Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Geleneksel Ankara Buluşması

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

atlas

You are not allowed to view links. Register or Login
Eylül başı Kafes?

Eylül başı okul kayıtları falan var. Üni'ye kayıt için Antalya'da olacağım. Eylül ortasından sonra 24-25'i olmaz mı?  :(

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login varsa bende gelirim :))

cansın kardeş  :arkadasim:

cem meric

Eylül başı Kafes?

Yıldız forumuna da yazdım oradan 5 alfa sahibi geliyor  :D

Geliriz adminim...

h.t

Eylül başı Kafes?

Tarih ver admiiiiiin il dışında olma durumum var ona göre ayarlayalım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

murat

İstanbul'dan hodri meydan Ptesi akşam You are not allowed to view links. Register or Login  :alfisti: Kafes  8)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

orjinalpringles

Merhabalar

Bu buluşmalar devam ediyor mu yoksa bitti mi?  :D
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark Manual - Grigio Metallico

satoya

2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco

orjinalpringles

kimseden çıt yok.

Selamlar
Hocam ben aranıza yeni katıldım da sorularım vardı
Bu ankaradaki servislerden hangisini tavsiye edersiniz vs

Testarossa

Selam You are not allowed to view links. Register or Login dostum hepsini denemişti en son scuderia alfisti servisten memnun kalmıştı, basit şeylerse her servis yapar. Kendi görürse yazar.
this is all about passion

2009 159 JTSSW Rosso

orjinalpringles

Selam You are not allowed to view links. Register or Login dostum hepsini denemişti en son scuderia alfisti servisten memnun kalmıştı, basit şeylerse her servis yapar. Kendi görürse yazar.

ankaradan bir dostum da orayı önerdi.. fatih abi varmış orada herhalde yakışıklı İtalyan bir abimizmiş

oraya gideceğim herhalde bakalım

Diğer yerler pek içime sinmedi o ünlü 5 yer

hem olumlu hem olumsuz çok yorum var

bu yağ konusu da çok kafamı karıştırdı dostum ya

önceki sahibi 10 40 kullanıyormuş çevremde herkes 10 60 kullan dedi o yüzden bilemedim en iyisi en sağlıklısı nedir diye

Testarossa

ankaradan bir dostum da orayı önerdi.. fatih abi varmış orada herhalde yakışıklı İtalyan bir abimizmiş

önceki sahibi 10 40 kullanıyormuş çevremde herkes 10 60 kullan dedi o yüzden bilemedim en iyisi en sağlıklısı nedir diye
Ben yıllar içinde motul 10 40 10 60, LM 10 40  10 60 kullandım 2.0 arabada.
Yağ değişiminde bu sefer LM 5w50 molygen koycam tam sentetik bir yağ hatta 10w60 tan bile 500 tl pahalı.

10w40 koysam gidip çok para vermezdim mineral bazlı yağlar lubex alırdım fiat onayı var. 10w40 gerçekten ilkel kalıyor bence. 10w60 LM şuan bagajda var bal gibi kıvamı var 10w viskotize olsada davranış biçimi o yoksa 10w40 ile 10w60 yağları salla anlarsın.
Lubricant hassas konu başka bir konuda paylaşılabilir bu tecrübeler.
this is all about passion

2009 159 JTSSW Rosso

DcD-Semih

Foruma hoşgeldin Yusuf ayrı bir konu aç da bol bol resimlerini ekle arabanın özlem gidereyim arada Giulietta kesmiyor şuan beni :)

Yağ konusunda arkadaşlarda elbette ki fikir verecektir ancak 4 tane 2.0 156 ile kilometrelerce yol yapmış birisi olarak söylüyorum kullanım kitapçığının önerisi dışına hiç çıkmadım, 20'li yaşların başında sahip olduğum 156'ya 10w60 koyardım ama pistten piste koşardım, devir çevirmeden geçmediğim yol olmazdı, ondan sonraki 156'larımda hep sakin kullanım tercihim oldu, ağırlıklı uzun yol yaptım ve hiçbir arabamda yap bakımı gelene kadar yarım kilo yağ eklemişimdir 7 8 bin kilometrede bakıma sokardım sıfır eksiltme ile hepsinde de sadece Motul 6100+ Synergie serisi 10w40 kullandım, özellikle kış aylarına girerken 10w60'ın yanından geçmedim.

Özetle kullanım amacı ve tarzı burda belirleyen şey, üreticide zaten açık açık yazmış kullanım klavuzuna, şuan sana sattığım 156 yağ yakmayan ve özel yapım sekmanlarla rektefiye edilmiş bir motora sahip, 10w60'a motoru alıştırınca toleranslar değişeceği için kolay kolay 10w40'a dönemeyeceğini hesap ederek geçiş yap derim.

