Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

İstanbul Auto Show 2012

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asklepios

dün fuardaydım...izlenimlerimi aktarayım

-Alfa ile başlayalım.4C tasarım müthiş,diğerlerine bakmadım,zaten bildiğimiz alfalar,

-FIAT 500L ve freemont rezalet,fiat'ın yolu yol değil,

-VW golfü beğenmedim.çok malzeme-özellik çalmışlar maliyet düşürmek için.passat çok kaliteli ve geniş,CC tarz ama dar,

-AUDIyi şiddetle kınıyorum,kapılar kapalı.neymiş,satılmış...biz de safız zaten...sırf bu eşşekliklerinden dolayı asla audi almam..." siz kimsiniz ulan?",

-MERCEDES, bütün kapılar açık,helal olsun...A serisi "tırt" daha önce de söyledim ve hatta mercedes değil...GL'deki vakumlu kapılara ve G'deki 50 kiloluk kapılara bayıldım,

-BMW 6 serisi mükemmel olmuş,kapılar yine açık,

-VOLVO V40, güzel olmuş,beğendim ama rakiplerine göre pahalı gibi

-JAGUAR'daki ukala bir hatuna terbiye etmek zorunda kaldım...çocuk gibi bağırarak azarladım,iyi de ettim,inşallah haddini öğrenmiştir,

-FORD MONDEO , çok yakışıklı,

-İ30 iyi araba ama abartıldığı kadar değil,

-japon sevmem ama yeni CIVIC hatchback çok kullanışlı ve ekonomik olmuş,hoşuma gitti,

-SEAT LEON gayet güzel,golften eskisine göre daha çok müşteri çalar,

-SKODA RAPID ve SEAT CORDOBA VAG'ın yeni şirket araçları(katırları) ve gayet başarılı...

şimdilik bu kadar,saygılar :)

Murat Sağlam

VOLVO V40 R-design
kesinlikle hoş makine

Murat Sağlam

jaguar XF 2,0 lt 240BG
59000 euro
sınıf olarak en mantıklı en karizma araba...

emin

60bin eu az değil ama, audi merso bmw sarmalından dışarı çıkıosun, ingiliz aseleti yeni spor modelleri de fena. James Bond'a yakışır, aston olmadı bari jaguar olsun. yakışır abimize
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
60bin eu az değil ama, audi merso bmw sarmalından dışarı çıkıosun, ingiliz aseleti yeni spor modelleri de fena. James Bond'a yakışır, aston olmadı bari jaguar olsun. yakışır abimize

Valla fiyat çok iyi alacaksın bunu Murat abi yakışır da sana.
Hele 2.7 D alacaksın ki tadından yenmesin :)

fevkalbeser12

Valla fiyat çok iyi alacaksın bunu Murat abi yakışır da sana.
Hele 2.7 D alacaksın ki tadından yenmesin :)
Onu alıcan ama yeni zamsız vergilerle 4,450 tl vergisi var yıllık epey üzer adamı:( 
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

bado

bende görüşlerimi belirtiyim fuarla ilgili..

ALFA ROMEO: Halen geçmişinden besleniyor malesef ürün gamında 2 araç olmasına karşın standa insanların ilgisi oldukça fazla. tabii bunda 4C' nin payı büyük. 4c gerçekten büyüleyici bir otomobil hakkaten ruhu var. özellike lav kırmızısı renk çok yakışmış. tasarım olarakda sınıfı eğer bilmiyorum audi tt ise kıyaslarsam ona göre oldukça iyi. giulietta ve You are not allowed to view links. Register or Login'ya yorum yapmaya gerek yok. hepimiz biliyoruz zaten..

AUDİ: A3 le başlıyım. Yeni A3 sınıfı işçerisinde bana göre en kötü araç olmuş. küçülmüş A1 le arasında çokbir fark yok. İç malzeme kalitesi oldukça iyi ekran fonksiyonel çok şık.
Diğer modeller zaten bilindik modeller.

BMW: M5-M6 harkulade araçlar.. 650 GrandCoupe muazzamdı. yolda görmüştüm ama yakından inceleme fırsatını fuarda buldum.. CLS ile ikisi arasında karar vermekte çok zorluk çekerim :)
Bu arada nedense 3 serisine bir türlü ısınamadım halen.. bir şeyler eksik geliyor bana.

MERCEDES: Yeni Model olarak A serisi ve Kangodan Bozma bir model vardı. A serisini ben beğendim valla sınıf içi şartlarda değerlendirildiğinde en iyisi derim.. eksi yönleri dar görüş mesafeleri. özellikle koltuklara hayran kaldım. çok şık fonksiyonel.. benzinli motor amg pakete bixenon, sunroof, elektrikli koltuk ayarı eklenince 87 bin tl gibi bir rakama çıkıyor.

