmaya calısıp paylasacagım

Şu resim galiba...

Sanırım aynı ekip hazırlamış.

(Resim çok büyük, link koydum)

redromeo156

2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

Burak

Bi takvim yaptırılacaksa bi matbaayla anlaşılıp bastırmak daha mantıklı olabilir.
4 yaprak kuşe bi takvimin yaklaşık maliyetini yarın yazabilirim bi matbaanın fiyat listesi olacaktı işyerinde.
1997 Gtv V6 TB

blackgear

Bi takvim yaptırılacaksa bi matbaayla anlaşılıp bastırmak daha mantıklı olabilir.
4 yaprak kuşe bi takvimin yaklaşık maliyetini yarın yazabilirim bi matbaanın fiyat listesi olacaktı işyerinde.

takvim fikri güzel, groupon'da bir kampanya vardı, sene başında 2013 takvimi ve istediğiniz fotoğrafları yükleyebildiğiniz şekilde kuşe kağıda baskılı 13 sayfalık bir takvim fırsatı vardı, fiyatı da 13 TL civarıydı ki bence iyi bir tutar. Not: bu işi yapan firma ile ilgim yok. örnek olsun diye verdim, muhtemelen pek çok firma vardır.

Yine de ortak karar alınacaktır ama ben çıktı olması taraftarı değilim. Masaüzerimizde arka planda kullanılacak resimler olsa yeter bence. Ha, isteyen çıktısını da yaptırır. Eğer duvar veya masa üstü çıktı takvim düşünülürse de dediğiniz gibi, bir yer ile anlaşıp orada bastırtmak en mantıklısı. İsteyen de parasını verip alır. Ama bu tarz organizasyonlarda genellikle çıktılar, organizatörlerin elinde patlıyor :)) Katılımcılar önce şöyle olsun, böyle olsun diyor ama sonra 3 - 5 kuruşluk bir şey için parasına kıymayabiliyor. E matbaa işinde de adet ne kadar fazla ise maliyet o kadar düşük olduğu için, ürünler patlıyor :D Sözüm meclisten dışarı :))

Onun için de gerekirse renkli çıktı formatlarını da siteye ekleriz. İsteyen gider çıktı alır, sprial yaptırır falan filan işte. Tabiki maliyet biraz artar matbaaya nazaran :))

mahoretti

Bugun az arastirdim yapabilirmiyim diye de, data etkilesimli wallpaper, bakalim ogrenebilirsem haberdar ederim.

blackgear

Bugun az arastirdim yapabilirmiyim diye de, data etkilesimli wallpaper, bakalim ogrenebilirsem haberdar ederim.

:haydi: :haydi: :haydi: :haydi: :yukari-ok: :alfisti: :alfisti:

tayfun

Masa üstü takvim uygulaması şahane olur.kafası basan becerebilen arkadaş varsa minnettar kalırız.

mahoretti

bugün araştırdım soruşturdum eş dost. Aradığım şey internetteki bir data ile etkileşimli masaüstü wallpaper tarzı bişeydi. Bilen duyan yok. bende vbasic ile bir demo yaptım. bununla yıllık hazırlayacağımız 12 adet wallpaper her ay masaüstü olarak güncellenecek otomatik olarak. Programın 2. işlevi de arka planda devamlı çalışarak, belirli zaman aralıklarında internetteki data'ya bakarak, ay içindeki aktiviteleri, anlık ileti vb.şeyleri sağ alttaki saatin ordan çıkarak size duyuracak. bunun önemli ayağı tabi o DATA'nın nasıl oluşabileceği, kimin güncelliyeceği vs. vs. vs... MsSqlserver, MDB, mySql gibi bi çok datadan okuma yapabiliriz. txt dosyadan bile okuruz icabında...

GOUKI söz sende...  :alfisti:

Gouki

Mahmut abi c# ile yapabiliriz bu uygulamayı. Event bilgisini sitenin bir yerinde xml olarak yayınlarız böylece takvim o bilgiyi parse edip duyuru olarak gösterebilir. Düşündüğünüz her şey mümkün ve de çok güzel. Ancak tek sorun zaman :(

mahoretti

windows form olarak olabilir. ben de vbasic 6 ile aynı işi yaptım zaten. Windowsform yapmadım daha önce web yaptığımdan. windowsları da vbasic ile hallediveriyorum.

tunerviper

Site üzerinden xml ile veri almak için bir web servis yapıp win form üzerinde yayınlayabiliriz. Proje yaparsanız yardımcı olabilirim c# ve asp net te
Turbo Twin Spark

Gouki

Dogrudur ben vbasic ile hic ugrasmadim abi, olayim java ve c#. Ben de bir arastirayim bu işi kod orneklerinden.

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

FB10ur

Takvim konusunda hem fikiriz güzel olabilir matbaa ile anlaşılıp yapılabilir.Uzun zamandır benimde düşüncem vardı fakat nasıl olur diye düşünüyordum.Sitemizdeki araçlarla güzel resimler ortaya çıkacaktır çıkan resimlerle masaüstü takvimi yapılabilir..

blackgear

Esasında yarışma bahane :))

Konsepti şöyle revize edelim derim. Masa üstü ve duvar için hazırlanacak matbaa baskısı takvimde ilk 12 araç yer alsın. İsteyen soft copyleri de alır, masaüstü arka plan resmi olarak bilgisayarında kullanır. Bu 12 araç Temmuz yada Ağustos ayı içerisinde ortak bir buluşmada seçilsin. Araçlar görücüye çıksın, isteyen herkes incelesin ve oy kullansın. Bu oylara göre de ilk 12 yi belirleyelim. İlk 12 araç için gerekirse profesyonel bir fotoğrafçı ile anlaşalım, sitede de vardır gerçi. Ben de anladığım kadarı ile elimden geleni yaparım. Ama fotoğrafların da bir standardı olsun.

İnteraktif takvim için de ne kadar Alfisti varsa, onlar Alfalarına ait fotoğrafları göndersin. Gün be gün veya an be an bu fotoğraflar yenilensin. Tıpkı Forumdaki banner gibi. Bunun için de fotoğraflara bir standart getirmek adına bir veya birkaç editör belirleyelim. Gelen fotoğraflar hakkında yorum yapsın ve kalitesi arttırılsın. Böylelikle hep kaliteli fotoğraflar yer alır takvimde.

Aroc' un hazırladığı, fabrika çıkışlı Giulietta' lı takvimlerden sıkılmadık mı? Biraz da kendi ülkemizdeki Alfistilerin araçları ile şenlensin ofislerimiz, bilgisayarlarımız, akıllı telefonlarımız :))

Alfa kullanmanın bir ayrıcalık olduğunu tekrar hatırlatalım insanlara, bilinçlensin toplum ;) Bir nevi amme hizmeti... :p :))

shadycome

performans kategorisinde dizel ve benzinli araçlar ayrılacak mı :)