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

radar54

Foruma hoşgeldin Yusuf ayrı bir konu aç da bol bol resimlerini ekle arabanın özlem gidereyim arada Giulietta kesmiyor şuan beni :)

Yağ konusunda arkadaşlarda elbette ki fikir verecektir ancak 4 tane 2.0 156 ile kilometrelerce yol yapmış birisi olarak söylüyorum kullanım kitapçığının önerisi dışına hiç çıkmadım, 20'li yaşların başında sahip olduğum 156'ya 10w60 koyardım ama pistten piste koşardım, devir çevirmeden geçmediğim yol olmazdı, ondan sonraki 156'larımda hep sakin kullanım tercihim oldu, ağırlıklı uzun yol yaptım ve hiçbir arabamda yap bakımı gelene kadar yarım kilo yağ eklemişimdir 7 8 bin kilometrede bakıma sokardım sıfır eksiltme ile hepsinde de sadece Motul 6100+ Synergie serisi 10w40 kullandım, özellikle kış aylarına girerken 10w60'ın yanından geçmedim.

Özetle kullanım amacı ve tarzı burda belirleyen şey, üreticide zaten açık açık yazmış kullanım klavuzuna, şuan sana sattığım 156 yağ yakmayan ve özel yapım sekmanlarla rektefiye edilmiş bir motora sahip, 10w60'a motoru alıştırınca toleranslar değişeceği için kolay kolay 10w40'a dönemeyeceğini hesap ederek geçiş yap derim.

Makina Ankaraya gitmiş belli oldu  :p Ankarada 4 seneye yakın yaşadım kışları ciddi soğuklar olabiliyor. 10/60 kalın bir yağ bence de Semihin yolundan ilerleyin 10/40 devam edin.  :yukari-ok:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

halil

yağ için katalog sayfasına bakın.normal kullanımda kaliteli bir 10w40 yağ işinizi görür.süratli,yüksek devirde kullanıyorsanız 10w60 olur.fabrikanın önerisi bu yönde.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

orjinalpringles

Semih abi selamlar :) hoşbuldum

Başlık açmaktansa senin başlığın altından yürümeyi planlıyorum abi..

Yağ konusunda ise whatsapptan konuştuğumuz gibi 10-40 düşünüyorum

Makina Ankaraya gitmiş belli oldu  :p Ankarada 4 seneye yakın yaşadım kışları ciddi soğuklar olabiliyor. 10/60 kalın bir yağ bence de Semihin yolundan ilerleyin 10/40 devam edin.  :yukari-ok:

Evet Ankara ciddi soğuk oluyor hocam.. 10-40 devam etmeyi düşünüyorum Semih Abinin bildiğinden şaşmamak lazım

yağ için katalog sayfasına bakın.normal kullanımda kaliteli bir 10w40 yağ işinizi görür.süratli,yüksek devirde kullanıyorsanız 10w60 olur.fabrikanın önerisi bu yönde.

Evet o kitapçıkları incelemiştim aracı aldığım gün.. ilginç şeyler yazıyor

Far yıkamayı çalıştırmayı beceremedim ama bir türlü..

Kaan

Far yıkamayı çalıştırmayı beceremedim ama bir türlü.. You are not allowed to view links. Register or Login

Farlar açıkken silecek kolunu uzun çekersen far yıkama çalışacaktır. Farlar kapalı durumda iken far yıkama çalışmaz.
1 hayal
5 duyu
6.his

orjinalpringles

Far yıkamayı çalıştırmayı beceremedim ama bir türlü.. You are not allowed to view links. Register or Login

Farlar açıkken silecek kolunu uzun çekersen far yıkama çalışacaktır. Farlar kapalı durumda iken far yıkama çalışmaz.

Öyle denedim abi ama beceremedim neden bilmiyorum

Sağlığını kontrol edebileceğim bir sistem var mı ki
sigorta vs mi atık acaba

berkealkan

Öyle denedim abi ama beceremedim neden bilmiyorum

Sağlığını kontrol edebileceğim bir sistem var mı ki
sigorta vs mi atık acaba

Arabayı kirletiyor diye fişini çekenler biliyorum, -ki gerçekten araba temizken çok sinir bozabiliyor  :lol:

Kontrol etmekte fayda var  :alfisti:
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive Selespeed
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2013 Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Distinctive
2003 Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive (Güncel)