VOLVO: v40 beni çok etkilemedi. dış tasarım güzel.. ama içi bi o kadar kötü değenek gibi bir el freni var bütün estetiği bozuyor zaten. Nedense hiç volvo beni çekmemiştir oldum olası. ve hatch back demek doğru olmaz.. focus gibi kocaman bir araç sedan-hatcback arası bişey olmuş.

FERRARİ-MASERATİ: F12 harika-Grantourismo sport rengiyle ve şık detaylara beni çok etkiledi.

FİAT: Fiat 500 L hiç beğenmedim.. klima kontrol paneli giuliettaninkileri koymuşlar :)
fiatın SUV aracı ise fena değil ama 102 bin tl bir fiata verilirmi tartışılır. fiat 100 bin :)

VOLKSWAGEN: En çekici aracı Passat cc gerisi hikaye bana göre. Yeni golf A3 ün bi tık ilersinde ama bana göre ne bi giulietta nede bir A olabilir.. ama peynir ekmek gibi A3de golfde satılır.
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

Murat Sağlam

volvo el freni garip hakikaten...
jaguar Xf 2.0 litre vergisi 2200 yıllık..
dizeller 4400 (2.2 litre )

Murat Sağlam

jaguar XF 2,0 lt 240BG
59000 euro

suan bizi aşar.... :(

Alper

jaguar XF 2,0 lt 240BG
59000 euro

suan bizi aşar.... :(

Jaguara helal olsun o kasaya 2.0 lt motor koymuşlar :)

Gerçekten önemli bir durum.

agucba

XF'in 2,0 litrelik motorunun olması çok normal de XJ'ye 2,0 litrelik motor koyması ilginç olmuş.

///////////////

Alper

13 bin Euro ya Jaguar var yaa :) şeytan diyor sat al bir jaguar :) Klasın olsun :)

Alper

XF'in 2,0 litrelik motorunun olması çok normal de XJ'ye 2,0 litrelik motor koyması ilginç olmuş.

2.0 240hp. 2 tona yakın bir ağırlık ve ona rağmen oldukça güzel bir performans sergileyerek 10 litrenin altında bir yakıta sahip.
Tabii bu 8 ileri şanzımanın güzelliği :)

Murat Sağlam

13 bin Euro ya Jaguar var yaa :) şeytan diyor sat al bir jaguar :) Klasın olsun :)

sen aracı vermedin mi alper

Alper

sen aracı vermedin mi alper

Yok abi yaa 2 kişi geldi anlaştık ama kredi çıkmadı işte onlara bende vazgeçtim :)

agucba

Fuar'da ilgimi çeken modeller Opel Mokka ve Ford B Max oldu.

Nedense Jeep Grand Cherokee'leri de beğenmeye başladım. Ama ona o kadar para verene kadar başka seçenekler var.

Maserati Quattroporte de hala daha müthiş bir tasarım. Ferrari'leri saymaya gerek yok. Onun haricinde "Üfff bee" dediğim bir modeli hatırlayamadım. Varsa da Murat veya Bülent bana hatırlatsınlar...  :)

///////////////

Alfadanadam

Biz biraz da ulaşılabilir araçları inceledik ondan dolayı üf diyemedik. Ama gene de klasik olarak Aventador, Quattroporte, 458 ve 4C güzeldi.

KAKIRMAN

Ben depreşmemek için fuara gitmedim. Sağlık olsun ;)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Sportivo

bmw üretim bantından bir video, biraz karışsın ortalık :)

fuarla ilgisi pek yok ama esas yükleyeceğim topici bulamayınca buraya atayım dedim :)
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

ismail

Cumartesi günü benimde gezme fırsatım oldu. 4C konusunda söylenenlerin tamamına katılıyorum. Hayal etmesi bile güzel :)

159 un yerine henüz bir model olmaması, 159 un üretilmiyor olması gerçekten büyük eksiklik. Bence 159 u bu sene üretmeye başlasalar ve fuara getirselerdi, gene ilgi görürdü.

Diğer modellere gelince; alfamı değiştirmeyi düşüneceğim zaman yöneleceğim ilk araba A3 veya Golf olacak. Fuarda buna net karar verebildim. Malzeme kalitesi ve sorunsuzluk, mantıklı düşündükçe insanın kafasına daha çok yatıyor. Sorunlu yada sorunsuz olması aslında çok önemli değil ama Tofaş ın son servis polikaları beni (daha!) sorunsuz arabaya yöneltiyor. Yanlış hatırlamıyorsam AR nin yetkili servisi İstanbul, Ankara, İzmir dışında anadoluda Bursa ve Eskişehirde kaldı. Eskişehirde oturan birisi olarak buradaki Birmodun da AR yi yakında bırakmasını bekliyorum. Rutin bakımlar için Ankaraya yada İstanbula gitmek problem değil. Ama sizi yolda bırakacak bir arıza yaşasanız yada kaza yapsanız, resmen ayvayı yediniz demek.

Bu arada Golfte, iç mekanda saklama gözleri ile yaratılan kullanışlılığı biliyordum ama tekrar görme, inceleme şansım oldu.

Mustuaaa

Autoshow 2012 istanbul gerek tüyap da oluşu, gerek bu sene organizasyona olan aşırı ilgi potansiyeli nedeniyle bende endişe uyandırdı.. nitekim basın ve vip günü olan 1 kasımda bile korkunç bir kalabalık vardı.. 4 kasım pazar günü ise korkunç bir kalabalıktan kaosa terfi etti bu durum..  Bu durum üzerine fuardaki bütün araçları incelemek yerine üzerinde tartışılabilecek araçları incelemeyi tercih ettim..

fuar alanının 11 inci kapısından girdiğimde  önce audi bentley ve lamborghini standları karşıladı beni
kısaca değerlendirmek gerekirse bentley modelleri çok abartılı olmayan makyajları ile karşımızdaydı..
hemen yanında ise bicolore gallardo ve tüm ihtişamı ile aventador duruyordu..
bicolore gallardo.. direksiyondaki lambo armasını göz ardı ettiğinizde.. extra geliştirilmiş aluminyum paketli bir audi tt den farksız bir ön konsola sahip.. vag grubuna ait bir mmi, italyanca yazılarla bezenmiş birçok düğme ve iki adet son derece rahat koltuğa sahip bir süperspor.. 
debriyajı olsun veya olmasın lambolarda rahatça gözlemlenebilecek bir dead-pedal yokluğu ve bunun yarattığı korkunç bir oturma pozisyonu sıkıntısı direk göze çarpıyor.. sol ayağınız gerçekten bu otomobilde rahat etmeyecek.. ve herşeyden önemlisi, bir porsche, ferrari, veya şişkin çamurlukları bulunan herhangi bir süpersporda aracın önünün nerede bittiği ile ilgili bir fikriniz bulunurken gallardoda hiçbir zaman bu tahmini yürütemiyorsunuz..
aventador ise bambaşka bir yapıda.. herşey tam istediğiniz yerde tam istediğiniz boyutta..ona bakarken bile kalp atışlarınız hızlanıyor..

ağzımın suyunu silip audiye yöneldiğimde açıkcası büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.. gölgede kalmış bir r8, inanılmaz saçma, şişirilmiş bir fiyat etiketine sahip bir tt ( 2.0t quattro 211 hp 101 bin eu ), 2004 8p kasasından çok da öteye gitmeyen bir a3 ile karşılaşmanın verdiği bir duygu.. s8 i sevdim evet... rs5 ise otomobil dergilerinde anlatılandan, düşünülenden en az 5 kat daha fazlasını sunan bir otomobil.. bu iki dev bile audi yi enteresan kılmaya yetmedi.. ve doğruca porscheye yöneldim..

bir hayal kırıklığı daha.. standart bir boxster, içi dışı farklı kutuplarda bir 911 4s .. beyaz eşya gibi duran bir 911 cabrio... 2 şer adet panamera ve cayenne.. panamera granturismo  fuara yetişmediği için çok sergilenecek birşey yoktu porschede..almanyada tekrardan elden geçirilmiş 67 model 911 elbette fazlasıyla havalıydı.. ayrıca söylemem gerek.. yeni boxster gerçekten çok ama çok iyi bir otomobil.. öyle iyi ki gelecek seneye türk alıcıları düşünüp 2.0 turbo motorlu versiyonunu getirip içimize su serpecekler.. ayrıca aynı motorla gelecek olan yeni cayman ve  q5 muadili macan 2.0tdi motorla satışa sunulacakmış.. bilginize

scirocco gts nin ilginç çizgilerini ve yeni beetle nin 911 farlarına kısa göz gezdirdikten sonra vag grubu geride bırakıp diğer markalara yöneldim..

alfa romeo bayrağını uzaktan gördüğümde ne yalan söyleyeyim bir 8c spider in olduğunu hayal ettim.. ama hayalimden fazlasını buldum.. 4c önden görünüşü ile bir hayli sinirli.. işin güzel tarafı ise yeni z4 lerde görebileceğiniz ilgi çekici ön tasarım- etkisiz arkadan görünüş sendromu 4c de mevcut değil.. fakat 4c nin yarattığı etkiyi diğer alfa modellerinde bulamamam beni çok memnun etmedi.. showroom'u andıran alfa standını ne yalan söyleyeyim beğenmedim..

7den 77 ye bütün otomobilseverlerin ilgi göstereceği ferrari-maserati standı ise kısaca anlatmak gerekirse kafa yorucuydu..maalesef ben kısa anlatmayacağım.. 10 metre öteden bile baktığınızda büyüleyen grancabrio,  çok ilginç bir renge sahip olan granturismosport ve quattroporteden sonra beyaz içi kahverengi çok şık bir california, zaten herhangi bir extraya ve övgüye  ihtiyaç duymayan 458 spider' i kısaca inceledikten sonra asıl önemli modellere yöneldim.. ff çok karmaşık bir model.. bentley'den hatırlayacağınız baklava desenli koltuklar, hayatımda hiçbir ferraride karşılaşmadığım kadar kalabalık bir ön konsol, maserati granturismodan bile büyük bir arka koltuk mesafesi  ve daha  büyük bir fiyat etiketi.. f12 ise aventador'a " git öteye bayıl" diyecek bir otomobil.. teknik özelliklerini incelerken bile insanın aklı gidiyor.. aventador çok gösterişli, inanılmaz beğeni toplayan bir saat gibi.. f12 ise çok daha derinlerde.. çok daha detaylı.. kol düğmeleri gibi bence..

aston martin ise standı abartıdan uzaktı.. porsiyon hesabı ile büyüyen model gammı ise bence biraz garip.. bir astonun diğer bir astonla arasında gerçekten çok az fark var..

mercedes ise tek kelimeyle kalabalıktı..yeni a serisi audi a3 ün üstünde zıplar.. fakat test ettiğim 1.5 renault dizel motorlu a, içeriye müthiş bir gürültü veriyor.. ama benzinli versiyonu ise keyif dolu..Ah bi de tomtom gibi gözüken ekranı olmasa!! :) 53 bin tl lik bir mercedes vardı.. peugeot partner' in pahalısı.. anlam veremedim.. sl,slk ve sls den başka modelini de göremedim.. önünde 300 kişi vardı her aracın.. o kadar kalabalıktı.. yeni sl ön tasarımı ile büyülese de arkadan görünüşü ile bence eleştiriye açık.. sanki bir bütün değil.. ama yine de sl...

bmw ise çok komik bir araç serisi ile fuardaydı.. individual brushed blue renge sahip extra-extra dolu bir 535d( satış danışmanı ısrarla 313 bg lik bu aracın m5 e göre daha arzulanır bir otomobil olduğunu iddaa etti) in yanında içinde ekranı, head up display i bile olmayan bir m5, kapkara boğucu bir m6 ya anlam veremedim.. 75 bin eu ya alıcı bulmuş, kırmızı rengi ile gerçekten midemi değişik konumlara sokmuş bir 320xdrive de standdaydı..kısa şasi 730d nin içi de hiç dolu değildi.. 6 gran-coupe ise zaten şişkin çamurlukları ile ve cls ye kafa tutma potansiyeli ile yeteri kadar ilgi topladı..

210 bin tl civarındaki fiyat etiketi evoque den kaçmama yeterli bir sebep olurken yeni range rover ise gerçekten bi acayipti..bmw 7 serisinin opisyon listesini audi q7 nin ki ile birleştirin.. üzerine bi de yeni range rover yazın.. aklım karıştı gerçekten.. boeing 747 gibi.. 2 milyon tuş ve opere ettiği 20 milyon kontrol var.. yeni range sport da 2014 yılında geliyor..

ford mondeo' nun bütünüyle şahane  halinden citroen ds5 in içine hayranlıkla bakıp, infiniti g37 coupe ye göz gezdirdikten sonra bir de baktım saat 9 olmuş.. yine gereğinden uzun olan yazıma da böylece bir son vermiş oldum :)
well.. it goes like brrr

Alfadanadam

Gereğinden uzun mu, böylesi gerçekten harika oluyor. Ellerinize sağlık :)

Mustuaaa

Gereğinden uzun mu, böylesi gerçekten harika oluyor. Ellerinize sağlık :)
teşekkür ederim :) müsahade varsa uzatabilirim :)
well.. it goes like brrr

Gouki

Ellerinize sağlık Mustafa bey, görüşlerinizi okuyunca fuara gitmiş kadar oldum.

Alper

Müsade sizindir seve seve okuruz.  :)